<blockquote rel="wolfram"><blockquote rel="desertfox">Azert neztem , mondom pont Amcsit ? ? Itt csicskaztatnanak a legkisebb alkatreszert, de utan latom javitottad.
Úgy tűnik, hogy a billentyűzetem néha függetleníti magát az akaratomtól és utólag kell korrigálnom...
Na de a lényeg, nálam EC645(H145M)+AW101 rulz!

</blockquote>
Az nem a billentyuzet hanem a "rendszer" finom uzenete a szamodra
</blockquote>
Dolgoznak az NSA-s legények?
<blockquote rel="wolfram">Helyesen: "Viszont amcsi helit lehetőleg <b>nem</b> vennék"
Én sem, de az európai is egykutya lásd Mistral hajó. Igazából olyan lenne jó ami rendkívül elterjedt a civil szférában is, így több helyről lehet alkatrészt beszerezni akár fű alatt is átjátszva.</blockquote>
Ha a nagytesó neheztelne épp és rászól az európaiakra, még akkor is könnyebb alkatrészt szerezni akár magától a gyártótól is (persze nem nyíltan), mint abban az esetben, ha maga a nagytesó lenne a gyártó, mert úgy egyértelműen teljesen esélytelen. Komplett rendszereket (egész helit, hajót, stb.) már nyilván nem lehetne így, mert az nagyon feltűnő lenne.
Sajnos a "közepes szállító" méretű helik a polgári szektorban nem túl gyakoriak. A könnyűek közül viszont a legtöbb szóba jöhető típus elég nagy számban van jelen a polgári oldalon is.
<blockquote rel="wolfram">
Na de a lényeg, nálam EC645(H145M)+AW101 rulz!
wolfram-mal mi egy ideje már egyetértünk, ez ebben a kavalkádban már majdnem minősített többség ;-)
</blockquote>
A miénk a legnagyobb frakció és leszavazunk mindenkit, aki renitenskedik!
Egy AW101 vajon ár szempontjából hogy viszonyulhat egy Blackhawkhoz?
Húúú, valamikor ennek utánanéztem... Ha jól rémlik, teljesen csupasz (csak az alapműszerek és se support, se fegyver, se semmi) Black Hawk 15 millió dollár körül van (ez gyártói adat volt), az AW101 polgári verziója meg 20 millió euró körül.