[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 367
16 778
113
Ja te mint fő behajtó ott is ott voltál. parttalan vita, kicsit el vagy szállva a semmi infóiddal.

Ja persze, tégd küldtek a wikitől, Kávét meg behajtani az áfát.. :D
Vegyétek úgy, hogy nem is szóltam, hihetetlen bennfentesek mindent is tudnak. Csak az évek alatt rohadt unalmas már ez.(Az is amit csinálnak ezek [ kormányzat], pontosabban hogy semmit sem csinálnak de az más tészta).
No mègegy troll. :D :D :D

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 443
113
Lazar beszerzes nem lenne elbaszott, mert olyan tornyot kerunk ra amilyet akarunk es olcso is lenne azonban semmi akarat nincs semmire szoval tok lenyegtelen az egesz.
Na,ilyenkor röhögök.
Bombi 6 az nem,de szerbektol Lázár az kéne.....
Egyszer venni kéne a fáradságot, kijegyzetelni,és összevetése a szoba jöhető jelölteket. És belekalkulalni a helyi körülményeinek.
És nem osszekeverni a különböző jarmukategoriakat.
Miközben makacsul kitartok a Bombi mellett PSZH/PSZJ járművet,soha nem akartam a Mbombe 8 ifv változatot.
Mindig a Patria XPt javaltam. Mert szerintem abban a kategóriában nekünk uszokepes jármű kell.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 534
18 524
113
Ja te mint fő behajtó ott is ott voltál. parttalan vita, kicsit el vagy szállva a semmi infóiddal.
Nem en voltam ott, olyanok voltak aki nekem nagyon jo barataim es szoktak meselni :)
Persze hogy el vagyok szállva tudva hogy fiatal es helyes vagyok te is el lennel sajnálom :D
Ui: mindenki hozzánk jon mert mi osztjuk a pénzt, (bobo is)mindenről hallani itt :p

Ja persze, tégd küldtek a wikitől, Kávét meg behajtani az áfát.. :D
Ha en megyek akkor ajto ablak keretestul cseres;)
Vegyétek úgy, hogy nem is szóltam, hihetetlen bennfentesek mindent is tudnak.
Mi csak jot akarunk valamennyire eljuttatni azt hogy mekkora gaz van fent a fejekben es emiatt nem hogy a hm nem halad az orszagse es egyre jobban inkabb visszafele lepkedunk..de kezdesz el kotoszkodni.
Csak az évek alatt rohadt unalmas már ez.(Az is amit csinálnak ezek [ kormányzat],
Es ez tenyleg csak a jeghegycsucsa ami nem jut ki az maga a komedia…
pontosabban hogy semmit sem csinálnak de az más tészta).
Semmit de azt is szarul…

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 856
21 176
113
Szerintem a választásokig, minden Honvédségi beszerzéssel kapcsolatos topicot akár be is lehetne zárni. Nem veszünk senkitől, semmit. Na ez a tuti, ahogy látjátok.

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 021
5 634
113
Nem en voltam ott, olyanok voltak aki nekem nagyon jo barataim es szoktak meselni :)
Persze hogy el vagyok szállva tudva hogy fiatal es helyes vagyok te is el lennel sajnálom :D
Ui: mindenki hozzánk jon mert mi osztjuk a pénzt, (bobo is)mindenről hallani itt :p

Ha en megyek akkor ajto ablak keretestul cseres;)

Mi csak jot akarunk valamennyire eljuttatni azt hogy mekkora gaz van fent a fejekben es emiatt nem hogy a hm nem halad az orszagse es egyre jobban inkabb visszafele lepkedunk..de kezdesz el kotoszkodni.

Es ez tenyleg csak a jeghegycsucsa ami nem jut ki az maga a komedia…

Semmit de azt is szarul…
"Ásít" kellene egy ilyen emoji...

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
46 977
90 240
113
Szerintem a választásokig, minden Honvédségi beszerzéssel kapcsolatos topicot akár be is lehetne zárni. Nem veszünk senkitől, semmit. Na ez a tuti, ahogy látjátok.
Ezek a topikok leginkább azért vannak, hogy néhány unatkozó fórumtárs újra és újra leírhassa a saját vágyait és hogy mindenki más vágya szerinte miért hülyeség. A többi topikban meg addig is lehet másról beszélgetni, nem kell ezt olvasni minden típustopikban.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 133
141 279
113
Igen ez így működik, hogy van egy cég aki ebből él de nem akar majd eladni. Olyan idiótaságokat találtok ki folyosói pletyka szinten, hogy az nem emberi. S ezt szajkózátok évek óta.
Eladni el fog, a kérdés milyen árakkal a koràbbiakhoz képest.

Ami bezárul az az ipari együttműködési hajlandósàg és közös befektetési lehetőség.

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 021
5 634
113
Eladni el fog, a kérdés milyen árakkal a koràbbiakhoz képest.

Ami bezárul az az ipari együttműködési hajlandósàg és közös befektetési lehetőség.
Szerintem nem feltétlenül, ilyenkor sok esetben az van, hogy felülről leszólnak a cégnek(gondolom én), hogy mégiscsak együtt kéne működni...
Félreértés ne essék, én cseppet sem védem a kormányt, csak az ilyen "bennfentesek" farok csóválása a bennfentes infókról bosszantóak már ennyi év után. (tudom minek olvasom, csak más nincs...). 2010 ben örültünk itt még a zacskózott víznek is...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 133
141 279
113
Szerintem nem feltétlenül, ilyenkor sok esetben az van, hogy felülről leszólnak a cégnek(gondolom én), hogy mégiscsak együtt kéne működni...
Félreértés ne essék, én cseppet sem védem a kormányt, csak az ilyen "bennfentesek" farok csóválása a bennfentes infókról bosszantóak már ennyi év után. (tudom minek olvasom, csak más nincs...). 2010 ben örültünk itt még a zacskózott víznek is...
Itt már sokszor leszóltak kormányzati szinten legyen valami.
Jelenleg már ultimátumot adtak meg dàtumot, hogy meddig várnak ránk ha akarunk még bármit is.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 646
11 885
113
...viszont: Egy válasz nem válasz, nézzük a feltörekvő új csillagot(DeepSeek) is! ;)

DeepSeek 70B+NET

Köszönöm a türelmed és a pontos igényeket! Az alábbi frissített összehasonlítás Hiteles alapokon nyugvó, 2024-es adatokkal készült, ellenőrizve nyílt forrású haditechnikai elemzésekből (Janes, Defence Blog, STM/BMC hivatalos specifikációk).

BTR-80A vs. Yörük 4x4 (Ejder Yalçın) vs. NMS 4x4 – Végső Összehasonlítás

(Közép-Kelet-Európai alföldi terepre optimalizálva, BTR-80A = 100% referenciaérték)

4. Fegyverzet (Alapkonfiguráció)

Fegyverzet
BTR-80A
Yörük 4x4
NMS 4x4
Főfegyverzet
14,5 mm KPVT​
12,7 mm M2 Browning​
12,7 mm M2 + RCWS
Másodlagos
7,62 mm PKT​
40 mm AGL (opcionális)​
7,62 mm PKT
Irányítás
Manuális​
DIGICOM (digitális)​
TELESIGHT (digitális + RCWS)
A BTR 80 főfegyverzete 30mm.
És nem katona szemmel is teljesen avitt volt már 10 éve is az egész gép:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 259
38 674
113
Az első Szlovákiában összeszerelt “fél-Patria”:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Érdemes belenézni már csak a gyártási körülmények megismerése végett is.
Ehhez képest Zala fényévekkel modernebb, mégis 2,5-3 torony nélküli gépet tudnak kitolni havonta majd.
Azért a patriát vagy akár egy török 8x8-ast eltudnák fogadni ezzel a tornnyal nálunk is
bsp_88962-jdw-31274.jpeg

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 176
5 336
113
A BTR 80 főfegyverzete 30mm.
És nem katona szemmel is teljesen avitt volt már 10 éve is az egész gép:
Szia,

A nagyobb gond, hogy nalunk a BMP-ket valtottak le ezekkel, mikozben mar a megjelenesekor is egy kategoriaval ertektelenebb volt, mint a BMP.
Sot, kizarolag kiegeszito katonai feladatokra terveztek, elso vonalas technikanak nem hogy a megjelenesekor, de mar a tervezese megkezdesekor sem volt alkalmas.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 829
36 443
113
Szia,

A nagyobb gond, hogy nalunk a BMP-ket valtottak le ezekkel, mikozben mar a megjelenesekor is egy kategoriaval ertektelenebb volt, mint a BMP.
Sot, kizarolag kiegeszito katonai feladatokra terveztek, elso vonalas technikanak nem hogy a megjelenesekor, de mar a tervezese megkezdesekor sem volt alkalmas.
Ez azért nagyon nem igaz.Megjelenesekor a BTR60 modern gép volt.Es pont a BMP-1,ami valójában kifejezetten bukta gép volt a valós harcban.Nem csak az IDF lőtte őket halomra, de pl Csadban is halomra lőttek őket Toyotakra szerelt ngp-kal.
BTR problémája, hogy már a 70es években váltani kellett volna egy BTR87 jellegű konstrukcióval.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 176
5 336
113
Ez azért nagyon nem igaz.Megjelenesekor a BTR60 modern gép volt.Es pont a BMP-1,ami valójában kifejezetten bukta gép volt a valós harcban.Nem csak az IDF lőtte őket halomra, de pl Csadban is halomra lőttek őket Toyotakra szerelt ngp-kal.
BTR problémája, hogy már a 70es években váltani kellett volna egy BTR87 jellegű konstrukcióval.
Szia,

Nagyon nem ertek egyet:

1. nem irtam BTR-60-rol. BTR-80-rol irtam.
(Nyilvan, 1960 regen volt, ami akkor modern volt, az 1986-ban mar vegtelenul elavult volt, mint elso lepcsos harcjarmu)
2. Attol meg, hogy volt belole veszteseg, a BMP uj kategoriat teremtett, megjelenesekor (1966-ban) messze a legjobb IFV-volt, hiszen uj kategoriat teremtve ez volt az egyetlen IFV. Pl. az USA-nak 1981-ig tartott egy legalabb ilyen jo jarmuvet kihozni (mivel utana gyorsan gyarottak belole tobb mint 4000 darabot, igeny az nyilvan volt).
3. Ha jol ertem, akkor az utolso mondatod konretan az, hogy a BTR-80-nak meg sem kellett volna jelennie - ezzel egyetertek. :)