A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Addig van legalább 8-10 év:eek: Attól tartok hogy ez a nagy nem is tudom minek nevezzük ja haderőreform addigra ki fog fulladni.Szerintem odafent azzal kalkulálnak hátha addigra valami stabilabb geo politikai helyzet lesz s nem kellesz majd über összegeket áldozni rá. Off vége.

Például közös EU hadsereg és abban majd valahogy elveszünk (elleszünk).

Peldaul mert tul sok francia kozmuceg szipolyozza az orszagot. Nincs ketsegem, ugyanolyan alkotmanyos koltsegek utan kottetnenek meg a mostani uzletek is, de szamomra megis igen visszas lenne mindez a mai kornyezetben, amikor eppen azon vagyunk, hogy megszabaduljunk toluk. (Es meg szamtalan indokot fel tudnek sorolni. :rolleyes:)
Mindegyik közép-/nagyhatalommal így járnánk. A gallonak legalább jó cuccaik vannak.

A franciákról a véleményem. Az Abszolúte logikátlan gondolkodást addig fejlesztették míg megtalálták benne a logikát.
Tök jó de ez hogy jön ide?

Például közös EU hadsereg és abban majd valahogy elveszünk (elleszünk).
Ezt te se gondolod komolyan. Nekünk mint V-4 nek hamarább lenne valami közös hadsereg félénk mint az eu nyugati felének. Ha akarnánk két három éven belül meg is lenne. Az európai (Nyugati irányítású) az legalább egy évtized. Egyszerű bürokrácia. (Egyébként a Romik bármikor képesek bárkinek a hátába döfni ha az érdekeik úgy kívánják).

Az eus hadsereget az orbanek /ha arra gondolsz/ se a nemueti hadseregek megszuntetesevel akartak hanem azzal parhuzamosan. /kvazi egy tobbnemzetisegu hadtest lett volna europa orszagaiba szetszort egysegekkel./

• Tetszik
Reactions: tonyo and endre
Ezt te se gondolod komolyan. Nekünk mint V-4 nek hamarább lenne valami közös hadsereg félénk mint az eu nyugati felének. Ha akarnánk két három éven belül meg is lenne. Az európai (Nyugati irányítású) az legalább egy évtized. Egyszerű bürokrácia. (Egyébként a Romik bármikor képesek bárkinek a hátába döfni ha az érdekeik úgy kívánják).
Igazabol vam kozos hadseregfelenk a v4 harccsoport kepeben /en is voltam benne kesszenletes/ de az egy nagyon feleseg. Egyebkent komnyudandar szintu gyorsreagalasu... /elonye a natohoz hogy 48 h bellul a masik v4 es allam teruleten van ha kell /ezert is kellettek szerintem az utasszallitok/

Igazabol vam kozos hadseregfelenk a v4 harccsoport kepeben /en is voltam benne kesszenletes/ de az egy nagyon feleseg. Egyebkent komnyudandar szintu gyorsreagalasu... /elonye a natohoz hogy 48 h bellul a masik v4 es allam teruleten van ha kell /ezert is kellettek szerintem az utasszallitok/
Akkor íme meg is van az alap lehet építkezni. A hozzávalók első körben 200-500 millió euro. Meghatározni a további irányt. A fejlesztéseket, modernizációkat ősszehangolni. Lépésről, lépésre. Meg lehet csinálni. Miért ne. Ha valaki közben kiszálna akkor se dölne őssze a világ. Én első körben : lengyelekkel, csehekkel kezdeném az alapok további lerakását. Utánna szlovákia becsatlakozik, vagy az elején de csinálja is végig velünk. Ha megvannak az alapok jöhet a további lépés. Mindez akarás és pénz kérdése. Na az utóbbi kettőnél én ahogy látom csak a szánk van. Ideje lenne a tettek mezeire is lépni. Félre ne érds.
Közben a lengyelek már ott tartanak hogy lassan a tartalékosok is képzést kapnak nehéz eszközökre. Ideje lenne valamit tanulni el lesni tőlük.

• Tetszik
Reactions: endre
Nekem special hasznalt cuccokbol 2 lehetoseg johet szoba a finn bukok /ithoni modernizalassal kub mintara /nem visszafejlesztest ertek allatta/ a radaroknak szuksegulk lenne par indito vedelemre /es ha nem kell kulon tuzvezeto az mar buli/

A masik a rafkos hogy muzeumi darabok csereberelese majd modernizaltatni nyugaton /vas ara megsporolva/ de ez csak kis db szamos cuccnal lehetne lehetseges /azon meg nem biztos hogy megeri pocsolni/

• Tetszik
Reactions: tonyo