[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 899
4 455
113
De, droidok kellenek..

Sajnos én is így látom.
Teljesen politikafüggetlen versenyszférában dolgozom egy multinak. Az eset nem egyedi, mert több - más, hasonló munkáltatónál dolgozó - ismerősön is megegyező tapasztalatokról számolt be.

Az évek előrehaladtával a tapasztalatot szerzett munkavállalónak nyilvánvalóan magasabb bérkategóriákba kellene esnie, magasabb, felelősségteljesebb beosztásokat kellene betöltenie. Kellene, mert a munkáltatók legnagyobb hatalommal bíró vezetői a gazdasági vezetők, akiket a szakmai érdekek kevésbé érdekelnek, mint a számok, amiket a cég produkál. Aki régóta dolgozó embereknek nagy valószínűséggel van már családjuk is, így már nem is engedhető meg számukra az éhbérért történő munkavállalás. A vezetés számára kezd szemet szúrni a magas bér, ezért megalázó helyzetbe kényszerítik (pl. átszervezéssel egy tapasztalatlan fiatal alá osztják be, akinek esetleg a végzettsége is alacsonyabb, ha voltak adómentes juttatások, azok megvonása stb..), ezzel ösztönözve a munkahely elhagyására. Meg tudja tenni a munkáltató, mert a pályakezdő, család nélküli fiatal jóval kevesebbért is elvállalja a munkát. Ha bajt csinál, az nem a management felelőssége, egyszerűen kirúgják, és jön helyette a frissen végzett társa. Hiába folyik a médiából a munkaerőhiány maszlag, mifelénk még mindig van pótlás és ezt ki is használja a munkáltató. A minőségbiztosítás gyenge, a felelősség már a piaci normákat követve is csekély, hiszen nagytömegü selejtgyártás zajlik mindenhol.
A tapasztalt, idősebb munkavállaló pedig rákényszerül a külföldi munkavállalásra, ha megfelelő színvonalon akarja eltartani a családját, mert itthon ritka esetben veszi át más ugyanazért a bérért és becsüli meg. Sokszor ennek a mellékhatása a családok szétszakadása.

Szóval, sok helyen nem javult semmi. A köztisztviselőből lett kormánytisztviselő biztosan megkétszerezte a jövedelmét, de azok a dolgozók, akik valóban hozzájárulnak a nemzeti össztermékhez (amiből ugye a közszféra is el van tartva) lóf..sz javulást sem tudnak felmutatni.
 

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
A mai fidesz kb. azonos a korábbi MSZP-vel pl. a szavazótábor átlagos demográfiai jellemzőit figyelembe véve.

Ja értem, tehát Rákosi eftársnak volt igaza. "Nekem kilenc millió fasisztával kell szocializmust csinálnom'"

Lásd még: A népet nem lehet leváltani...

Illetve itt mindenki hülye, csak én vagyok helikopter.

A sötét oldal nem erősebb, csak könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Milyen pártsugalmazás te észlény? A Jobbik egyértelműen a kvóta elutasítására kérte a szavazót, és a vezetés maga is elment voksolni.

Ez a sugallmazásos sztori csak a szokásos egybites fidesznyikeknek szóló felelősségháríítás, mert ugye olyan nem lehet, hogy valamit Orbánbasi és körei b*nak el.

Elismételheted ezt a nyilvánvaló hazugságot ötvenszer is, akkor sem lesz igaz. Személyeskedhetsz is, akkor is hazugság marad, amit állítasz.

1. A Jobbik a médiájában, pl. az Alfahíren folyamatosan, tendenciózusan olyan cikkket hozott le szeptemberben, hogy miért felesleges a népszavazás, mennyibe kerül, mi lesz Orbánnal, ha nem lesz érvényes. Mi ebből az átlagszavazó következtetése? Az, hogy nem megy el. Mert "drága", "felesleges", "nem old meg semmit".
2. Vona egy dolgot mondott el következetesen, minden megszólalásánál a népszavazással kapcsolatban. Azt, hogy ha nem lesz érvényes, Orbánnak le kell mondania. Ez a gondosan orbánfóbiára nevelt szavazótáborában ismét világos üzenet volt: ha nem mész el, és érvénytelen lesz, az Orbánnak bukás. Vették is az üzenetet, a jobbikos városokban országos átlagon aluli volt a részvétel.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 974
18 535
113
A vita parttalan, mivel elkötelezett emberek vitáznak. Szerintem tarzant felesleges győzködni és neki is felesleges minket. Olyan ez mint a választások előtti utolsó heti mozgósítás. Olyankor már csak a fix választóira koncentrál minden párt. Azért mert tudják, a többire kár a gőzért, a kampány azon szakkaszában már.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 974
18 535
113
Minden megyei rendőr kapitányságon lehet mesterlövész ? Illetve ezek most kihez tartoznak ? Készenlétisek, vagy TEK ?
 
M

molnibalage

Guest
Tudnál idézni akár csak egyet is azok közül a szerinted hatalmas faszságok közül, amit szerinted Szíjjártó Péter mondott?
Egy beszélgetést láttam vele kb. 2 éve. A fejemet fogtam azon, kb. olyan volt, mint amikor a szovjet időkben a propagada duma. Azóta inkább semmit nem hallgatok meg ezektől a szarháziaktól, mer instant vérnyomásemelkedés az eredménye.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Egy beszélgetést láttam vele kb. 2 éve. A fejemet fogtam azon, kb. olyan volt, mint amikor a szovjet időkben a propagada duma. Azóta inkább semmit nem hallgatok meg ezektől a szarháziaktól, mer instant vérnyomásemelkedés az eredménye.

Akkor nem tudsz idézni egyet sem az állítólagos hatalmas faszságok közül?
Egy politikus a saját álláspontját mondja el, nem értem, mitől olyan az, mint a propagandaszöveg? Attól, hogy neked nem tetszik, hogy neked, mint hallgatónak olyan álláspontot közvetít, ami nem egyezik a tieddel, az nem propaganda.
Ha a te logikádat veszem alapul, akkor minden politikus egyfajta propagandista is. A saját pártjának a propagandistája. De akkor miért csak Szíjjártónál teszed ezt szóvá?
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Fideszesnek lenni 2017-ben alapvetően elmeállapot kérdése, szóval nemigen meggyőzhetők ők semmiről. A többi 5,5/6 milliót kell meggyőzni.

Húha, ilyen magas lóról lehet ám igazán nagyot esni.
Azon meg ne lepődj meg, hogy olyan hazugságokkal, mint pl. amit a Jobbiknak kvótanépszavazás kapcsán tanúsított magatartásával kapcsolatban állítottál, vagy a 444-es copypaste-eléseddel nem jutsz túl messzire.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Ezek szeritn te az a fajta vagy, aki a faszságokat jegyezi meg. Elnézést, ha nem sikerül felidéznem faszágokat, amint sírni kéne. Tegnap olvastam valami lapost földhívős faszságot. Abból szerited mennyire emlékszem? Szerinted én az ökörségeket jegyzem meg?

Mondjuk a te propagandádból, ami letolsz én már meg sem lepődöm...
Azt is mondtam már, hogy elég muris, hogy te csak azért regeltél fel láthatólag a HTKA-ra, hogy belpolt toljál... A kommentjeid cirka 70%-a csak belpol...


Ki mondta, hogy csak nála teszem szóvá...? A kifilis szőkekurva szóvivő ultma érvelése egy kérdése, hogy "csak", az szerinted mennyire verte ki nálam a biztosítékot? Baszod, ilyen érveléssel KÖZÉPISKOLÁBAN megbuksz. Ez meg szóvivő lehet. Egy ilyen szóvivó a fejlettebb politikai kultúrájú országokban két perc után repül. Nem csak azért, amit mond, hanem ahogy. Egyszerűen a lelkem síkhülye... Ja, hogy a védhetetlen nem lehet védeni...

Az "elvesztete közpénzjellegét" dumánál mi is volt..:?

Soroljam még, vagy ennyi elég lesz?

Én már nem hallgatok meg gyak. semmiféle kúrmánypárti faszt, mert minek...? Vagy semmit nem mond, vagy marhaságot, vagy csak nettó kretének és tehók, lásd a nőverő pulin áteső feleséget...

Kozvervatív keresztény erkölcsök meg a f***** azt. Eltakarodhat mind a fenéb. És ahogy Hof mondta, önként...


Küszködsz itt, mint disznó a jégen, de konkrétummal nem tudtad alátámasztani az állításodat. Már előjött a "nőverő puli" meg az azon áteső feleség, Selmeczi, közpénz jelleg vagy nem jelleg.
Szíjjártó kapcsán meg csak az indulat, hogy nem drága, aranyos nyugati "barátaink" hátát cirógatja napi 24 órában, holott bocsánatot is kérhetne tőlük, amiért megfájdult a lábuk, amikor éppen páros lábbal belerúgtak Magyarországba és kormányába.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal
M

molnibalage

Guest
Küszködsz itt, mint disznó a jégen, de konkrétummal nem tudtad alátámasztani az állításodat. Már előjött a "nőverő puli" meg az azon áteső feleség, Selmeczi, közpénz jelleg vagy nem jelleg.
Szíjjártó kapcsán meg csak az indulat, hogy nem drága, aranyos nyugati "barátaink" hátát cirógatja napi 24 órában, holott bocsánatot is kérhetne tőlük, amiért megfájdult a lábuk, amikor éppen páros lábbal belerúgtak Magyarországba és kormányába.
A jövőben én szerintem szipmlán ignorállak, mert egyszerűen nevtséges vagy. Neked mondhat az ember bármit. Te ide politizálni és hitet terjeszteni jöttél. Én meg a vak hittel rendelkező embereknél keves dolgot rühellek jobban.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
A jövőben én szerintem szipmlán ignorállak, mert egyszerűen nevtséges vagy. Neked mondhat az ember bármit. Te ide politizálni és hitet terjeszteni jöttél. Én meg a vak hittel rendelkező embereknél keves dolgot rühellek jobban.

Ennyire azért nem kell felkapni a vizet azon, ha megkérnek rá, hogy támaszd alá a mondanivalódat.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 763
14 881
113
Amilyen aktívan osztja az észt a facebookon, nagyjából nincs ember, aki nem ismeri...

Több 10 millió ember van aki aktívan osztja az ést a facebook-on.

Ezt a hordát viszont a fideszes államigazgatás engedte be az országba és adott nekik menekült vagy oltalmazotti státuszt:

A Balatonban az a jó, hogy nem kell benne félni
https://444.hu/2017/08/07/a-balatonban-az-a-jo-hogy-nem-kell-benne-felni
https://abcug.hu/balatonban-az-jo-hogy-nem-kell-benne-felni/
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 763
14 881
113
Húha, ilyen magas lóról lehet ám igazán nagyot esni.
Azon meg ne lepődj meg, hogy olyan hazugságokkal, mint pl. amit a Jobbiknak kvótanépszavazás kapcsán tanúsított magatartásával kapcsolatban állítottál, vagy a 444-es copypaste-eléseddel nem jutsz túl messzire.

Aztán mi volt a Jobbik magatartása?
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 763
14 881
113
Elismételheted ezt a nyilvánvaló hazugságot ötvenszer is, akkor sem lesz igaz. Személyeskedhetsz is, akkor is hazugság marad, amit állítasz.

1. A Jobbik a médiájában, pl. az Alfahíren folyamatosan, tendenciózusan olyan cikkket hozott le szeptemberben, hogy miért felesleges a népszavazás, mennyibe kerül, mi lesz Orbánnal, ha nem lesz érvényes. Mi ebből az átlagszavazó következtetése? Az, hogy nem megy el. Mert "drága", "felesleges", "nem old meg semmit".
2. Vona egy dolgot mondott el következetesen, minden megszólalásánál a népszavazással kapcsolatban. Azt, hogy ha nem lesz érvényes, Orbánnak le kell mondania. Ez a gondosan orbánfóbiára nevelt szavazótáborában ismét világos üzenet volt: ha nem mész el, és érvénytelen lesz, az Orbánnak bukás. Vették is az üzenetet, a jobbikos városokban országos átlagon aluli volt a részvétel.

És nem lett igazuk? Nem lett érvényes.

Orbán még soha semmilyen hibás döntéséért nem vállalta a politikai felelősséget.

Egy rakás fideszes városban - Budapest pl-.- az országos átlag alatt volt a részvétel.

De beszéljünk inkább a fidesz magatartásáról.

Arról, hogy amikor a Jobbk kezdeményezett népszavazást, nem volt hajlandó támogatni azt.

Amikor a jobbik kezdeményezett alaptörvény módosítást, nem volt hajlandó támogatni azt.

Amikor a fidesz kezdeményezett alaptörvény módosítást, nem volt hajlandó lemondani miatta a letelepedési kötvényekkel összelopkodható 100 milliárdokról.

Ezeket is a fideszes államigazgatás tartotta itt az országban:
https://abcug.hu/balatonban-az-jo-hogy-nem-kell-benne-felni/
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
  • Tetszik
Reactions: closed society
Status
Not open for further replies.