A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nem tudom meddig lesznek titkosak az akkori dolgok, de 20 éve már hogy megtörténtek. Talán valamikor feloldják a titkosítást és nyilvánosak lesznek a Honvédség akkori tevékenysége a déli határ mentén. Már amit ma még nem tudhatunk.
Ez bőven a 80 éves kategória, nem a 30 :/

A támogatás mértékéről meg ne beszéljünk inkább.Az eltünt munkásőr fegyverek,a megbukott AMD konvoly,amiről ugye kiderült hogy nem egy volt.Ezeknek a száma becsülve sem 10000 db. És bár nem tudom bizonyítani,mert sehol nem találom a neten,de mutattak anno egy képet egy horvát szabadcsapatról akik amd-vel pozoltak egy btr elött,amin még rajta volt a magyar jelzés sziluettje.De ez igy ugyis csak szóbeszéd,igy ezt inkább hagyjuk.Ne offoljuk szét a topicot,de máshol beszélgethetünk róla.
Ja és ezt a könyvet kérlek olvasd el.Gondolom az akkori ügynökségek dolgozói jobban tudják mint mi.
https://bookline.hu/product/home.ac...BLvtCh20BwhdEAAYAiAAEgLW2vD_BwE&pid=22:126313

• Tetszik
Reactions: Pal
Álmodozz csak.A határ tuloldalán dolgoztak pl a szolnokiak is.Nem egyszer,nem kétszer.De gondolom az nem számít katonainak,mert biztos kirándulni mentek.Vagy falu látogatásra.Beszélgessél öregekkel akik ott szolgáltak akkor,és ha elnyered a bizalmukat,lefog esni az állad.Igérem!;)

Helikopteresekre, felderítőkre vagy ex-helikopteresekre gondolsz?

Álmodozz csak.A határ tuloldalán dolgoztak pl a szolnokiak is.Nem egyszer,nem kétszer.De gondolom az nem számít katonainak,mert biztos kirándulni mentek.Vagy falu látogatásra.Beszélgessél öregekkel akik ott szolgáltak akkor,és ha elnyered a bizalmukat,lefog esni az állad.Igérem!;)

Nem öregekkel beszélgetek hanem más szakmában dolgozókkal ... :)
Kirándulni én is járok ... és jártam :D
A "katonai" fogalmát meg jó volna újra értelmezned ...

A támogatás mértékéről meg ne beszéljünk inkább.Az eltünt munkásőr fegyverek,a megbukott AMD konvoly,amiről ugye kiderült hogy nem egy volt.Ezeknek a száma becsülve sem 10000 db. És bár nem tudom bizonyítani,mert sehol nem találom a neten,de mutattak anno egy képet egy horvát szabadcsapatról akik amd-vel pozoltak egy btr elött,amin még rajta volt a magyar jelzés sziluettje.De ez igy ugyis csak szóbeszéd,igy ezt inkább hagyjuk.Ne offoljuk szét a topicot,de máshol beszélgethetünk róla.
Ja és ezt a könyvet kérlek olvasd el.Gondolom az akkori ügynökségek dolgozói jobban tudják mint mi.
https://bookline.hu/product/home.action?_v=Novak_Andras_Kemes_ugyek_avagy_akciob&gclid=EAIaIQobChMIsdj_jJOF2AIVBLvtCh20BwhdEAAYAiAAEgLW2vD_BwE&pid=22:126313
Egyenlőre csak ezt a normálisabb cikket találtam róla idő hiányába:
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi7teDUmYXYAhXD0qQKHaWqCE4QFghIMAg&url=http://srbija.blog.hu/2012/07/27/a_magyar_kalasnyikovok_korforgasa&usg=AOvVaw0IsU4aTsbIxpwefNv1hzal
Ezt kiemelném belőle:
"A magyar-jugoszláv határ" – állították a Zastava stúdió filmesei – "tárva-nyitva áll a Budapest környéki arzenálokból származó fegyverek előtt. A megrendelő a zágrábi Astra cég, a papírokon négyezer-hatszáz Kalasnyikov géppisztoly szerepel, a szükséges mennyiségű lőszerrel együtt
Hogy valójában menyi ment ki azt sohasem fogjuk már megtudni.

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Novak_Andras_Kemes_ugyek_avagy_akciob&gclid=EAIaIQobChMIsdj_jJOF2AIVBLvtCh20BwhdEAAYAiAAEgLW2vD_BwE&pid=22:126313
Hogy beszelhetnek ilyenekrol, ezek nem titkositottak? Honnan tudhatjuk, hogy igaz ami a konyvben van?

A szabás megegyezik a bélés ugyan olyan vatelintes csak a 93M-en nincs műszőrme gallér. De minden paramétere megegyezik az anyaga dettó.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Melyik hatar tuloldalan? A szerb vagy a horvat oldalon?

Oke, ugyanilyen, de az usanka nem hianyzik telen?

Hát anno, a Néphadsereg időkben az usnakáról jut eszembe. Laktanyában téli sapka viselet volt. Kimenő ruhához is az volt. Harcászaton viszont sisak volt a fejünkön, usankára azt nem lehetett felvenni. Ott tehát nem volt, max egy símaszk szerű valami, de ugyanakkor az is rendszeresített cucc volt. Viszont arra mehetett a sisak. Szerintem nem volt rossz, de nem is igazán volt indokolt a hazai viszonyok között. Egy normálisabb, magyarosabb, téli sapka is megtette volna. Mivel sisakot úgysem húzhattunk rá.

• Tetszik
Reactions: Pal