Nyilván nem így értettem. Más helyett.Te úgy akarsz vezetni, hogy nem kell figyelned? Hüha... Houston baj van.

Nyilván nem így értettem. Más helyett.Te úgy akarsz vezetni, hogy nem kell figyelned? Hüha... Houston baj van.

Azért egy meggondolatlanul kölcsönkért, autószerelős anyós bontószökevény kispolszkiban bárkinek lehet még 40-nél is halálközeli élménye a pesti nyomulásban..Mindn korcsoport tud rutinosan tyütymörögni, fiatal, öreg és középkorú, férfi és nő... De a csúcs 2 80 körüli mama egy kispolszkiban... de ott legalább látja az ember hogy botorság volna a részükről az 60-et megközelíteni is. És ezekből nincs sok.
Magad helyett kell mindenre figyelni szerintem. Azt hiszem a KRESZben is benne van, hogy mindenkinek kötelessége mindent megtenni a baleset elhárítására. Ha a másik a hülye akkor is. Na meg önvédelemből is...Nyilván nem így értettem. Más helyett.![]()
Nyilván, hiszen még itt vagyok.Magad helyett kell mindenre figyelni szerintem. Azt hiszem a KRESZben is benne van, hogy mindenkinek kötelessége mindent megtenni a baleset elhárítására. Ha a másik a hülye akkor is. Na meg önvédelemből is...
Ez egy ilyen környezet. A biciklis az egér a kamion meg az elefánt, aki nem veszi észte, ha átmegy az egéren. Nem gondolom, hogy a biciklisnek kijárna az, hogy jövök, mindenki menjen az útből és őrizze a biztonságom. A biciklizéshez hozzátartozik ugyanaz a fokozott figyelem, mint az autózáshoz. És sokat segít az is, ha nem akarsz jobbról elmenni a jobbra indexelő autó mellett...Nyilván, hiszen még itt vagyok.
Viszont kerékpárral szinte egyáltalán nem számíthatok a kölcsönös bizalom elvére...
Azért nem teljesen, ha tőlem elvárják (jogosan), hogy tartsam be a KRESZ-t és járműként szereplek a forgalomban,Ez egy ilyen környezet. A biciklis az egér a kamion meg az elefánt, aki nem veszi észte, ha átmegy az egéren. Nem gondolom, hogy a biciklisnek kijárna az, hogy jövök, mindenki menjen az útből és őrizze a biztonságom. A biciklizéshez hozzátartozik ugyanaz a fokozott figyelem, mint az autózáshoz. És sokat segít az is, ha nem akarsz jobbról elmenni a jobbra indexelő autó mellett...
Mikor még sokat bicikliztem (jópár évvel és kilométerrel ezelőtt) tudtam hol a helyem, nem is éreztem azt, hogy mindenki az életemre tör.
Azért nem teljesen, ha tőlem elvárják (jogosan), hogy tartsam be a KRESZ-t és járműként szereplek a forgalomban,
akkor a jogaim is ugyan azok, mint egy nyergesnek.
Az egyik sem holttérből adódó konkrét szabálytalanság, amiket írtam.Tudhatnád már, hogy a világban a de jure és a de facto az nem ugyan az.
A másik, amit a bringások elfelejtenek, hogy a kocsiknak holt terük van. A kasztninak és a tükörnek is.
Szóval nem mindig rossz indulatból nem látnak, hanem ténylegesen nem vagy a látóterükben.
Ellenben a bicikliről nagyon jól át lehet tekinteni a forgalmat.
A futárokat nem kell félteni...féknélküli fixi, fejhallgató, wannabeeee birka...nulla rutinnal...Az egyik sem holttérből adódó konkrét szabálytalanság, amiket írtam.
Egyébként nézzetek bele a srác csatiján A Couriers Life kezdetű videókba. Érdemes.
![]()
A Courier's Life - Egy Futár Élete
Near misses, idiotic drivers and pedestrians. Sometimes even crashes. This is how life is in a city for a bike messenger / delivery guy even if he/she is one of the "stick to the rules" one. On this channel you can see what kind of situations I come across during my everyday work. Besides that I...www.youtube.com
Hát mondjuk ez a koma kb 7 éve csinálja a videókat, szóval kétlem, hogy ne lenne rutin.A futárokat nem kell félteni...féknélküli fixi, fejhallgató, wannabeeee birka...nulla rutinnal...
Általánosságban a futárok...akik az életérzést keltik...beszéltem...Hát mondjuk ez a koma kb 7 éve csinálja a videókat, szóval kétlem, hogy ne lenne rutin.
Gondolom ehhez van köze ahhoz hogy a nagyja pakisztáni meg indiaiÁltalánosságban a futárok...akik az életérzést keltik...beszéltem...

Inkább nézd meg előbb.Általánosságban a futárok...akik az életérzést keltik...beszéltem...
Hát rohadtul nem. Bemehetsz az egyiránú utcába ellentétes irányból, átmehetsz a piroson, előzhetsz jobbról-balról miközben sokkal kevéssé vagy feltűnő mint egy kamion (vagy személyautó). És az a "szerencsétlen" sofőr nem ilyen dolgokon szocializálódott, őt "megb@ssza" ezért a rendőr, ha látja, emiatt jobban benézi azt, aki ezzel hót ellentétesen megy a nagy tudatosságával, mert a bizalmi elve a saját magára vonatkozó szabályrendszerre épül. A biciklisnek ezt is figyelembe kéne venni, és nem belegangolni olyan bonyolult helyzetekbe, ahol a 20 felé megosztott figyelemből esetleg ő marad ki. Szerintem ezt diktálná a józan ész. És nem így nem kellene azt érezni, hogy mindenki az életére tör.Azért nem teljesen, ha tőlem elvárják (jogosan), hogy tartsam be a KRESZ-t és járműként szereplek a forgalomban,
akkor a jogaim is ugyan azok, mint egy nyergesnek.
Ráadásul el kell fogadni, hogy míg az autós a karosszléria lakatoshoz megy egy koccanás után, te a kórházba......Hát rohadtul nem. Bemehetsz az egyiránú utcába ellentétes irányból, átmehetsz a piroson, előzhetsz jobbról-balról miközben sokkal kevéssé vagy feltűnő mint egy kamion (vagy személyautó). És az a "szerencsétlen" sofőr nem ilyen dolgokon szocializálódott, őt "megb@ssza" ezért a rendőr, ha látja, emiatt jobban benézi azt, aki ezzel hót ellentétesen megy a nagy tudatosságával, mert a bizalmi elve a saját magára vonatkozó szabályrendszerre épül. A biciklisnek ezt is figyelembe kéne venni, és nem belegangolni olyan bonyolult helyzetekbe, ahol a 20 felé megosztott figyelemből esetleg ő marad ki. Szerintem ezt diktálná a józan ész. És nem így nem kellene azt érezni, hogy mindenki az életére tör.
Ebben a nyomorult országban kn. mindenki hülye amúgy és sz.rik a másikra.Hát rohadtul nem. Bemehetsz az egyiránú utcába ellentétes irányból, átmehetsz a piroson, előzhetsz jobbról-balról miközben sokkal kevéssé vagy feltűnő mint egy kamion (vagy személyautó). És az a "szerencsétlen" sofőr nem ilyen dolgokon szocializálódott, őt "megb@ssza" ezért a rendőr, ha látja, emiatt jobban benézi azt, aki ezzel hót ellentétesen megy a nagy tudatosságával, mert a bizalmi elve a saját magára vonatkozó szabályrendszerre épül. A biciklisnek ezt is figyelembe kéne venni, és nem belegangolni olyan bonyolult helyzetekbe, ahol a 20 felé megosztott figyelemből esetleg ő marad ki. Szerintem ezt diktálná a józan ész. És nem így nem kellene azt érezni, hogy mindenki az életére tör.
Te miről beszélsz?Hát rohadtul nem. Bemehetsz az egyiránú utcába ellentétes irányból, átmehetsz a piroson, előzhetsz jobbról-balról miközben sokkal kevéssé vagy feltűnő mint egy kamion (vagy személyautó). És az a "szerencsétlen" sofőr nem ilyen dolgokon szocializálódott, őt "megb@ssza" ezért a rendőr, ha látja, emiatt jobban benézi azt, aki ezzel hót ellentétesen megy a nagy tudatosságával, mert a bizalmi elve a saját magára vonatkozó szabályrendszerre épül. A biciklisnek ezt is figyelembe kéne venni, és nem belegangolni olyan bonyolult helyzetekbe, ahol a 20 felé megosztott figyelemből esetleg ő marad ki. Szerintem ezt diktálná a józan ész. És nem így nem kellene azt érezni, hogy mindenki az életére tör.
Elvileg a sportolók mentesítve vannak...outival nem tudsz egyenletes 40-50es tempót menni kerékpárúton, mert bezavar a többi hülye bringás...de a gyalogosok se jobbak a bicikliúton sétálva. kutyázva, vagy az autós, aki a bringaúton parkol...Az a mai napig felb.sz amúgy, amikor a főúton teker, miközben mellette a bicikliút....
Ezért kellene bevezetni, hogy ilyen esetben szilánkosra törik az autós kezét lábát. LégkalapáccsalRáadásul el kell fogadni, hogy míg az autós a karosszléria lakatoshoz megy egy koccanás után, te a kórházba......
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..