Hosszu meg a nyar, barmi lehet..De, semmi.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hosszu meg a nyar, barmi lehet..De, semmi.
Szerintem már kisseb csoda kéne ahhoz...Hosszu meg a nyar, barmi lehet..
Na jó annyit én is elmondhatok hogy tudom a jövő heti lottó számokat, ezek minősített adatok úgyhogy csak a sorsolás után hozhatom nyilvánosságra...!Kezd komolytalan lenni a beszélgetés. Értem én, hogy minden gáz a jó....vagyis a kívánt mentalitás, de azért nézzük már reálisan...Meg ne haragudj már, de fogalmad sincs arról, hogy mi fog jönni 2027 után. Egyrészt azért mert aki tudja, tudhatja az nem itt fogja megírni (...) másrészt 1 évvel a választások előtt mit kellene még? Érkeznek folyamatosan, lehet mellé beszélni csak felesleges. Az meg a másik, hogy nálunk minden gáz, minden rossz, de bezzeg minden más szomszédnál, ott nagyon suhan a beszerzés (nem, nem suhan).
Kritikának helye van, a túltolt negatív és bugyuta gondolatoknak nem lenne itt helye.
Azért szólhattatok volna hogy a hitron már sorozatgyártásban van!Ez főleg nem az a hely ahol komoly ember leírja, hogy x,y gép fog jönni ennyi és ennyi darabszámban. Van itt elég önjelölt mindent is jobban tudó.
Ne szívass már itt mindenkit hiú reményekkel...Hosszu meg a nyar, barmi lehet..
2019 budaörs.Válaszolok ameddig lehet és a cenzúra nem csap le. Én tuti nem állítottam, hogy minden oké. Én tuti nem írtam olyat, hogy hibátlan minden és minden a tervek szerint folyik. Azt viszont írom, hogy tartom, hogy itt a fórumon döntően a nagyobb kommentelő "had" folyamatosan negatív képet fest le. Erre volt válaszom. A Gidránok pedig 100 feletti darabszámnál járnak. Nem, nem 2-3 évente érkezik, hanem folyamatosan. Ja igen, bezzeg románia....Jézusom....
Nem szivatlak, egyre kevesebb a realitas barmifele ala irasnak tobb olyan is amihez csak a tollat kene kezbe venni, de kethetente uj iranyba megyunk es vissza.Ne szívass már itt mindenkit hiú reményekkel...
Repülőrajt biztos nem, szóval haderő fejlesztés még annyira sem. Max ha nagyon erős külső ráhatás jön hogy valamit venni kell - de ez nem látszik.Nem szivatlak, egyre kevesebb a realitas barmifele ala irasnak tobb olyan is amihez csak a tollat kene kezbe venni, de kethetente uj iranyba megyunk es vissza.
Igy nem lehet tudni tenyleg mi lesz 2het mulva stb stb.
2-3 évente 30-50 járműre minek gyártás?!?Akkor a győri összeszerelésből, Rábából nem lesz semmi?
Ha 7 ev alatt nem sikerult semmit megszulni akkor nem hiszem hogy leszAkkor a győri összeszerelésből, Rábából nem lesz semmi?
Na, ez a róka dolog honnan jött már?2-3 évente 30-50 járműre minek gyártás?!?
Meglepne ha ebből lenne bármi...sztem előbb fogunk FUCHS-ot gyártani Zalában mint Gidránt Győrben, bár erre sem fogadnék komoly tételben.
Jaj semmit nem kell bele latni egy peldaba.Na, ez a róka dolog honnan jött már?
Jovanna, paranoid alufoliasapkas vagyok.Jaj semmit nem kell bele latni egy peldaba.
RM-nek legalább van már itt egy gyára - ennyi. A törökökkel meg nem jó már a viszony.Na, ez a róka dolog honnan jött már?
RM-nek legalább van már itt egy gyára - ennyi. A törökökkel meg nem jó már a viszony.
De tényleg ne láss ebbe sokat: alapfelállás hogy még jó sokáig nem veszünk semmit.
Ez prioritás függő is. Illetve megvan hogy mivel, milyen állomáson lehet várakozni.A vasúti árufuvarozás az pont nem így működik. Ahogy én tudom a személyszállítás előnyt élvez, ezért órákig várakozhat a tehervonat egy állomáson.
Nyilván ott kell legyen, csak nem mindegy hogy hogyan. A drága jó édesapám is vitt régebben honvédségi fegyvereket, ott is megvoltak a megfelelő rendelkezések.. 1x egy buzgó rendőr akarta felbontani a lepecséltelt borítékot..... hát nagyon hamar elbeszélgettek vele a felettesei ..Il,én apróság ne zavarjon,mert balrset6esetere a kulcsot is mellékelek a szállítmányozásipapirokhoz.....
Az már más kérdés, hogy lepecsetelt dobozban.
Franci jószág már nem volt új,simán egy lezártnak borítékbanellekeltek a papirokhoz a kulcsát. (Egy felmag,ár lengyel sofőr vitte,és marha sok sor volt nálunk-dan 16%os.....roppantul nő éli az eszkombajnsagot.)
Égyebkent nem olyan ritka,hogy ilyen 1-2 db-os tételeket sima polgári nehezteherszallito céggel vitetnek.Peryze nem a szupertitkos tekn,ikat.
Különben rüheljuk őket, mert sok helyet elfoglaltak az amúgy is kevés parkolokban.
Cenzúra? Itt nem szokás az inkább politikai oldalakon..Válaszolok ameddig lehet és a cenzúra nem csap le. Én tuti nem állítottam, hogy minden oké. Én tuti nem írtam olyat, hogy hibátlan minden és minden a tervek szerint folyik. Azt viszont írom, hogy tartom, hogy itt a fórumon döntően a nagyobb kommentelő "had" folyamatosan negatív képet fest le. Erre volt válaszom. A Gidránok pedig 100 feletti darabszámnál járnak. Nem, nem 2-3 évente érkezik, hanem folyamatosan. Ja igen, bezzeg románia....Jézusom....
Bizonyos méret,súly fölött mindig van kísérő autó, mert előírás.Ez prioritás függő is. Illetve megvan hogy mivel, milyen állomáson lehet várakozni.
Nyilván ott kell legyen, csak nem mindegy hogy hogyan. A drága jó édesapám is vitt régebben honvédségi fegyvereket, ott is megvoltak a megfelelő rendelkezések.. 1x egy buzgó rendőr akarta felbontani a lepecséltelt borítékot..... hát nagyon hamar elbeszélgettek vele a felettesei ..
Miért ne vihetné magáncég? Csak a szállítást végzik, az nem bonyolult.. sőt ugye megvan a transport mód a szálított járművökön? Hiába a Lambó, ha transzport módban van, nem fogod te tudni meghajtani.. itt is biztos , ha be is jutsz meg megvan a kulcsod, gondolom egy csomó dolog le van tiltva. Mellesleg ha bármit is csinálsz egy akkora döggel az eléggé észrevehető..
Mellesleg van ám olyan hogy figyelőautó kíséri a rakományt, vagy éppen biztonsági személyzet amiről a sofőr nem is tud. Csak akkor, ha kell.
Hozzáteszem, itthon a tartálykocsikat is megfigyelik.
Elég komoly árút tudomásom szerint meg még mindig csak zárt dobozba engednek rakodni.
Cenzúra? Itt nem szokás az inkább politikai oldalakon..
Mesélj már a folyamatosan érkező dolgokról...... mert eddig csak azok érkeztek folyamatosan, amit a legelső körökben beszereztek kis mennyiségben. 100 feletti példányszámmal? Hol? Remélem igazad lesz és valóban akkora számban érkeztek új gépek. De tudod én dolgoztam olyan mentőn, ami 4 mentőállomáson lett átadva újként. A 3. átadón már levették a rendszámot, mert a 2.-on még rajta volt és volt akinek szemetszúrt... aztán a másik dolog az , hogy a Kaposvári üzemből - ha jól emlékszem a Heros friss üzeme- ki lett lakoltatva, hogy odakerül majd a Gidrán gyártósor amiből talán semmi sem lett, egy csomót bohóckodtak a rádiókkall...... aztán jött, hogy majd a Rábával... ahha.. Meg mutasd már meg nekem az a sok NMS-t is légyszi , amik folyamatosan érkeztek.
Azért sok esetben szeretnénk mi a bezzegrománia szintjét megütni. De nyílván ott is vannak bajok nem is kicsi, csak az ipar erősebb.
Szia,Hát nem igazán: 7,62x39-es AP-t állja a level 2...
![]()
STANAG 4569 – Wikipédia
hu.wikipedia.org
A géppuska az már Level-3 lenne...
Atya úr isten...mi lenne velünk a bajban?56 új Gidránnal bővül a ménes!
Ezeket a páncélozott harcjárműveket most magyar földön vértezzük fel, magyar katonákra szabva, amiket utána átadunk a Magyar Honvédségnek. Épül a haderő, ami képes megvédeni Magyarországot.
Már 106 paripa áll a magyar ménesben! Mozgékonyság, páncélvédelem, tűzerő, magyar találékonyság - ez a Gidrán!
![]()
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..