[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 993
15 754
113
Kellett egy ilyen ember a győzelemhez, mert nekik nem volt világmegváltó iparuk mint az USA-nak

Történetesen volt és még a gyárak elköltöztetésével is rekord mennyiségű hadi felszerelést tudtak gyártani

sem kidolgozott Blitzkrieg-jük,

De volt. Sőt Gudeiran és a többi sztár tábornok tőlük tanulta a szakmát.

• Tetszik
Reactions: neptun892

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 140
4 999
113
Az őskor óta észtek élnek ott. Mindenki más hódító, vagy jövevény.
Hát ez mondjuk barokk túlzás.
Mondjuk úgy hogy az ókor első ismert forrásai alapján, amelyet egy terület megnevezésére használtak.
Ez azonban soha nem jelenti azt, hogy az illető népcsoportok "észt nemzetként" aposztofálta magát.
Ez mindenhol a világon így volt, nálunk is, több évszázad kellett a néptudat majd a nemzettudat kialakulásához.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 031
113
Jé, kivételesen egy valóságos orosz helynév! Nem gondoltam volna, a többi balti helynév alapján tippeltem, hogy ez is valami szki-fi névadás volt.
Ahhoz képest hogy csak tippeltél, túl bátran és öntudatosan adtad elő a tudatlanságodat!! Máskor is ilyen precíz és pontos vagy mások kioktatásában?!! Vagy csak bátor....

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 476
30 808
113
Ahhoz képest hogy csak tippeltél, túl bátran és öntudatosan adtad elő a tudatlanságodat!! Máskor is ilyen precíz és pontos vagy mások kioktatásában?!! Vagy csak bátor....

Az orosz helynév a Baltikumban, körülbelül olyan, mint az ősi román Erdélyben. Eleve nem is gondoltam volna, hogy akárcsak egy is létezik!

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 031
113
Az orosz helynév a Baltikumban, körülbelül olyan, mint az ősi román Erdélyben. Eleve nem is gondoltam volna, hogy akárcsak egy is létezik!
Te úgy GONDOLTAD, aztán ennek alapján vélt igazad téves tudatában úgy kioktattál itt mindenkit mint egy történelemprofesszor a hülye diákot. Aztán kiderült hogy te voltál a tudatlan diák, nem is tudtad azt amiről beszéltél. Szóval kicsit óvatosabban arról a túl magas paci hátáról szerintem.... :)

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
már csak az a kérdés mettől meddig terjed a Baltikum,Románia mint tudjuk (szerintük) a Tiszáig csak,hogy a példánál maradjunk...

• Tetszik
Reactions: vilmoci

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 448
13 827
113
Biztos lehetsz benne. Egy ilyen pali nélkül, kb. lementek volna kavicsért 42-re... Lehet úgy is csinálni ám, ahogy a benelux államok, meg a Franciák csinálták. Kicsit tiltakoztak, a Franciák még próbálkoztak is, de mondjuk nagyon azért nem. Cserébe megmaradt Párizs, viszonylag egyben, meg nem is halt meg minden 3-ik katonakorú Francia férfi... Szóval azért a II.vh-alatt óvatosan Sztálinnal, oda kellett egy ilyen vezető ahhoz, hogy ne a Németek szálljanak partra, hanem a szövetségesek... Ettől függetlenül, természetesen egy őrült volt, csak mint minden, ez sem olyan egyszerű...

Ha nem a III. Birodalom indul meg, akkor kicsivel később a Szovjetek.

Utánagondoltam, szerintem Churchill kevés lett volna oda. Vagy békét köt, vagy pont azért, mert Ő nem volt olyan mestere a TERROR-nak, megpuccsolják belülről, mivel Sztálinnal ellentétben tőle nem félnek, és rákényszerítik hogy kössön békét... Az a kétes luxus, hogy írthatta a népét, az nem véletlen volt ám, Sztálin mindenkit és minden szinten rettegésben tartott. Mindenki gyűlölte, de attól még jobban féltek tőle. Pont ezért volt az, hogy ha kellett, a tisztek inkább kardrohamot is vezettek, páncélos erőkkel szemben, ami biztos halál nyilván, mert TUDTÁK, ha a megsértik Sztálin 227-es(Not one step back!) parancsát, az SOKKAL ROSSZABB lesz, mint a sima harc közbeni halál... Churchillnél lehet hogy egyszerűen csak széthullott volna mindhárom front, darabjaira...

Erősen fontolgatták, hogy feladják, az angliai csata alatt, amúgy.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
18 185
67 079
113

Erősen fontolgatták, hogy feladják, az angliai csata alatt, amúgy.[/QUOTE
Ez szerintem nem igaz. Söt, soha nem adtàk volna meg magukat, harcoltak volna, akàr a Highlands-ban is. És ez elsösorban Churchill èrdeme, mert a fönemesség közt valòban voltak, akiknek Adolf szimpatikus volt.
Olvasd el Churchill beszédét Dunkerk utàn.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 448
13 827
113

Arra a Dunkerquere gondolsz, ahol Guderian csak Hitler személyes utasítása és jóindulata miatt maradt lő távon kívül és nem mészárolta le a beszorult ellenséget? Jól meghálálták.

• Tetszik
Reactions: rejsz felügyelő

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 518
57 385
113

Erősen fontolgatták, hogy feladják, az angliai csata alatt, amúgy.
Napok kérdése volt állítólag, és a RAF összeomlott volna, én is úgy tudom, igen.

A SZU meg nem volt kész még a WM el háborúzni, és ezt Sztálin is tudta, pont azért próbált minden lehetőséget megragadni az időhúzásra. Nem támadtak volna ők még esélyesen 1-2 évig, az fix, kielemezték a Finn háborút, és belátták hogy át kell nézni sokmindent...

• Tetszik
Reactions: zeal

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 476
30 808
113
Te úgy GONDOLTAD, aztán ennek alapján vélt igazad téves tudatában úgy kioktattál itt mindenkit mint egy történelemprofesszor a hülye diákot. Aztán kiderült hogy te voltál a tudatlan diák, nem is tudtad azt amiről beszéltél. Szóval kicsit óvatosabban arról a túl magas paci hátáról szerintem.... :)

Hát először is, igazam volt. Nagy véletlenül belefutottam talán az egyetlen régi orosz helynévbe a Baltikumban! Ha van "kivétel erősíti a szabályt" példa, akkor ez a klasszikus eset gyémánt fokozata.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 518
57 385
113
Kajak? A németek végül akkor miért állították le dolgot? Nem volt megfelelő kémhálózatuk?
Mert kilátástalannak látszott azért. Nyilván HA tudják, hogy még 1 hétig kell kb. fenntartani a nyomást és/vagy intenzíven a reptereket támadni, a polgári célpontok - pl. London helyett, akkor tolják tovább. DE a Luftwaffe is kimerült, sokat vesztettek...

• Tetszik
Reactions: szegcsab

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 959
22 855
113
Kajak? A németek végül akkor miért állították le dolgot? Nem volt megfelelő kémhálózatuk?
A RAF par napra volt a teljes osszeomlastol, amikor a nemetek (veletlenul) lebombaztak egy eltevedt geppel London kulvarosat. Erre a britek azonnal a nemet varosokat kezdtek bombazni, amire Hitler beragott es o is parancsot adott a varosok bombazasara. (A yt-on valahol fenn van ez a beszede is.) Igy nyertek idot a brit repterek es a gyarak...