[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Állítólag küszöbön a szír/kurd megállapodás Afrinról! Ha igaz és aláírják megy az SAA. Afrinba!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Állítólag küszöbön a szír/kurd megállapodás Afrinról! Ha igaz és aláírják megy az SAA. Afrinba!

Az fasza lesz, de mi az Orosz álláspont?

Terrorista és illegális(megszállók)katonai támaszpontok Szíriában
27654740_913987192096708_2146437533338488111_n.png

5,45x39 lesz az az 5,65 :p ;) , de a tapasztalatok alapján a 7,62x39 lőszer átütő ereje az jóval nagyobb. Az őrségnél gondolom nem a tégla, vasbeton fal számít, hanem egy a kapun betörni szándékozó autó vagy tehergépjármű egy AK-47 -el jobban szétlőhető, főleg ha utólagosan némileg kazánlemezzel páncéloztak rajta, mint egy AK-74M gépkarabéllyal. Persze ott vannak a 7,62mm -es és a 12,7mm -es géppuskák is járőr és telepített verzióban, de több katonai rendész össztüze hatásosabb, főleg ilyen átütő erejű lőszerrel. Nekem ez a meglátásom az általad vázoltakon túl.
Igen. :)

Meg ott a telefon, amin ugyan pizzát nem, de SzU-x v. komolyabb megrendelhető.

Ha előtte üdvözölt egy fél tárral(7.62), akkor érdekes a neve, stb... ?

Ez volt az elözmény!

Nem de őt nem érdekli,hogyha átlő a falon akkor veled együtt eltalál egy fél családot...
Mert ez a baj ezzel a falon átlövök dologgal:
nem tudod,hogy kit lősz még agyon az ellenségen kívül.

• Tetszik
Azért is vicces ez az 7,62-es AK nagy átütés mániátok mert a modern 5,56-os meg 5,45-ös volfram-karbidos lőszerek nagyobb átütőerővel rendelkeznek mint a 7,62-es acélmagvas páncéltörő lőszer,a normál acélmagvasnál meg főleg.

• Tetszik
Azért is vicces ez az 7,62-es AK nagy átütés mániátok mert a modern 5,56-os meg 5,45-ös volfram-karbidos lőszerek nagyobb átütőerővel rendelkeznek mint a 7,62-es acélmagvas páncéltörő lőszer,a normál acélmagvasnál meg főleg.
Szerintem egy ilyen eszmecserénél nem az elméletileg elérhető maximumot vesszük figyelembe hanem ami az átlag paraszthoz is eljut a harcmezőn.

Szerintem egy ilyen eszmecserénél nem az elméletileg elérhető maximumot vesszük figyelembe hanem ami az átlag paraszthoz is eljut a harcmezőn.

Arról beszéltek,hogy az SF AK- visz magával a nagy átütőerő miatt holott az SF kis átütőerejű open tip match lőszereket használ pont azért,hogyha eltalálnak valakit akkor benne maradjon a lövedék.

Arról beszéltek,hogy az SF AK- visz magával a nagy átütőerő miatt holott az SF kis átütőerejű open tip match lőszereket használ pont azért,hogyha eltalálnak valakit akkor benne maradjon a lövedék.
Igy ok. az tényleg egy baromság. De szerintem már össze vissza keverik/jük a dolgot.

Ezt csak azért írtam,hogy ha más aspektusból nézzük a dolgot akkor ott "állsz" pláne álltok, és pontosan tudod,hogy állnak odakint pl. egy téglafal mögött.Én nem várom meg míg berúgják és bedobnak egy gránátot. (sima mezei épületharcról beszélek semmi nindzsucu :))