Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Felteszik a hatara mint az AWACS-nalMert nem lesz ebből a verzióból semmi?
Amúgy külső konténerben lehetne rá radart tenni, bár az egész koncepció hülyeség.
Nem tudom hogy akarnak radart tenni ebbe a gépbe: nem sok hely van erre
A "radar" neve pl.: Link16 (MIDS-LVT)
Ha tesznek bele valamit szerintem az konténerben lesz kívül függesztve.A "radar" neve pl.: Link16 (MIDS-LVT)
![]()
Ennyi fér bele.
Oké, értem a célzást, de a cseh mérnök bácsik igazi radarról álmodnak.A "radar" neve pl.: Link16 (MIDS-LVT)
![]()
Ennyi fér bele.
Szeritnem is,...Ha tesznek bele valamit szerintem az konténerben lesz kívül függesztve.
Áttervezett orrkúp nélkül bajos lesz. Számos gyári kép tanúskodik arról, hogy egy komolyabbat -értsd nem valami heliken megszokott időjárás radart- oda be nem teszel. Az elektronikának még csak lehet hely valahol hátrébb a törzsben, de értelmes antennát nem tudom hogyan terevezik oda betuszkolni.Oké, értem a célzást, de a cseh mérnök bácsik igazi radarról álmodnak.
Valszeg konténeres lesz ez - ha lesz...Szeritnem is,...
a cseheknél 65millió cseh korona volt 17db ilyen modul (adó nélkül),...ezzel kivülről kaphatsz használható helyzetképet, ha akarsz, asszem 12 másodpercenként.
Áttervezett orrkúp nélkül bajos lesz. Számos gyári kép tanúskodik arról, hogy egy komolyabbat -értsd nem valami heliken megszokott időjárás radart- oda be nem teszel. Az elektronikának még csak lehet hely valahol hátrébb a törzsben, de értelmes antennát nem tudom hogyan terevezik oda betuszkolni.
Nem tudom hogy akarnak radart tenni ebbe a gépbe: nem sok hely van erre
![]()
Sokadszorra:
Oszt ha zavarjákkkómifaszomvanaggyonisten?Oszt mindiglen kifelejcsükk a képbű, a máji földkerekségségességen á mágásságosságos szennyzorfújzijót, fölöslegességes nekije ragyar, mikó ottan vagyon ám ádátátvityelnij sebességessége...a linkj tyizenhatanak...érteni teccik tekintetes értyelmij közösségességes pjlublikum?
Há váláhól látóhatárnál begyün válámi aztatat megosszák á központbú...vágy námáz áz méttósságosságos NYÁTÓ dóga? Eccer fődhözragatt párászteszével...( szerintem)
A szenátus nemigen ad amúgy mostanában nekünk exportengedélytSokadszorra:
"Raytheon’s yet-to-be-named compact AESA radar weighs about 59kg (130lb), about one third as much as radars on sale currently, says Dick Sandfier, strategic pursuits and business creation capture executive at Raytheon Intelligence & Space. The radar is roughly 71 x 37cm (28 x 14.5in) and is air cooled.
...
Sandfier claims the compact AESA ought to have better performance than the radar installed on the US Air Force’s (USAF) F-16 fleet, the Northrop Grumman SABR APG-83 AESA.
“The compact AESA solution draws less power from the platform, which in turn allows for the radar to deliver targeting and tracking capabilities on par, if not better than, the bigger, heavier APG-83 AESA radar,” he says. ”The compact AESA solution has digital beam forming and steering, multimode functionality and interleaved ground and air targeting”.
Radars that use gallium nitride transistors – the subcomponent upon which Raytheon’s compact AESA is based – are able to operate at higher temperatures than those using conventional gallium arsenide components. That allows the amount of electric power pumped into the AESA’s radio transmitters to be increased.
Gallium nitride enables AESA radars to “emit five times the radio frequency power of previous technologies”, says Raytheon. “For radars, that means better search capability and less power consumption, all at a smaller size.”
The compact AESA is air-cooled. But Sandfier says, “while it’s not what we would want to do, we absolutely could have it liquid cooled for whatever application that might be”. Liquid coolant would allow for a further power boost to the radar, which could increase its active detection range.
...
"
![]()
Raytheon unveils compact, half-priced gallium nitride AESA radar
Lower-cost, smaller AESA radars are a critical enabling technology for several aircraft types, including "attritable" unmanned air vehicles and light-attack aircraft. Both types have emerged in recent years as low-cost solutions for aerial combat.www.flightglobal.com
![]()
PhantomStrike
Lightweight, affordable, compact radar for any platform Gen 4+ Performancewww.rtx.com
AmenA szenátus nemigen ad amúgy mostanában nekünk exportengedélyt![]()
Konkrétan kifizetett amerikai termékeink várnak engedélyre amit már csak le kéne szállítani... És nem világrengető dolgok.
Tudom…koszonhetjuk az inkopetens vezetesnek..apropo igy nem is nagyon veszunk toluk semmit halisten…Konkrétan kifizetett amerikai termékeink várnak engedélyre amit már csak le kéne szállítani... És nem világrengető dolgok.
Szopatnak minket.
Nem mondod! Jenki barátainknak már nem számít az elvtársi szeretet?Konkrétan kifizetett amerikai termékeink várnak engedélyre amit már csak le kéne szállítani... És nem világrengető dolgok.
Szopatnak minket.
Ez a mesterterv része.Tudom…koszonhetjuk az inkopetens vezetesnek..apropo igy nem is nagyon veszunk toluk semmit halisten…
Már melyik ? Annyi van, hogy már követni se tudom.Ez a mesterterv része.
Nem azért nem veszünk, mert igazából nem is akarunk/nincs pénzünk (csak ők ezt nem tudják), hanem rávezettük őket arra, hogy ők ne akarjanak adni. Csiribúcsiribá, a mesteri sakkmester elérte amit akart.Már melyik ? Annyi van, hogy már követni se tudom.
Rendben, értem én, de a mai világban nem feltétlenül az indító platform vezeti célra a rakétákat...stb...Oszt ha zavarjákkkómifaszomvanaggyonisten?
Ott tartunk amúgy, hogy a cég se akarja már megcsinálni ezt az alváltozatot mert nincs rá érdeklődő és nem éri meg (a légierő meg sose akarta szóval khhmm)
Az a baj, hogy nincs olyan feladat amit nem tudnánk egy drónnal értelmesebben megoldani mint ezzel.Rendben, értem én, de a mai világban nem feltétlenül az indító platform vezeti célra a rakétákat...stb...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..