Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

A napokban adták át Irkutszkban az orosz VM-nek az idei évben elkészült első két haditengerészeti Szu-30SzM vadászbombázót a 71 és 72 oldalszámút.A gépek tegnap megkezdték az átrepülést állandó bázisukra , a Balti-flotta repülőgép bázisára a kalinyingrádi Csernyjahovszkra.

A 17 gépből az első 2 még ebben az évben 15 db kell átadni .Remélem a a HMD is elkészül jövőre.

A darabszám és a rendszeresítés két külön dolog. Az F-35-ösből is több mint száz elkészült, mire rendszeresítésről kezdtek beszélni. Se a Szu35Sz, se a Szu-30SzM nincs még rendszerben. Csak a Szu-34-es.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Python
Egy ilyen gépágyúval hogyan céloznak? Van egy mozgatómechanikája ami pár fokos kitérést meg stabilizálást meg tud oldani? Vagy teljesen a gép haladaási irányától függ a lövedékek iránya?

Egy ilyen gépágyúval hogyan céloznak? Van egy mozgatómechanikája ami pár fokos kitérést meg stabilizálást meg tud oldani? Vagy teljesen a gép haladaási irányától függ a lövedékek iránya?

Ritkaság , hogy foldi célpontok ellen használja a gépfegyverét a Szu-35Sz. Szerintem surgosen CAS-t nyújtott.

Minden vadászgépen fix a gépágyú beépítése, mert máshogy nemigen menne és értelme sincs nagyon.

Ez alól ma nincs kivétel és törénelmi távlatban sem jut eszembe kivétel. Ha az előrefelé tüzelő fegyver nem fix volt, akkor az I. vh lövés és/vagy fegyvertorony volt elől.

Volt ilyen is, de teljesen elbaszott koncepció volt és nem előrefelé tüzelt.
https://en.wikipedia.org/wiki/Boulton_Paul_Defiant

• Tetszik
Reactions: joker
Ritkaság , hogy foldi célpontok ellen használja a gépfegyverét a Szu-35Sz. Szerintem surgosen CAS-t nyújtott.
Mostmár légi célpontok ellen is ritkaságnak kellene lennie, hogy gépágyúval lőjjék egymást. De a kérdés ugyanaz. Ez a géphez van fixen szerelve és amerre az fordul arra lő az ágyú vagy van egy mozgató-stabilizáló mechanikája ami pár fokot tudja segíteni a célravezetésben?

Mostmár légi célpontok ellen is ritkaságnak kellene lennie, hogy gépágyúval lőjjék egymást. De a kérdés ugyanaz. Ez a géphez van fixen szerelve és amerre az fordul arra lő az ágyú vagy van egy mozgató-stabilizáló mechanikája ami pár fokot tudja segíteni a célravezetésben?

Olyan megoldásra gondolsz, mint a Ka-52-nél? Szerintem nincs ilyen egyetlen vadászgépen sem és tök felesleges lenne.

Fix a gépágyú nem tudod mozgatni.Ugyanúgy Szu-30 SzM-nél is.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fip7 and joker
Olyan megoldásra gondolsz, mint a Ka-52-nél? Szerintem nincs ilyen egyetlen vadászgépen sem és tök felesleges lenne.
Nem épp. Arra gondoltam, hogy ha lenne a fegyver belső (gépben levő) végén egy 5-5-5-5 centis (fel, le, jobbra, balra) plusz hely ahol mozoghatna és lenne is ami mozgassa - konkrétan a Szu-35 vagy PAK-FA GSH-301-es gépágyújára és annak 197,8 centi hosszára kiszámolva - akkor lenne 1,5-1,5-1,5-1,5 fok (fel, le, jobbra, balra) amivel az elektrónika finomíthaná a célzást és segíthetné a pontosabb találatokat meg célratartást. Ez a valóságban nem tudom mennyivel tökéletesítené a CAS-t, dogfightot, drónvadászatot stb, de valamennyivel pontosabb lenne, nem függne 100%-ban a gép szögének állásától a lövedékek iránya, és nem is tűnik megoldhatatlan feladatnak a kivitelezése, persze kell még egy kis hely hozza, ami vagy van a gépen vagy nincs.

Nem épp. Arra gondoltam, hogy ha lenne a fegyver belső (gépben levő) végén egy 5-5-5-5 centis (fel, le, jobbra, balra) plusz hely ahol mozoghatna és lenne is ami mozgassa - konkrétan a Szu-35 vagy PAK-FA GSH-301-es gépágyújára és annak 197,8 centi hosszára kiszámolva - akkor lenne 1,5-1,5-1,5-1,5 fok (fel, le, jobbra, balra) amivel az elektrónika finomíthaná a célzást és segíthetné a pontosabb találatokat meg célratartást. Ez a valóságban nem tudom mennyivel tökéletesítené a CAS-t, dogfightot, drónvadászatot stb, de valamennyivel pontosabb lenne, nem függne 100%-ban a gép szögének állásától a lövedékek iránya, és nem is tűnik megoldhatatlan feladatnak a kivitelezése, persze kell még egy kis hely hozza, ami vagy van a gépen vagy nincs.
Ennek repülőgépnél semmi értelme sőt, csak nehezítené a feladatot, halál feleslegesen kb. semmiért cserébe.