[HUN] Aero Vodochody / HSC Aerojet Zrt (Hu, 80%) + Omnipol (Cz, 20%)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 252
4 678
113
Nem teljesen ide tartozik talán a kérdésem, de a 12 érkező Skyfox-ról jut eszembe, gondolom, önálló századot fognak alkotni (ők lesznek a kreatív elnevezésű "Harcászati Kiképző Repülőszázad"?), lehet-e tudni, hogy a mieink milyen századnév alatt fognak működni, ill. vannak-e még hivatalosan vagy nem hivatalosan akár "cool" század vagy hasonló alakulatneveink?
Újabban már a Pumát sem hallom Pumaként emlegetni, vagy Szolnokon a heliknél nem is rémlik, hogy hallottam volna ilyesmit, amióta itt vannak az Airbus-ok, pedig hát anno a Fürkészdarázs, Kerecsen, Teve pl. még mekkora királyságok voltak, de a számomra ultimate Retek, Drótkefe vagy Zongora országában ezek a száraz valamik igencsak lelombozó és fantáziátlan "nevek", mennyire bizserget be egy fiatal pilótát (vagy mondjuk a csajt, akit fűz), hogy aszongya "én az "MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Szállítóhelikopter zászlóaljában repülök"...?

• Tetszik
Reactions: Koleszkaja

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
2 028
8 015
113
Nem teljesen ide tartozik talán a kérdésem, de a 12 érkező Skyfox-ról jut eszembe, gondolom, önálló századot fognak alkotni (ők lesznek a kreatív elnevezésű "Harcászati Kiképző Repülőszázad"?), lehet-e tudni, hogy a mieink milyen századnév alatt fognak működni, ill. vannak-e még hivatalosan vagy nem hivatalosan akár "cool" század vagy hasonló alakulatneveink?
Újabban már a Pumát sem hallom Pumaként emlegetni, vagy Szolnokon a heliknél nem is rémlik, hogy hallottam volna ilyesmit, amióta itt vannak az Airbus-ok, pedig hát anno a Fürkészdarázs, Kerecsen, Teve pl. még mekkora királyságok voltak, de a számomra ultimate Retek, Drótkefe vagy Zongora országában ezek a száraz valamik igencsak lelombozó és fantáziátlan "nevek", mennyire bizserget be egy fiatal pilótát (vagy mondjuk a csajt, akit fűz), hogy aszongya "én az "MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Szállítóhelikopter zászlóaljában repülök"...?
Igazad van a Teve repülő század bugyi döglesztő

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 459
10 432
113
A legegyszerűbb ráaggatni egy már létező felderítőkonténert. Ennyi.
Hát... Ilyen terhelési limitekkel, meg elhelyezési gondokkal nehéz, különösen ezzel a teljesíténnyel.. Láttam a szép infografikát a felderítő, meg könnyű csapásmérő változatról.. Nos láttam leBourgeten néhány éve L-259? Skymaster változatot is hasonló infografikán meg brossurában is, mikor egy amcsi cég is beszállt volna, még a hun kapcsolat előtt. Nos annyit is ért..
Egy kiképző gépről amelyet arra terveztek ne várjunk csodát. A könnyű támadó változat érdekes módon nem hordoz érzékelő gömböt, vagy csak rosszul láttam :)

• Tetszik
Reactions: fishbed

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 252
4 678
113
Igazad van a Teve repülő század bugyi döglesztő
Alapvetően a legtöbb magyar elnevezés kreatív és némelyik elég vicces is volt, számomra a Teve sem volt ebből a szempontból kivétel. Főleg, ha körbenézel más országokban és tömegével jönnek szembe a Sasok, Sólymok, Tigrisek (Tiger Meet, ugyebár) meg egyéb fantáziátlan, unalmas, divatos nevek. De még azok is ezerszer jobbak, mint amit linkeltem feljebb.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 016
47 834
113
Hát... Ilyen terhelési limitekkel, meg elhelyezési gondokkal nehéz, különösen ezzel a teljesíténnyel.. Láttam a szép infografikát a felderítő, meg könnyű csapásmérő változatról.. Nos láttam leBourgeten néhány éve L-259? Skymaster változatot is hasonló infografikán meg brossurában is, mikor egy amcsi cég is beszállt volna, még a hun kapcsolat előtt. Nos annyit is ért..
Egy kiképző gépről amelyet arra terveztek ne várjunk csodát. A könnyű támadó változat érdekes módon nem hordoz érzékelő gömböt, vagy csak rosszul láttam :)
Osztrák MX15 konténerrel ábrázolják a prosiban vagyis a közép vonali felfüggesztőre elvileg feltehető a "gömb".

Egyszer már itt összeszedtem milyen konténereket bírna el és van köztük elég komoly SAR radaros is. Szóval ilyen terhelhetőség mellett is lehet belőle felderítő. Drónok mellett ez felesleges, de elvben lehetne...

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 924
6 252
113

Dongó század két éve még létezett Kecskeméten, valószínűleg abban lesznek a Skyfoxok

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 846
102 991
113

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 016
47 834
113
Ne lúzerkedj :rolleyes: az 2022-ben volt, de a hvg csak most írta meg, hogy ezt most leírhasd.:p
Pedig pár napja még te is állítottad, hogy az magyar államtól vásároltuk ezeket!
Bár gondolom neked így is jó: "családban marad"... :p

Azért van rá esély, hogy az utolsó 4 "felderítő" kukázva lesz ha jövő ilyenkor új szelek fújnak. Szóval van miért drukkolni!

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 305
17 837
113
Pedig pár napja még te is állítottad, hogy az magyar államtól vásároltuk ezeket!
Bár gondolom neked így is jó: "családban marad"... :p

Azért van rá esély, hogy az utolsó 4 "felderítő" kukázva lesz ha jövő ilyenkor új szelek fújnak. Szóval van miért drukkolni!
Vagy mert jovoheten meg gondoljak magunat vagy mert nem akarnak ra kolteni.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 846
102 991
113
Bár gondolom neked így is jó... :p

Így jobb is, mert fordulat esetén nem tudjátok eladni a családi aranyat, mint anno. :rolleyes:

Utána betettem nektek a céghálót, ami birtokolja.
Anno a napi.hu megvezetett minket....a tulajok meg kummantottak.
A HVG meg olyan bonyolultan rakta be, hogy inkább lefordítottam, mert a címe alapján hülyén ragad meg a fejünkben, ahogy most neked.:p

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 123
38 187
113
6858781_80907_d856f5e2b4b9abeae6cabfcfcabb4a29_wm.gif

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 459
10 432
113
Benedek Levente blogger - a közvetítette a hivatalos részt. Csak bullshit volt benne. A 2. Harcászati Kiképző század a "Döngó" állománytábla szerint megvan tudtommal. Én is azt valószínűsitem, hogy szervezetszerűleg ott lesznek. Egyébként L-39NG kvázi már nem létezik L-39 Skyfox van, pld az Aero honlapja szerint. Ami faszság, L-39E Skyfox lehetne ha már a NG nem tetszett. A mi gépeinken még NG a jelzése..

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 942
88 433
113
Benedek Levente blogger - a közvetítette a hivatalos részt. Csak bullshit volt benne. A 2. Harcászati Kiképző század a "Döngó" állománytábla szerint megvan tudtommal. Én is azt valószínűsitem, hogy szervezetszerűleg ott lesznek. Egyébként L-39NG kvázi már nem létezik L-39 Skyfox van, pld az Aero honlapja szerint. Ami faszság, L-39E Skyfox lehetne ha már a NG nem tetszett. A mi gépeinken még NG a jelzése..
Te kaptál meghívót ide?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 942
88 433
113
Nagyon várjuk! :cool:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
De miért nincs ott az átadón a miniszter? Hol lehet? Mi az ami ennél is fontosabb lehet?

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 459
10 432
113
Te kaptál meghívót ide?
Igen. Sajnos beteg vagyok jelenleg 10-15 percet tudok sétálni a lakásom körül, így nem tudtam menni ide sem (és még egy ideig máshova se). Lesz a közeljövőben egy műtétem is, amely a további életemről, sorsomról is dönthet..
Szerintem Bobo azért nincs ott, mert akkor jönnek a kellemetlen kérdések esetleg RSzR-ről. Az ünnepségre nem csak a kormánynak tetsző minimális médium lett meghívva, hanem bloggerek, ujságírók stb. (nagyon helyesen egyébként)

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 846
102 991
113
Igen. Sajnos beteg vagyok jelenleg 10-15 percet tudok sétálni a lakásom körül, így nem tudtam menni ide sem (és még egy ideig máshova se). Lesz a közeljövőben egy műtétem is, amely a további életemről, sorsomról is dönthet..
Szerintem Bobo azért nincs ott, mert akkor jönnek a kellemetlen kérdések esetleg RSzR-ről. Az ünnepségre nem csak a kormánynak tetsző minimális médium lett meghívva, hanem bloggerek, ujságírók stb. (nagyon helyesen egyébként)
Jobbulást és sikeres műtétet!!

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 942
88 433
113
A legjobbakat kívánjuk Neked! Gyors gyógyulást!