[BIZTPOL] Szíriai helyzet

szerintem is rossz ötlet lenne, de nem szankciók miatt, igazából ki vezetne be szankciókat ellenük? és kinek fájna jobban ? azok az idők elmúltak mikor csak egy csapat volt a grundon és te nem játszhattál ha nem úgy játszottál ahogy ők akarták :)
de azon kívül hogy gyakorolhatnak nem igazán látom hasznát, a háború után lesz az ami szokott, ígérnek sokat és nagyot aztán megvalósítják belőle ami nekik kell, de a másik apró fél itt Szíria, meg belemegy mert neki már az is nagy rengeteget számít

• Tetszik
Reactions: Pal
Szerintem rossz ötlet lenne kínának beszállni.
Gazdasági szankciók és egyéb mennének rá és a gazdasági növekedésük nem 7% lenne pár éven belül hanem lelassulna 3 %-ra
Igen USA ÉS EU gazdasági szakciókaz vezet be ellenük is. 24 h múlva EU csődbe megy, 48 h múlva meg az USA. Oroszoknak is annyit ártottak a gazdasági szankciók lassan leszoknak az olajpénzről! De majd mi lesz az EU-s termékekkel nem tudom.

Szerintem rossz ötlet lenne kínának beszállni.
Gazdasági szankciók és egyéb mennének rá és a gazdasági növekedésük nem 7% lenne pár éven belül hanem lelassulna 3 %-ra
Túl azon,hogy olyan lenne mint egy kur. nagy eldobott bumeráng engem az érdekelne ,hogy miért is?!

• Tetszik
Reactions: dragonette
Megint mentek a gépek.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed

• Tetszik

• Tetszik
Reactions: jani22
Az USA diktál és az első helyen áll gazdaságilag ;)
Amerika gazdasága stabil őst ha azt mondja az EU -nak hogy szankció Kínára akkor azt ő minden gondolkodás nélkül végre is hajtja azokat .
Mielőtt ezeket leírod kicsit olvasgass mi mitől működik. Amúgy bírlak jól megnevettettél.

T-90A Tartuszban, készül a haza

s0x20Dg-Ido.jpg

• Tetszik
Dera’a és Quneitra körzetében terjeszkedik az Al Kaida/Nuszra/HTS (szabadon választható).
Aug. 5 és nov. 21 között 42 gyilkossági kísérlet volt a döntően FSA-nak nevezhető csoportok katonai vezetői és a civil közigazgatás (pl. bírók) tagjai ellen.
Ezek nem ismert arányban a rezsim, az IÁ és a HTS művei. A HTS célja az egyes csoportokat csatlakozásra bírni és átvenni a közigazgatást. Ugyanezt csinálták Idlibben 2-3 évvel ezelőtt, és sikerült is domináns szereplővé válni ott.
http://www.understandingwar.org/backgrounder/al-qaeda-clearing-path-dominance-southern-syria
-------------------------------------------------------------------------------
Egy apróságról nem szól a cikk, bár biztos tudna mondani egy s mást: milyen úton jön az utánpótlás és ki fizeti mindezt.

Dera’a és Quneitra körzetében terjeszkedik az Al Kaida/Nuszra/HTS (szabadon választható).
Aug. 5 és nov. 21 között 42 gyilkossági kísérlet volt a döntően FSA-nak nevezhető csoportok katonai vezetői és a civil közigazgatás (pl. bírók) tagjai ellen.
Ezek nem ismert arányban a rezsim, az IÁ és a HTS művei. A HTS célja az egyes csoportokat csatlakozásra bírni és átvenni a közigazgatást. Ugyanezt csinálták Idlibben 2-3 évvel ezelőtt, és sikerült is domináns szereplővé válni ott.
http://www.understandingwar.org/backgrounder/al-qaeda-clearing-path-dominance-southern-syria
-------------------------------------------------------------------------------
Egy apróságról nem szól a cikk, bár biztos tudna mondani egy s mást: milyen úton jön az utánpótlás és ki fizeti mindezt.

Jordánia - SZA és társai

Orosz zsoldoscsapatok, Moszkva másik hadserege Szíriában.
Private military companies (PMCs): Slavonic Corps (Moran Security Group), Company Wagner, Turan Group.
https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2017/11/turkey-russia-private-army-in-syria.html

Legalább megjelent angolul. Kiderül ki az a Dmitrij Utkin, akiről már sokszor írtam .:) Nem olvasom el mert nekem ismertek az információk. Az benne van, hogy a Wagneros csoport 5000 fős és Turan csoport 1200 fős?

• Tetszik
Reactions: antigonosz
A Koalíció Civil-ügyi Csoportja meglátogatott több szavazóhelyiséget a mai rojavai választásokon.