[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Csakafidesz:

Az Eurostat szerint 2016-ban a román életszínvonal utolérte a magyart
https://444.hu/2017/06/18/az-eurostat-szerint-2016-ban-a-roman-eletszinvonal-utolerte-a-magyart


Szerintem ne nevettesd ki magad ilyen baromságokkal.
Ahogyan közeledik a választás, egyre vadabb dolgokkal próbálkozik az ellenzék, de ez már tényleg a bányászbéka segge alatti szint.

Jártál te már Romániában? Mondjuk, moldvai falvakban? Ha szeretnéd tudni, milyen volt a középkor, érdemes ellátogatnod oda.

De hogy konkrétumot is említsek, 2016-ban Romániában 208 euró (kb. 64 ezer forint) volt az átlagnyugdíj, Magyarországon meg 106 ezer forint.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Üres lapokkal nem lehet kártyázni. A JOBBIK pedig felajánlotta a konkrétumot az országgyűlésben, a megfelelő alkotmánymódosítást, amit a FIDESZ lesöpört, ezzel bizonyítva, hogy a népszavazás az üres handabandázásról szólt. Ez a FIDESZ rezsim legnagyobb ellentmondása, a falig eltolt eszement propagandaháború, amit nem lehet hova fokozni ép ésszel (bomlottal a nyíltszíni pogrom még játszhat). Mi van, ha fogyatkozó bódult tömegei nagyobb arányban követelnek majd keményebb propagandadrogot, vagy komolyabban vettet és megkérdezik a pártjukat arról, hogy hol a következetesség. Nincs olyan messze egy nagyobb arányú kiábrándulás, már évek óta csak szavazatot veszít a FIDESZ, az utolsó nagy mozgósítása a migránsok ellen volt, amit Soros ellen már nem tudott megismételni, mert fokoznia kellene ahhoz a fokozhatatlant (fokozható, de csak nem fognak autógumival civilt nyakláncozni Budapest utcáin, ez csak nem Dél-Afrika, hogy a populizmus természetességgel vegye ezt a fokozatot is!)

Nem véletlen, hogy a JOBBIK visszavett és párbeszédet kezdett még a sorosista civilekkel is, mert egyrészt látszik, hogy a fideszes szájhősködés nem fogja kipucolni őket innen, ahogy a valódi putyini politika tette Oroszországból és látszik az is, hogy érdemes beszállni a propagandaháborúba egy józan hanggal a jaffás óbégatás ellenében. Igény lesz rá!

Az azért durva, hogy téged olvasva egyből a bolsevik propagandista, Kálmán Olga érvelése ugrik be.
Szerintem észre sem veszitek, hogy az eszetlen orbánellenes gyűlölködésetek közepette a liberálisok mellé sodródtatok, és ma már megkülönböztethetetlenek vagytok tőlük. Na, ez az a helyzet, amikor egy politikai közösségről kiderül, hogy nem hazafiak, hanem konjunktúralovagok gyűjtőhelye.

A Jobbik oda nem illő kérdésekhez kötve zsarolt. Miféle viselkedés az, hogy X-ről szavaznak, de Vona kijelenti, hogy ő akkor támogatja X-et, ha más meg Y-t? Ez nem zsibvásár, nem az isztambuli zsibvásárban van a haverjaival Vona. Felelőtlenül feláldozott egy nemzeti ügyet, hogy büszkén mutogathassa a semmit nem képviselő, csak orbángyűlöletéből élő híveinek, hogy ő most keresztbe tett.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Nem véletlen, hogy a JOBBIK visszavett és párbeszédet kezdett még a sorosista civilekkel

Hát, nem véletlen. Amióta Vona 180 fokos fordulatot vett, azóta már ezen sem lepődünk meg. És ide kapcsolódik a legújabb gyöngyszem is. A határon túli magyarokat gyalázó álnemzeti Szotyori-Lázár már megint alkotott :D Most éppen a Soros-szervezetekről beszélt elismeréssel. Gratulálok hozzá! :D
http://pestisracok.hu/vona-keresztf...gas-szinvonalu-potolhatatlan-munkat-vegeznek/

2014-es választási programfüzetében még ezt a véleményt fogalmazta meg az álcivil szervezetekkel kapcsolatban:

"Véget vetünk a nemzetközi jogvédő szervezetek álságos tevékenységének. A kettős mércét alkalmazó, a rendőrséget, a rendvédelmi szerveket, az önkormányzatokat hátráltató, hamis színben feltüntető jogvédő szervezetek (TASZ, Helsinki Bizottság, Amnesty Int. stb.) ügynöki szervezetté nyilvánítását kezdeményezzük orosz minta alapján."

Ezeknél gerinctelenebb patkányok Európában még nem születtek.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Tényleg nem érted closed society, hogy Orbán egy mocskos nemzetvesztő, hogy a sorosisták már pusztán a kisebb kártékonyságuk okán is megbecsületté váltak hozzá képest!
 
  • Tetszik
Reactions: tarzaan

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Másfél millió magyar tervezi, hogy a nagyon közeli jövőben külföldre költözzön. Nem véletlenül nehezítik meg számukra a szavazást.


Mondjál 7 milliót, ha nagyot mondasz, ne szégyelld, már így is rádszakad a mennyezet, annyit hazudozol itt.
Egy panaszkultúrát tökélyre fejlesztő, örökelégedetlen országban persze, hogy tömegek nyivákolnak, tervezik az elvándorlást, aztán végül innen mennek el arányaiban a legkevesebben. Mert van különbség egy tét nélküli igen/nem válasz, meg egy másik országba költözés között.

emigrants-2015-percentages.jpg
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Tényleg nem érted closed society, hogy Orbán egy mocskos nemzetvesztő, hogy a sorosisták már pusztán a kisebb kártékonyságuk okán is megbecsületté váltak hozzá képest!

Elszámoltam magamban 10-ig... Mocskos nemzetvesztő van itt egy pár, gyűjtőnéven ellenzéknek nevezzük őket.
Orbánt meg sem érdemli ez a kőbunkó ország. Csak mondom, hogy 2010-ben csődben voltunk, most emg itt a 2. legnagyobb a növekedés, az államadósság 7%-ot csökkent, és nem másfélszeresére nőtt, mint az előző 8 évben, a minimálbért jelentősen felemelték, jelentős emelést kaptak az ápolók, orvosok, tanárok, szoc. szféra, kuét,. szféra, állami cégek dolgozói az elmúlt 1 évben.
És egy hatalmas köszönömmel tartozol azért, hogy az ország még mentes a migrásnhordáktól.

Majd a sorosi csürhéd teremt itt buzi-, arab- és drogparadicsomot. Majd akkor elégedett lehetsz.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Tehát akkor ezzel gyakorlatilag aláírod, hogy amikor a fidesz a közpénzt költi, akkor nem a társadalom/adófizetők érdeke számít, hanem a visszacsorgatás, amit el is várnak, és ez csak a minimum.

Vagyis a Fidesz egy korrupt párt erre rímelő erkölcsi/szellemi állapotú szavazókkal.

Aláírom, hogy a közpénzt költi, igen, abból szoktak fizetni állami nagyberuházásokért. Döbbenetes, igaz? Ezt biztosan nem gondoltad volna.
Akkor megismétlem: van egy vállalkozó, aki megbízásokat kap. Ebből vagyont szerez. Majd pedig azért, hogy megbízást kapott, pl. tévét vagy újságot finanszíroz.
Ebben önmagában semmi kivetnivaló nincsen. Kivetnivaló ott lehet, ha drágábban dolgozik, mint a többi pályázó. De erről a konstrukcióról inkább Janiczak Dávidkától érdeklődj.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Mikor voltál utoljára Romániában ? Csak kérdem.
Én elég stabilan itt vagyok, és az életszínvonalbeli különbség látszik. Kezdhetjük az egy főre eső GDP-vel, elég hasznos mutató, a magyar jelentősen nagyobb. Autópályák összemnnyiségével, utak állapotával lehet folytatni, Magyarország előnyben van. Bérszínvonal magasabb Magyarországon, az árszínvonalnak most nem nézek utána, valamivel az is valószínűleg magasabb. Ha a városokban megnézed a kocsikat, látható, hogy újabbak vannak Magyarországon, persze mindenhol megvan a régi használtautó réteg is. Utoljára magyar rendőr ba***t meg (qrvaanyját) ez most szubjektíven minusz pont az ottani életszínvonal irányába, de az a sok kib***t radar az utakon némi rendőrállam hangulatot ad az egésznek, nem mintha nálunk nem arra lennének berendezkedve, hogy minél jobban lehúzzák az autóst. Mindenképp, aki azt írja, hiszi, terjeszti, hogy a romániaia életszínvonal elérte a magyarországit az téved vagy hazudik.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Számolgasd az ellopott pénzt, az elüldözött százezreket, az éhbérért güriző milliókat! Ez Orbán Magyarországa, egy nyomorúságos hódoltság.
 
  • Tetszik
Reactions: Kukorica János

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Én elég stabilan itt vagyok, és az életszínvonalbeli különbség látszik. Kezdhetjük az egy főre eső GDP-vel, elég hasznos mutató, a magyar jelentősen nagyobb. Autópályák összemnnyiségével, utak állapotával lehet folytatni, Magyarország előnyben van. Bérszínvonal magasabb Magyarországon, az árszínvonalnak most nem nézek utána, valamivel az is valószínűleg magasabb. Ha a városokban megnézed a kocsikat, látható, hogy újabbak vannak Magyarországon, persze mindenhol megvan a régi használtautó réteg is. Utoljára magyar rendőr ba***t meg (qrvaanyját) ez most szubjektíven minusz pont az ottani életszínvonal irányába, de az a sok kib***t radar az utakon némi rendőrállam hangulatot ad az egésznek, nem mintha nálunk nem arra lennének berendezkedve, hogy minél jobban lehúzzák az autóst. Mindenképp, aki azt írja, hiszi, terjeszti, hogy a romániaia életszínvonal elérte a magyarországit az téved vagy hazudik.


Köszönöm, hogy ezt mint összehasonlítási alappal rendelkező személy, leírtad.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Számolgasd az ellopott pénzt, az elüldözött százezreket, az éhbérért güriző milliókat! Ez Orbán Magyarországa, egy nyomorúságos hódoltság.

Számolgasd, ne tétlenkedj, aztán arra válaszolj, hogy hogyan jut százezreknek jelentős béremelésre (ha kell, tételesen felsorolom), miért van egyensúlyban az államháztartás, miért nőtt a foglalkoztatottak száma, ha itt mindent ellopnak? Oldjad már fel ezt az ellentmondást, különben még hajlamosak leszünk azt hinni, hogy azok a lopások csak és kizárólag a ellenzéki megmondóemberek agyában megszületett tündérmesék. Ti már a lopás fogalmát is eltorzítottátok, és bármilyen kormányközeli embernek adott beruházási megbízást lopásnak neveztek. Ezért a Magyar Értelmező Kéziszótár II. kötetének tanulmányozását ajánlom.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Én elég stabilan itt vagyok, és az életszínvonalbeli különbség látszik. Kezdhetjük az egy főre eső GDP-vel, elég hasznos mutató, a magyar jelentősen nagyobb. Autópályák összemnnyiségével, utak állapotával lehet folytatni, Magyarország előnyben van. Bérszínvonal magasabb Magyarországon, az árszínvonalnak most nem nézek utána, valamivel az is valószínűleg magasabb. Ha a városokban megnézed a kocsikat, látható, hogy újabbak vannak Magyarországon, persze mindenhol megvan a régi használtautó réteg is. Utoljára magyar rendőr ba***t meg (qrvaanyját) ez most szubjektíven minusz pont az ottani életszínvonal irányába, de az a sok kib***t radar az utakon némi rendőrállam hangulatot ad az egésznek, nem mintha nálunk nem arra lennének berendezkedve, hogy minél jobban lehúzzák az autóst. Mindenképp, aki azt írja, hiszi, terjeszti, hogy a romániaia életszínvonal elérte a magyarországit az téved vagy hazudik.

Tudom hogy te bennfentes vagy, de hát nem tőled szerettem volna hallani :D
Mi a móc vidékre szoktunk járni túrázni mindenfelé, így én is tapasztalok egyet s mást időnként ...
 
  • Tetszik
Reactions: "AZO29"

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Számolgasd, ne tétlenkedj, aztán arra válaszolj, hogy hogyan jut százezreknek jelentős béremelésre (ha kell, tételesen felsorolom), miért van egyensúlyban az államháztartás, miért nőtt a foglalkoztatottak száma, ha itt mindent ellopnak? Oldjad már fel ezt az ellentmondást, különben még hajlamosak leszünk azt hinni, hogy azok a lopások csak és kizárólag a ellenzéki megmondóemberek agyában megszületett tündérmesék. Ti már a lopás fogalmát is eltorzítottátok, és bármilyen kormányközeli embernek adott beruházási megbízást lopásnak neveztek. Ezért a Magyar Értelmező Kéziszótár II. kötetének tanulmányozását ajánlom.

Nincs itt semmilyen ellentmondás. A kifosztott ország dögrováson vanm népe pedig menekül.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Tudom hogy te bennfentes vagy, de hát nem tőled szerettem volna hallani :D
Mi a móc vidékre szoktunk járni túrázni mindenfelé, így én is tapasztalok egyet s mást időnként ...
Vannak pl olyan területek, hogy csak pislogsz, hogy a másik a fél falujával együtt miért nincs állatkerbe zárva, és ez (sajnos) nem csak lent mordorra vonatkozik, hanem felém is van rá példa, és nem csak cigánytelepekről van szó. Na de apróságokból is látszik a különbség, pl átmegyek a határon és jobb az utak felfestése. 30 év alatt itt ezek nem voltak képesek beszerezni ugyanabból a festékből, amibe üvegpor van keverve hogy jobban visszaverje a fényt. Már az ilyenekből észreveszed, hogy hol a vadkelet.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Vannak pl olyan területek, hogy csak pislogsz, hogy a másik a fél falujával együtt miért nincs állatkerbe zárva, és ez (sajnos) nem csak lent mordorra vonatkozik, hanem felém is van rá példa, és nem csak cigánytelepekről van szó.
A hegyi falvakban konkrétan középkori állapotokat lehet felfedezni, és mivel nem ma kezdtük az erdélyi turnézást, így már elég elkeserítő. Az ortodox templomok viszont épülnek ezerrel, ha kell ha nem. Arra van pénz.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 333
113
Mondjál 7 milliót, ha nagyot mondasz, ne szégyelld, már így is rádszakad a mennyezet, annyit hazudozol itt.
Egy panaszkultúrát tökélyre fejlesztő, örökelégedetlen országban persze, hogy tömegek nyivákolnak, tervezik az elvándorlást, aztán végül innen mennek el arányaiban a legkevesebben. Mert van különbség egy tét nélküli igen/nem válasz, meg egy másik országba költözés között.

emigrants-2015-percentages.jpg
Talán árnyalja a képet az is, hogy mivel egy "nyugati" nyelvcsaláddal sem vagyunk igazán rokonok, meg összességében is kicsi az idegen nyelven tudó magyarok aránya, ezért nehezebben is mozdul ki, mint más nációk tagjai.
Mondom; talán.
 
Status
Not open for further replies.