[HUN] Aero Vodochody / HSC Aerojet Zrt (Hu, 80%) + Omnipol (Cz, 20%)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 815
102 840
113
A magyar allam a sajat hadugyminiszterétől vesz gépet! Na ez a korrupcio. Es ne gyertek azzal a naiv mesével, hogy már kiszállt belole…
Naiv mese vagy a valóság??

Mi van ha a magyar állam strómanként használta a jövőbeli miniszterét, hogy megvegye a céget, kisegítve a cseh politikát, ne kelljen az ottani kampányidőszakban elmagyarázni, hogy egy cseh hadiipari cégre nem költ a cseh állam, inkább eladja más államnak.

szasa30

Well-Known Member
2013. augusztus 9.
259
915
93

Mi van ha a magyar állam strómanként használta a jövőbeli miniszterét, hogy megvegye a céget, kisegítve a cseh politikát, ne kelljen az ottani kampányidőszakban elmagyarázni, hogy egy cseh hadiipari cégre nem költ a cseh állam, inkább eladja más államnak.
Igazad van…. Ez a kormany es a NER pont errol hires; hogy segít masoknak….

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 079
38 030
113

images

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 447
11 389
113

Zászló, zászló, szív!!

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 223
16 456
113
Ebben majd elmondod, mi a korrupció? A magyar állam a saját cégétől vesz gépet.

Alapvetően sajnálom hogy pont ezt a beszerzèst magyarázni kell.

De lásd nem vagyok teljesen szemellenzős. :D

Èrtem kell a cègnek bevètel, sőt más országokra is valamilyen szinten pozitívan hat ha nálunk is rendszeresítve van a gèp.

Kicsit/rèszben egyik zsebünkből a másikba pakolunk pènzt.

De!
Az aggájaim amiről egyszer nagyon szívesen olvasnèk egy tènyfektáró riportot. De az lehet az ország szuveneritásat sèrtenè. :rolleyes:

Egyrèszt ki ès hogyan vette meg ezt a cèget?
Ő kinek a spanja?
Miből?
Milyen hitelből?
Mennyièrt lett eladva?
Itt ezek az emberek mennyit kaszáltak az adófizetők pènzèn?!

Mièrt rendszeresítünk egy olyan gèpet ami nem kell a honvèdsègnek???

Mit akarunk egy ilyen gèppel felderíteni?
A kikèpzőkkel kit akarunk kèpezni?
Hol?
Milyen szinten?

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: borisz and endre

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 223
16 456
113

De....
Ugye....
Ezzel nem szóltunk bele az ő szuveneritásukba? :eek:
A kampányidőszakban nem befolyásoltuk a választásokat?:D
Az országukon kívűlről jövő pènzel?
Ott ki lett a Forintoldali?

Imádom a megfejtèseket amiben ha mi csináljuk az okè, ha velünk csinálják az a satán műve.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 815
102 840
113
Ebben majd elmondod, mi a korrupció? A magyar állam a saját cégétől vesz gépet.
Akkor segítek nektek én mi lehet itt érdekes.
Mégsem az államé az AV???

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 815
102 840
113
Akkor segítek nektek én mi lehet itt érdekes.
Mégsem az államé az AV???

Mondjuk első olvasásra nem igazán értem a tulajdonosi szerkezetben bekövetkezett változásokat, de anno eddig tudtam követni.

Kicsit próbáltam megnézni a tulajdonviszonyokat, de nehéz....

Ez az ábra a tavaly nyári hivatalos AV pénzügyi jelentésben szerepel.
SIwDbUP.png

Zöld - magyar
Kék - cseh
Sárga - szlovák

The controlling entity controls the controlled entity
through the Hungarian company Vodochody Hol-
dings HU Kft., which owns 100% of the Company's
shares

1. Tehát a Vodochody Holdings HU az AV 100%-os tulajdonosa.

2. A Vodochody Holdings HU Kft. a HSC Aerojet Zrt. 100%-os leányvállalata.

3. A HSC Aerojet tulajdonosai: elvileg 80% (Magyar Aerojet Befektetési Zrt.) -20% (Omnipol csehek) megosztva. Amit találtam cégkivonat, ha százalékot nem is ír, de a Magyar Aerojet Befektetési Zrt-nek minősített többsége van a HSC Aerojetben.
WRQjsWc.png

4. Most már csak azt kell tudni, kik a tulajdonosai a Magyar Aerojet Befektetési Zrt.-nek. ;)

2023.06-19-ig Bob
Miniszter lett, eladta SI 13 Aero Zrt-nek, ő Hernádi Zsolt.
2022.11.07-ig Hernádi Zsolt..

nWUiNl4.png

A változás bejelentés után a szeptember utolsó napi Magyar Közlöny alapján írta meg a napi.hu, hogy az államnak eladta. (Azóta a napi.hu-ból is economx lett:))

Közlöny

tn6Ian0.png

Tehát a Gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy Márton a N7 Holdingot nevezi a a HSC Aerojet tulajdonosi joggyakorlójának. Hogy ez milyen arány nincs benne....

Ez pedig az N7 idén márciusi beszámolója
VX9K13I.png

Ami érdekes a N7 beszámolójában minden cég úgy fut, hogy tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek.
Kivéve a HSC Aerojet.

Most ez a 15% mit jelent?

A.) Ennyi az állami tulajdonrész? Akkor kié a többi?
B. ) Ennyi az N7 része és a többi is az államé, de a teljes fölött gyakorolja a tulajdonosi jogokat?

Ami még érdekes. Anno amikor Bob eladta a részét Hernádinak, arról volt hivatalos Aero Vodochody közlemény. De a 2022 őszi változásról én most semmit sem találtam a cég részéről, csak a napi.hu közlöny alapján közölt hírét vette át mki. Legalábbis a gyors gugli ezt dobta...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 441
10 377
113

Hogy mi van? Szégyenletes hogy nem egy allamkent vasaroltak meg, hanrm stróman meg mindenféle szokásos pénzlopo tolvaj beiktatasaval tudtak megvenni amit akartak. Mind anni a Gidranok es Szijj elvtars.. es had ne soroljam...

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 447
11 389
113

ne, akkor keresheted az új magyarázatot, munkás napok ezek

Zászló, zászló, szív le ne maradjon!!!

• Tetszik
Reactions: fishbed and endre

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 815
102 840
113
Hogy mi van? Szégyenletes hogy nem egy allamkent vasaroltak meg, hanrm stróman meg mindenféle szokásos pénzlopo tolvaj beiktatasaval tudtak megvenni amit akartak. Mind anni a Gidranok es Szijj elvtars.. es had ne soroljam...
Te szoktál követni cég adasvételeket, tulajdoni változásokat?
Amikor leírják, hogy a KNDS kap megbízást, akkor tudod melyik 5 német család zsebében csörög a kassza?

Amikor leírják, hogy a Rheinmetall, amögött olyan céges haló, befektetési alapok tucatjai vannak ( és még az is lehet a végén csak pár család van..), amiket sztem kikutatni sem lehet.

Ha strómanként használták volna SzBK-t és a végén magyar állam kapja, akkor az csak egy felvásárlási technika lett volna, mégse egy szlovák börtöntölteléktől vegyünk egy céget, illetve a cseh belpol. szempontok.

De már amikor egy éve betette @Terminator betette az N7 15%-os tulajdonrészét felmerült a gyanú és kicsit utána is néztem lásd fent, hogy ez az állami tulajdon egyedül egy napi.hu cikk alapján terjedt. Ők még a Közlönyre hivatkoztak, ahol a tulajdonviszonyok nem voltak részletezve.

Amig te leírtad ötször hogy O1G, addig én megnéztem a cégkivonatokat és feltettem pár kérdést.

Szíj elvtárs meg a Gidránok más ügy. Ott valóban a Nurol és a magyar állam közé betették a egy török -magyar céget, ami innen fölöslegesnek tűnik.

Ez az AV tök más. Itt a céget vette meg a magyar üzleti elit, azaz a a csehekkel együtt, csak mi vagyunk a többségi tulajdonosok.
Itt az a kérdés, amikor SzBK lepasszolta Hernádinak összeférhetetlenség miatt, utána, hogy alakult a további tulajdonviszony.
Ebben segíthet ez a hvg cikk. Elolvastad? ;)

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 815
102 840
113
Kicsit próbáltam megnézni a tulajdonviszonyokat, de nehéz....

Ez az ábra a tavaly nyári hivatalos AV pénzügyi jelentésben szerepel.
SIwDbUP.png

Zöld - magyar
Kék - cseh
Sárga - szlovák

The controlling entity controls the controlled entity
through the Hungarian company Vodochody Hol-
dings HU Kft., which owns 100% of the Company's
shares

1. Tehát a Vodochody Holdings HU az AV 100%-os tulajdonosa.

2. A Vodochody Holdings HU Kft. a HSC Aerojet Zrt. 100%-os leányvállalata.

3. A HSC Aerojet tulajdonosai: elvileg 80% (Magyar Aerojet Befektetési Zrt.) -20% (Omnipol csehek) megosztva. Amit találtam cégkivonat, ha százalékot nem is ír, de a Magyar Aerojet Befektetési Zrt-nek minősített többsége van a HSC Aerojetben.
WRQjsWc.png

4. Most már csak azt kell tudni, kik a tulajdonosai a Magyar Aerojet Befektetési Zrt.-nek. ;)

2023.06-19-ig Bob
Miniszter lett, eladta SI 13 Aero Zrt-nek, ő Hernádi Zsolt.
2022.11.07-ig Hernádi Zsolt..

nWUiNl4.png

A változás bejelentés után a szeptember utolsó napi Magyar Közlöny alapján írta meg a napi.hu, hogy az államnak eladta. (Azóta a napi.hu-ból is economx lett:))

Közlöny

tn6Ian0.png

Tehát a Gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy Márton a N7 Holdingot nevezi a a HSC Aerojet tulajdonosi joggyakorlójának. Hogy ez milyen arány nincs benne....

Ez pedig az N7 idén márciusi beszámolója
VX9K13I.png

Ami érdekes a N7 beszámolójában minden cég úgy fut, hogy tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek.
Kivéve a HSC Aerojet.

Most ez a 15% mit jelent?

A.) Ennyi az állami tulajdonrész? Akkor kié a többi?
B. ) Ennyi az N7 része és a többi is az államé, de a teljes fölött gyakorolja a tulajdonosi jogokat?

Ami még érdekes. Anno amikor Bob eladta a részét Hernádinak, arról volt hivatalos Aero Vodochody közlemény. De a 2022 őszi változásról én most semmit sem találtam a cég részéről, csak a napi.hu közlöny alapján közölt hírét vette át mki. Legalábbis a gyors gugli ezt dobta...
Tehát a HVG alapján 2022 végén így nézett ki a tulajdonosi struktúra. Továbbfejtve, ahol anno elakadtam.

AV tulajdonosa a Vodochody Holding Hu Kft.

A Vodochody Holding tulajdonosa a HSC Aerojet.

A HSC Aerojet tulajdonosa

15% N7 Holding
(a magyar állam)

24% Omnipol (cseh üzletemberek, itt tovább nem megyek úgysem ismerjük)

61% Magyar Aerojet

Ezt a Magyar Aerojetet nézzük tovább.

27.6% LB Legacy Holding Kft

aminek tulajdonosa Legatum Bacsa Vagyonkezelő Alapítvány.
Feltételezhetően Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója van mögötte

22,6% Aebo Kft mely mögött Világi Oszkár szlovákiai magyar milliárdos áll. ( szintén MOL, azaz Slovnaft vezetője)

22.6% SI 13 Aero Zrt. (ez a cég volt SzBK után a Magyar Aerojet 100%-os tulajdonosa)
Ennek a tulajdonosa Continuum Vagyonkezelő Alapítvány ( Hernádi Zsolt- MOL)

27,2% Futurum Investments Zrt. (Habony Árpád)

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 441
10 377
113
Miert kell a magyar allamnak az aerojet alatt stromanikat foglalkotarni? Habony, Bacsa stb. egyik se a sajat pénzét tette bele. Mi koze a MOL-nak a hatobai repuleshez? Miert hem kehet siman a nagyar allame a ceg? Nekem ne hizz nemet peldat, mert ekeve hazugsag evszazadis fegyvergyártó cegeket családokat bejeverni, mikor hazankban a feksorolt faszuk kozul meg puskát se latott. Ezek nem tradicionális fegyvergyártók csak stromanok...

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 358
40 150
113
Miert kell a magyar allamnak az aerojet alatt stromanikat foglalkotarni? Habony, Bacsa stb. egyik se a sajat pénzét tette bele. Mi koze a MOL-nak a hatobai repuleshez? Miert hem kehet siman a nagyar allame a ceg? Nekem ne hizz nemet peldat, mert ekeve hazugsag evszazadis fegyvergyártó cegeket családokat bejeverni, mikor hazankban a feksorolt faszuk kozul meg puskát se latott. Ezek nem tradicionális fegyvergyártók csak stromanok...
Vette volna meg inkább a BlackRock...akik fegyvernek gondolják azt amit a pisszoár fölé tartanak...időnként...