Mellozve, hogy 48-ban náluk is volt forradalom, így volt rengeteg saját bajuk, melyek Bonaparte hatalomrajutásához vezettek, nem volt kozos határjuk a habsburg monarchiával ...franciák lettek volna szívesek nyugaton lekötni az osztrákokat
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mellozve, hogy 48-ban náluk is volt forradalom, így volt rengeteg saját bajuk, melyek Bonaparte hatalomrajutásához vezettek, nem volt kozos határjuk a habsburg monarchiával ...franciák lettek volna szívesek nyugaton lekötni az osztrákokat
Minden bajuk ellenére a pápa hívására, a franciák csak küldtek csapatokat olaszok ellenében, miközben az olaszok az osztrákokkal hadakoztak...Mellozve, hogy 48-ban náluk is volt forradalom, így volt rengeteg saját bajuk, melyek Bonaparte hatalomrajutásához vezettek, nem volt kozos határjuk a habsburg monarchiával ...
Meg se nézted....pedig fontos dolgokra világítanak rá Csurka Istvánnal kapcsolatban....Bethlen használja a "kognitív antiszemitizmus" jelzőt....megfontolandó jelző...Akkor beszélgetés...Csurka Istvánról...
Örülök, hogy már megszabadultam tőle, nem fogom róla szóló videókkal fecsérelni az időm.Meg se nézted....pedig fontos dolgokra világítanak rá Csurka Istvánnal kapcsolatban....Bethlen használja a "kognitív antiszemitizmus" jelzőt....megfontolandó jelző...
Föntebb idéztem....Azért bélyegezték antiszemitának, mert azóta is érvényes megállapításai voltak.Örülök, hogy már megszabadultam tőle, nem fogom róla szóló videókkal fecsérelni az időm.
De ha pár mondatban összefoglalod, azt megköszönöm.
Ha csak nem azt találták fel a riportban, hogy nem is volt antiszemita![]()
Nem idézted.Föntebb idéztem....
A videóban megtalálod...Nem idézted.
Csurka a kognitív antiszemita ?
Nem annyira Csurkáról szól, mint inkább a magyar(országi) médiaviszonyokról 1990-1998 között. Csurka példáján keresztül.Örülök, hogy már megszabadultam tőle, nem fogom róla szóló videókkal fecsérelni az időm.
De ha pár mondatban összefoglalod, azt megköszönöm.
Ha csak nem azt találták fel a riportban, hogy nem is volt antiszemita![]()
akkor tényleg nem látom értelmét ennek az 50percnekNem annyira Csurkáról szól, mint inkább a magyar(országi) médiaviszonyokról 1990-1998 között. Csurka példáján keresztül.
Bethlen érdekes figura, (többnyire) felkészült figura volt, csak sokszor máshogy emlékszik dolgokra, mint ahogy azok valójában megtörténtek.
Szerencsére ott van Mező Gábor is...aki a kor elismert kutatója.Nem annyira Csurkáról szól, mint inkább a magyar(országi) médiaviszonyokról 1990-1998 között. Csurka példáján keresztül.
Bethlen érdekes figura, (többnyire) felkészült figura volt, csak sokszor máshogy emlékszik dolgokra, mint ahogy azok valójában megtörténtek.
am meg Te sem nézted meg a fölötte levő videótSzerencsére ott van Mező Gábor is...aki a kor elismert kutatója.![]()
OFFés ennek a román politikusnak a felelős magyar kormányfő pedig gazsulál...
Én ebben nem vagyok biztos. Tekintve, hogy a Honvédségnek azt a 'békés' bevonulást sem sikerült
probléma nélkül lehoznia. Nem, hogy mi lett volna ha harcolva kellett volna...
az nagy szégyene volt az országnak. Eladták a németeknek a magyaro-i németeket.OFF
Az én dédapám, budafoki sváb család sarja, szakácsként vonult be Erdélybe, egy felboruló gulyáságyú összetörte a csontjait, 1944-ig volt kórházban. Azért kérte magát szakácsnak (fizette le a sorozókat), hogy ne kelljen harcolnia. Szegény adakozott valami kis pénzt a német hadiárváknak, egy papírra a gyűjtő felírta a nevét, ezért nácinak nyilvánították a háború urán, és több évet ült, mikor kiengedték alig volt 50 kiló a 190 centijével. A budafoki svábok közben meg utálták a német katonaságot, az SS-t meg pláne, nagymamám mesélte hogy mikor vonult be az SS budafokra, a helyi sváb gyerekek a kedvesen kántálták nekik hogy "Kapd be a faszom" és mutagatták a seggüket a háztetökön állva nekik.
Csak azt az unalmas oláh hazugságot szajkózza amit a suliban tanítottak neki. Persze ilyenkor felváltva jön az áldozat póz, aztán egyből a hősies és persze sikeres harc..
Méghogy a magyarokat nem büntették.. Csak konkrétan kollektíve, és úgy, hogy a wilsoni elveket ránk nézve nem kellett alkalmazni..
Sajnálhatjuk, hogy hitler meghiúsította a magyar oláh háborút, mert 1-1 ellen lett volna esélyünk sikeresen visszavágni, és nem sokon múlott, hogy elindult a hadművelet 1940-ben.
https://m.mult-kor.hu/magyarorszag-...maniaval-a-masodik-becsi-dntes-elott-20170830
Gondoltam világos.Ez egyébként milyen kapcsolatban is van azzal, amire írtad?
Gondoltam világos.
A fent olvasható első reakciómmal kapcsolatos, nem elsősorban a simion, de akár a m. péter féle f.ságok, de trianoni diktátum évfordulójának apropója kapcsán is.
Mégegyszer, csak sajnálhatjuk, hogy 40'-ben nem sikerült katonailag kiköszörülni a csorbát amit az oláhok okoztak 20 évvel korábban, hanem hitler érdekeit kényszerből kiszolgálva donnál odaveszett a haderőnk legjava... Nem beszélve az odahurcolt magyar munkaszolgálatosokról, közülük alsóhangon 50-60 ezer halott...
Kényszerpálya volt, aminek negatív következményeit a mai napig nyögjük.
Mert más keletejrópai országok jobban jártak, mert átálltak vagy akár szövetségi oldalon harcoltak?Érdemes abba a lehetőségbe belegondolni, hogyha a Don-i veszteséget csak megfelezni tudtuk volna, akkor a morálisan és létszámban és harcerőben jóval erősebb magyar haderő kb. egy Duna vonalánál tudta volna megadni magát a háború végén!
Ez azt jelentette volna, hogy 5-10-15 év sok-hatalmi megszállás után --lásd: Ausztria-- egész más újkori történelmünk lenne!!!
Egy elszalasztott történelmi lehetőség, egy Gentleman-Urizáló(-balek) politikus és a kontraszelektált politikai rendszere miatt!
Magánvéleményem, de vállalom!
.
Ez hogy került ide? A "Kiugrás"-os verzió most nem játszik, más a forgatókönyv!Mert más keletejrópai országok jobban jártak, mert átálltak vagy akár szövetségi oldalon harcoltak?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..