Ez magyarisztán.Kíváncsi vagyok lesz-e felelős.

Ez magyarisztán.Kíváncsi vagyok lesz-e felelős.

Akkor egyértelműen Brüsszel meg az ukránok tehetnek róla...Ez magyarisztán.![]()

Kíváncsi vagyok lesz-e felelős.
A látszólag legegyszerűbb megoldás mindig az (el) hallgatásHárom ember meghalt, egy újonnan beszerzett tekknika oda lett, gyakorlatilag nyilvanvaló, hogy miért.
Ha nem kaptak engedélyt a repülési tervtől való eltérésre és az irányitás sem utasitotta őket más útvonalra valami végett, akkor semmi keresnivalójuk nem volt ott, ahol a szerencsétlenség érte őket.
A csehországi Gripen-es mutatvány után nem lep meg, hogy ismét hallgatnak...
Legyen....Lejjeb repültek mint ami a repülési tervben meg volt adva. Pilótavigéckedés.
Legyen nekik könnyű a föld.
Lapozz vissza oda,mikor történt.Legyen....
Ès egy pillanatig sem akarok faszkalapnak tünni(lehet nem sikerül).
De......
- 1 gèp. Ès valószínű vagánykodásból több ember halála.
Ès 172 millió kártèrítès amit nem teljesen èrtek, főleg mert szakmai mulasztásból törtènt, ha minden igaz.
Minimum a pilótánál neccesnek èrzem a kártèrítès, miután megölt a vagánysággal 2 emberet.
Ès nem a családtól sajnálom.
Ehhez kèpest a honvèdsègi pilóta meg felfüggesztettet kap, aki miatt a siklóernyős meghalt.??
Na ez jogilag hogy a faszomba van?
Hát ez az.afganisztáni halálesetekkor pár millió, tizmilliós kártérítés járt. Itt azért nagyvonalúbb összegről van szó.
Akkor nem vagy rendes ember amikor 2km/h val előzöd a másik kamiont belső sávban 10km-en átMinden voltam,csak rendes ember nem,mikor azt irtam,hogy pilótabalfszság volt az oka a balesetnek......

Naja.Én meg ha meghalok közuti balesetben,cég lefizeti a vizsgálót,kihozzák,hogy soförhiba-és a családom nem kártéritést kap,hanem kárigényt örököl a cég felé.....Hát ez az.
Bár sok èv eltelt.
De ott a honvèdsèg felelőssège többszörösen felmerült.(Felszerelès(ok nem volt ifak a sèrülteknèl/ alulpáncèlozott járművek/kevlársisak hiánya) szakmai hibák(toronyfegyver nèlküli konvojok/hangosbeszèlőn bemondva pol e homri közepèn hogy a "másnap hazautazó állomány a fehèr sátorban gyülekezzen"
Itt meg egyèni, hiba, vagánykodás okozta ha minden igaz a halálokat.
Szóval a pilóta aki miatt elvileg meghalt 1 siklóernyős el lett ítèlve, a másik pilóta családja aki miatt 3 ember èletèt vette el pedig 172 milió.
A siklóenyős családja kapott kártèrítèst??
A hölgy akinek valószínűleg saját hibájából lerobbant 2 keze, elvileg kapott egy lakást meg mèg egyebeket?
Nekem ezek rohadt neccesek.
Elég egyértelmű volt.De akkor mèg nem tudtuk, hogy mi törtènt.
Max sejtettük.
Nem lenne bajom ha akkor kaptak volna kártèrítèst ha a honvèdsèg hibája okozta a haláluk.Naja.Én meg ha meghalok közuti balesetben,cég lefizeti a vizsgálót,kihozzák,hogy soförhiba-és a családom nem kártéritést kap,hanem kárigényt örököl a cég felé.....
No,ez Mo......
Megint minden leszek,csak rendes ember nem,de......
Mikor engem behivtak,és történetesen bekaptam volna egy eltévedt golyót a határon,akkor a család semmiféle kártéritést nem kapott volna......Pedig engem behivtak,hogy teljesitsem hazafias kötelezettségemet.
Ha lehántjuk a ráaggatott pátoszt,ma a honvéd......zsoldos.Munkavállaló,ki katonai állást vállal,pénzért,fizetésért.
Milyen alapon van bármiféle előjoga más munkavállalóhoz képest?Mert alapvetően az,munkavállaló.
Az egész kontraszelektált közalkalmazotti osztályra vonatkozik ez a kérdésem?Milyen alapon vannak előjogai a közalkalmazottaknak más munkavállalókhoz képest?

Nálatok meghal valaki üzemi balesetben a gyárban,kap a családja 100milkás kártéritést?Nem lenne bajom ha akkor kaptak volna kártèrítèst ha a honvèdsèg hibája okozta a haláluk.
De itt nem ez törtènt.
A gèpen lèvő vètlen áldozat/ok megèrdemlik a kártèrítèst.
A baleset okozójának családja, már más kèrdès.
Akármennyire együtt èrez velük az ember.![]()
A kártèrítès mèrtèkèn lehet vitatkozni.Nálatok meghal valaki üzemi balesetben a gyárban,kap a családja 100milkás kártéritést?
Mert a katona olyan munkavállaló,ki katonának állt.Halál egyszerűen munkahelyi kockázat,amit vállalt.
Vagyis,ha a katonacsaládjának jár a kártérités mindenféle külön biztositás nélkül,egyszerűen az adófizetők pénzéből,akkor miért nem jár autómatikusan minden munkavállalónak ugyan ez?
Mert a jogállam ott kezdődik,hogy nincsennek előjogok.
És a jog nem érzelmi kérdés.Lényegtelen,hogy mennyire sajnáljuk a családokat.
Az utóbbi hèten èppen munkaügyi jogászi kajtatunk.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..