[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 899
20 227
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Itt az első videó illetve az előző videó csokorból az utolsó előtti egyértelműen nem a mostani harcokról készült, és még csak nem is a török hadsereg hadműveleteit mutatja. Az említett 2 felvétel orosz és nem török. Az információs ferdítés itt is megjelenik, bár azt nem értem, hogy kiket akarnak a törökök átvágni.....

• Tetszik
Reactions: karpatalja

LMzek

Well-Known Member
2017. szeptember 18.
594
506
93
Kobane-nál mégis milyen választásuk volt? Amikor a törökök épp páholyból és röhögve nézték, ahogy az ISIS már csaknem teljesen legyűri őket. Asszadékat meg pont nem érdekelte, mi lesz a kurdokkal, mivel addig is nemkívánatos népként tekintettek rájuk Szíriában és úgy is bántak velük, na meg kapacitásuk sem volt akkor bármit is tenni arrafelé.
Ja, választhatták az ISIS uralmát, vagy a harcot ellenük, amiben viszont az amcsikon kívül SENKI MÁS volt hajlandó, vagy képes támogatni őket.

NEM!!! Nem röhögve, és nem páholyból, !!!

ROSSZABB: fegyvereket adtak el az ISIS- nek és olajat vettek tőlük!!!

...majd lecsukták 3 évre az újságírókat hazaárulásért, mert leadták az ezt bizonyító videót!

A törökök bizony segítettek egy kicsit a menekültáradaton, pár útlevélgyárral is, majd felveszték/veszik az EU-tól a 3-10 Miiliárd Eurót, hogy feltartóztassák a menekülteket!

...csak "kicsit" árnyaltam a képet némi információval!

LMzek

Well-Known Member
2017. szeptember 18.
594
506
93
A városi had
Se terulet sw terep hozza... Amit tudnanak tenni ezzel a gondolatmenettel az a terror akciok. /mert hely hianyaba a gerilla harc is kiesik./

A városi hadviselésnél nincs "jobb" az ellenség veszteségeinek a maximalizálására!
Nem igényel sok nehézfegyverzetet(nincs is a kurdoknak), sok RPG és "társai"...

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 166
2 907
113
image525949_06c2a0f714a74ff94e99d5691e54c09c.jpg
image525949_99d02dbb28ae26d7281bd28229304b96.jpg
image525949_91a4f589b6214582bf56ca58a25db09e.jpg
image525949_42ef0cfbd4f6a1822609c0929dc66968.jpg
image525949_e81d3da8cc94ef0c1dc9d758f6422d54.jpg
image525949_5d77c066dadf67c74b81fd99af8a1a8c.jpg
image525949_c67e788d804669d38e04b61fe319ea47.jpg
image525949_7390608e095819e412e439719d9297d4.jpg
image525949_0fa3aca36404a0af1f43b75587231854.jpg
image32309676_681db2bd1bff658a3dd554f420f52a76.jpg

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
A városi had

A városi hadviselésnél nincs "jobb" az ellenség veszteségeinek a maximalizálására!
Nem igényel sok nehézfegyverzetet(nincs is a kurdoknak), sok RPG és "társai"...
Es ehhez mierr kell feladni a teruleteiket es beengedni az ellenseget. Egy nagyobb varos van ami tartosabban vedheto a teruleten de ha korulotte minden teruletet mozgasteruletet a manoverezesre fwl ad akkor a semmierr szetlovettetnek egy varost es sajat magukat zarjak csapdaba,.. Hany varos is alt ellen tartos ostromnak sziriaba? Ja nem sok ezor korul sivatag volt volt a vedoknek komolyabb fegyverzet legicsapas es utanpotlas legi uton egy ideig szarazfoldon is... De ott se a varosba vedekeztek elsosorban hanem annak hataraiba nem engedtek be a varosba az isist ahol igen azt a reszt buktak is

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Velemenyem szerint boritekolhato hogy a kurdok elbukjak a zswbet ha csak nem erkezik felmentosereg. Az egyettlen eaelyuk a massziv vedekwzes es hogy a nagy kurd teruletek tamadast inditanak a torok csatlos terulet ellen es hadtap vonalat tudnak ott letesiteni ezzel osszekotve a ket teruletet. Ha nem tudjak osszekotni a zsbbenlevoknek veguk... Ahhoz hogy osszekoztetes alakuljon ki a teruletet tartami kell es nem feladni

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 753
22 685
113
Igazad van persze, de a páholy itt átvitt értelemben, meg szó szerint is igaz.

Kobanevel szemben, a határ túloldalán ugyanis van egy domb. Kb. 100-150 m magas. A törökök bizony sokszor széken ülve onnan nézték mi zajlik a túloldalon.
Megvolt itt a topikban, visszakereshető, 2014 ősze. Képekkel.

• Tetszik
Reactions: LMzek

drqv

Well-Known Member
2015. február 20.
722
1 144
93
DUJzaySVMAAT46u.jpg

LMzek

Well-Known Member
2017. szeptember 18.
594
506
93
Es ehhez mierr kell feladni a teruleteiket es beengedni az ellenseget. Egy nagyobb varos van ami tartosabban vedheto a teruleten de ha korulotte minden teruletet mozgasteruletet a manoverezesre fwl ad akkor a semmierr szetlovettetnek egy varost es sajat magukat zarjak csapdaba,.. Hany varos is alt ellen tartos ostromnak sziriaba? Ja nem sok ezor korul sivatag volt volt a vedoknek komolyabb fegyverzet legicsapas es utanpotlas legi uton egy ideig szarazfoldon is... De ott se a varosba vedekeztek elsosorban hanem annak hataraiba nem engedtek be a varosba az isist ahol igen azt a reszt buktak is

Az adott hely ismerete nélkül se én sem te ezt nem tudjuk eldönteni/"javasolni".
Én a kitartani az "utolsó emberig/bármi áron" (pl:) Hitler-i és Sztálin-i verzióját ellenzem, ami az eredményekhez képest sokszoros emberi/(hadi-)anyag áldozatba került.
Azok az elvesztett hadosztályok másutt győzelmet)éveket-hónapokat érhettek volna!
Ezt a rossz -de jól hangzó- elvet bíráltam!
...bár a győztes utólag "szépen" megideologizálta(SzU, ...) az ilyen baklövéseket!

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Az adott hely ismerete nélkül se én sem te ezt nem tudjuk eldönteni/"javasolni".
Én a kitartani az "utolsó emberig/bármi áron" (pl:) Hitler-i és Sztálin-i verzióját ellenzem, ami az eredményekhez képest sokszoros emberi/(hadi-)anyag áldozatba került.
Azok az elvesztett hadosztályok másutt győzelmet)éveket-hónapokat érhettek volna!
Ezt a rossz -de jól hangzó- elvet bíráltam!
...bár a győztes utólag "szépen" megideologizálta(SzU, ...) az ilyen baklövéseket!
Ezt most nem ertem /kitartani mimdhalalig hitleres reszt/ egy kattlanba vamnak bent 3\4 reszbe ellenseges 1\4 reszben meg nem barati hatarokkal. Vagy harcol vagy megadja magat ennyi nincs mozgasteruk. Ha meg beengedik a torokoket melysegbe ami nem valodi melyseg a terulwt nagysagat figyelembe veve. Kvazi megadhatjak magukat. Es akkor megkimelik a lakossagot a tovabbi szenvedesektol. Ennyi

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Vagy harcolnak es teruletet vedenek vagy bengedik a torokot 1 megadjak magukat es megkimelik a lakossagot es eletbemarafnak 2 atmennek terroristaba. /nem partizan vagy gerilla// az ilyen kis teruleten nem jatszana. Ha nem terorista robbantas az utcan a megszallo cspatokra piacon stb.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Szerintem boven sziriai helyzet /plane hogy iraqi kurdisztannal nincs hadba a torok a szir kurdok meg nem allam/

• Tetszik
Reactions: plushun

LMzek

Well-Known Member
2017. szeptember 18.
594
506
93
Vagy harcolnak es teruletet vedenek vagy bengedik a torokot 1 megadjak magukat es megkimelik a lakossagot es eletbemarafnak 2 atmennek terroristaba. /nem partizan vagy gerilla// az ilyen kis teruleten nem jatszana. Ha nem terorista robbantas az utcan a megszallo cspatokra piacon stb.

Írtam "...a hely(zet) ismetete nélkül...(?!?), nem tudhatjuk, lehet, hogy valóban nincs más, csak a "...kitartani az utolsó emberig...".

A hiába való áldozatokkal járó, bár heroikusnak tűnő (katonai és politikai) lépéseket bírálom!

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Gyakorlatilag teljesen magukra hagyta őket a szír kormány egy nagyon súlyos helyzetben.

Nézz már meg a kedvemért egy akkori térképet,hogy milyen helyzetben volt a szír kormány.Konkrétan az életben maradásukért küzdöttek.
Ja, amikor meg épp egymást ölik, azt is csak megjátsszák, de az "ide látogatók zöme" átlát a szitán még akkor is, ha az egyik csoport történetesen ki akarja irtani a másikat. Most ki próbál kit hülyének nézni... :confused:

Úgy rémlett egy korábbi hírből, hogy az al Tanf-i brigád támogatása is véget ért, de utánanéztem és úgy tűnik, hogy még nem. Állítólag úgy 50 főből áll az a csoport jelenleg, de hogy ez igaz-e...
Lassan írom, hogy biztosan átmenjen, a Nuszrát 2015-ben sem támogatta az USA.

Közvetve lehet. Mert azt nagyon sok dologra rá lehet húzni (a moszuli "folyosóra", vagy a felfegyverzett és aztán átálló emberekre pl.). Ha meg bevonod az "arab csatlósokat", akik nyilván nem is sütögetik a saját pecsenyéjüket a térségben, tekintve hogy a síiták (mint Asszadék is) mindig is szálka volt a seggükben, az már picit összetettebb dolog. Így ebben tényleg felesleges is vitatkoznunk ezen a szinten.

Szóval nem a saját érdekeiket (Tartusz és azóta már Hmeimim) védik Szíriában és nem azért segítik Asszadékat és bombázzák a velük szembenállókat, hogy Szíria a szövetségesük maradjon, hanem önzetlenül, csakis a szír népnek vannak ott segíteni? Oké. :D
Amúgy ha úgy alakul, hogy megerősödnek, akkor majd kiderül, addig meg tényleg jórészt elmélkedés.

Te tényleg nem olvastad végig a posztomat és úgy válaszoltál rá? :eek: Pedig írtam, hogy a talált eredmények alapján (az egyik linkelt doksiban vannak konkrét mérések és a két mérési metódus egyikénél a PETN, a másikánál meg az RDX volt erősebb) az oroszok nem hazudtak ebben, mert lehet erősebbnek venni a PETN-t. Ha azt akarod, akkor most újra leírom a kedvedért, hogy elhamarkodottan ítéltem ezügyben. ;)

A törökök bizniszeltek az ISIS-szel is, vették tőlük az olajat, meg néha átlőttek a kurdokra, miközben azokat épp szorongatta az ISIS. Mondtam már, hogy utálom Erdogányt? Kavarják a szart Szíriában, ezek szerint közvetlenül is támogatnak terrorista csoportokat, aztán a miattuk is menekülőket meg továbbpasszolják és zsarolnak velük, amíg nem kapnak az EU-tól elég védelmi pénzt. Ki kéne már vágni őket a NATO-ból is a francba...

• Tetszik
Reactions: jani22

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Írtam "...a hely(zet) ismetete nélkül...(?!?), nem tudhatjuk, lehet, hogy valóban nincs más, csak a "...kitartani az utolsó emberig...".

A hiába való áldozatokkal járó, bár heroikusnak tűnő (katonai és politikai) lépéseket bírálom!
Eggyaltalan nem irtam hogy tartsanak ki az utolso wmberig...
Azt irtam akkor van eselyuk a gyozelemre ha a nagy kurdnterulet tamadast indit a torok csatlosok ellen es oszzekoti a zsebet a nagy terulettel... De ahhoz a zsbben levoknek teruletet kell vedeni...
Maskulonben csak ido kerdese a bukasuk...

Ezzel a vonuljanak vissza varosokba minden mast feladva inkabb a te hozzaalasod hitleri a nep pusztulasa szenvedese nem szamit a garantalt bukas tudataban sem

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 753
22 685
113
Amikor Mao Cetungék megszállták Tibetet, a tibeti hadsereg nem a győzelemért harcolt. Tudták, hogy esélyük sincs.

A tibetiek ma is elmondhatják, el is mondják: nem adtuk meg magunkat.
A kínaiak ma sem mondhatják, hogy hódítás nélkül lett az övék.

• Tetszik
Reactions: reich_und_roll