[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
- na nézzük, szeméyles példák, elmúlt rövid időből
- dolgozó barátnőm lett rosszul, kollégái keleltt hogy bevigyék saját autóval, tünetek alapján stroke gyanú.
- kapott egy injekciót, feküdt hat órát, majd megállapították, hogy nincs infarktusa.
- aztán elmehetett saját pénzén maszek MR-re, vagy vár három hónapig.
-
- anno feleségem majdnem ráment, mert nem vették észre hogy egy enyhe agyrázkodás után elkezdett felgyűlni a folyadék a koponyaüregben és nyomta légzőközpontot.
- Zalaegerszegen, pedig ez egy jobban felszerelt kórház, és valóban mindent megtesznek amit tudnak, egy laborvizsgálattal el fog menni egy napod.
- két hete egy új személyi átvételével az okmányirodában elment három órám. Belleértve hogy átvettem, szóltam új lakcím, rendben új sorszámot, negyven perc múlva visszakerültem ugyanahhoz az ügyintézőhöz.
- A földhivatalban az adatlapért nem tudtam kártyával fizetni, (EON-ál sem), vegyek le készpénzt és jöjjek vissza.
- vállalkozási ügyintézésről is meséljek?


(Megjegyezem azért van olyan cég, ami három év alatt háromszorosára növelte a telephelyét: a Kanizsa Haszáltruha Kft. raktára.)


SHARID, csak valszeg Te sem tudod, amikor bővítették-felújították a ZG-i kórházat, akkor olyan magasszintű volt a NER-es kivitelezés, meg a műszaki átadás-átvétel, hogy a műtöők steril levegő ellátó csővezeték rendszerében falevelek maradtak. Mindez műtét közben derült ki, amikor a hastjon kinyitott pácienst betakarták a "falevelek" és a fertőzésbe sajnos belehsalt. Pro és kontra lehet történeteket írn
Nézd, itt vidéken ott tartott az átlag szavazó, nem vicc!!! hogy a Jobbik is lebontaná a kerítést, mert ezt mondja az óriásplakát, ezt Íraja a megyei lap, ezt látja a tévében, helyi újságban, tehát biztos igaz.

Jönnek a külföldik és elveszik a munkát.

Egyik kutyás ismerősöm meséli, az unokái csdak akkor mehetnek ki játszania családi ház kertjébe, ha kimegy velük az egyik szülő. Miért? Mert hátha jönnek a migránsok és és elrabolják őket.

Barátnőm szerint a Fideszre kellett szavazni, mert Soros-terv, mi lesz ha mindenkit megerőszakolnak a migránsok, és a többi párt lebontaná a kerítést.

Kérdem: elolvastad az említett Soros tanulmányt?
-Nem.
-Mit mondott Viktor 2016-ban, hol kell megvédeni az Európai határokat?
- Nem tudom, de barátnőm mesélte, ő félt anno a Keletinél.




Megjegyzem, az amivel itt most sepercen belül találsz állást, az a magyar-ukrán tolmács.. Helyi gyárnál id pletyka szinten 4-500 kelt-ukrajnai dolgozó felvételét tervezik- félre ne érts, nincs velem semmi gondom, sőt!!!-eddig csak pozitív tapasztalatom van velük! -


Énnekem meg a Migránsokról az jut az eszembe, hogy amikor a NagyK-ZG. főúton, éjjel, kivilágítatlanul sötét szerkókban meneteltek Zg felé, majdnem közéjük hajtottam véletlenül. De győr belbávárosában is láttam néhány 10 fős csapatukat. Aztán azt is láttam, amikor a Csorna-Sopron főüton Ausztriába gyalogoltak, pld. Vitnyéden enni -és innivalót, valamint ruhaneműket adtak nekik egyes helyiek. De itt csak átvonultak, nem érezték magukat annyira jól, hogy letáborozzanak...
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Különböző mértékben.Nálunk még a Nemzeti Zászló is csak egy paraván.Ha émlékszel Cézár uralmára,ő hivatalossan a Római Köztársaság vezetője volt.És egy darabig az utódai is papiron a Köztársaságot vezették
Nincs különböző mérték. A választó mindenhol pontosan ugyanolyan hülye,bunkó, műveletlen, falusi paraszt mint szerintetek a magyar.
Ugyanaz a választó, ugyanolyan döntéseket fog hozni, ugyanolyan elvek, elképzelések alapján. Tökéletesen mindegy, hogy milyen választás elé állítod.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 028
113
A külföldön dolgozó magyaroknak nincs állandó kinti lakcíme, csak ideiglenes, ezért nem jogellenes hogy venni kell a fáradtságot befáradni voksolni....
.
Persze hogy nem jogellenes, ha ilyen csodálatos jogot szavazott meg a parlamenti többség ... Másféle, egyszerűbb szavazást lehetővé tevő jogot is meg lehetett volna szavazni, amivel ugyanúgy megkönnyíthették volna a külföldön dolgozók szavazását, mint a külhoni magyarokét, és akkor ez a másféle megoldás lett volna jogszerű. De voltak akiknek ez a megoldás állt érdekükben ... talán te is tudod miért ha ennyire értesz a jogszerűséghez.
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 028
113
Nem csak a fővárosban lehet iskolát váltani. Nálunk, nagyon vidéken, sok gyerek jár a szomszéd faluba mert ott jobb az iskola. Unokaöcséimért a szomszéd városból kisbuszt küldtek, mert annyian jártak (4-5-6 gyerek) át óvodába! Ma már nem feltétlen trend, hogy a gyerek a faluban jár iskolába.
Felül a buszra, 2 megállóval és 12-15 perccel később leszáll. Ugyan annyi, mint ha helybe járna, oda is busszal menne, csak másik irány. Szóval kocsi sem kell -nem mint ha nem lenne szinte mindenkinek, akinek nincs, annak nem akarásból nincs. Nem csak a kiváltságos, gazdag fővárosiak kiváltsága az iskolaválasztás.
Be se fogadják? Hol? Több iskolába tanítok, sok az ilyen-olyan okból átjáró gyerek. Nincs ilyen.
Te a Felvidéki helyzetről írsz, én meg a magyar vidékről, az nem ugyanaz.
 
M

molnibalage

Guest
Tehát nem volt könnyű, de megoldottad.
Erről beszélek. A szerencsében nem hiszek.
Pedig jobban tennéd és ez nem hit. Ez pusztán tisztánlátás. Az csak egy illúzió, hogy az embert teljesen maga alakítja a sorsát.
Én sem úgy kezdtem hogy rögtön százados lettem, meg 3 gyerekkel 4 kiló felett viszek haza, kellett érte gürizni, gyerek mellett tanulni, jól teljesíteni mindenféle beosztásban.
De pl. nem csapott el egy részeg sorfőr és nem törte derékba karriered. Mert ilyen is történhet. És ez csak szerencse kérdése, ahogy n+1 más dolog is. Te adhatod ki magadból a csúcsot, de ha éppen rajtad kívülálló körülmény miatt gáz van, akkor hellóbelló...
Ma egy mérnöknek, aki a BME-n végzett, ha nem megy úgy hogy bevállalhasson saját gyermeket, akkor azért lehet hogy jobban is akarhatná, nekem ez a véleményem, de az fals hogy pusztán anyagi meg egyéb rajta kívülálló okokra van pl. ez levezetve.
Leállnál a célozgatással és más helyzetének megítlését? Hm...? Kicsit irritáló.

Ja és ami fáj, hogy "szarkupacozza" az országot. Ezt nem tudom hova tenni, mert szerintem nem tőled tanulta, legalább is nekem eddig veled kapcsolatban ilyen nem jött át..
Miért? Mit kellene mondani arról az országról, ami 30 évvel a módszerváltás után is kárdi posványban van sok helyen? A II. vh után 15 évvel a lerombolt és félbevágott Németország jobbik fele Európa gazdasági motorja kezdett lenni. 30 év alatt ez az ország nemhogy előre jutott volna, de lassan hátrafelé lépdel.

Egy demokratikus országban adóforintokból olyan propaganda megy, hogy még göbbels is csak csettinteni tudna.
Szerinted minek kellene ezt hívni ezt a fantasztikus országot és annak egyes papíron demokratikus intézményrendszerét...?

Ahol minden szar lassan nemzeti jelzővel van illetve közben a nemzet lassan már olyan szinten polarizált, hogy ketté lehete osztani az országot.

Megáll az ész.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Nincs különböző mérték. A választó mindenhol pontosan ugyanolyan hülye,bunkó, műveletlen, falusi paraszt mint szerintetek a magyar.
Ugyanaz a választó, ugyanolyan döntéseket fog hozni, ugyanolyan elvek, elképzelések alapján. Tökéletesen mindegy, hogy milyen választás elé állítod.
Juj,de félreértelmezed amit irtam.Funkcionális analfabétizmus is a rossz oktatási rendszer hibája
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Valahogy egyből levágtam kik fognak itt örülni a csúti győzelmének....
Nekem mondjuk mindegy, vagyis igazából tök jó, végre megszünt az utolsó esélye is annak, hogy én a tudásomat valaha is Magyarországon kamatoztassam, hogy oda fizessek adót és ott legyen családom valamint jövőm.
Sok sikert a vezéretekhez! Tiszta szívemből kívánom minden szavazójuknak, hogy örökké a tiétek legyen a vezér :D


Azért néhányunknak ne kívánj ennyi rosszat így egyszuszra...
 
M

molnibalage

Guest
Én sem bírtam sokáig MOLNI stílusát, de már kezdem néha megérteni. Szerintem röviden azt akarta kifejezni, hogy "fejétől bűzlik a hal." És attól még mit fogadsz el meg mit nem a szofizmus terén, azt hiszem az így értelmezett kifejezésével még neki van igaza!!!! Pld.: én sem az országot utálom.... (inkább folytassátok, nincs kedvem befejezni a mondatot!)
Az ország intézményrendszere és vezetői rétege az, amit utálok. Sajnos ennek lenyomata az egész országra ott van.

Az már csak hab a tortán, hogy az ország szavazúképes lakosságának alsó hangon kb. 1/4-e alkalmatlan arra, hogy partnerként tekintsek rá. Nem azért, mert másra szavaz, hanem amivel elérték. Egyszerűen ennyi ember segghülye.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Vonának több óriási hibája volt, amivel alávágott magának. Az első, amit régebben is mondtam a jobbikos ismerősömnek, hogy a zsidókkal nem szabad ujjat húzni, mert nagyon nem fogsz jól kijönni belőle. Velük üzletet lehet kötni, de ha rájuk mozdulsz, megbánod.
A következő, hogy nem szavazták meg az Alaptörvény módosítást, amellyel elejét lehetett volna venni sok problémának.
A harmadik pedig hogy összeállt a pöffeteggel, és lepaktált a libernyákokkal, vagyis az antinemzetiekkel, globálnyikokkal.
Ez már váltásnak is sok.


Tanárként ezt tanítod az iskolában. Vigyázz, mert ha ilyen jó tanuló vagy, még ki fognak tüntetni érte...
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Az ország intézményrendszere és vezetői rétege az, amit utálok. Sajnos ennek lenyomata az egész országra ott van.

Az már csak hab a tortán, hogy az ország szavazúképes lakosságának alsó hangon kb. 1/4-e alkalmatlan arra, hogy partnerként tekintsek rá. Nem azért, mert másra szavaz, hanem amivel elérték. Egyszerűen ennyi ember segghülye.
Egyébbként szintén ifjúkori,még Soros ösztöndij idei fityiszes javaslat volt,hogy kössék a szavazati jogot minimum VALÓDI,nem funkcionális analfabéta szintű,olvasni tudáshoz.Egész pontossan éretségihez akarták kötni.Mert akkor még féltek a SZÁNDÉKOSSAN elbutitott emberek felhasználásával kiépitett látszatdemokráciátol.Vagyis ppontossan attol,amit csinálnak.Soros jó oktatást biztositott nekik,csak pont az ellenkezőjére használják,mint remélte
 
  • Tetszik
Reactions: molnibalage

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Na ja, sajnos ez is tipikus. Nem azt nézzük mit mond, hanem ki mondja. Eszem megáll. A falnak tudok futni attól, hogy a Mercury rossz, mert meleg volt, Einstein zsidó volt, stb... Attól most rosszabb egy Queen album, vagy a relativítás elmélet kuka!? Ez a csaj megfogalmazott valamit érthetōen, erre jön az egészpályás letámadás - valószínűleg mi nem értjük ezt a "keresztény, polgári" gondolkodást... :(


Ja annyira keresztény ez a kurzus, hogy volt idő, amikor a vezér (OV), gúnyolta a vallásosokat, most meg ájtataskodik. Igazi bibliai pálfordulás. Fasza ez az internet, a megkopó memóriám felfrissíti a kereső...

nézzétek:

http://www.parlament.hu/naplo37/017/n017_328.htm

http://nol.hu/archivum/20110430-csuhasok_terdre_imahoz-1054891

https://24.hu/tudomany/2015/02/11/amikor-meg-orban-gunyolta-a-kdnp-t/

https://szebbjovo.hu/kereszteny-ember-nem-szavaz-fideszre-valasz-osztie-zoltan-kijelentesere/
 
M

molnibalage

Guest
Egyébbként szintén ifjúkori,még Soros ösztöndij idei fityiszes javaslat volt,hogy kössék a szavazati jogot minimum VALÓDI,nem funkcionális analfabéta szintű,olvasni tudáshoz.Egész pontossan éretségihez akarták kötni.Mert akkor még féltek a SZÁNDÉKOSSAN elbutitott emberek felhasználásával kiépitett látszatdemokráciátol.Vagyis ppontossan attol,amit csinálnak.Soros jó oktatást biztositott nekik,csak pont az ellenkezőjére használják,mint remélte
Nem egyedi ez. pol pot és egy rakás történelmi gigaköcsög is nyugaton tanult és nyugati tudás ellenére azt csinálták, amit...
 
M

molnibalage

Guest
Hazámnak.
Ami nem tökéletes, de a legjobb tudásod szerint javíthatsz rajta amíg itt élsz, ha a szardobálást, önsajnálatot félreteszed.
Fizetem az adót, dolgozom és nem önpusztítom magam úgy, mint kb. 2-3 millió magyar, aki piál és cigizig. A tolvajbanda ellen zavaztam.
Most akkor csináljak forradalmat vagy szavazzak a háztetőről...?
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Mindenki ízlése és pártállása szerint fogadta a vasárnapi eredményeket. A társadalmat leváltani nem lehet, bármennyire is szeretnék néhányan ( mert elég kevesen maradtak ilyenek ). Aki úgy érzi politikai okokból itt hagyja az országot, mert az istenadta nép nem úgy szavazott ahogy ő szerette volna, hát megteheti. Bár minden értékes ember távozása veszteség, pártállástól függetlenül. Azonban politikai menedékjogot ne kérjen sehol, mert azt nem fog kapni. Mindegy is, fujjátok ki a gőzt és próbáljátok túltenni magatokat a választási vereségen. Ma is felkelt a nap és holnap is fel fog kelni. :)

https://888.hu/article-europanak-tobb-orbanra-van-szuksege


Van egy ötletem, egész családjával (meg a szakértő stábjáva)l együtt exportáljuk. Micsoda biznisz lenne. Kemény dollárokat, akarom írni Eurót csengetnének ki értük. De a szerződést jó kell kötni, nehogy visszajárjon a suska, ha néhány hónap múlva visszaküldenék azokat!

Tudom ott hibádzik az ötletem, hogy az érintettek el se mennének!
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 850
75 083
113

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Nem egyedi ez. pol pot és egy rakás történelmi gigaköcsög is nyugaton tanult és nyugati tudás ellenére azt csinálták, amit...
De ez most,és itthon van.És erőssen gyanitom,hogy a nyugat ezt nem fogja a berkein belül elfogadni.Kivágnak minket,mint macskát szarni.És már látni a jeleit.Csak a lázadás maradt opcióként,hogy ne EmberHodzsa albániája legyen az országbol.Röhej,hogy ezt irom.Vagy inkább siralom
 
Status
Not open for further replies.