Visszajelzések és javaslatok

Milyen verziójú IE-t használsz? Ha jól sejtem IE11-nél régebbi verziót, ugye?

Ha igen, akkor azért nem megy, mert amikor a napokban az SSL tanúsítványt beállítottam a domain névre a webszervert az aktuális ajánlásokkal összhangban úgy állítottam be, hogy csak a modern, erős titkosítási algoritmusokat engedje. Ez sajnos azzal jár, hogy Internet Explorer esetében kell minimum egy IE11. (Bár ha Win7-et használsz, akkor egy gyors beállítással menni fog akár IE8-al is - lásd majd lentebb.)

Érint egy kevés Android usert is a dolog: akik nem Chrome-ot, Operát, vagy Firefox-ot használnak telón/tableten, hanem a beépített böngészőt, azoknál legalább Android 4.4 kell legyen.

Mivel azonban a statisztikák alapján százalékosan igen kevesen olvassák az oldalt 11-esnél régebbi IE-vel és 4.4-esnél régebbi Android "gyári" böngészőt is az olvasóknak kevesebb, mint 2 százaléka használ ezért úgy döntöttem, hogy az ajánlás szerinti protokoll verzió lesz beállítva.

Ha legalább win7-et használsz, de azon IE11-nél régebbit:

Internet Explorer -> jobb felső sarokban valahol ott van a fogaskerék ikon -> Internetbeállítások -> Speciális fül -> TLS 1.2 használatának bepipálása

https://knowledge.geotrust.com/support/knowledge-base/index?page=content&id=INFO3299
A Win7 jó /olyan volt a suliban/ de családunk "ősi" gépén még jó XP van az annak megfelelő böngészőkkel. Komolyabb dolgokkal el sem menne! Sajnos azóta a Firefox is elszállt így egyáltalán nem elérhető a HTKA /csak TLS 1.0 létezik - az van kipipálva/
.
Ennyit a statisztikákról, és hogy a régebbi verziókat használók miért nem olvassák az oldalt. Valószínűleg szerelőt kell hívnunk, mert modern Firefoxot nem lehet telepíteni.
De ha Te tudsz változtatni - pl. TLS 1.0-ra - azt előre is köszönöm!

Öreg gépen én az Opera 12-es szériáját használnám egyébként. Az még a norvégok saját renderelő motorjával szerelt Opera, nem az évek alatt egyre memóriaéhesebbé vállt Google Chromium/Chrome alapú. A 12-eshez az év eleje felé adtak is ki egy utolsó biztonsági frissítést, bekapcsolva a TLS protokoll 1.1 és 1.2 verzióit.

http://www.opera.com/download/guide/?ver=12.18

Meg ez még tényleg olyan kiadás, ami még akkor jelent meg, mikor nem került kínai kézre a norvég böngésző (Pár hónapja vették meg, ha jól emlékszem.)

Lett valami változtatás a videó beágyazás terén? Mert most megint a sima youtube linket is beágyazza és amióta ez van nekem a facebook videókat nem engedi beágyazni. Van összefüggés illetve mi lehet a baj, miért nem engedi át a fb videót?

Már párszor leírtam, de semmi reakció, így újra megpróbálom. A követendő topikoktól egy idő után nem jön értesítés, hogy új bejegyzés érkezett. Hol egyik hol másik, ma legalább 5 topiknál állítottam le a követést és állítottam be újra, hogy a továbbiakban (valameddig) megint jöjjenek az értesítések. Valami nem működik rendesen az értesítéseknél.

Van egy technikai gyakorlati problémám. Észrevettem (többek közt) hogy ha leírtam egy szöveget, aztán azt javítom aztán úgy hagyom- a szöveg gyakran visszatér a javítás előtti állapotra - így úgy küldöm el hogy a javítás előtti szöveg megy el. Mivel a hosszabb szövegeket nem egyszerre szoktam írni, ez nagyon nem jó így.( Az egyetlen jó megoldás ha egy külön world dokumentumban írom meg és aztán illesztem be a szöveget, de erre külön így mostanában már sem időm sem türelmem sincs, mert macerás is váltogatni a dokumentumot az internetes forráskeresések közben ) Gyakran emiatt (is) csonkán vagy /és hibása jelenik meg a szövegem.

Tcat!
Miben személyeskedtem?
Talán, mert: Michael Sharpe: Sugárhajtású Harci Repülőgépek című almanachjára tettem utalást?
Ha, személyeskedni akarok Balázzsal, azt magánba nyugodtan megtehetem, mert tudjuk egymás mail címét!

Én töröltem, nem Tcat. Nem ismerem Michael Sharpet, ezért beírtam a keresőbe és valami pszihológus doki jött ki :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Sharpe
Ebből arra következtettem, hogy fű alatt Molnit hülyézed.
Mea culpa, mea maxima culpa.
51PUr76MZLL._SX376_BO1,204,203,200_.jpg

Itt meg is veheted:
https://www.libri.hu/konyv/Attack-and-Interceptor-Jets.html
1800 HUF szinte ajándék ha jó állapotban van.

Továbbra is egyik-másik követett topikból a rendszer elfelejti küldeni az értesítést, amikor új bejegyzés érkezik. Akkor ki kell kapcsoljam a követést és újra be, hogy megint érkezzenek az értesítések valameddig, 1-2 hétig.
Egyáltalán látszik, amit ide írok? Mert már tízszer jeleztem ezt a problémát, de még annyi reakció sem jött rá, hogy: "most nincs időnk a hülyeségeidre, mert kurvázni vagyunk".

ovábbra is egyik-másik követett topikból a rendszer elfelejti küldeni az értesítést, amikor új bejegyzés érkezik.

Az elmúlt 1 órában nyomoztam ez ügyben és talán ez állhat a dolog mögött:

By default XenForo alerts users of a new reply to a thread they're watching only if they've viewed the thread since the last alert.

Azaz ha kaptál új értesítőt, de nem nézted meg a topicot, akkor az abba a topicba érkező még újabb posztokról nem értesít a fórum.

Lehetett olyanra példa, hogy csak láttad az értesítőt, de a topicba már nem néztél be? Lehet ez az értesítők hatalmas száma miatt is - egyszerűen elveszett az adott topic értesítője a "zajban". Merthogy az elmúlt 5 napban 499 értesítőt generált neked a fórum az adatbázis szerint, amit a legújabbakat leszámítva mind láttál is elvileg :)

És hát igazából akár el is veszhet, mert
  • az értesítős lenyíló ablakban max. 25 kerül megjelenítésre
  • amint lenyitottad olvasottá válik az adatbázisban

Itt elvileg látszik az összes értesítő - az olvasatlanok és 4 napra visszamenően a látottak is: https://forum.htka.hu/account/alerts