[BIZTPOL] Magyarország

Status
Not open for further replies.
Fogtam már anno kérlek szépen szudáni negereket annak idején akik elmondásuk alapjan keresztények voltak. Amúgy ha valaki áttér, és megfelel tőlem jöhet.

Ezek mind biztonságos harmadik országból érkeztek. Az a kérdés, hogy kaphattak egyáltalán bármilyen menekült vagy oltalmazotti státuszt, ahelyett, hogy visszatoloncolták volna a biztonságos Szerbiába például!

Nem akarok vitatkozni migri ugyben. De en ugy gondolom, h nem mindegy, h kuldik oket vagy mi dontunk. Mit kezdunk a brusszeli migransokkal, ha kiakarjuk oket tenni? Ugy ertem, hova kell oket visszakuldeni? A tranzitban pedig 1re kevesebb a menekultkerelem pozitiv elbiralasa. Vannak mas kerelmek is, mint az oltalom es meg szamos mas. Nem ismerem az egyedi elbiralas hatteret. De ha jol emlekszem, felveszik a kapcsolatot a kuldo orszaggal. Es csak az maradhat, akit vissza vesznek a hazajukban. Tehat ha valami torvenytelent csinalnak, vagy csak nem dolgoznak. Mehetnek haza.

https://www.portfolio.hu/unios-forr...t-mondott-magyarorszagnak-juncker.272917.html

Azt a konferencia korábbi szakaszában a német származású uniós költségvetési biztos, illetve a jelenlegi német külügyminiszter is elismerte, hogy ha tágabban értelmezzük, akkor Németország az EU közös költségvetésének nettó haszonélvezője. Erre mostanában a magyar kormány is előszeretettel hivatkozik, miszerint az elvileg legnagyobb nettó befizető tagállam is valójában sokat nyer a kohéziós politika fenntartásán, mert a régiós országokban kiosztott kohéziós források a német cégek által elvégzett munkákon és leszállított gépeken keresztül "visszaáramlanak" Németországba.

A cikkből kiemeltem a fenti részt. Remélem ezentúl senki nem fogja többé leírni, hogy minket az EU tart el. Mint ahogy sokszor írtam, mi is, de a befizetők is jól járnak az EU-val.
Mi nem.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Szerintem öngólt rúgtak. Minél jobban szorongatják a lopott földet, annál több hullik ki a markukból; ha nem aljaskodnának folyton gyorsulna a helyi magyar közösség fogyása (lásd Jugoszláviát, ahol a 80-as évek végére a helyi magyarok közül sokan "elfelejtettek" magyarul). Arról nem beszélve, hogy az anya országi kurzus is erősödik így. Nincs jobb geopolitikai helyzetben románia nálunk; oroszoknak van gondjuk velük (moldva), Bulgáriának is (Dobrudzsa), nekünk is. A patrónusai (franciaország, anglia, németország) gondban. Nem lesz még 100 évig övék Erdély ebben biztos vagyok.

Status
Not open for further replies.