Hajdú-Bihar megyében folyamatos a kiképzés, sőtt itt van a legtöbb tartalékos is a megyék közül. Én az egyetem miatt nyáron vállaltam tömbösítve, de folyamatosan hívogatnak, hogy most is letudhatok egy pár napos modult, meg a jövő hónapban is, tehát rugalmasak nagyon. Már vagyunk vagy félezren lassan hajdúba. Szabolcsba ahol leépítették a haderőt van 20 fő. Megint kiütközik az esztelen haderőleépítés... Mi Debrecenben rendesen a katonák között, a laktanyába, gépek, harcjáművel között vagyunk. Ezzel szemben amikor egy szabolcsi, vagy alakulattól messze eső járásban a falusi iskola tantermébe vannak a foglalkozások az nem annyira motiváló ez egyértelmű.
Ezért kellene megyénként minimum egy zászlóalj hivatásos állomány, saját laktanyával, ahova MEGYEI szinten vonulhatnak be a népek.
Nagyon örülök, hogy megalakult az ÖTT, sőtt ha elérjük valóban a 2024 es harckészséget, akkor több haszna is lesz mint egy sorkatonai rendszernek. Csak hát ezt a járási dolgot kellene megyei szintre átalakítani. Sajnos csak abból a 20 kilóméteres körzetből van normális jelentkező szám, ahol van ma is alakulat.