A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Szépen összeszedted megelőztél én lőttem a francia "csodával" nem szerettem.. valóban ez a cikk maradjunk annyiba nem túl jól sikerült,de legalább próbáják az emberek fülébe tolni,hogy bizony a hadsereg fejlesztése jó dolog ügyes finom propaganda.

Hamár fejlesztés, nem tudsz valami új pletykát?

Hamár fejlesztés, nem tudsz valami új pletykát?
Semmi újat csak a régi tüzérség és Gripen M20,de az utóbbi nagyon képlékeny meg a ruházat,de azt már ti is tudjátok.Viszont a modernizált Twardy tényleg szóba került amin rendkívül meglepődtem és nem örülnék neki,de szerintem más sem.

Tudom sajnos..
Egyébként nem csodálom, ha vonzónak találják az új twardyt, olcsóbb, és kevesebbet kell vele szenvedni a típusátképzésnél. Valószínűleg a fenntartása is olcsóbb, az személy állománynak pedig ismerős.

A helikopterbeszerzés kitolódásást pedig köszönjük meg a migránhelyzetnek totál megette a büdzsét.....és még nincs vége a bulinak

A helikopterbeszerzés kitolódásást pedig köszönjük meg a migránhelyzetnek totál megette a büdzsét.....és még nincs vége a bulinak
Hosszú távon ezt, hogy lehet bírni? A honvédség is, a rendőrség is emberhiánnyal küzd és gyanítom határvadászoknak sem özönlenek a népek.

Úgy, hogy reccs lesz 2 éven belül.... És akkor a leszerelő emberek miatti hasznos tudásról még ne is beszéljünk, mert azt lesz több évtized visszaszerezni.

Nem tudom, hogy ezzel mennyire lehetnek tisztában odafenn. Mert természetesen az alsóbb vezetői szintek lehazudják az égről a csillagokat, hogy a seggüket védjék.

Pénzzel biztos nincs gond. A kormány évente 150-200 milliárdot szór el a nők 40 év utáni nyugdíjazásra, hogy a támogatottságát megőrizze. Többször is helitendereztethetnénk ha akarnánk.

Hosszú távon ezt, hogy lehet bírni? A honvédség is, a rendőrség is emberhiánnyal küzd és gyanítom határvadászoknak sem özönlenek a népek.

Négyezer érdeklődő volt és eddig ezer jelentkezett háromezer helyett. Lényegében kelet-magyarországi reménytelen helyeken tudnak még toborozni, de lassan ott is csak utolsó esélyként vonzó a pálya. Pláne amikor aktívaktól megtudják a szomorú valóságot a beosztásról, stb.

Nem tudom, hogy ezzel mennyire lehetnek tisztában odafenn. Mert természetesen az alsóbb vezetői szintek lehazudják az égről a csillagokat, hogy a seggüket védjék.
Tisztában vannak hidd el csak nagy szar van a palacsintában annyira a kivárásra játszunk,hogy a végén nagy baj lesz ebből és itt nem csak az állományra gondolok.Amiket hall az ember itt csak gazdasági okok miatt nem robbant még ki komolyabb konfliktus a környéken.A környéken alatt 1000 km-es körön belül kell gondolkozni.