[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Tényleg szándékosan csinálták, ugyanis tervezett leállás és 60 napos karbantartás kezdődött.
http://www.xaec.org.ua/store/pages/ukr/khnppnews/2018-01-04/6.html

Az orosz rémhír propagandában meg új Csernobil közeleg és persze ez is a jenkik miatt van :)
Elnézést, h leírtam a véleményem, Nem akartalak megbántani a gondolataimmal.
A második mondatodat viszont nem tudom hová tenni. Se csernobilt nem írtam, se nem propagáltam semmit. Ukrán forrásból szereztem tudomást az esetről. Így viszont azt kell mondjam, h ebben az esetben te nyomod a propagandát
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Elnézést, h leírtam a véleményem, Nem akartalak megbántani a gondolataimmal.
A második mondatodat viszont nem tudom hová tenni. Se csernobilt nem írtam, se nem propagáltam semmit. Ukrán forrásból szereztem tudomást az esetről. Így viszont azt kell mondjam, h ebben az esetben te nyomod a propagandát
Te bedobtad azt, hogy leállás történt, kihagyva azt, hogy tervezett leállás volt. Így boki máris továbbkölthette azzal, hogy a jenkik miatt történt. Gioo pedig megkoronázta azzal, hogy már időzített bombáról beszélt. Így csapatmunkában sikerült orosz rémhír propagandát csinálni belőle.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Időnként kiveszlek a kukából csak,hogy aztán visszarakhassalak.Unaloműzőnek nem vagy rossz.
Ukrajna egy időzített bomba reaktorral vagy a nélkül.Nem kell válaszolni úgyse fogom látni csók.
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
Te bedobtad azt, hogy leállás történt, kihagyva azt, hogy tervezett leállás volt. Így boki máris továbbkölthette azzal, hogy a jenkik miatt történt. Gioo pedig megkoronázta azzal, hogy már időzített bombáról beszélt. Így csapatmunkában sikerült orosz rémhír propagandát csinálni belőle.

Mondjuk, a téma nem ebbe a topikba való. De:
Van azonban egy probléma: Az orosz és a nyugati üzemanyag kombinációját alkalmazó reaktorokat szinte minden hónapban le kell állítani biztonsági problémák miatt.
A Westinghouse termék egyszerűen nem olyan jó, mint az orosz tüzelőanyag az orosz tervezésű reaktorok számára, ami rendkívül veszélyes helyzetet teremt, ahol a reaktor meghibásodhat. Emellett a Toshiba anyavállalata bejelentette, hogy a Westinghouse, az amerikai pénzveszteséges leányvállalata a 11. fejezet szerinti csődeljárást nyújtott be. Ez a bejelentés megkérdőjelezi a Westinghouse üzemanyagellátásának hosszú távú életképességét az ukrán reaktorok számára. Az eredeti gyártók azt tanácsolták, hogy nem vállalják azt a felelősséget, ha Ukrajnának a tanácsadással és egy másik üzemanyag-szállítóval szemben kell eljárnia . Lehet, hogy ezekre egy csernobili vár.

Írta a The Washington Times. Nekik se hiszed el? a teljes cikk elolvasható: www.washingtontimes.com/news/2017/mar/30/ukrainian-corruption-casts-nuclear-pall-over-all-e/
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2018/01/08/ujabb-bereg-videki-katona-esett-el-a-kelet-ukrajnai-fronton/
"A 21 éves bótrágyi Hriny Vaszil január 7-én a kelet-ukrajnai terrorellenes műveletek (ATO) övezetében esett el – tudatta a gyászhírt közösségi oldalán Jaroszlava Fedur, a Beregszászi Polgármesteri Hivatal ATO-résztvevők ügyeivel foglalkozó konzultánsa.
Elsődleges információk szerint a szerződéses állományú katona halálát lőtt sebesülés okozta a pravoszláv karácsony első napján. A legújabb tűzszüneti megállapodás ellenére rövid időn belül ő a második bótrágyi katonaáldozat, Kusnyir Mihajlo decemberben 12-én esett el a keleti fronton..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1515419824
A USS Carney (DDG-64) Odesszába érkezett. (még több kép a cikkben)

esminec_ssha_carney_ddg64_odessa_2.jpg


http://timer-odessa.net/news/v_odesskiy_port_zashel_amerikanskiy_boevoy_korabl_357.html


v_odesskiy_port_zashel_amerikanskiy_boevoy_korabl_7704.jpg




http://timer-odessa.net/news/amerik...l_nad_chernim_morem_k_yugu_ot_odessi_680.html
Január 7-én egy amerikai P8-A Poseidon tett felderítő repülést a Fekete-tengeren.

amerikanskiy_samolet_razvedchik_krujil_nad_chernim_morem_k_yugu_ot_odessi_9931.jpg

 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ukrajna történelme 2 percben

Kifelejtette a Kijevi Rusz időszakát ez a dilettáns áltörténész. Nyilván azért mert szégyelli, hogy Oroszország akkor még csak egy lápos vidék volt Moszkva környékén néhány mókusra vadászó bennszülöttel.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A 9. századtól volt államuk amit Kijevi Rusznak és Ukrajnának is neveztek a korabeli források és ma is Ukrajnának hívják. A mai Oroszország viszont Moszkóvia néven alapult a mongol hódítás után és csak azóta nevezi magát Rossziának miután a 17. században annektálta Kijevet.