[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
DTXCr8tW4AEwomw.jpg
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Nálad a pont, ha csak szimplán hazudoznak, ha viszont ez ürügy lesz arra, hogy felszámolják az ún. "ukrán válságot", akkor viszont totál rendben van (mert ezzel hatalmas szívességet tesznek nekünk, európaiaknak - ezt viszont már illik viszonozni is).

Annak sajna nem igazán látom a végét... Ha be is mennek a szakik területére (akár békefenntartóként), attól még a vegyes lakosságú-hovatartozású térségek, Harkovtól Odesszáig problémája nem oldóik meg... Ha meg ezeket is elfoglalnák, vagy akár Kijevig (vagy Záhonyig) mennek, akkor nagyon elvágják a nemzetközi megítélésüket és emellett számolhatnak az azokon a területeken élő jelentős, nem Oroszországhoz tartozni akaró lakosság ellenállásával és ennek minden következményével...

Volt kitől tanulniuk az évek során...


Erre ment a lájk, mert volt bizony. Első körben a szovjetektől, akik igazán tökélyre fejlesztették ezen műfajt, aztán azóta meg még úgy a fél világtól, amcsiktól, britektől, úgy komplett a Közel-Kelettől, Kínától...

"a hexogént meghaladó erejű TEN"
Mi ebben a hazugság ?
A hexogén TNT egyenértéke 1,60 , a TEN TNT egyenértéke 1,66.



RDX (hexogén):

Detonation velocity, confined: 8 750 m/s

Volume of detonation gases: 900 l/kg

http://www.eurenco.com/content/explosives/defence-security/high-explosives/rdx/


PETN:

Detonation velocity, confined: 8 400 m/s

Volume of detonation gases: 823 l/kg

http://www.eurenco.com/wp-content/uploads/2013/07/PETN.pdf

Nem is tudom, nekem ezek alapján az RDX, igaz nem sokkal, de erősebbnek tűnik. De ha van itt VALÓDI vegyész-robbanóanyagszakértő, akkor javítson ki, ha valamit rosszul értelmeznék. Addig viszont áll az, hogy az oroszok hazudtak.

Egy aspektuson keresztül olvasod a sorokat.Ami lényege valamiféle vélt igazságtartalom keresése úgy,hogy valójában te sem tudhatsz ám szart se (wikipéda kémia egy kicsit :)) az igazságról csak ekézed itt azokat akiknek szimpatikusabb az egyik vélt igazság a másiknál.

Miért pont most?
Eddig ha olyan könnyű ezeket előállítani ,hogy itt egyes szájhősök egy hét alatt megcsinálják mért nem vetettek be eddig is ilyeneket tömegesen.
Az IA. mért nem használt és készített ilyeneket mért csak a sima kamerás megoldást tudták kivitelezni?
Mért nem vetnek be ilyeneket világszerte terrortámadás céljából ha egy ilyenhez elég a sarki modellbolt?
Mi van az Orionnal? Pont akkor pont ott....tudom az csak véletlen egybe esés.

És egyébként tényleg miért olyan elképzelhetetlen ,hogy külső segítséggel hozták ezeket létre mi zavar ebben?

Azon az aspektuson keresztül olvasom, hogy a hazugság és a hazugságok alapján történő utalgatás, manipulációs kísérlet csúnya dolog ám. Akkor is, ha az oroszok, ha az amcsik, ha az izraeliek csinálják, vagy akár bárki más.
Egyébként itt akkor most elmondanám neked, hogy nálam az oroszok úgy 2016-ban vágták ki a biztosítékot, mégpedig a maláj géppel kapcsolatban. Amikor a saját (Almaz-Antey) vizsgálatuk eredményét kezdték el letagadni, meg félrebeszélni, amikor kényelmetlenné vált nekik a tény, hogy az a robbanófej-rakéta bizony náluk is rendszerben van. Tudod, bár illúzióim nem voltak, de addig egy fokkal jobbnak gondoltam őket, mint mondjuk az amcsikat. Na onnantól viszont egyértelművé vált, hogy semmivel nem jobbak. Az egyetlen különbség, hogy az oroszok gazdaságilag, meg katonailag sokkal gyengébbek és ezért (még) nem tudják annyira globálban tolni, mint az USA. De morálisan semmivel nem különbek. És innentől már egyre jobban irritál, amikor azt látom egyre több helyen netszerte, hogy az oroszok különbnek, jónak vannak beállítva, néha már ajnározva, a szavaik mindig igazak, még ha hazudnak, akkor is max csak tévedéséből, a másik oldal(ak) meg persze mindig hazudnak, félre akarnak vezetni szándékosan, mert ők gonoszok.


Az ugye megvan, amikor Irakban USA-drónok adatfolyamának titkosítását törték fel a lázadók és aztán nézték a live videostreamet, amit az őket kereső, figyelő, támadó drónok küldtek a bázisnak? Na akkor azokban meg az oroszok segítettek? Mert ezeknél a szíriai drónoknál (haha, drónok... inkább barkácsolt, repülésre úgy-ahogy alkalmas valamik) minden alkatrészt simán be lehetett szerezni bárhol. Egyedül a vezérlés szoftveres összelövése lehetett némileg bonyolultabb. És attól, hogy a szír lázadók többsége valláskárosult (tetszik ez a szó, találó), még bőven akadnak közöttük jó szakemberek is.
Fognak még bevetni drónokat... Szíriában sem ez volt az első barkácsdrónos támadás, de még csak nem is a második. És ezt te is tudod.
Mi lenne az Orionnal? Nem tudom. Mint ahogy azt sem, hogy mondjuk csak az elmúlt egy hónapban hányszor repült arrafelé hasonló gép. Neked van erről infód? Ha igen, ne tartsd vissza. :)

Nem elképzelhetetlen, hogy volt külső segítségük (FSA-t, "mérsékelteket" amúgy is elég sokan támogatják elismerten). És én korábban sem állítottam, hogy elképzelhetetlen. Csak tudod, ettől még az ellenkezője nem lesz igaz, mármint az, hogy biztosan külső segítség kellett hozzá. Na meg a "külső segítség" fogalomba elég sok dolog belefér... A kínai kereskedőtől, a nyugaton élő gazdagabb rokonon-elvtárson át valamelyik ország hadseregéig, hírszerzéséig.


Az első állítás az sima tény-megállapítás (egyik robbanóanyag erősebb mint egy másik), ha te ebből az általad írt sugallatot vontad le, akkor itt szerintem a te készülékedben van a hiba.
A második állítás meg vagy egy tény vagy egy vélemény, én nem tudom eldönteni, mindenesetre te sem cáfoltad semmivel, sőt meg sem próbáltad.
Szóval lehet, hogy az oroszok (is) hazudnak néha (mint minden nagyhatalom), de te nem egy/két konkrét hazugságra mutattál rá. Mivel a hazugság tényét a fentiek semmiben nem támasztják alá, ezek után az orosz hazudozásról írni RÉSZEDRŐL simán prekoncepció.

Már az első állítás sem tény, hanem hatásfokozó kamu (persze okkal), lásd fentebb.

A második állításra meg, nem láttad a korábbi linkemet? Akkor csak neked, mégegyszer:
http://www.powerlabs.org/chemlabs/petn.htm

És a további felesleges körök lefutását megelőzendő:
https://www.alibaba.com/showroom/price-pentaerythritol.html

Szóval eddig kettőből kettő hazugság van az oroszok oldalán. És akkor a "drónokról" még nem is beszéltünk, de azt már mások leírták előttem. Na ennyit az én prekoncepcióimról...
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 327
13 640
113
Annak sajna nem igazán látom a végét... Ha be is mennek a szakik területére (akár békefenntartóként), attól még a vegyes lakosságú-hovatartozású térségek, Harkovtól Odesszáig problémája nem oldóik meg... Ha meg ezeket is elfoglalnák, vagy akár Kijevig (vagy Záhonyig) mennek, akkor nagyon elvágják a nemzetközi megítélésüket és emellett számolhatnak az azokon a területeken élő jelentős, nem Oroszországhoz tartozni akaró lakosság ellenállásával és ennek minden következményével...




Erre ment a lájk, mert volt bizony. Első körben a szovjetektől, akik igazán tökélyre fejlesztették ezen műfajt, aztán azóta meg még úgy a fél világtól, amcsiktól, britektől, úgy komplett a Közel-Kelettől, Kínától...





RDX (hexogén):

Detonation velocity, confined: 8 750 m/s

Volume of detonation gases: 900 l/kg

http://www.eurenco.com/content/explosives/defence-security/high-explosives/rdx/


PETN:

Detonation velocity, confined: 8 400 m/s

Volume of detonation gases: 823 l/kg

http://www.eurenco.com/wp-content/uploads/2013/07/PETN.pdf

Nem is tudom, nekem ezek alapján az RDX, igaz nem sokkal, de erősebbnek tűnik. De ha van itt VALÓDI vegyész-robbanóanyagszakértő, akkor javítson ki, ha valamit rosszul értelmeznék. Addig viszont áll az, hogy az oroszok hazudtak.



Azon az aspektuson keresztül olvasom, hogy a hazugság és a hazugságok alapján történő utalgatás, manipulációs kísérlet csúnya dolog ám. Akkor is, ha az oroszok, ha az amcsik, ha az izraeliek csinálják, vagy akár bárki más.
Egyébként itt akkor most elmondanám neked, hogy nálam az oroszok úgy 2016-ban vágták ki a biztosítékot, mégpedig a maláj géppel kapcsolatban. Amikor a saját (Almaz-Antey) vizsgálatuk eredményét kezdték el letagadni, meg félrebeszélni, amikor kényelmetlenné vált nekik a tény, hogy az a robbanófej-rakéta bizony náluk is rendszerben van. Tudod, bár illúzióim nem voltak, de addig egy fokkal jobbnak gondoltam őket, mint mondjuk az amcsikat. Na onnantól viszont egyértelművé vált, hogy semmivel nem jobbak. Az egyetlen különbség, hogy az oroszok gazdaságilag, meg katonailag sokkal gyengébbek és ezért (még) nem tudják annyira globálban tolni, mint az USA. De morálisan semmivel nem különbek. És innentől már egyre jobban irritál, amikor azt látom egyre több helyen netszerte, hogy az oroszok különbnek, jónak vannak beállítva, néha már ajnározva, a szavaik mindig igazak, még ha hazudnak, akkor is max csak tévedéséből, a másik oldal(ak) meg persze mindig hazudnak, félre akarnak vezetni szándékosan, mert ők gonoszok.


Az ugye megvan, amikor Irakban USA-drónok adatfolyamának titkosítását törték fel a lázadók és aztán nézték a live videostreamet, amit az őket kereső, figyelő, támadó drónok küldtek a bázisnak? Na akkor azokban meg az oroszok segítettek? Mert ezeknél a szíriai drónoknál (haha, drónok... inkább barkácsolt, repülésre úgy-ahogy alkalmas valamik) minden alkatrészt simán be lehetett szerezni bárhol. Egyedül a vezérlés szoftveres összelövése lehetett némileg bonyolultabb. És attól, hogy a szír lázadók többsége valláskárosult (tetszik ez a szó, találó), még bőven akadnak közöttük jó szakemberek is.
Fognak még bevetni drónokat... Szíriában sem ez volt az első barkácsdrónos támadás, de még csak nem is a második. És ezt te is tudod.
Mi lenne az Orionnal? Nem tudom. Mint ahogy azt sem, hogy mondjuk csak az elmúlt egy hónapban hányszor repült arrafelé hasonló gép. Neked van erről infód? Ha igen, ne tartsd vissza. :)

Nem elképzelhetetlen, hogy volt külső segítségük (FSA-t, "mérsékelteket" amúgy is elég sokan támogatják elismerten). És én korábban sem állítottam, hogy elképzelhetetlen. Csak tudod, ettől még az ellenkezője nem lesz igaz, mármint az, hogy biztosan külső segítség kellett hozzá. Na meg a "külső segítség" fogalomba elég sok dolog belefér... A kínai kereskedőtől, a nyugaton élő gazdagabb rokonon-elvtárson át valamelyik ország hadseregéig, hírszerzéséig.




Már az első állítás sem tény, hanem hatásfokozó kamu (persze okkal), lásd fentebb.

A második állításra meg, nem láttad a korábbi linkemet? Akkor csak neked, mégegyszer:
http://www.powerlabs.org/chemlabs/petn.htm

És a további felesleges körök lefutását megelőzendő:
https://www.alibaba.com/showroom/price-pentaerythritol.html

Szóval eddig kettőből kettő hazugság van az oroszok oldalán. És akkor a "drónokról" még nem is beszéltünk, de azt már mások leírták előttem. Na ennyit az én prekoncepcióimról...

Örülök más is így látja helyzetet.
Nekem az oroszhívők = Apple fanok.
Magyarázhatod mindkettőnek a tényeket, meg vannak győződve az igazukról, az áhitat megvédi őket.
Félre ne értsen senki - én szeretem az orosz embereket (az orosz nőket elsősorban :D), de gyűlölöm az orosz politikát. Ugyanúgy csak a saját vezetőséggel törődik mint bárhol a világon az összes többi. Ahogy szeretem Amerikát (főleg az amerikai nőket :D:D), de hányingerem van attól, amivé az országot fordítja a politika.

Ami még nem is lenne gond, csak mikor a hívők a politika oldalára állnak, az állhír terjesztéssel és a védhetetlen védésével. Ahogy az irak lerohanását védők, úgy a 777 lelövését tagadók is egy szinten vannak. Ezt a modellrepülő támadást pedig egyszerűen nevetséges komolyan venni, egyszerűen magát minősíti, aki ezt a gyenge propagandakísérletet tovább tolja. Jó lenne észrevenni, hogy itt nagyhatalmi érdekek vannak (azon belül vezetői csoportok érdekei), nem pedig jó meg rossz küzdelme - felnőtt emberek pedig komolyan ezt hiszik.
Na ezért mondom, ami egyiknek az alma, a másiknak a vörös csillag.
 
  • Tetszik
Reactions: wolfram