[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 203
20 235
113
A kurdok visszaverték a támadást Sediya, Sorkê, Adama + Shengal térségében. (egy légiós nyilatkozat: nehezebben haladunk a vártnál, nehézségeink vannak)
DUGGEBuWkAYxhPe.jpg:large
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Halálra ítélték a 16 éves német lányt Irakban, akit Moszulban fogtak el tavaly. Miután elszökött No-ból az iskolás To-n keresztül Irakba ment ahol csatlakozott az IÁ-hoz.

Ot is? Mert egy masikrol volt ma hir:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20180121-halalra-iteltek-egy-nemet-not.html

"Halálra ítéltek egy migráns hátterű német állampolgárságú nőt Irakban
...
A szóvivő elmondta azt is, hogy kihallgatása során az illető elismerte, hogy Németországból Szíriába, majd Irakba utazott két lányával, akiket feleségül adott a terrorszervezet tagjaihoz.
"
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 203
20 235
113
Török külügyminiszter: ha a franciák vagy más ország az ENSZ elé viszi az ügyet, akkor úgy fogjuk tekinteni, hogy terrorista szervezet szövetségese.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 203
20 235
113
Fullba nyomják a kretént.
Szerintem nem nyomják, tényleg azok. Sokan pedig nem hiszik el.

Pedig de.
Kb. 3 éve volt, mikor török újságírók egy szír határállomásnál filmre vették, hogy török fegyverszállítmány megy az IÁ-hoz.
Erdogan ezt nem lebukásként élte meg, hanem államtitok sértésként (végül is az volt). Az újságírókat letartóztatták és azóta el is ítélték több évre.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 203
20 235
113
Afrinban 1 nap alatt több bevetést végzett a török légierő, mint az Euphrates Shield teljes idejében.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Igazán lenyűgöz ama kitartásod,hogy elhitesd,ezek egymástól független csoportok akiknek semmi köze egymáshoz de tartok tőle az ide látogatók zöme ezt nem veszik be.

Ja, amikor meg épp egymást ölik, azt is csak megjátsszák, de az "ide látogatók zöme" átlát a szitán még akkor is, ha az egyik csoport történetesen ki akarja irtani a másikat. Most ki próbál kit hülyének nézni... :confused:

Látsz egy zsákot lent a Jordán határon a közepén egy amerikai bázissal na azok szerinted kik a fa..m? Csak nem az FSA. (vagy valamelyik az aktuális pc. nek megfelelő nevű gittegylet)de cáfolj meg ha tévedek.Arról nem is beszélve,hogy egy 2015-ös mészárlás volt a kiindulópont nem az a kérdés most mit hazudnak a fehér házban.

Úgy rémlett egy korábbi hírből, hogy az al Tanf-i brigád támogatása is véget ért, de utánanéztem és úgy tűnik, hogy még nem. Állítólag úgy 50 főből áll az a csoport jelenleg, de hogy ez igaz-e...
Lassan írom, hogy biztosan átmenjen, a Nuszrát 2015-ben sem támogatta az USA.

Közvetve vagy közvetlenül az usa. és arab csatlósai Izraellel együtt igenis támogatnak mindenkit aki a legitim szír kormány ellen van nem finnyásak az urak.
Én így gondolom ezen nem fogsz változtatni akár be is fejezhetnénk ezt a részét a dolognak.

Közvetve lehet. Mert azt nagyon sok dologra rá lehet húzni (a moszuli "folyosóra", vagy a felfegyverzett és aztán átálló emberekre pl.). Ha meg bevonod az "arab csatlósokat", akik nyilván nem is sütögetik a saját pecsenyéjüket a térségben, tekintve hogy a síiták (mint Asszadék is) mindig is szálka volt a seggükben, az már picit összetettebb dolog. Így ebben tényleg felesleges is vitatkoznunk ezen a szinten.

Az,hogy az oroszok mit csinálnának ha az usa helyébe lennének egy elmélkedés semmi több.

Szóval nem a saját érdekeiket (Tartusz és azóta már Hmeimim) védik Szíriában és nem azért segítik Asszadékat és bombázzák a velük szembenállókat, hogy Szíria a szövetségesük maradjon, hanem önzetlenül, csakis a szír népnek vannak ott segíteni? Oké. :D
Amúgy ha úgy alakul, hogy megerősödnek, akkor majd kiderül, addig meg tényleg jórészt elmélkedés.

A robbanóanyag téma nem érdekel te nem értesz hozzá eléggé én valószínűleg még annyira se ,nem ismerünk minden részletet meg egyébként is egy sajtótájékoztatóból nem lehet ténymegállapításokat levonni.Ebből a "hazudtak és pont" szerintem meredek de ha neked jól esik tudod mit hazudtak. ;)

Te tényleg nem olvastad végig a posztomat és úgy válaszoltál rá? :eek: Pedig írtam, hogy a talált eredmények alapján (az egyik linkelt doksiban vannak konkrét mérések és a két mérési metódus egyikénél a PETN, a másikánál meg az RDX volt erősebb) az oroszok nem hazudtak ebben, mert lehet erősebbnek venni a PETN-t. Ha azt akarod, akkor most újra leírom a kedvedért, hogy elhamarkodottan ítéltem ezügyben. ;)


Idézek egy (angol)wiki szócikk török részéből:
Francis Ricciardone, United States Ambassador to Turkey from 2011 to 2014, claims that Turkey had directly supported and worked with al-Nusra Front and Ahrar al-Sham in the Syrian conflict for a period of time.[181
https://en.wikipedia.org/wiki/State-sponsored_terrorism#Turkey
----------------------------------------------------------------------------------------------

Ezt a szócikket egyébként is érdemes nézegetni, az egyik oka annak, hogy a wikit blokkolják a törökök.

A törökök bizniszeltek az ISIS-szel is, vették tőlük az olajat, meg néha átlőttek a kurdokra, miközben azokat épp szorongatta az ISIS. Mondtam már, hogy utálom Erdogányt? Kavarják a szart Szíriában, ezek szerint közvetlenül is támogatnak terrorista csoportokat, aztán a miattuk is menekülőket meg továbbpasszolják és zsarolnak velük, amíg nem kapnak az EU-tól elég védelmi pénzt. Ki kéne már vágni őket a NATO-ból is a francba...
 

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
Hiszen "tiszta árja"! :) Kb!

Komolyan en egy bekes faszi vagyok, de az ilyenek kibasszak a biztositekot.

Nem tudom elegszer leirni hogy 2015ben a palesztin kepvislset munkatarsai kimentek a "sziriai" menekulteknek segiteni a keletihez, mert sok palesztin menekult elt sziriaban.

Arabul kerdezgettek az ott levoket ki ker segitseget es senki sme vlaszolt mert nem ertettek arabul a "szirek". Akik pakisztaniak, bangladesiek es afganok voltak.

Hat a k@#$a anyjat az osszes migszolos meg hasonlo arulonak! Ha annyira hulye hogy benyalja a dumat azert, ha tudja mi az igazsag azert.

Egyik fideszes kiskiraly sem a haverom -plane most - de egy afgan "embercsempesz" "tanacsado" az telleg nemzetbiztonsagi kockazat!