Hmeimim. Kicsit meglepődtem a 7,62-es Ak-k egyeduralmán (meg úgy egyáltalán a jelenlétükön) :
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hmeimim. Kicsit meglepődtem a 7,62-es Ak-k egyeduralmán (meg úgy egyáltalán a jelenlétükön) :
Turkálóból!A PTT POST egy holland postacég. Hogy kerül ilyen kabát az IÁ-hoz az Eufrátesz melletti Hajin-nál?
Akkor mégsem annyira rossz az a lőszer.Ha jól olvastam: a 7.62-es átmegy az ottani vályog/agyag/... épületek falán, az 5.65-ös nem.
"Jól olvastam?" (Jól emlékszem?)
Dehogy nem. Allahnak. Küldjék át őket.Kb. 400 IÁ-s van É-Szíriában az SDF-nél. Senkinek se kellenek.
http://edition.cnn.com/2018/02/13/middleeast/captured-isis-fighters-nobody-wants-intl/index.html
Már Irakban az amcsik is vittek magukkal a rajba M14-est vagy rabolt AK-47-est. Pont azért, mert a házban bujkálókra rá sem kellett rúgni az ajtót.Ha jól olvastam: a 7.62-es átmegy az ottani vályog/agyag/... épületek falán, az 5.65-ös nem.
Ha jól olvastam: a 7.62-es átmegy az ottani vályog/agyag/... épületek falán, az 5.65-ös nem.
Már Irakban az amcsik is vittek magukkal a rajba M14-est vagy rabolt AK-47-est. Pont azért, mert a házban bujkálókra rá sem kellett rúgni az ajtót.
Pedig egyszerű a válasz ha nézed a videót látod,hogy őrszolgálatosak.Nagyobb az átütőereje,a megállítóereje mint az 5,45-nek. Hatásosabban tudnak vele fellépni egy közeledő gépkocsi vagy feléjük rohanó terroristával szemben. Az ő esetükben az 5,45 előnyei másodlagosak.Hmeimim. Kicsit meglepődtem a 7,62-es Ak-k egyeduralmán (meg úgy egyáltalán a jelenlétükön) :
Az két dolog az M14 támogató DMR. kategória nagyobb lőtávra. Az AK.-t meg tényleg azért vitték amit írsz.Már Irakban az amcsik is vittek magukkal a rajba M14-est vagy rabolt AK-47-est. Pont azért, mert a házban bujkálókra rá sem kellett rúgni az ajtót.
Pedig egyszerű a válasz ha nézed a videót látod,hogy őrszolgálatosak.Nagyobb az átütőereje,a megállítóereje mint az 5,45-nek. Hatásosabban tudnak vele fellépni egy közeledő gépkocsi vagy feléjük rohanó terroristával szemben. Az ő esetükben az 5,45 előnyei másodlagosak.
Ha jól olvastam: a 7.62-es átmegy az ottani vályog/agyag/... épületek falán, az 5.65-ös nem.
nem fog átmenni.
illetve igen, hga elege fog rálőni, és lassan lebontja.
máshol már beszéltünk erről, amikor valaki vérpistike Kalasnyikovval akart mindenkit kifüstölni:
általában kövel megerősített vályogfallal épülnek,ahhoz pedig nem elég a Gepárd(Sem -teszem hozzá.)
HA nedves, képlékeny, akkor talán. De ha rendes, száraz, akkor a betonnal vetekszik. Sőt, olykor még rosszabb is. A vertfal még rosszabb... Ugyanis ezek a faltípusok nem csupán kemények, hanem rugalmasan szívósak is. Így míg a beton törik, reped, addig ez képes rugalmasan elnyelni az ütéseket. Legalábbis amikor csákányoltam, véstem, így tapasztaltam. Továbbá: a tipikus vályogfal olyan 70 cm (főfalak méteresek is lehetnek), a vertfal pedig ennél még vastagabb!
itt kiszúrhatsz pár képet, milyen vastagok ezek a falak.
nem egyszer a 40 mm-es underslung is kevés volt