[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 499
113
Enyhített az orosz föderációs biztonsági szolgálattal, az FSZB-vel és a hozzá kapcsolódó szervezetekkel összefüggő szankciókon az USA pénzügyminisztériumának (Departement of The Treasury) külföldi aktívákat ellenőrző részlege. A Financial Times szerint a könnyítést amerikai cégek lobbizták ki. Szavakban még megy a keménykedés, de a Moszkva elleni szankciók felpuhulásának kezdetét jelentheti a washingtoni adminisztráció intézkedése.
Lőttek a Moszkva elleni szankcióknak?


Navégre!
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 565
113
Ez a szankciósdi 20 éve még hatott volna. De most csak saját magát szivatja meg a nyugat.
Ezzel kína keres sokat.
Aki hülye...
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/kulf...sebbnek-tartja-az-iszlamot-holland-szelsojobb
"A Szabadságpárt vezetője betiltaná a – stílszerűen a Mein Kampfhoz hasonlított – Koránt, és bezáratná a mecseteket.
Ki kell szorítani az iszlámot Hollandiából, le kell zárni a határokat a muzulmán országokból érkező migránsok előtt – mondta Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetője.
Az iszlám ideológia talán veszélyesebb, mint a nemzetiszocializmus – fogalmazott a gyűlöletbeszéd, a kisebbség elleni uszítás és diszkrimináció miatt nemrégiben elítélt politikus. Wilders a hollandiai mecsetek bezárását és a Korán betiltását javasolta, amelyet Adolf Hitler Mein Kampfjához hasonlította.
A legnépszerűbb erő
A friss felmérések szerint a főként muszlimellenes megnyilvánulásairól ismert PVV a legnépszerűbb politikai erő Hollandiában, a párt a voksok nagyjából 20 százalékára számíthat a március 15-i választásokon."


-Radikalizálódnak a "migránsok" miatt az európaiak tömegei.
Az más kérdés hogy mekkora részük miért, mekkora mértékben, és ki ellen. És hogy ez valóban radikalizálódás, vagy az érthető identitás megörzési vágy / önfenntartás kinyilvánítása egyes európai (és vélhetően nem európai) politikusok "furcsa" törekvéseivel szemben)
-A migránsok és a másod harmad generációs migránsok tömegei radikalizálódnak. Az, ahogyan Németországban szinte már kettős törvénykezés van, ami a hatályos törvényeknek ellentmondva akár a sariát is elismeri, az megdöbbentő.
Az arab/iszlám migránsok,másod és harmad generációs migránsok száma a az egymásnak ellentmondó hírek szerint csak Németországban és Franciaországban tíz milliós nagyságrendű lehet, és Olaszországban és Spanyolországban is minimum milliós nagyságrendű, a skandinávoknál minimum több százezres nagyságrendű. Igen nehéz megítélni az egymásnak ellentmondó adatok/hírek alapján mekkora az arab, az arab eredetű illetve iszlám hítűek száma összességében, de 30-50 millió körül lehetnek, vagy még többen. Igazából egyesített számokat még nem láttam közölni erről. Viszont a töredék hírek alapján, mintha több arab identitású ország titkosszolgálata harcolna ezeknek az egységes irányítására. (És egyik sem igazán Európai- Szaud-Arábia, Törökország...)
Ha mindez nem lenne elég, már eddig is arab/iszlám konklávék alakultak ki európai városokban, hamarosan eljöhet az idő (ha ugyan nincs már rá példa) hogy egyenesen egyes területeken kerülnek majd többségbe. Hogy ez hova vezet?
Melyik ország éppen hogyan reagálja ezt. Németország, Franciaország, és részben Olaszország politikusai hol tagadják, hol meg megfordítják a problémát. A Kelet-Európaiak többsége lényegében megakadályozza hogy számottevő mértékben területén maradjanak, a skandináv országokban pedig nem csak hogy titkolják a problémát, de mintha olykor még favorizálnák is a politikában a változást.
Ugyanakkor azt tudjuk, hogy az arab/iszlám kultúra a legkevésbé sem toleráns, és vezetőik a más kultúrák beolvasztásának a hívei?
Radikalizálódnak a "migránsokkal" és saját politikusaikkal szemben az Európaiak tömegei? És mi van, ha más szemszögből nézik? Ha Szerintük a saját vezető politikus rétegük radikalizálódott, és akarja feladni teljesen a saját kultúráját?
Hogy ez a kultúra beolvasztást valóban az USA-ban találták e ki több mint száz éve, és vagy 30 éve az USA újból elővette Európával szembeni érdekérvényesítési szándéka miatt, és hogy ezeket egyes Arab körök kihasználják-e szinte lényegtelen, mert mindez Európában történik és most.
Európába ömlik az USA haditechnika az eddigi készletek mellé. Mindez a korábbi USA kormányzat Oroszellenes felfogása miatt, és korábban szinte már háborús agitáció folyt Oroszországgal szemben (mindez leginkább az Ukrán konfliktus álcája alatt) Trump szakítva a korábbi oroszellenes kurzussal, inkább kiegyezne ugyan Oroszországgal, de jelenleg a saját pártja szövetkezik ellene a demokratákkal hogy eltávolítsák az elnöki székből.

Összefoglalva a problémát:
-Van egy háborús felkészülésnek látszó folyamat Oroszországgal szemben Nyugat Európában - mely leginkább USA és később egyes német és francia politikusok nyomására illetve asszisztálása mellett alakult ki.
-Az EU-ban több tíz millió arab és iszlám identitású arab és iszlám ember halmozódott föl.- és ez évtizedekkel ezelőtt eltervezett honfoglalási hullám közepének látszik
- Az USA nagy valószínűséggel azonnal kimaradna egy Orosz-EU háborúból.
- Ha az EU háborúzik Oroszországgal, ha nem, Oroszország jóindulatát már elvesztette ahhoz, hogy ha egy kultúrák közötti "polgárháború" robbanna ki Nyugat -Európában , akkor közbeavatkozzon az oldalukon. Ráadásul, ha Oroszország és egyes Nyugat Európai országok háborúznának egymással, és közben kitörne egy Arab/iszlám és Európai kultúrák közötti élettér /polgárháború Európában, akkor Nyugat Európa két tűz közé kerülne.

Talán Nyugat Európában paradigmaváltásra lenne szükség a veszélyek irányára vonatkozóan!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113

Itt épp be akarnak szivárogni amikor az irániak legyilkolják őket. Az iráni shiíta perzsák amúgy sincsenek egy hullámhosszon a szuníta arab isis-el.
Meg úgy általában a videó színvonalán látszik hogy egy hatásvadász f@ság.

Persze, de a filmelőzetes nem azért érdekes, mert bármi igazságtartalma lenne, hanem azért, mert így szokták felfuttatni az adott ország ellen a propagandát a háború megkezdése előtt.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/kulf...sebbnek-tartja-az-iszlamot-holland-szelsojobb
"A Szabadságpárt vezetője betiltaná a – stílszerűen a Mein Kampfhoz hasonlított – Koránt, és bezáratná a mecseteket.
Ki kell szorítani az iszlámot Hollandiából, le kell zárni a határokat a muzulmán országokból érkező migránsok előtt – mondta Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetője.
Az iszlám ideológia talán veszélyesebb, mint a nemzetiszocializmus – fogalmazott a gyűlöletbeszéd, a kisebbség elleni uszítás és diszkrimináció miatt nemrégiben elítélt politikus. Wilders a hollandiai mecsetek bezárását és a Korán betiltását javasolta, amelyet Adolf Hitler Mein Kampfjához hasonlította.
A legnépszerűbb erő
A friss felmérések szerint a főként muszlimellenes megnyilvánulásairól ismert PVV a legnépszerűbb politikai erő Hollandiában, a párt a voksok nagyjából 20 százalékára számíthat a március 15-i választásokon."


-Radikalizálódnak a "migránsok" miatt az európaiak tömegei.
Az más kérdés hogy mekkora részük miért, mekkora mértékben, és ki ellen. És hogy ez valóban radikalizálódás, vagy az érthető identitás megörzési vágy / önfenntartás kinyilvánítása egyes európai (és vélhetően nem európai) politikusok "furcsa" törekvéseivel szemben)
-A migránsok és a másod harmad generációs migránsok tömegei radikalizálódnak. Az, ahogyan Németországban szinte már kettős törvénykezés van, ami a hatályos törvényeknek ellentmondva akár a sariát is elismeri, az megdöbbentő.
Az arab/iszlám migránsok,másod és harmad generációs migránsok száma a az egymásnak ellentmondó hírek szerint csak Németországban és Franciaországban tíz milliós nagyságrendű lehet, és Olaszországban és Spanyolországban is minimum milliós nagyságrendű, a skandinávoknál minimum több százezres nagyságrendű. Igen nehéz megítélni az egymásnak ellentmondó adatok/hírek alapján mekkora az arab, az arab eredetű illetve iszlám hítűek száma összességében, de 30-50 millió körül lehetnek, vagy még többen. Igazából egyesített számokat még nem láttam közölni erről. Viszont a töredék hírek alapján, mintha több arab identitású ország titkosszolgálata harcolna ezeknek az egységes irányítására. (És egyik sem igazán Európai- Szaud-Arábia, Törökország...)
Ha mindez nem lenne elég, már eddig is arab/iszlám konklávék alakultak ki európai városokban, hamarosan eljöhet az idő (ha ugyan nincs már rá példa) hogy egyenesen egyes területeken kerülnek majd többségbe. Hogy ez hova vezet?
Melyik ország éppen hogyan reagálja ezt. Németország, Franciaország, és részben Olaszország politikusai hol tagadják, hol meg megfordítják a problémát. A Kelet-Európaiak többsége lényegében megakadályozza hogy számottevő mértékben területén maradjanak, a skandináv országokban pedig nem csak hogy titkolják a problémát, de mintha olykor még favorizálnák is a politikában a változást.
Ugyanakkor azt tudjuk, hogy az arab/iszlám kultúra a legkevésbé sem toleráns, és vezetőik a más kultúrák beolvasztásának a hívei?
Radikalizálódnak a "migránsokkal" és saját politikusaikkal szemben az Európaiak tömegei? És mi van, ha más szemszögből nézik? Ha Szerintük a saját vezető politikus rétegük radikalizálódott, és akarja feladni teljesen a saját kultúráját?
Hogy ez a kultúra beolvasztást valóban az USA-ban találták e ki több mint száz éve, és vagy 30 éve az USA újból elővette Európával szembeni érdekérvényesítési szándéka miatt, és hogy ezeket egyes Arab körök kihasználják-e szinte lényegtelen, mert mindez Európában történik és most.
Európába ömlik az USA haditechnika az eddigi készletek mellé. Mindez a korábbi USA kormányzat Oroszellenes felfogása miatt, és korábban szinte már háborús agitáció folyt Oroszországgal szemben (mindez leginkább az Ukrán konfliktus álcája alatt) Trump szakítva a korábbi oroszellenes kurzussal, inkább kiegyezne ugyan Oroszországgal, de jelenleg a saját pártja szövetkezik ellene a demokratákkal hogy eltávolítsák az elnöki székből.

Összefoglalva a problémát:
-Van egy háborús felkészülésnek látszó folyamat Oroszországgal szemben Nyugat Európában - mely leginkább USA és később egyes német és francia politikusok nyomására illetve asszisztálása mellett alakult ki.
-Az EU-ban több tíz millió arab és iszlám identitású arab és iszlám ember halmozódott föl.- és ez évtizedekkel ezelőtt eltervezett honfoglalási hullám közepének látszik
- Az USA nagy valószínűséggel azonnal kimaradna egy Orosz-EU háborúból.
- Ha az EU háborúzik Oroszországgal, ha nem, Oroszország jóindulatát már elvesztette ahhoz, hogy ha egy kultúrák közötti "polgárháború" robbanna ki Nyugat -Európában , akkor közbeavatkozzon az oldalukon. Ráadásul, ha Oroszország és egyes Nyugat Európai országok háborúznának egymással, és közben kitörne egy Arab/iszlám és Európai kultúrák közötti élettér /polgárháború Európában, akkor Nyugat Európa két tűz közé kerülne.

Talán Nyugat Európában paradigmaváltásra lenne szükség a veszélyek irányára vonatkozóan!
Bàr sokmindenben egyetèrtek Wilderssel, az az èrzesem, hogy ez a megnyilatkozâs taktikai hiba, ami neki nagyon sok szavazatba fog kerülni a vàlasztâsokon. Néha az az èrzèsem, hogy a jobboldali politikusok szàndékosan jàtszàk el a vàlasztàsi győzelmet.
 

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
357
553
93
Ha a nyugat nem siet, akkor elsőnek a müezin fog felcsendülni a Marson?
Mondjuk nekik legalább van némi tapasztalatuk, hogyan kell élni a sivatagban. ( építs luxus várost a tengerparton )

http://index.hu/tudomany/2017/02/15/szaz_even_belul_emberi_telepulest_epitenenek_ki_a_marson/

C4pUpguWQAAJgLt.jpg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A nacionalisták szerint Flynn tábornok, nemzetbiztonsági főtanácsadó aláaknázásával egy meg nem választott hatalmi központ háborút indított a legitim, megválasztott Trump-kormányzat ellen. A nacionalisták úgy gondolják, hogy az orosz-amerikai közeledést megakadályozni akaró CIA-nek hosszú történelme van külföldi kormányok megbuktatásában, akár ’színes forradalmak’ szításával. Most ez az erőközpont ugyanezt akarja végrehajtani – de már amerikai földön.
http://privatbankar.hu/makro/merhetetlen-ostobasag-trump-dontese-tombolnak-az-amerikaiak-303992
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 415
44 028
113
A nacionalisták szerint Flynn tábornok, nemzetbiztonsági főtanácsadó aláaknázásával egy meg nem választott hatalmi központ háborút indított a legitim, megválasztott Trump-kormányzat ellen. A nacionalisták úgy gondolják, hogy az orosz-amerikai közeledést megakadályozni akaró CIA-nek hosszú történelme van külföldi kormányok megbuktatásában, akár ’színes forradalmak’ szításával. Most ez az erőközpont ugyanezt akarja végrehajtani – de már amerikai földön.
http://privatbankar.hu/makro/merhetetlen-ostobasag-trump-dontese-tombolnak-az-amerikaiak-303992
Jó írás szerintem. Ugyan ezt írtam én is rögtön a hír hallatán ide az aktuális topikba, szerintem ezzel hibát követ el, és sarokba is szorítják, ideiglenesen biztosan. Sanszosan nem volt más választása, kényszerhelyzet, és időnyerésre játszik, hogy találjon elég szövetségest, és talán kicsit le tudja csillapítani a neokon McCain féle vonalat. Meg hát azért valljuk be, tényleg nem szép dolog hazudni arról, hogy beszéltél e a legnagyobb katonai ellenlábas nagykövetével, vagy sem, de ha meg le is hallgattak, és kiderült, akkor kell a bűnbak. Trump adminisztrációja lépéskényszerben volt, de nem tett nekik jót ez a balhé.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
Status
Not open for further replies.