[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Új gépeket kaptak a szírek (a támadás során megsemmisultek helyett)

https://biztpol.hungarianforum.net/t80p575-biztpol-sziria-es-irak-5#7768
Majdnem kizartnak tartom hogy ezek a gepek orosz gepek lennenek. 20 eve vontak ki oket es kizart hogy 20 evig lekonzervalva alltak volna. De ha megis akkor viszont a kikonzervalashoz es nagyjavitashoz meg 24 oras melo melett is legalabb 1-2 honap kene gepenkent. Raadasul osszekapni egy gardat aki ert hozza sem egyszeru.
Szerintem valakitol megboltoltak cserebe valamiert. Pl Vietnamtol vagy Libiatol.
En arra szamitottam hogy mas tipussal potoljak pl MIG-29 el mas nem leven. Az hogy megs SZUHOJT kapnak jelzi hogy az oroszok nem kivannak a szirek helyett harcolni, nem kuldenek pilotat es muszakit nekik.

Majdnem kizartnak tartom hogy ezek a gepek orosz gepek lennenek. 20 eve vontak ki oket es kizart hogy 20 evig lekonzervalva alltak volna. De ha megis akkor viszont a kikonzervalashoz es nagyjavitashoz meg 24 oras melo melett is legalabb 1-2 honap kene gepenkent. Raadasul osszekapni egy gardat aki ert hozza sem egyszeru.
Szerintem valakitol megboltoltak cserebe valamiert. Pl Vietnamtol vagy Libiatol.
En arra szamitottam hogy mas tipussal potoljak pl MIG-29 el mas nem leven. Az hogy megs SZUHOJT kapnak jelzi hogy az oroszok nem kivannak a szirek helyett harcolni, nem kuldenek pilotat es muszakit nekik.

9,11-es poszt
https://forum.htka.hu/threads/szuhoj-szu-24-fencer.730/

Oroszok is cáfolták.

https://www.almasdarnews.com/article/russia-denies-delivery-su-24-jets-syria/

Miről beszélsz te, mióta vonták ki a Szu-24M-et 20 éve, mikor az orosz beavatkozás kezdetén még Szíriában is repültek éles bevetéseket az ISIS ellen?!! Vietnam-nak és Líbiának meg sose volt Szu-24-ese, nem keversz te valamit?!!
Arról meg soha nem volt szó, hogy a szíriai hadsereg helyett majd az orosz fog ott harcolni, segíteni mentek, melléjük állni, nem a helyükre.

Miről beszélsz te, mióta vonták ki a Szu-24M-et 20 éve?!! Még az orosz beavatkozás kezdetén is repültek éles bevetéseket az ISIS ellen Szíriában. Vietnamnak és Líbiának meg sose voltak Szu-24 gépei!! A MiG-29 meg földi csapásmérésre nagyon korlátozottan alkalmas, az elsősorban légiharcra alkalmas gép. Arról se volt szó soha, hogy az oroszok a szíriai hadsereg helyett fognak harcolni, nem helyettük mentek oda hanem melléjük, őket támogatni.
"A többi" az stimmel. :p Szóval máskor kicsit jobban nézz utána amiről írsz.

Nem ertem mit akarsz modanani.

Kifejtened kerlek.

Koszonom.

A 9-es poszt a Szu-24 topikból egy képes beszámoló a Rzsev-i 514. repulogépjavíto uzembol ahol a szír Szu-24MK gépeket nagyjavították és modernizálták.
Szíria a háború kezdetéig 20 darab Szu-24MK géppel rendelkezett. (a Szu-24M exportváltozata az MK)

11-es poszt:
A javítás-modernizáciot 2009-2011 ben végezték az 514. repulojavíto uzemben- Rzsev városban.
A munkák során PNSz- 24 -et kaptak a szíriai gépek. Az kérdés, hogy sikerult-e nekik visszaszállítani az osszes gépet, mivel már 2012 nyarán problémák voltak a szállításokkal (Alaid hajo).
Osszesen 20 drb Szu-24Mk-t vettek a SZU-tol a szírek.

2016 augusztusában két Szu-24M2-ot vehettek át a szírek.
Ezek szerint mindet nem sikerult visszakapniuk.

A Szu-24 nincs kivonva a hadrendbol az oroszoknál. Illetve a sima Szu-24 igen 2016 szeptember 1-tol. Az M/M2 és MR változatok továbbra is szolgálatban.

• Tetszik
Reactions: gioo and fishbed
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Korábbi.

• Tetszik
Reactions: fishbed
C9aQWcOXoAAVUgI.jpg

Daraa-ban nyomul az al qaeda, jön a válasz

• Tetszik
Reactions: fishbed
Hát ez a boszorkány Klingonné (meg ne sértődjenek az igazi boszik, ők elbújhatnak mögötte) rosszabb mint az Al Kaida, azok legalább nyíltan vállalják amit csinálnak. Ez a csoroszlya meg a nagyrészt hívő, vallásos Amerika élén eljátszotta volna a szentet - háttérben a terroristákkal, akikkel állítólag nem tárgyalnak. Persze lehet hogy nem tárgyalnak velük, csak támogatják őket a közel-keleti "demokrata" szövetségeseiken keresztül. :mad:

Hát ez a boszorkány Klingonné (meg ne sértődjenek az igazi boszik, ők elbújhatnak mögötte) rosszabb mint az Al Kaida, azok legalább nyíltan vállalják amit csinálnak. Ez a csoroszlya meg a nagyrészt hívő, vallásos Amerika élén eljátszotta volna a szentet - háttérben a terroristákkal, akikkel állítólag nem tárgyalnak. Persze lehet hogy nem tárgyalnak velük, csak támogatják őket a közel-keleti "demokrata" szövetségeseiken keresztül. :mad:

Ebben semmi új,vagy meglepő nincs,kb az első vh óta benne van akezük minden háborúban európában,ill világszerte,minimum pénzelik az egyik oldalt/mindkét oldalt,vagy tevőlegesen is odaeszi a nyavaja őket,és folyik a vér,csenget a pénztárgép.

• Tetszik
Reactions: szegcsab and gioo