Mi az, hogy morjakot?
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/po...=956738961096073&id=766751436761494&width=500" width="500" height="684" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mi az, hogy morjakot?
Ebből még mindig nem tudom mi az a morjak de nem baj.<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=956738961096073&id=766751436761494&width=500" width="500" height="684" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>
tengerész(eti)Ebből még mindig nem tudom mi az a morjak de nem baj.
Rendszeresítés előtti tesztek.https://sputniknews.com/russia/201705301054132146-russian-military-su-35/
Leírná valaki hogy miről szól a cikk?
Teszt?
Nekem is fura, de a sputnyiknewst érdemes fenntartásokkal kezelni.Miért nem volt eddig rendszerben? már 40-nél több db van
Miért nem volt eddig rendszerben? már 40-nél több db van
Egy ilyen gépágyúval hogyan céloznak? Van egy mozgatómechanikája ami pár fokos kitérést meg stabilizálást meg tud oldani? Vagy teljesen a gép haladaási irányától függ a lövedékek iránya?
Minden vadászgépen fix a gépágyú beépítése, mert máshogy nemigen menne és értelme sincs nagyon.Egy ilyen gépágyúval hogyan céloznak? Van egy mozgatómechanikája ami pár fokos kitérést meg stabilizálást meg tud oldani? Vagy teljesen a gép haladaási irányától függ a lövedékek iránya?
Mostmár légi célpontok ellen is ritkaságnak kellene lennie, hogy gépágyúval lőjjék egymást. De a kérdés ugyanaz. Ez a géphez van fixen szerelve és amerre az fordul arra lő az ágyú vagy van egy mozgató-stabilizáló mechanikája ami pár fokot tudja segíteni a célravezetésben?Ritkaság , hogy foldi célpontok ellen használja a gépfegyverét a Szu-35Sz. Szerintem surgosen CAS-t nyújtott.
Mostmár légi célpontok ellen is ritkaságnak kellene lennie, hogy gépágyúval lőjjék egymást. De a kérdés ugyanaz. Ez a géphez van fixen szerelve és amerre az fordul arra lő az ágyú vagy van egy mozgató-stabilizáló mechanikája ami pár fokot tudja segíteni a célravezetésben?
Fix a gépágyú nem tudod mozgatni.Ugyanúgy Szu-30 SzM-nél is.Mostmár légi célpontok ellen is ritkaságnak kellene lennie, hogy gépágyúval lőjjék egymást. De a kérdés ugyanaz. Ez a géphez van fixen szerelve és amerre az fordul arra lő az ágyú vagy van egy mozgató-stabilizáló mechanikája ami pár fokot tudja segíteni a célravezetésben?
Nem épp. Arra gondoltam, hogy ha lenne a fegyver belső (gépben levő) végén egy 5-5-5-5 centis (fel, le, jobbra, balra) plusz hely ahol mozoghatna és lenne is ami mozgassa - konkrétan a Szu-35 vagy PAK-FA GSH-301-es gépágyújára és annak 197,8 centi hosszára kiszámolva - akkor lenne 1,5-1,5-1,5-1,5 fok (fel, le, jobbra, balra) amivel az elektrónika finomíthaná a célzást és segíthetné a pontosabb találatokat meg célratartást. Ez a valóságban nem tudom mennyivel tökéletesítené a CAS-t, dogfightot, drónvadászatot stb, de valamennyivel pontosabb lenne, nem függne 100%-ban a gép szögének állásától a lövedékek iránya, és nem is tűnik megoldhatatlan feladatnak a kivitelezése, persze kell még egy kis hely hozza, ami vagy van a gépen vagy nincs.Olyan megoldásra gondolsz, mint a Ka-52-nél? Szerintem nincs ilyen egyetlen vadászgépen sem és tök felesleges lenne.
Ennek repülőgépnél semmi értelme sőt, csak nehezítené a feladatot, halál feleslegesen kb. semmiért cserébe.Nem épp. Arra gondoltam, hogy ha lenne a fegyver belső (gépben levő) végén egy 5-5-5-5 centis (fel, le, jobbra, balra) plusz hely ahol mozoghatna és lenne is ami mozgassa - konkrétan a Szu-35 vagy PAK-FA GSH-301-es gépágyújára és annak 197,8 centi hosszára kiszámolva - akkor lenne 1,5-1,5-1,5-1,5 fok (fel, le, jobbra, balra) amivel az elektrónika finomíthaná a célzást és segíthetné a pontosabb találatokat meg célratartást. Ez a valóságban nem tudom mennyivel tökéletesítené a CAS-t, dogfightot, drónvadászatot stb, de valamennyivel pontosabb lenne, nem függne 100%-ban a gép szögének állásától a lövedékek iránya, és nem is tűnik megoldhatatlan feladatnak a kivitelezése, persze kell még egy kis hely hozza, ami vagy van a gépen vagy nincs.
Majd a jövőben lesznek forgatható lézer tornyok a gépeken és az oda lő ahová a pilóta néz.Ennek repülőgépnél semmi értelme sőt, csak nehezítené a feladatot, halál feleslegesen kb. semmiért cserébe.