[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Most jön az, h biztos náci vagyok, pedig nagyon nem :)


Nem tudom náci vagy-e vagy sem, de nem hiszem. Vannak nálad itt jobban olyanok, akik az 5. mondat után a fajelméletre lyukadnak ki. A preferenciáimat azért írtam ki, mert az ember változik. (Egyébként nem szégyellek ma sem egy voksomat. Ez is hozzám tartozik.) De megnéztem volna kire szavaztál volna 85-ben, mert két jelölt volt. Az volt az első "választás", amin két jelölt volt felírva a szavazólapra.) Változnak a nézeteim, ugyanúgy, mint a tisztelt politikusoknak is. Hasonlítsad össze pld.. az 1999-es OV-t a 2018-assal, máris látható a különbség. A you tube-on van elég felvétel. Ha nekem szégyenkeznem kellene, akkor nekik is. De nem a direkt politizálás a célom.
Nekem a családomat anyagilag tették tönkre. Mire nagyapám megjött 48-ban a fogságból, már a segédje volt a KTSZ-ben (ami az üzeméből alakult) a munkásigazgató, Neki felajánlottak egy szimpla munkás pozíciót, ahol 3 napig bírta és kijelentette, Ő többet oda be nem lép. Megtette. Szerencsénk volt, mert fizikailag nem bántották őket, de még a 70-es években is tartottak nálunk házkutatást, mint a nép ellenségeinél. Pedig semmilyen politikai tevékenységben nem vett részt a családom. Nagyapám belerokkant ebbe, alkoholista lett, 65 évesen meg is halt. Nagymamám azt mondta, hogy a hitet és a tudást nem lehet elvenni az embertől, őt nem törték meg. 10 éve halt meg, de a rendszerváltásban is csak az igazságtalanságok újratermelését látta. Mindig azt mondta, végül mindenki ugyanoda jut, és a saját tisztességének a megőrzését tartotta a legfontosabbnak. A rendszerváltáskor sem kiáltott bosszúért.... Olyan helyen éltünk, ahol a rokonság ismerte sok haszonélvezőjét az akkori rendszernek. (Nem írok neveket, mert azonnal törölnék a HSZ-emet... Meg lennél lepve, ha tudnád, az utódok ma nem MSZP politikusok, de ők mozgatják jelenleg az ország kormányrúdját.... Nekem az (önkéntes) dadusom, aki egy csendőrtábornok felesége volt, nyugdíj híján haláláig takarítónőként dolgozott. Most szerinted én kommunista vagyok? Nem, de nem is lihegek bosszúért, mert azt látom ma fehérgallérosan úri módon teszik tönkre az embereket (akik nem tetszenek) és attól eltekintve hogy nem tépdesnek körmöket még az eredmény és a cél ugyanaz. Meg a szocializáció. És nekem ezzel van a bajom. De ezt első és másodgenerációs értelmiségieknek is nehéz megérteni, ha nem ismerik eléggé a történelmet...
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Gazdasági gond: fő probléma a rablóprivatizáció (40-60 ezer miliárdnyi közvagyon) során káderkézbe kerülő cégek teljes kiszolgáltatása a külföldi tőkeerős vállalatoknak. Ennél rövidebben nem lehet megfogalmazni.

A tanerős hozzászólásod helytálló, elképesztően bolsevista felfogás dívik sajna.

Pártreferenciádra nem lennék büszke, elvtelenségnek gondolom hol ide, hol oda tenni a voksot. Mondjuk nekem "könnyű", mert a családdal elbántak a komcsik, így a jogutódra és azok fellátrixaira soha nem szavaznék.

De ettől nem török pálcát senki fölött, speciel csak az zavar, hogy az egykori körömletépők és szájba vizelők (vagy kölkeik) oktatnak ma demokráciára engem, minket.


Csak még annyit, amíg nagyapám a fronton harcolt, addig a nagymamám vitte az üzletet. Mint keresztény embereknek, a zsidó deportálások után a zsidó javakból nekik is juttattak. Emlékszem, mesélte, két olyan családból jöttek vissza túlélők, akiknek a vagyonát megkapta. Ő arra volt büszke, hogy könyvelés szerint el tudott számolni a túlélőknek a vagyonukkal és természetesen mindent visszaadott nekik, ami maradt a harcok után. A lakóhelyünk környékén az ipari üzemekben munkaszolgálatosok dolgoztak. A nagymamám címére a hozzátartozók csomagokat küldtek, amiket eljuttatott a címzettek részére. sosem verte a mellét emiatt. Nem várt elismerést, előjogokat. Ha én csak fele olyan jó lennék, mint ő volt, hát örülnék neki.
 
  • Tetszik
Reactions: minszk2 and fishbed

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
UI.: valószínűleg emiatt a háttér miatt is vagyok kritikus a mindenkori hatalommal...
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 591
16 202
113
UI.: valószínűleg emiatt a háttér miatt is vagyok kritikus a mindenkori hatalommal...
A kritikus hozzáállás nem baj, csak amit ismerősöktől tapasztalok az már butasággal hált. Pénteken jött kolléga a szokásossal (mocskos fidesz), meg, hogy a CSOK miatt hogy megdrágultak a használt lakások. Jelzem 2 szintes háza van a belvárosban, meg 3 lakása. Mondom neki, h szerintem a kőművesek havi 3-700 ezres nettója inkább az ok. Mondja, h nem mer a 10 misi. Hiába mondtam neki, hogy használtra csak 2millió valamennyi jár, nem hitte. Ugyanolyan végzettségünk van, csak az egyetemen nem ő csinálta a leckéimet, hanem fordítva...igaz nem is summa c-laude végzett.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 591
16 202
113
A baj nem velem (és a hasonszőrűekkel) van itt, hanem veletek. Ha nem vetted volna észre, akkor Ti vagytok azok, akik már szinte lövészárok harcot folytattok a másként gondolkodók ellen. Ha fegyveretek lenne, nem lepődnék meg, ha lelőnétek vagy csak kitolonconálnátok ebből a Kánaán-ból. Erőből próbálsz Te is kommunikálni, mintha egy boxmeccsen lennél, de ebből nem is sülhet így ki semmi jó. Csak híreket szajkóztok, de nem láttok mögéjük egy pillanatig sem. Aztán ha lesz egy kis gazdasági válság, ami majd megroppantja újra az országot, akkor majd elő lehet venni a lemezt, hogy minden bajunk a libsik, meg a zsidók miatt van. Hát ez nem önnálló gondolkodásra vall....

Amit írtam (CC-nek) az poén próbált lenni egy igen mély szintű (de szó szerint), hsz-re, de látom, humorérzéked cserbenhagyott. Őszintén Closed Cociety barátod rendszeresen mélyen szántó, tenyeres-talpas (a kapanyél is kilátszik arról a bizonyos helyről stílusú) hozzászólásaira csak hülyéskedve lehet reagálni, mert nem vehető komolyan egy kicsit sem az a fószer. De legalább írni tud, ami nagy előny, de az érettségi olvasás értésén már lehet megbukna...De látom te -a komolyan vételt- megtetted! Már értem miért hisznek 800 ezren a lapos földben itthol, mert legalább ugyanennyien beállnak más hülyeségek mögé is.

Egyébként a KSH statisztikák erősen kozmetikázottak, sokszor volt szerencsém velük dolgozni, így látom a megbízhatóságuk korlátait. Churchill mondta, csak annak a statisztikának hisz, amit saját maga hamisított.
Sajnos ma dolgoznom kell, mert szerdán tervleadásom lesz, így csak rövid szösszenetekkel szórakoztatlak majd benneteket. De addig is kérlek olvasd el Panzerfaust 31223 sz hsz-ét a magyar haderő fejlesztés topicban. Írásából kiderül, látja Ő is, bár nem pendülünk egy húron vele, hogy szintet kellene ugrani ahhoz, hogy hosszabb távon legyen ebből az országból valami.. Na ez a legnagyobb kérdés pajtás és nem az, hogy félművelt létedre hogyan szidod, pocskondiázod a másikat. Mert abból semmi jó sem sül ki. Lépj túl a mán és perspektívába gondolkodj. Szerettem volna egy hosszabb írást szentelni a Panzerfaust által feldobott témának, de a munka megakadályoz benne. Talán majd tervleadás után. De hidd el, elkeserítő látni, hogy Ti ugyanúgy kommunikáltok velünk (pökhendien, árulózva, át nem gondolva a dolgokat), mint ahogy a nagyok az országházban és a köztévében teszik. Ez 15-20 éve még nem volt divat, de tudom most új szelek fújnak.... Gratulálok, de gondold át építeni nehezebb, mint rombolni....
Eus támogatás nélkül negativ növekedésünk lenne.Eu közösségen kivül meg megnézzhetnéd magad.Mig ilen bigott szinten hivö vagy,maradsz a sötét középkorban.A baj csak az,hogy az országot is ott tartjátok.Napersze a királyotoknak pont ez kell.Hamár a szellemi szinteket emlegeted.Érdek,ok és okozat,ösztönző hatások.Ezek számitanak.
Ausztria és hollandia szintjén szeretnék nem fejlődni.De igaz,csak eus országokat vettem figyelemben.Mivel nekünk szerintem ez a releváns
Van baj srácok nem kevés. Celebra: ha tippelnem kéne, a hozzászólásod meg az "asszociatív" gondolkodásod alapján jó ha megvan az érettségid. Vámról hallottál e? Vajon azt tudod, hogy évente több vámbevételtől esünk el, mint amennyi eu-s pénz érkezik? Ami érkezik az hol landol? Hagylak is.

Szpg: a tüntikézők bemutatták, h mennyire nem erőszakosak. Segítek, 1919-ben, 1947-53, 1956 között sem a konzervatív oldal rendezett vérfürdőt. Amit leírtál azt visszautasítom, sőt kikérem magamnak!
Személyeskedésen kívül érdemben nem reagáltál. Válság? Az államadósság szerkezetét ha ismernéd, ilyen blőd dolgot nem írtál volna, továbbá Churchill -bár sűrűn emlegetik- soha nem mondott ilyet. Mérnökként meg tudhatnád, hogy statisztika nélkül mérési eredményt sem tudsz közölni :) Ha valaki torzítani akar, akkor a mintavétellel trükközik, de az meg rögtön elviszi a megbízhatósági szintet. A ksh adatot meg azért sem célszerű manipulálni, mert nem hülyék a befektetők, hitelezők, stb... Ha csak egyszer is előfordulna, forintal gyújtanánk be másnap. Ha tippelnem kéne egy építészmérnök vagy, aki a "boldog" kádár rendszerben kapott diplomát. Nyert?
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Van baj srácok nem kevés. Celebra: ha tippelnem kéne, a hozzászólásod meg az "asszociatív" gondolkodásod alapján jó ha megvan az érettségid. Vámról hallottál e? Vajon azt tudod, hogy évente több vámbevételtől esünk el, mint amennyi eu-s pénz érkezik? Ami érkezik az hol landol? Hagylak is.

Szpg: a tüntikézők bemutatták, h mennyire nem erőszakosak. Segítek, 1919-ben, 1947-53, 1956 között sem a konzervatív oldal rendezett vérfürdőt. Amit leírtál azt visszautasítom, sőt kikérem magamnak!
Személyeskedésen kívül érdemben nem reagáltál. Válság? Az államadósság szerkezetét ha ismernéd, ilyen blőd dolgot nem írtál volna, továbbá Churchill -bár sűrűn emlegetik- soha nem mondott ilyet. Mérnökként meg tudhatnád, hogy statisztika nélkül mérési eredményt sem tudsz közölni :) Ha valaki torzítani akar, akkor a mintavétellel trükközik, de az meg rögtön elviszi a megbízhatósági szintet. A ksh adatot meg azért sem célszerű manipulálni, mert nem hülyék a befektetők, hitelezők, stb... Ha csak egyszer is előfordulna, forintal gyújtanánk be másnap. Ha tippelnem kéne egy építészmérnök vagy, aki a "boldog" kádár rendszerben kapott diplomát. Nyert?

Nem nyertél, rossz a tipped, 92-ben diplomáztam... A Kádár korszakban egy évet technikusként dolgoztam és nem is építész vagyok... A szakmám MOLNI-éhoz áll inkább közelebb.... De tanultam filozófiát, művészettörténetet és szociológiát is, saját kedvtelésemre, így van fogalmam a manipulációs lehetőségekről is... Gondolj csak a Nemzeti konzultációs kérdéseire. Mennyire voltak azok szakszerűen feltéve? Semennyire... szociológia alapfokon első félév, az a kérdés rossz, ami már irányítja eleve a válaszadást.... Azt hiszem, ha kicsit higgadtabb lennél, lehetne veled értelmesen beszélni. Csak ahhoz az kéne, hogy ne láss ellenséget minden ellenvéleménnyel rendelkezőben...
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Az a szöveg, hogy a "szomszédaink jobban növekednek", szintén egy ordas nagy hazugság: 7 szomszédos ország közül 2-ben (Románia és Szlovénia) volt nagyobb a gazdasági növekedés, 5-ben meg kisebb.

Csak azt felejted el pajtás, hgy pld. Szlovénia évtizedek óta veri (még a Jugó érában is) MO-t, meg hát Ausztria is szomszéd és egyenlőre olyan jól állunk hozzájuk képest, hogy mi járunk át hozzájuk takarítani és véletlenül sem ők jönnek hozzánk. Egyébként az ország mely részéből (megye?. község, falu vagy kisváros?) látsz rá ennyire jól azokra a dolgokra amikről írsz, és mivel foglalkozol ha nem kommentelgetsz éppen...
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
.nézz szét ott a kisvárosokban, vannak ám putrik. Arról ne beszéljünk, h ott nem tudsz megfizetni egy mestert és szép lassan lelakod a kecót, kocsit. De én hülye vagyok és ezt is fideszes-brossurából olvasom :)

Igaz mostanában hébe-hóba, de rendszeresebben...Ausztriába járok, de még kistelepüléseken sem találkoztam putrikkal... Írj címet, hogy GPS-vel odanavigálhassak...
Meg kiábrándítalak, van ott pénz az ismeretségi körbe nemcsak egy felújításhoz, hanem egy teljesen új ház felépítéséhez és párhuzamos fenntartásához.

Néhány hete a Dráva mellett autókáztam. (Ormánság). Szegény környék. A táj szép volt, az utak pocsékok. Ha oda készültök kirándulni, nyáron, akkor tartalék üzemanyagos kanna legyen a kocsiban. Mert benzinkút, az ritka, mint a fhér holló. Aztán rájöttem miért. Autók is csak elvétve közlekednek az utakon. A házak meg eléggé lelakottak, azt hiszem a lakók lecserélnék az áétalad említett putrikkal. Meg kehet élményed az is, ha nem a főutcán közlekedsz, hogy az aszfaltcsík egyszerűen kifogy alólad....
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Igaz mostanában hébe-hóba, de rendszeresebben...Ausztriába járok, de még kistelepüléseken sem találkoztam putrikkal... Írj címet, hogy GPS-vel odanavigálhassak...
Meg kiábrándítalak, van ott pénz az ismeretségi körbe nemcsak egy felújításhoz, hanem egy teljesen új ház felépítéséhez és párhuzamos fenntartásához.

Néhány hete a Dráva mellett autókáztam. (Ormánság). Szegény környék. A táj szép volt, az utak pocsékok. Ha oda készültök kirándulni, nyáron, akkor tartalék üzemanyagos kanna legyen a kocsiban. Mert benzinkút, az ritka, mint a fhér holló. Aztán rájöttem miért. Autók is csak elvétve közlekednek az utakon. A házak meg eléggé lelakottak, azt hiszem a lakók lecserélnék az áétalad említett putrikkal. Meg kehet élményed az is, ha nem a főutcán közlekedsz, hogy az aszfaltcsík egyszerűen kifogy alólad....
Felesleges.Mivel nem Corvinusra jártál,nem releváns a vélenényed,nékem mint kiderült még éretségim sincs.Világot meg legfeljebb képeskönyvben láttuk,max a tv.ben.Nem is az arnhemi piacon voltam delelöt,csak álmodtam a tegnap beszivott kannástol.És különben is,a szabadkereskedelem csakis kárára lehet a világnak,mint köztudott,
.......
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
A termékenységi rátáról adtam meg adatot és nem születésszámról. Az első azt mutatja, hogy 100 nő hány gyereket szül élete során, míg a másik meg azt, hogy az összes nő hányat szült egy évben.
Az jogos, hogy ez a pár év Fideszes kormányzás még nem elég arra, hogy messzemenő következtetéseket levonjunk, de az látszik, hogy 20 éve nem volt ilyen nagy a gyerekcsinálási kedv, mint most, ugyanakkor a legtöbb európai országban meg tovább csökkent.
Azt ugye tudod, hogy kb. az összes KSH számítást átvariálták 2010 után és azért ilyen szépek a számok. Pl. a termékenységi rátába nem számolják bele a külföldre távozott nőket, de az ott született gyerekeket igen. Szóval az a megnövekedett gyerekcsinálási kedv egy nagy humbug.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Felesleges.Mivel nem Corvinusra jártál,nem releváns a vélenényed,nékem mint kiderült még éretségim sincs.Világot meg legfeljebb képeskönyvben láttuk,max a tv.ben.Nem is az arnhemi piacon voltam delelöt,csak álmodtam a tegnap beszivott kannástol.És különben is,a szabadkereskedelem csakis kárára lehet a világnak,mint köztudott,
.......

Lehet, hogy én már annyira szétittam az agyamat, hogy közmunkás létemre valami tervezésről vízionálok (tervezem a kocsmában elkölteni a haverokkal a juttatásom). De azért még ebben az állapotban sem jutottam olyan mélyre, hogy ne vegyem észre a magyar ugar lemaradottságát. NYEU-ban, Belgiumban láttam pld. egy képen belül a legnagyobb ellentéteket. Amikor a kúria méretű villák látótávolságában, a folyosós bérház közös folyosóján tartották ketrecben a lábasjószágot. De hát még az sem merítette ki a "putri" fogalmát. Mostanában keveset járok külföldre, de annál többet idehaza. Nekem van fogalmam minden megyéből a városon kívüli életről, mert látni a letagadhatatlan jeleket... Akik meghazudtolnak ebben a tapasztalatban -remélem írhatom, hogy minket-, azok a Gasztroangyalból (Borbás Marcsi) szerezhetik max. az ismereteiket, a magyar ugarról. Legalábbis azt hiszem...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Azt ugye tudod, hogy kb. az összes KSH számítást átvariálták 2010 után és azért ilyen szépek a számok. Pl. a termékenységi rátába nem számolják bele a külföldre távozott nőket, de az ott született gyerekeket igen. Szóval az a megnövekedett gyerekcsinálási kedv egy nagy humbug.
Ez ugy hangzott mintha a 2010 utani tarsasag valtoztatott volna, hogy el tudjon sumakolni dolgokat. :eek:
Folyamatosan valtozik, fejlodik a ksh modszertana. Hosszu evek elokeszitese kell egy-egy lepeshez, vagyis nem belpolitikai okot kell keresni a hatterben. Egyszeruen csak a szakma folyamatosan valtozik es az eu tagsag is atirja a modszertant.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 591
16 202
113
Igaz mostanában hébe-hóba, de rendszeresebben...Ausztriába járok, de még kistelepüléseken sem találkoztam putrikkal... Írj címet, hogy GPS-vel odanavigálhassak...
Meg kiábrándítalak, van ott pénz az ismeretségi körbe nemcsak egy felújításhoz, hanem egy teljesen új ház felépítéséhez és párhuzamos fenntartásához.

Néhány hete a Dráva mellett autókáztam. (Ormánság). Szegény környék. A táj szép volt, az utak pocsékok. Ha oda készültök kirándulni, nyáron, akkor tartalék üzemanyagos kanna legyen a kocsiban. Mert benzinkút, az ritka, mint a fhér holló. Aztán rájöttem miért. Autók is csak elvétve közlekednek az utakon. A házak meg eléggé lelakottak, azt hiszem a lakók lecserélnék az áétalad említett putrikkal. Meg kehet élményed az is, ha nem a főutcán közlekedsz, hogy az aszfaltcsík egyszerűen kifogy alólad....
Kanadát írtam arra, hogy bizony vannak putrik, meg RV-telepek, holott a leggazdagabb ország.
Higgadt voltam mindaddig, amíg nem jöttél azzal, h ha tehetnénk le is lőnénk az ellenkező véleményen lévőt. A konzultáció valóban irányítottan kérdez...de legalább kérdez.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 591
16 202
113
Felesleges.Mivel nem Corvinusra jártál,nem releváns a vélenényed,nékem mint kiderült még éretségim sincs.Világot meg legfeljebb képeskönyvben láttuk,max a tv.ben.Nem is az arnhemi piacon voltam delelöt,csak álmodtam a tegnap beszivott kannástol.És különben is,a szabadkereskedelem csakis kárára lehet a világnak,mint köztudott,
.......
A helyesírásból és nyelvhelyességi hibákból ezt szűrtem le. Meglepne ha nem így lenne, de tévedhetek.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 591
16 202
113
Azt ugye tudod, hogy kb. az összes KSH számítást átvariálták 2010 után és azért ilyen szépek a számok. Pl. a termékenységi rátába nem számolják bele a külföldre távozott nőket, de az ott született gyerekeket igen. Szóval az a megnövekedett gyerekcsinálási kedv egy nagy humbug.
Gyerekkoromban egy család volt a környéken, ahol 2-nél több gyerek volt. Ma azért akad több is.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Kanadát írtam arra, hogy bizony vannak putrik, meg RV-telepek, holott a leggazdagabb ország.
Higgadt voltam mindaddig, amíg nem jöttél azzal, h ha tehetnénk le is lőnénk az ellenkező véleményen lévőt. A konzultáció valóban irányítottan kérdez...de legalább kérdez.


Na ez közöttünk a vízválasztó. Minek olyat kérdezni, amire úgyis tudjuk mi a válasz, mert a kérdések úgy vannak megszerkesztve, hogy IQ 40-es is tudja mit ixeljen. IQ 80-al baromságnak tartják az egészet, IQ100 körül meg átlátnak a szitán. Milliárdokért megy a szemfényvesztés. Ha valakit ténylegesen érdekelne az emberek véleménye, akkor nem ezekkel a tenyésztett kérdésekkel bohóckodna, mert ez csak szemfényvesztés. De meglep, hogy a hozzád hasonló valszeg tanult emberek is pozitívnak tartják ezeket az álságos akciókat...

Egyébként már ezen a fórumon is beígérték pld. Soros Gyuri bácsinak, hogy ha tehetnék, egy ásóval vernék agyon. (Mac meg nagyot hallgatott...)
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 591
16 202
113
Igaz mostanában hébe-hóba, de rendszeresebben...Ausztriába járok, de még kistelepüléseken sem találkoztam putrikkal... Írj címet, hogy GPS-vel odanavigálhassak...
Meg kiábrándítalak, van ott pénz az ismeretségi körbe nemcsak egy felújításhoz, hanem egy teljesen új ház felépítéséhez és párhuzamos fenntartásához.

Néhány hete a Dráva mellett autókáztam. (Ormánság). Szegény környék. A táj szép volt, az utak pocsékok. Ha oda készültök kirándulni, nyáron, akkor tartalék üzemanyagos kanna legyen a kocsiban. Mert benzinkút, az ritka, mint a fhér holló. Aztán rájöttem miért. Autók is csak elvétve közlekednek az utakon. A házak meg eléggé lelakottak, azt hiszem a lakók lecserélnék az áétalad említett putrikkal. Meg kehet élményed az is, ha nem a főutcán közlekedsz, hogy az aszfaltcsík egyszerűen kifogy alólad....
Egy ideje merek két üléses autóval járkálni, pedig hátfájós vagyok. Tény, hogy vannak rossz útjaink, senki nem vitatta. De az erős csúsztatás, hogy a Lajtán túl csak tündérek által mikronos felületi érdességűre burkolt úthálózat van. A gond a szemlélettel van: "itt minden sz.r, merazorbán", "kint bezzeg". Azt kellene elfogadni, hogy a pont általatok favorizált "hazafias népfront" miatt van lemaradás, ami azért jelentősen csökken mostanság.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 591
16 202
113
Na ez közöttünk a vízválasztó. Minek olyat kérdezni, amire úgyis tudjuk mi a válasz, mert a kérdések úgy vannak megszerkesztve, hogy IQ 40-es is tudja mit ixeljen. IQ 80-al baromságnak tartják az egészet, IQ100 körül meg átlátnak a szitán. Milliárdokért megy a szemfényvesztés. Ha valakit ténylegesen érdekelne az emberek véleménye, akkor nem ezekkel a tenyésztett kérdésekkel bohóckodna, mert ez csak szemfényvesztés. De meglep, hogy a hozzád hasonló valszeg tanult emberek is pozitívnak tartják ezeket az álságos akciókat...

Egyébként már ezen a fórumon is beígérték pld. Soros Gyuri bácsinak, hogy ha tehetnék, egy ásóval vernék agyon. (Mac meg nagyot hallgatott...)
Gondolom tanultál marketinget; ott ugyanez van. Ez is csak egy kommunikációt alátámasztó kérdőív. Ha akarsz egy mocit venni, az asszony meg nem...ott is tudsz indokot csiholni (kevesebbet fogyaszt, stb).
Soros Gyuri bácsit meg nem bántom, a teremtő (vagy a moszi) majd rendezi. Kutyámnak is szoktam mondani, h agyoncsaplak...közben meg soha nem kap ki. Gondolom érzed az analógiát.
 
Status
Not open for further replies.