[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 299
10 193
113
Aqrab pipa.
CxZ0jlEWgAQbVcQ.jpg


Nem foglalták el, kivonultak a dzsihadisták, tele volt aknázva így nem tudták megerősíteni, visszajöttek a dzsihadisták.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Előző oldalon a képen szereplő Akula II mellett ott a Kalibr. Az Akula II képes indítani?

Másik észrevétel, hogy a hírek alapján képeken videókon szereplő Bastion rendszert bevetették szíriaj célpontok ellen. Azt meg hogy hisz az partvédelmi hajók elleni fegyver.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Minden felhasználható, bármilyen avítt is.
CxZNLcLWEAAtDbl.jpg

És még milyen jól felhasználható. Időegység alatt kb. 4-szer annyi fémet köp ki, mint egy T-72. A 0,002-0,004 másodperces késleltetésű MGZ-57 gyújtóval a repesz lövedék átviszi a falat és kitakarítja a helyiséget. Nagyon ronda munkára képes városi környezetben, közvetlen irányzással. Ha lövészpáncélos kerül elé, annak se kegyelmez, de oldalról még egy harckocsit is elintéz.
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo and fishbed

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 561
113
Előző oldalon a képen szereplő Akula II mellett ott a Kalibr. Az Akula II képes indítani?

Másik észrevétel, hogy a hírek alapján képeken videókon szereplő Bastion rendszert bevetették szíriaj célpontok ellen. Azt meg hogy hisz az partvédelmi hajók elleni fegyver.

1. Nem kell mindent elhinni amit a nyugati sajtó lehoz. Régi KILO-k projekt 877 vannak ott. (Kalibr-NK hordozók a projekt 636.3 tengók)
Ami biztos-ismert, hogy két projekt 877 DE TA van ott, egy projekt 677 DE TA és egy Oskar II-es van a Foldkozi-tengeren. Egyeduli Kalibr-NK hordozó az Admiral Grigorovics -amirol csak és kizárólg- indították a Kalibr-Nk-t. Két Akula-II és egy Borej jelenleg az Atlanti-óceánban van.
2. A Basztion komplexum rakétája az Oniks, ami univerzális rakéta-így szárazfoldi célpontok ellen is bevetheto
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Na sikerült felszállni két bombával a négy rakéta helyett. Brávó! Tényleg, ez egy lenyűgöző képesség. Tehát a lehetőségek: négy rakéta, vagy két bomba, vagy esetleg egy bomba és két rakéta?
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Akkor 1.48-nél felszálló gépnél ez a max? 2 bomba+2 két közelharc rakéta?

Van rá esély, hogy nagy átlagban igen. Bár egy kis szembe széllel és csökkentett üzemanyag mennyiséggel akár több is felmehet. De a Szu-24-esek is legtöbbször szintén csak max 4 db 500-ast, vagy legfeljebb 8 db 250-est visznek, mert 1-2 célponthoz nem kell több.
Egy célpontra 2 db 500 kilós gépenként még elfogadható.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 680
32 332
113
Saa szempontból albab jelentősége hatalmas jobban szólva ha nem foglalják el hanem egy török kurd osszeugras kezdődik a városért. A két ostromlo fel hadakozna egymással és a vevőkkel is ez hatalmas erőket kötne le minden oldalról. Míg ők több nagyobb város sikeres ostroma esetén mert több várost is napokon hetekben belül felszabaditanak. Hatalmas szabad kapacitással fognak rendelkezni. És kvázi elvaghatnak mint kurd mint torok mint lázadó esetleges későbbi teruletszerzesi lehetőségeket. Lehet buknak egy varost de régiókat nyerhetnek ha a harcok kellokepp elhúzódnak. Ehhez a torok legierot nem szabad hagyni operálni ezt az ő teruleteik közelsége garantálja hogy ne nagyon emelkedjen al bab től nyugatra délre senki ahová a kiadókat kellene be játszani. A tuzerseggel se lenne rossz tenni valamit sztem erre is megvan már a megoldás.
November 8. Semmi mez csere meg török isis osszeborulas nincs csupán az isis is látja hogy mi a stratégiai helyzet. Néha azzal hogy területet ad fel valaki többet nyer mint veszít
 
  • Tetszik
Reactions: karpatalja

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 680
32 332
113
Kiadók helyett kurdok a végén és hát az sz300 már ott is van hogy a torok légierő ne mozogjon... és ja sima stratégia
 
  • Tetszik
Reactions: karpatalja

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Akkor 1.48-nél felszálló gépnél ez a max? 2 bomba+2 két közelharc rakéta?
Igen de ez vadász és nem bombázó. Viszont ha a teljes képet vesszük, nagyobb hatékonysággal bevethető mint egy bombázó. A vadászgépekre 2 pilóta van, mert a bevethetősége állandó. Leszáll, tankol, új pilóta és ismét bevethető. Ezt egy bombónál nem lehet megcsinálni.
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo