Ja, amikor meg épp egymást ölik, azt is csak megjátsszák, de az "ide látogatók zöme" átlát a szitán még akkor is, ha az egyik csoport történetesen ki akarja irtani a másikat. Most ki próbál kit hülyének nézni...
Úgy rémlett egy korábbi hírből, hogy az al Tanf-i brigád támogatása is véget ért, de utánanéztem és úgy tűnik, hogy még nem. Állítólag úgy 50 főből áll az a csoport jelenleg, de hogy ez igaz-e...
Lassan írom, hogy biztosan átmenjen, a Nuszrát 2015-ben sem támogatta az USA.
Közvetve lehet. Mert azt nagyon sok dologra rá lehet húzni (a moszuli "folyosóra", vagy a felfegyverzett és aztán átálló emberekre pl.). Ha meg bevonod az "arab csatlósokat", akik nyilván nem is sütögetik a saját pecsenyéjüket a térségben, tekintve hogy a síiták (mint Asszadék is) mindig is szálka volt a seggükben, az már picit összetettebb dolog. Így ebben tényleg felesleges is vitatkoznunk ezen a szinten.
Szóval nem a saját érdekeiket (Tartusz és azóta már Hmeimim) védik Szíriában és nem azért segítik Asszadékat és bombázzák a velük szembenállókat, hogy Szíria a szövetségesük maradjon, hanem önzetlenül, csakis a szír népnek vannak ott segíteni? Oké.
Amúgy ha úgy alakul, hogy megerősödnek, akkor majd kiderül, addig meg tényleg jórészt elmélkedés.
Te tényleg nem olvastad végig a posztomat és úgy válaszoltál rá?
Pedig írtam, hogy a talált eredmények alapján (az egyik linkelt doksiban vannak konkrét mérések és a két mérési metódus egyikénél a PETN, a másikánál meg az RDX volt erősebb) az oroszok nem hazudtak ebben, mert lehet erősebbnek venni a PETN-t. Ha azt akarod, akkor most újra leírom a kedvedért, hogy elhamarkodottan ítéltem ezügyben.
A törökök bizniszeltek az ISIS-szel is, vették tőlük az olajat, meg néha átlőttek a kurdokra, miközben azokat épp szorongatta az ISIS. Mondtam már, hogy utálom Erdogányt? Kavarják a szart Szíriában, ezek szerint közvetlenül is támogatnak terrorista csoportokat, aztán a miattuk is menekülőket meg továbbpasszolják és zsarolnak velük, amíg nem kapnak az EU-tól elég védelmi pénzt. Ki kéne már vágni őket a NATO-ból is a francba...