[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
http://mediarnbo.org/2018/04/05/map-ato-05-04-2018/?lang=en

05-04-2018-eng.jpg


Tűzszünet az nem nagyon van.


https://dninews.com/article/kiev’s-military-launch-over-600-ammos-dpr-territory-24-hours-–-jccc
Ez a térkép elég beteg. Csúnya sok haditechnika bántja a szegény ukrajnát még orosz földről is lövik őket (LOL..).De a büszke ukrán flotta (gyakorlatilag nincs) felveszi a kesztyűt.:hadonaszos:
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2018/04/06/poltorak-nem-akarunk-csecsen-haborut-ukrajnaban/
"Nem tervezünk katonai offenzívát indítani ukrán területek elfoglalására, ahogy azt Oroszország tette Csecsenföldön, amely több ezer ártatlan civil halálát követelte – fogalmazott Sztepan Poltorák ukrán védelmi miniszter egy interjúban
A tárcavezető szerint a Donyec-medence reintegrációjáról szóló törvény segít abban, hogy Kijev visszaszerezze a kontrolt az ideiglenesen megszállt luhanszki és donecki területek felett. A jogszabály megteremti a megszállás alatt álló régió visszatérésének előfeltételeit.
A törvény révén meg tudják védeni a pozícióikat, az ellenségnek pedig esélye sincs újabb területek megszállására, előkészíti az ukrán földek felszabadítását.

Poltorák kiemelte, hogy Ukrajna egy civilizált ország, így civilizált módon szeretnék megoldani a problémát, vagyis a megszállt területek visszaszerzését. A miniszter szerint csak békés úton, politikai és diplomáciai tárgyalások útján lehet rendezni a konfliktust. Ehhez pedig elengedhetetlen a minszki megállapodás betartása, valamint ENSZ-békefenntartó misszió bevonása."



Nagyon megijedhettek az Ukránok legalább 3 dolog miatt.
- Az elfogott orosz halászhajóra, nem olyan reakciókat kaptak, mint szerettek volna. Állítólag már egy hete nem futott ki Ukrán haditengerészeti hajó a Kaszpi tengerre ( http://rusvesna.su/news/1522942207). Provokálni akartak, és úgy látszik többet kaptak mint akartak.
-Megjelentek olyan amerikai és egyéb elemzések is hirtelen, hogy az Ukrán hadsereg napokon belül elvérezne ha megtámadnák Donbasszt, az Ukrán haderő jelentős része kiképzetlen, ellátatlan, megbízhatatlan...És egyébként is, nincsenek tartalékok, tartalékos egységek a bekövetkező veszteségek pótlására, -ami ha meglenne, még akkor is csak talán és neccesen lenne elég egyedül a Donbassz ellen is. De nincs meg. (Meg ott van Szavcsenko botránya is, ami miatt meg megint nem igazán bízhatnak a hadseregben sem - már a Nagyon Ukrán részében sem)
- És hirtelen az amerikai és Európai "partnerek" már mintha nem állnának olyan erőteljesen mellettük. (aminek meg vélhetően Trump aktuális Szíriai kijelentéseihez (tehát a geopolitikához) A Szkripal ügy miatt példátlanul megromlott Nyugat-Oroszország diplomáciai kapcsolatok, és az amiatt kipattant úgymond belső botrány (EU-és NATO tagok az oroszok szerinti kvázi zsarolása miatt kialakult nagyon erős belső ellentétek) meg egyéb elég hirtelen kipattant EU botrányok és eseményláncokhoz lehet leginkább köze.

Ha valóban megtámadnák akárcsak a Donbasst, pl szükségük lenne legelőször is műholdas adatokra, meg légi támogatásra. Ami nekik nincs. Ha nem kapnak NATO támogatást legalább ezen a téren, de legalábbis élő hírszerzési adatokat a szaki/orosz katonai mozgásokról (tehát teljesen magukra hagyják őket, + hirtelen eltűnnének a külföldi katonai "tanácsadóik") tényleg nincs sok esélyük. De a leginkább ami hiányozna nekik, az a NATO és az EU politikai és nemzetközi támogatása, hogy Oroszország ne avatkozzon be a támadásba, minimum "önkéntesekkel" , utánpótlással és fegyverzeti támogatással. Vélhetően az eddigi támogatás és támogatások ígérete kezdett nagyon gyorsan halványulni ( a lassan talán meginduló hivatalos USA fegyverzeti támogatás ellenére is..)
meg az egyre közelebbi, több irányból - belső, külső -is fenyegető hazai puccshangulat miatt van)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2018/04/06/porosenko-majusban-veget-er-az-ato/
"Májustól a terrorellenes műveletet (ATO) egy más formátumú katonai művelet váltja Kelet-Ukrajnában – jelentette be Petro Porosenko ukrán elnök Vinnicában, a kormány kihelyezett és kibővített ülését követő sajtótájékoztatón.
„A terrorellenes műveletek befejezésének dátuma májusra tehető. Az általam benyújtott és a parlament által támogatott Donec-medence megszállt területeinek Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvény lehetővé teszi a számunkra, hogy az ország megvédésének érdekében áttérünk egy más formátumú műveletre. Teljesen új és a mostaninál jóval hatékonyabb intézkedéseket vezetünk be az Ukrán Fegyveres Erők bevonásával. Fejlesztjük a védelmi képességeinket, mivel az ország keleti részén a fenyegetettség fokozatosan növekszik” – fogalmazott az államfő, hozzátéve, hogy a puskaport állandóan szárazon kell tartani.
Porosenko azzal zárta szavait, hogy Ukrajna győzelmével ér majd véget a háború.
A kijevi vezérkar egyébként már kidolgozta az ATO-t váltó új rendszert, amit egyesített erők műveletének kereszteltek el. Porosenko az új művelet élére Szerhij Naevet nevezte ki..."

Most akkor az őket fenyegető fenyegetettség növekszik Keleten? Eddig úgy tudhattuk, éppen visszaintegrálnának.


http://karpathir.com/2018/04/06/az-ukran-hadsereg-is-igyekszik-szabadulni-a-multtol/
"Átnevezik a Légideszant Csapatokat (VDV) Ukrajnában, mivel a megnevezés az orosz hadsereg hasonló típusú és megnevezésű egységére asszociál. Az erről szóló törvénytervezetet csütörtöki ülésén fogadtak el a kijevi parlament.
A jogszabály-módosítást maga Petro Porosenko ukrán elnök nyújtotta be. A törvény magyarázata szerint azzal, hogy az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erői elfoglalták Ukrajna területének egy részét, a Légideszant Csapatok megnevezés – ami az oroszban szinte szóról szóra ugyanígy hangzik – sokakban negatívan érzéseket keltett” – fogalmazott az elnök..."

http://karpathir.com/2018/04/06/harom-katona-megserult-gyakorlatozas-kozben/
"A nemzeti gárda három katonája megsérült, amikor csütörtökön lőgyakorlat közben felrobbant mellettük egy egyelőre ismeretlen eredetű robbanószerkezet a krivij rihi lőtéren. Mind a három katonát kórházba szállították, egyikük állapota válságos..."


Új nevek, régi tartalom.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1523020594
Ukrajna repülőgépeket és katonai felszerelést küld Húsvétra a Krími határhoz.
A húsvéti ünnepek ideje alatt az Ukrán határőrség erősíteni fogja a Krím - félsziget ideiglenesen elfoglalt területénél a közigazgatási határ védelmét légi és tengeri erőkkel.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
http://karpathir.com/2018/04/06/poltorak-nem-akarunk-csecsen-haborut-ukrajnaban/
"Nem tervezünk katonai offenzívát indítani ukrán területek elfoglalására, ahogy azt Oroszország tette Csecsenföldön, amely több ezer ártatlan civil halálát követelte – fogalmazott Sztepan Poltorák ukrán védelmi miniszter egy interjúban
A tárcavezető szerint a Donyec-medence reintegrációjáról szóló törvény segít abban, hogy Kijev visszaszerezze a kontrolt az ideiglenesen megszállt luhanszki és donecki területek felett. A jogszabály megteremti a megszállás alatt álló régió visszatérésének előfeltételeit.
A törvény révén meg tudják védeni a pozícióikat, az ellenségnek pedig esélye sincs újabb területek megszállására, előkészíti az ukrán földek felszabadítását.

Poltorák kiemelte, hogy Ukrajna egy civilizált ország, így civilizált módon szeretnék megoldani a problémát, vagyis a megszállt területek visszaszerzését. A miniszter szerint csak békés úton, politikai és diplomáciai tárgyalások útján lehet rendezni a konfliktust. Ehhez pedig elengedhetetlen a minszki megállapodás betartása, valamint ENSZ-békefenntartó misszió bevonása."



Nagyon megijedhettek az Ukránok legalább 3 dolog miatt.
- Az elfogott orosz halászhajóra, nem olyan reakciókat kaptak, mint szerettek volna. Állítólag már egy hete nem futott ki Ukrán haditengerészeti hajó a Kaszpi tengerre ( http://rusvesna.su/news/1522942207). Provokálni akartak, és úgy látszik többet kaptak mint akartak.
-Megjelentek olyan amerikai és egyéb elemzések is hirtelen, hogy az Ukrán hadsereg napokon belül elvérezne ha megtámadnák Donbasszt, az Ukrán haderő jelentős része kiképzetlen, ellátatlan, megbízhatatlan...És egyébként is, nincsenek tartalékok, tartalékos egységek a bekövetkező veszteségek pótlására, -ami ha meglenne, még akkor is csak talán és neccesen lenne elég egyedül a Donbassz ellen is. De nincs meg. (Meg ott van Szavcsenko botránya is, ami miatt meg megint nem igazán bízhatnak a hadseregben sem - már a Nagyon Ukrán részében sem)
- És hirtelen az amerikai és Európai "partnerek" már mintha nem állnának olyan erőteljesen mellettük. (aminek meg vélhetően Trump aktuális Szíriai kijelentéseihez (tehát a geopolitikához) A Szkripal ügy miatt példátlanul megromlott Nyugat-Oroszország diplomáciai kapcsolatok, és az amiatt kipattant úgymond belső botrány (EU-és NATO tagok az oroszok szerinti kvázi zsarolása miatt kialakult nagyon erős belső ellentétek) meg egyéb elég hirtelen kipattant EU botrányok és eseményláncokhoz lehet leginkább köze.

Ha valóban megtámadnák akárcsak a Donbasst, pl szükségük lenne legelőször is műholdas adatokra, meg légi támogatásra. Ami nekik nincs. Ha nem kapnak NATO támogatást legalább ezen a téren, de legalábbis élő hírszerzési adatokat a szaki/orosz katonai mozgásokról (tehát teljesen magukra hagyják őket, + hirtelen eltűnnének a külföldi katonai "tanácsadóik") tényleg nincs sok esélyük. De a leginkább ami hiányozna nekik, az a NATO és az EU politikai és nemzetközi támogatása, hogy Oroszország ne avatkozzon be a támadásba, minimum "önkéntesekkel" , utánpótlással és fegyverzeti támogatással. Vélhetően az eddigi támogatás és támogatások ígérete kezdett nagyon gyorsan halványulni ( a lassan talán meginduló hivatalos USA fegyverzeti támogatás ellenére is..)
meg az egyre közelebbi, több irányból - belső, külső -is fenyegető hazai puccshangulat miatt van)

Teljesen igaz amit írtál de a szerelemben és háborúban (diplomáciában) minden elképzelhető.
Az ukrán vezetés elég ...... (maradjunk annyiban hogy korlátolt) ahhoz hogy bele vigyék valami orbitális hülyeségbe.
Szerintem teljesen meg vannak győződve, hogy ők azok a tiszta erényű keresztes lovagok akik Európát védik a gaz barbároktól,
ezért ők sok mindent megtehetnek mert a Nyugat mellszélességgel kiáll mellettük. (lásd neonáci eszme megjelenése és terjesztése)
Az USA meg '45-óta azt a játékot játssza, hogy ha csak lehet más farkával veri a csalánt. Hogyha meghal néhány tízezer ukrán és orosz egy kis lokális csetepatéban, de ekézni lehet az oroszokat akkor neki simán megéri. Az oroszok ezt Grúzia óta esőkézből tudják, az ukránok bár látták de nem hiszik.
Az okos ember a más kárán tanul, az átlag a sajátján, a hülye meg a sajátján sem. Mindenki húzza alá azt amelyik szerinte az ukránokra illik.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Teljesen igaz amit írtál de a szerelemben és háborúban (diplomáciában) minden elképzelhető.
Az ukrán vezetés elég ...... (maradjunk annyiban hogy korlátolt) ahhoz hogy bele vigyék valami orbitális hülyeségbe.
Szerintem teljesen meg vannak győződve, hogy ők azok a tiszta erényű keresztes lovagok akik Európát védik a gaz barbároktól,
ezért ők sok mindent megtehetnek mert a Nyugat mellszélességgel kiáll mellettük. (lásd neonáci eszme megjelenése és terjesztése)
Az USA meg '45-óta azt a játékot játssza, hogy ha csak lehet más farkával veri a csalánt. Hogyha meghal néhány tízezer ukrán és orosz egy kis lokális csetepatéban, de ekézni lehet az oroszokat akkor neki simán megéri. Az oroszok ezt Grúzia óta esőkézből tudják, az ukránok bár látták de nem hiszik.
Az okos ember a más kárán tanul, az átlag a sajátján, a hülye meg a sajátján sem. Mindenki húzza alá azt amelyik szerinte az ukránokra illik.
Ha csak az USA-nak jó, hogy az ukránok és oroszok ölik egymást, akkor miért erőlteti Putyin a harcot? Ő harcol Ukrajnában, nem pedig Ukrajna Oroszországban. Putyin ment Ukrajnába harcolni, utána meg sopánkodik, hogy jaj miért öljük egymást, ez csak az USA-nak jó.

Akkor ne küldjön több fegyvert és katonát és mindjárt vége a háborúnak. Engedje be az ENSZ békefenntartókat és egyből véget ér a háború. De az az agresszív tulok csak küldi az utánpótlást és közben azt hajtogatja, hogy nem amiatt van háború hanem mások miatt.
 

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
Azt mondod vissza kellene helyezni a majdankor megpuccsolt törvényes ukrán kormányt a hatalomba, majd akár az ENSZ felügyelete alatt előrehozott parlamenti választásokat és népszavazást tartani az EU tagságról, valamint helyi népszavazásokat ahol rendelkezhet a nép Kelet-Ukrajna és a Krím hovatartozásáról? Ha ezt mondod, akkor az európai eszme szellemiségében beszélsz és igazad van, persze tudjuk hogy álom lenne ilyesmi és még csak nem is garancia a békére. Ezzel szemben Te kinek a nevében követeled, hogy tegyék le a fegyvert Donbaszban, és vonuljanak ki a Krímből, de a puccsista kormány közben maradjon a helyén?! Milyen értékekre hivatkozol? Ráadásul most már az a többé kevésbé kulturált hangnem is a múlté, ami régen jellemzett téged. Érzelmektől túlfűtött fröcsögéssé vált a mondandód, ráadásul a felhőkakukkvárat sem írod mostanában. Akkor most mit akarsz ulippo? Komolyan kérdem mi az a reális szcenárió, amiben hiszel és békét hozhat? És kérlek ne a feltétel nélküli megadást szajkózd, meg az egyre elmebetegebb retorikát, amit a világpolitika háborúpárti russzofóbjai, hanem egyszer az életben szólj már hozzá emberi módon. Tudva, hogy nem fekete és fehér a politika. Tudva, hogy a kompromisszumoktól mentes ellenfélhibáztatás csak elmélyíti a konfliktusokat. Te, mint ember, és nem propagandista, hogy látod a helyzetet?

Ha csak az USA-nak jó, hogy az ukránok és oroszok ölik egymást, akkor miért erőlteti Putyin a harcot? Ő harcol Ukrajnában, nem pedig Ukrajna Oroszországban. Putyin ment Ukrajnába harcolni, utána meg sopánkodik, hogy jaj miért öljük egymást, ez csak az USA-nak jó.

Akkor ne küldjön több fegyvert és katonát és mindjárt vége a háborúnak. Engedje be az ENSZ békefenntartókat és egyből véget ér a háború. De az az agresszív tulok csak küldi az utánpótlást és közben azt hajtogatja, hogy nem amiatt van háború hanem mások miatt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 908
65 823
113
http://karpathir.com/2018/04/06/poltorak-nem-akarunk-csecsen-haborut-ukrajnaban/
"Nem tervezünk katonai offenzívát indítani ukrán területek elfoglalására, ahogy azt Oroszország tette Csecsenföldön, amely több ezer ártatlan civil halálát követelte – fogalmazott Sztepan Poltorák ukrán védelmi miniszter egy interjúban
A tárcavezető szerint a Donyec-medence reintegrációjáról szóló törvény segít abban, hogy Kijev visszaszerezze a kontrolt az ideiglenesen megszállt luhanszki és donecki területek felett. A jogszabály megteremti a megszállás alatt álló régió visszatérésének előfeltételeit.
A törvény révén meg tudják védeni a pozícióikat, az ellenségnek pedig esélye sincs újabb területek megszállására, előkészíti az ukrán földek felszabadítását.

Poltorák kiemelte, hogy Ukrajna egy civilizált ország, így civilizált módon szeretnék megoldani a problémát, vagyis a megszállt területek visszaszerzését. A miniszter szerint csak békés úton, politikai és diplomáciai tárgyalások útján lehet rendezni a konfliktust. Ehhez pedig elengedhetetlen a minszki megállapodás betartása, valamint ENSZ-békefenntartó misszió bevonása."



Nagyon megijedhettek az Ukránok legalább 3 dolog miatt.
- Az elfogott orosz halászhajóra, nem olyan reakciókat kaptak, mint szerettek volna. Állítólag már egy hete nem futott ki Ukrán haditengerészeti hajó a Kaszpi tengerre ( http://rusvesna.su/news/1522942207). Provokálni akartak, és úgy látszik többet kaptak mint akartak.
-Megjelentek olyan amerikai és egyéb elemzések is hirtelen, hogy az Ukrán hadsereg napokon belül elvérezne ha megtámadnák Donbasszt, az Ukrán haderő jelentős része kiképzetlen, ellátatlan, megbízhatatlan...És egyébként is, nincsenek tartalékok, tartalékos egységek a bekövetkező veszteségek pótlására, -ami ha meglenne, még akkor is csak talán és neccesen lenne elég egyedül a Donbassz ellen is. De nincs meg. (Meg ott van Szavcsenko botránya is, ami miatt meg megint nem igazán bízhatnak a hadseregben sem - már a Nagyon Ukrán részében sem)
- És hirtelen az amerikai és Európai "partnerek" már mintha nem állnának olyan erőteljesen mellettük. (aminek meg vélhetően Trump aktuális Szíriai kijelentéseihez (tehát a geopolitikához) A Szkripal ügy miatt példátlanul megromlott Nyugat-Oroszország diplomáciai kapcsolatok, és az amiatt kipattant úgymond belső botrány (EU-és NATO tagok az oroszok szerinti kvázi zsarolása miatt kialakult nagyon erős belső ellentétek) meg egyéb elég hirtelen kipattant EU botrányok és eseményláncokhoz lehet leginkább köze.

Ha valóban megtámadnák akárcsak a Donbasst, pl szükségük lenne legelőször is műholdas adatokra, meg légi támogatásra. Ami nekik nincs. Ha nem kapnak NATO támogatást legalább ezen a téren, de legalábbis élő hírszerzési adatokat a szaki/orosz katonai mozgásokról (tehát teljesen magukra hagyják őket, + hirtelen eltűnnének a külföldi katonai "tanácsadóik") tényleg nincs sok esélyük. De a leginkább ami hiányozna nekik, az a NATO és az EU politikai és nemzetközi támogatása, hogy Oroszország ne avatkozzon be a támadásba, minimum "önkéntesekkel" , utánpótlással és fegyverzeti támogatással. Vélhetően az eddigi támogatás és támogatások ígérete kezdett nagyon gyorsan halványulni ( a lassan talán meginduló hivatalos USA fegyverzeti támogatás ellenére is..)
meg az egyre közelebbi, több irányból - belső, külső -is fenyegető hazai puccshangulat miatt van)
Nem hiszem, csak altatás, meg lapítás 1-2 hétig.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ha csak az USA-nak jó, hogy az ukránok és oroszok ölik egymást, akkor miért erőlteti Putyin a harcot? Ő harcol Ukrajnában, nem pedig Ukrajna Oroszországban. Putyin ment Ukrajnába harcolni, utána meg sopánkodik, hogy jaj miért öljük egymást, ez csak az USA-nak jó.

Akkor ne küldjön több fegyvert és katonát és mindjárt vége a háborúnak. Engedje be az ENSZ békefenntartókat és egyből véget ér a háború. De az az agresszív tulok csak küldi az utánpótlást és közben azt hajtogatja, hogy nem amiatt van háború hanem mások miatt.

Ennyire buta nem lehetsz... azért mert csak kétféle rossz közül választhat, mivel ti vagytok offenzívában, és ő védekezik: 1. vagy harcol abban a háborúban, amit ti indítottatok Oroszország ellen, ami azzal jár, hogy ukránok és oroszok ölik egymást vagy 2. feladja és elveszíti a harcot ellenetek és akkor ti ölitek meg az oroszokat (és az ukránokat is).
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2018/04/06/poltorak-nem-akarunk-csecsen-haborut-ukrajnaban/
"Nem tervezünk katonai offenzívát indítani ukrán területek elfoglalására, ahogy azt Oroszország tette Csecsenföldön, amely több ezer ártatlan civil halálát követelte – fogalmazott Sztepan Poltorák ukrán védelmi miniszter egy interjúban
A tárcavezető szerint a Donyec-medence reintegrációjáról szóló törvény segít abban, hogy Kijev visszaszerezze a kontrolt az ideiglenesen megszállt luhanszki és donecki területek felett. A jogszabály megteremti a megszállás alatt álló régió visszatérésének előfeltételeit.
A törvény révén meg tudják védeni a pozícióikat, az ellenségnek pedig esélye sincs újabb területek megszállására, előkészíti az ukrán földek felszabadítását.

Poltorák kiemelte, hogy Ukrajna egy civilizált ország, így civilizált módon szeretnék megoldani a problémát, vagyis a megszállt területek visszaszerzését. A miniszter szerint csak békés úton, politikai és diplomáciai tárgyalások útján lehet rendezni a konfliktust. Ehhez pedig elengedhetetlen a minszki megállapodás betartása, valamint ENSZ-békefenntartó misszió bevonása."



Nagyon megijedhettek az Ukránok legalább 3 dolog miatt.
- Az elfogott orosz halászhajóra, nem olyan reakciókat kaptak, mint szerettek volna. Állítólag már egy hete nem futott ki Ukrán haditengerészeti hajó az Azovi tengerre ( http://rusvesna.su/news/1522942207). Provokálni akartak, és úgy látszik többet kaptak mint akartak.
-Megjelentek olyan amerikai és egyéb elemzések is hirtelen, hogy az Ukrán hadsereg napokon belül elvérezne ha megtámadnák Donbasszt, az Ukrán haderő jelentős része kiképzetlen, ellátatlan, megbízhatatlan...És egyébként is, nincsenek tartalékok, tartalékos egységek a bekövetkező veszteségek pótlására, -ami ha meglenne, még akkor is csak talán és neccesen lenne elég egyedül a Donbassz ellen is. De nincs meg. (Meg ott van Szavcsenko botránya is, ami miatt meg megint nem igazán bízhatnak a hadseregben sem - már a Nagyon Ukrán részében sem)
- És hirtelen az amerikai és Európai "partnerek" már mintha nem állnának olyan erőteljesen mellettük. (aminek meg vélhetően Trump aktuális Szíriai kijelentéseihez (tehát a geopolitikához) A Szkripal ügy miatt példátlanul megromlott Nyugat-Oroszország diplomáciai kapcsolatok, és az amiatt kipattant úgymond belső botrány (EU-és NATO tagok az oroszok szerinti kvázi zsarolása miatt kialakult nagyon erős belső ellentétek) meg egyéb elég hirtelen kipattant EU botrányok és eseményláncokhoz lehet leginkább köze.

Ha valóban megtámadnák akárcsak a Donbasst, pl szükségük lenne legelőször is műholdas adatokra, meg légi támogatásra. Ami nekik nincs. Ha nem kapnak NATO támogatást legalább ezen a téren, de legalábbis élő hírszerzési adatokat a szaki/orosz katonai mozgásokról (tehát teljesen magukra hagyják őket, + hirtelen eltűnnének a külföldi katonai "tanácsadóik") tényleg nincs sok esélyük. De a leginkább ami hiányozna nekik, az a NATO és az EU politikai és nemzetközi támogatása, hogy Oroszország ne avatkozzon be a támadásba, minimum "önkéntesekkel" , utánpótlással és fegyverzeti támogatással. Vélhetően az eddigi támogatás és támogatások ígérete kezdett nagyon gyorsan halványulni ( a lassan talán meginduló hivatalos USA fegyverzeti támogatás ellenére is..)
meg az egyre közelebbi, több irányból - belső, külső -is fenyegető hazai puccshangulat miatt van)


http://karpathir.com/2018/04/06/lucenko-feketelistan/


Erősíti a harmadik pontot- Kezd körülöttük megfagyni az Amerikai levegő, ez pedig igen elég ahhoz hogy hirtelen ne akarjanak azonnal háborút indítani.
Igaz, az Ulippo által berakott nem túl jelentős (legalábbis eddig még nem került a látóterembe) Amerikai republikánus szenátor látogatása, akár még reménnyel is eltöltheti őket, hogy, hogy a Donbass megtámadásának tervéhez kivitelezéséhez mégis megkapják az Amerikai támogatást. (az meg, gondolhatják, hozná magával a kissé elbizonytalanadó EU-s támogatást.)

Teljesen igaz amit írtál de a szerelemben és háborúban (diplomáciában) minden elképzelhető.
Az ukrán vezetés elég ...... (maradjunk annyiban hogy korlátolt) ahhoz hogy bele vigyék valami orbitális hülyeségbe.
Szerintem teljesen meg vannak győződve, hogy ők azok a tiszta erényű keresztes lovagok akik Európát védik a gaz barbároktól,
ezért ők sok mindent megtehetnek mert a Nyugat mellszélességgel kiáll mellettük. (lásd neonáci eszme megjelenése és terjesztése)
Az USA meg '45-óta azt a játékot játssza, hogy ha csak lehet más farkával veri a csalánt. Hogyha meghal néhány tízezer ukrán és orosz egy kis lokális csetepatéban, de ekézni lehet az oroszokat akkor neki simán megéri. Az oroszok ezt Grúzia óta esőkézből tudják, az ukránok bár látták de nem hiszik.
Az okos ember a más kárán tanul, az átlag a sajátján, a hülye meg a sajátján sem. Mindenki húzza alá azt amelyik szerinte az ukránokra illik.

Kétségtelen. Viszont és az Ukrán vezetés még mindig abban reménykedik, hogy USA gyakorlati támogatást kapnak, sőt és a NATO , de legalábbis az Amerikai magán katonai cégek emberei technikásustól, parancsnoki láncostúl mellettük lesznek, és leginkább abban reménykednek, hogy a szakik bedölnek a propagandájukjnak, és majd ölbetett kézzel hagyják bevonulni a csapatokat.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Nem hiszem, csak altatás, meg lapítás 1-2 hétig.
Lehet. Rájuk vallana, és amúgy is beleillik a stratégiájukba. Csakhogy most a hírek szerint Lucenko és mások sem jutottak be az USA-ba (Szaakasvili meg első kézből informál..), és ez pillanatnyilag érthető pánikot okozhat. Ugyanakkor az Oroszok kezdenek egyrészt túlságosan felbőszülni, másrészt meg annyira beszorítják őket, hogy lehet úgy vélik egy pont után, ideje az asztalra csapni, ezt meg Turcsinovék nagyon el szeretnék kerülni. Feszítik a húrt, de eddig mindig ott volt mögöttük a háló. Ez a háló pillanatnyilag kevésbé erős. De bármikor változhat az USA érdeke, eltelik valamennyi idő, Porosenkoék erősebbnek érzik majd a védőhálót és akkor megint elkövethetnek bármilyen bődületes"érdekességet". Ez a háború részben ugyebár a nagyok "játékszere" - bármilyen borzalmas is.. (Ukrajna meg olyan állapotban van, amilyenben. És Porosenkoék meg az egész garnitúrájuk olyan, amilyen)
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Pal

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatalja.ma/karpatalja...krajna-gyozelmevel-zarul-a-keleti-konfliktus/
"A kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus Ukrajna győzelmével zárul – mondta Petro Porosenko ukrán elnök április 5-i vinnicai sajtótájékoztatóján.
Az ország első embere azt nem tudta megjósolni, hogy mikor érhet véget a háború, de annak kimeneteléhez – szerinte – kétség sem férhet.
– Nem csupán azért, mert nekünk van a legjobb fegyveres alakulatunk, mert a saját földünkért harcolunk, s mert meghiúsítottuk Putyin minden „novorosszijára” és „kisoroszországra” irányuló forgatókönyvét, hanem azért is, mert az igazság a mi oldalunkon áll. Nagyhét lévén kijelenthetem, hogy Isten is velünk van és biztos a győzelmünk – zárta gondolatait az ukrán elnök."

Az egy jó kérdés, kik és hol harcolnak a saját földjükért, saját népükért, nyelvükért, kultúrájukért.
Igazság...


http://www.karpatalja.ma/karpatalja...en-orizetbe-vett-majdan-aktivistaval-szemben/
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Azt mondod vissza kellene helyezni a majdankor megpuccsolt törvényes ukrán kormányt a hatalomba, majd akár az ENSZ felügyelete alatt előrehozott parlamenti választásokat és népszavazást tartani az EU tagságról, valamint helyi népszavazásokat ahol rendelkezhet a nép Kelet-Ukrajna és a Krím hovatartozásáról? Ha ezt mondod, akkor az európai eszme szellemiségében beszélsz és igazad van, persze tudjuk hogy álom lenne ilyesmi és még csak nem is garancia a békére. Ezzel szemben Te kinek a nevében követeled, hogy tegyék le a fegyvert Donbaszban, és vonuljanak ki a Krímből, de a puccsista kormány közben maradjon a helyén?! Milyen értékekre hivatkozol? Ráadásul most már az a többé kevésbé kulturált hangnem is a múlté, ami régen jellemzett téged. Érzelmektől túlfűtött fröcsögéssé vált a mondandód, ráadásul a felhőkakukkvárat sem írod mostanában. Akkor most mit akarsz ulippo? Komolyan kérdem mi az a reális szcenárió, amiben hiszel és békét hozhat? És kérlek ne a feltétel nélküli megadást szajkózd, meg az egyre elmebetegebb retorikát, amit a világpolitika háborúpárti russzofóbjai, hanem egyszer az életben szólj már hozzá emberi módon. Tudva, hogy nem fekete és fehér a politika. Tudva, hogy a kompromisszumoktól mentes ellenfélhibáztatás csak elmélyíti a konfliktusokat. Te, mint ember, és nem propagandista, hogy látod a helyzetet?
Jaj, ne legy naiv, az ukran puccsistak direkt szitanak meg haborut Lo es Mo ellen is, hogy ukrajnat vegre feloszthassuk es kozepeuropa leszakadjon vegre nyugat-eu-rol. A tobbi csak szinjatek nemi gyalog-aldozattal. Aztan a terseg megy USA -szovbe, de a hatterben Trump es Putyin mar feolsztotta az erdekszferatak. Ukrajna nagyresze Oo-e lesz, a nyugati resze meg Lo-Mo-e. De ugye megse tamadhat Lo es Mo csak ugy, jo urugy nelkul. Ezert kell kievnek provokalnia banderaval, oktatasi torvennyel es erre kaptak kb. max 2 evet.
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov