Mi-28 Havoc (Mil, Szovjetunió)

Megértetted miért maradt el a Bumerangos film?

Azt tudtam hogy elfog maradni csak azt nem tudtam hogy miért .

január 14 én linkelted a topicba hogy lesz Február25-én de kaptunk egy vidit ahol tesztelgetik (még mindig? a sisak kijelzőt .
+ Makettet mutogattak a Strom hordozóról .Viszont az orosz gyors támadó heliről semmit nem mutattak.

Azt tudtam hogy elfog maradni csak azt nem tudtam hogy miért .

január 14 én linkelted a topicba hogy lesz Február25-én de kaptunk egy vidit ahol tesztelgetik (még mindig? a sisak kijelzőt .
+ Makettet mutogattak a Strom hordozóról .Viszont az orosz gyors támadó heliről semmit nem mutattak.

Eredetileg úgy volt betervezve, hogy a Bumerang lesz, de mivel az orosz VM-é a TV Zvezda ők döntenek a müsorról és bármikor megváltoztatják az adások menetét . MInt most , hogy két napja vált ismerté a müsorváltozás. Ezt a tartalmat gondolták aktuálisnak-fontosnak a "Haza védője "nap alkalmából.

Volt. A Ka-52 és Mi-28 ötvözete(harci tulajdonságait illetően) lesz 400+km/h sebességgel. Mivel a fejlesztés titkos semmi konkrétum nem ismert, hogy mi lesz a típus neve és hogyan fog kinézni.

Hát elég érdekes és örülök neki hogy a kettőt ötvözik.
Koaxos rotor a k-52-től a mi-28tól az egymás mögötti ülés + orrba épített gépágyú
Kicsit olyan mi -48 KAJMAN az arma 3-ből .
Már csak egy kérdés maradt a MIL- vagy a Kamov tervezi vagy mint a kettő összedugta a fejét egy jó támadó heli megalkotására ?

Nem rég volt a vpkname oldalon arról szó hogy jön majd a VK-2500 utódja.Na érdekes hogy azt kapja meg vagy itt az aerodinamikával és rotorlapátok (tololégcsavar ügyeskedésével fogják elérni a 400-nál is nagyobb sebességet ?

Egy 350-el repesztő mi-28NM helyett azért egy 415? csúcssebességű masinát létrehozni azért kicsit pénzkidobás .
Persze egy 460-80 sebesség az már másképp hangzik:p

A jövő usa támadó harci helije .
Hát kétlem hogy az oroszok a háttérben lévő hasonoló helit létre tudnának hozni főleg úgy hogy a gatyából kilóg a seggük és gyomruk korog:D
future_vertical_lift_gallery1_960x600.jpg

Bizony nagy a szegénység a Szovjetúnióban...

Hanem - bár már az alapjául szolgáló Sikorsky X2 és S-97 Raider ténylegesn megépült és repült is (vajon mi van velük?) - láttunk mi már ígéretes és méregdrága USA programokat közvetlenül a sorozatgyártás előtt földbe állni.

AH-56, S-67, King Cobra, RAH-66 Comanche...

Hát kétlem hogy az oroszok a háttérben lévő hasonoló helit létre tudnának hozni főleg úgy hogy a gatyából kilóg a seggük és gyomruk korog:D
Az amcsik a jelenleg meglévő normális helikoptereiket ilyen ránézésre is szarhalmokkal akarják váltani? o_O
biztos jó lesz.
Koaxiális, meg még transzmisszió, meg még tolólégcsavar, elrakható futómű... Postaládát nem szerelnek rá?
Valaki nagy pénzt akar szakítani haszontalan szarért...

Ránézésre van cég amelyik le tudná ezt normális minőségben gyártani és van is vele tapasztalata. Kamovnak hívják.

Az amcsik a jelenleg meglévő normális helikoptereiket ilyen ránézésre is szarhalmokkal akarják váltani? o_O
biztos jó lesz.
Koaxiális, meg még transzmisszió, meg még tolólégcsavar, elrakható futómű... Postaládát nem szerelnek rá?
Valaki nagy pénzt akar szakítani haszontalan szarért...
Semmi olyan nincs ebben a koncepcióban, amit a Sikorsky meg ne tudna építeni. Mivel már meg is tette.
Halkan jegyzem meg, a Sikorsky koax forgószárnya nem azonos a Kamovéval. Más elven működik a vezérlés és a lapátok tekintetében is előrrébb járnak.
Sanszos, hogy a Kamov az új dizájnnál át fog térni erre.

A hetvenes évekből származó Sikorsky Rigid Rotor System, ami most a Raidernél is visszaköszön nem a Kamov-féle tolórudas-himbás rendszerrel végzi a lapátok ciklikus és kollektív állásszögváltoztatását, emiatt sokkal kompaktabban lehetett négylapátosra, egyszersmind nagyobb egyenszilárdságúra és hatásfokúra készíteni a forgószárnyat.
Ez a Kamov:
coaxaux.jpg

Ez pedig a Sikorsky:
AeroTV-Sikorsky-X2-0308f.jpg