Lesz egy nagyon érdekes meglepi is amin kuurvára pislogtok...
márha kapunk pénzt.
Lesz egy nagyon érdekes meglepi is amin kuurvára pislogtok...
márha kapunk pénzt.
De azt kihúzzák belőle... (Mint Pista bácsi anyjukbólMert van benne jó dolog is.
)Meg fogsz lepodni de a hadi reszet annyira nem baszogatjak ami olyan volt azt elbol lehuztak.De azt kihúzzák belőle... (Mint Pista bácsi anyjukból)
Mivel sikerült egy többség-ellenzék helyzetet Brüsszelnek kialakítania, így annak összes egyéb vonzata is hat.Meg fogsz lepodni de a hadi reszet annyira nem baszogatjak ami olyan volt azt elbol lehuztak.
Hadi részen is inkabb 1 amire pruszkolnek es ami miatt szívatnak…de majd meglatjatok most vagyunk a kritikus hetekben vagy lesz safe vagy nem, politikan fog mulni valoszinuleg mit beszelnek az zart ajtok mogott, sokan nem orulnenek ha teljes safet bukjuk azert a fegyver lobbi eros es most minden euroert megy a cica harc.

Kínzás helyett keressétek a megoldást a másik oldalról. Az AI szerint a német oldalakon összefoglalóan ezek jelentek meg. A második pont a lényeg, hogy mi nincs benne.A kínzást a Genfi egyezmény tiltja!![]()
![]()
Pont emiatt kizárt hogy bukjuk!!!Meg fogsz lepodni de a hadi reszet annyira nem baszogatjak ami olyan volt azt elbol lehuztak.
Hadi részen is inkabb 1 amire pruszkolnek es ami miatt szívatnak…de majd meglatjatok most vagyunk a kritikus hetekben vagy lesz safe vagy nem, politikan fog mulni valoszinuleg mit beszelnek az zart ajtok mogott, sokan nem orulnenek ha teljes safet bukjuk azert a fegyver lobbi eros es most minden euroert megy a cica harc.
Milyen szomorúak lehetnek most.ami olyan volt azt elbol lehuztak.

Tehát ha németekkel vannak közös programjaink akkor ők is lobbizni fognak hogy kapjunk SAFE-pénzt.Die Zusammenarbeit zwischen Deutschland und Ungarn im Rahmen des SAFE-Programms (Security Action for Europe) der Europäischen Union konzentriert sich auf die Stärkung der Verteidigungsfähigkeiten und der gemeinsamen Rüstungsbeschaffung. SAFE ist ein im Mai 2025 verabschiedetes EU-Finanzinstrument, das Mitgliedsstaaten zinsgünstige Darlehen für Investitionen in die Verteidigungsindustrie gewährt.
Hier sind die Kernpunkte zur SAFE-Zusammenarbeit (Stand Jan 2026):
- Fokus auf Rüstung: Die Mittel sind für die gemeinsame Beschaffung von Munition, Raketen, Drohnen, Artilleriesystemen und Luftverteidigung vorgesehen.
- A fegyverzetre fókuszálva: Az anyagi erő a közös beszerzésére koncentrál lőszernek ,rakétáknak,drónoknak, tüzérségi rendszereknek , és légvédelmi eszközöknek .
Nem csak a pénzről van szó itten, meg az aktuális megrendelésekrol, hanem hosszú távú terelgetesnis ez.Pont emiatt kizárt hogy bukjuk!!!
Max felfüggesztik a választásokig, kihúznak dolgokat, bele tesznek extra biztosítékot arra, hogy nem lesz belőle 144. havi nyugdíj is kifizetve a választások miatt.
Itt nagyon komoly erők mozognak a háttérben: kell mi a néhány milliárd eurónk is az európai hadiiparnak. Szóval biztos vagyok benne, hogy toporzékolnak a lobbistáik az EB ajtaja előtt, égnek a telefonvonalak, hogy ez egész EU egyik legnagyobb SAFE csomagjából X milliárd hozzájuk előbb utóbb becsurogjon. Legalábbis az a része, amire ők adták az előzetes ajánlatot.
Teljesen kizárt hogy totál bukó legyen a SAFE!
Nemazért,de szerinted a SAFE úgy működik,hogy becsszóra a program elfogadása után rögtön a magyar államnak adják a lóvét?Pont emiatt kizárt hogy bukjuk!!!
Max felfüggesztik a választásokig, kihúznak dolgokat, bele tesznek extra biztosítékot arra, hogy nem lesz belőle 144. havi nyugdíj is kifizetve a választások miatt.
Itt nagyon komoly erők mozognak a háttérben: kell mi a néhány milliárd eurónk is az európai hadiiparnak. Szóval biztos vagyok benne, hogy toporzékolnak a lobbistáik az EB ajtaja előtt, égnek a telefonvonalak, hogy ez egész EU egyik legnagyobb SAFE csomagjából X milliárd hozzájuk előbb utóbb becsurogjon. Legalábbis az a része, amire ők adták az előzetes ajánlatot.
Teljesen kizárt hogy totál bukó legyen a SAFE!
20% előleg jár alap estben mindenkinek a SAFE szabályai szerint, mivel a legtöbb fegyver gyártó is ennyit szokott kérni.Nemazért,de szerinted a SAFE úgy működik,hogy becsszóra a program elfogadása után rögtön a magyar államnak adják a lóvét?
Mert szerintem nem.A pénz egy EU számlán dekkol,és fizetnek róla,mikor a program ott tart,hogy fizetni is kéne a rendelésért......
Lopni ott lehet belőle,hogy a rendelő főválalkozó még beiktat x közvetitőt a beszerzési láncba,illetve a hazai NERcégek túlszámlázásával.
Én úgy tudom igenis vannak közös beszerzések a SAFE-ünkben.Nem csak a pénzről van szó itten, meg az aktuális megrendelésekrol, hanem hosszú távú terelgetesnis ez.
Van ebbe egy egységesítesi szándék is, emiatt volt a több ország összeáll, akkor előnyben van.
Amit persze gondolom mi kb keresztül szartunk, le merném fogadni, hogy a többséggel nem kozoskodunk senkivel.
Vagy odase adják,hanem fizetnek helyettünk.Beviszik az aláirt szerződést,és az EU utal a szállitónak.20% előleg jár alap estben mindenkinek a SAFE szabályai szerint, mivel a legtöbb fegyver gyártó is ennyit szokott kérni.
Elképzelhető hogy nálunk ezt bizonyos feltételekkel adják oda, pl. aláírt szerződések esetén.
Sztem bizonyos "biztonsági kitételek" mellett ,de meg fogjuk kapni a pénz nagy részét.
Hááát lehet...bár egyetlen országra ennyire egyedi eljárást nem tudom lehet e csinálni...Vagy odase adják,hanem fizetnek helyettünk.Beviszik az aláirt szerződést,és az EU utal a szállitónak.
Én legalábbis igy csinálnám a helyükben.
Nem tudom, hogy csak nálam van-e így, de pár perc videónézés után a hang élvezhetetlenné válik, a magasabb frekvenciás hangok eltűnnek, csak az alacsony frekvenciás hangokat hallom, robothangon szólalnak meg a szereplők.![]()
HadERŐ: szolgálat földön és égen
A 2025-ös esztendő a gyökeres változások éve volt a Magyar Honvédség életében, a technikai fejlődés mellett a személyi állomány helytállásáról és a családi támogatásról is szólt. A szolnoki helikoptereseknél teljessé vált a flotta, a Gripenek üzemanyag-ellátását pedig innovatív megoldások...honvedelem.hu
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..