A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Évek óta nem tudják kiválasztani a váltó típust....

Nem tudják kiválasztani? Tudnám javasolni az ecc-pecc-kimehecc- gyermek kiszámolót!
Vagy nem is akarják? Hát úgy tényleg nehéz....
De nem leszek rosszmájú és azt mondom, valaki elfelejtett valamit! De ki? És mikor vágják már fültövön? Rendre ez megy, lejárnak az üzemidők, szakszolgálati engedélyek, elmúlnak képességek...mint egy szaros kupiban! Ki a felelős?

Nem tudják kiválasztani? Tudnám javasolni az ecc-pecc-kimehecc- gyermek kiszámolót!
Vagy nem is akarják? Hát úgy tényleg nehéz....
De nem leszek rosszmájú és azt mondom, valaki elfelejtett valamit! De ki? És mikor vágják már fültövön? Rendre ez megy, lejárnak az üzemidők, szakszolgálati engedélyek, elmúlnak képességek...mint egy szaros kupiban! Ki a felelős?

Nem felejtették le csak megy a huzavona egy amcsi meg egy másik közt.Az amcsi olcsó de szar,ezt akarják fejesek a másik meg drágább de jó ezt akarják az ejtőernyősök.

Igen ez a huzavona mar igen regota megy ha jol emlekszem mar evekkel ezelott is ment /hogy az ami sz.r es azt eroltetik/ azthiszem pont te dudi vilagositottal fel minket ezen a teren/

Ja, ezt hallottam én is. Valaki gondolom megkapta lobbizsugát.

Az amerikaiak nagyon lobbiznak nem véletlen ugrattak egy halom ejtőernyőst pár éve folyamatosan a saját ernyőikkel.A baj csak,az,hogy az ejtőernyős állomány oldaláról nagy az elutasítás közkatonától tábornokig mindenki részéről a felajánlott amerikai ernyővel szemben.

Az amerikai csak nem a T-10?

Nem vagyok ejtőernyős szóval nem tudom.Az az ernyő amit alig lehet irányítani mert arra találták ki,hogy egy halom embert kiszórjanak vele rövid idő alatt viszonylag alacsonyról.Azt szokták felróni legjobban neki,hogy nem arra való mint amire mi használnánk.

• Tetszik
Reactions: endre
Nem vagyok ejtőernyős szóval nem tudom.Az az ernyő amit alig lehet irányítani mert arra találták ki,hogy egy halom embert kiszórjanak vele rövid idő alatt viszonylag alacsonyról.Azt szokták felróni legjobban neki,hogy nem arra való mint amire mi használnánk.
Akkor az valószínűleg az a "szögletes" típus lesz, amivel pár éve volt itthon egy amerikai-magyar gyakorlat is. Mondjuk akkor elrontottam előbb, mert az a T-11. Mit akarnak az ejtőernyősök?

Ja, azt elfelejtettem, hogy az RS-4/4-et gyártja még valaki? Miért kell egyáltalán cserélni, csak mert lejárt az élettartama?

Van utódja arra azt mondják,hogy jó.Igen lejárt az élettartamuk.

Az RS-4/4 egy jó konstrukció volt. Ha jól tudom NDK gyártmány. Tudta amit kell. Bekötöttet, stabilizátorost és kézit. Még fegyveres felszereléses ugrással se nagyon verte oda magát a katona. Tömeg deszantra kiváló volt. Ja és irányítható volt!
Nagy előnye volt, hogy anno az MHSZ keretein belül a sorköteles leendő bakák már ugrottak vele mire bevonultak.
(legalább az első "éjszakai" ugrásuk megvolt:)).