Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 842
81 303
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 842
81 303
113
A recept félig az mint anno KEUban volt. Eléggé win-win.

Magas munkanélküliség, alacsony fizetésekből menekülést jelent az egyénnek. A munkanélküliség... miatti politikai kockázat csökken, a hazautalások pedig sokkal jobb Ukrajnának mindha "munkanélküli segélyt fizetne".
Hazautalások nagyja helyben termelt fogyasztási javakra megy el. Élelmiszer... egyértelműen gazdaság élénkítő hatása van.
Ukrajna gazdasága el kezd az EUéba integrálódni. Ahogy a személyes kapcsolatok kiépülnek a gazdaságiak is megindulnak.
Ez így azt eredményezi, hogy miközben LI háború van Ukrajnában az Ukrán GDP bővülni tud. 2016ban 2%al, 2017ben 3.5%al, idénre 4%ot várnak.

A haza utalások nem 1:1ben adódnak hozzá a GDPhez. De a nagyja hazai termékekre megy el ami viszont egyértelműen növeli a hazai GDPt. A külker mérlegnek viszont 1:1ben óriási segítség. Euro "konvertibilis keményvaluta" áramlik be Ukrajnába folyamatosan váltódik át hrivnyára. Ennek sok áttételes kedvező hatása van akár az Ukrán ÁHT mérlegre is. Meg inflációra, meg...

EU részről meg gondolom nem kell ecsetelnem az előnyöket: Olcsó munkaerő egy olyan időben amikor nagyon nagy munkaerőhiány van.
Az ukrán GDP 2030-2033 -ban éri el a 2013-as (Janukovics) ukrán GDP szintet. Bugyuták , akik államcsínnyel hatalomra jutottak szépen rendbehozták az ukrán gazdaságot.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 842
81 303
113
Ha ti ruszkináci/magyarellenes/moszkovita Kreml párti propagandisták ezt hangoztatjátok attól még nem lesz köztünk háború, bármennyire is szeretnétek.

Neked semmi jogot másokat nácizni, te magad vagy az . Állandóan az ukrán banderista rezsimet védet, még az oktatási törvény esetében is. Magyar ember nem lehetsz-esetleg áruló vagy fizetett propagandista, aki ész nélkül fullba tolja. Az ilyen emeberk háború esetén hamar befelyeznék a pályafutásukat...
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Erre a választ lásd fent. A háború miatt vannak felfegyverezve. Ha mi is 4 éve háborúban állnánk egy ránk támadó agresszor ellen, a mieink is fel lennének fegyverezve. A fegyveres önkéntesek akik tényleg önként és dalolva mennének a lövészárokba nálunk is vadabb nacionalisták lennének. És egy háborús helyzetben a mi vezetésünk is őket használná erre, nem a szelíd könyvtárosokat és programozókat.
Kárpátalján nincs háború, így semmi okuk a szélsőséges fegyveres félkatonai csapatoknak hogy ott járőrözzenek a magyar határ közelében!! Békés településeken csak rendfenntartó rendőrségnek van helye és szerepe, nem az állami kontroll alól kiszabadított horogkeresztes fegyveres szabadcsapatoknak, azok menjenek Kijevbe és szórakoztassák a saját főnökeiket ha annyira szeretik őket hogy nem tesznek ellenük semmit!!
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Neked semmi jogot másokat nácizni, te magad vagy az . Állandóan az ukrán banderista rezsimet védet, még az oktatási törvény esetében is. Magyar ember nem lehetsz-esetleg áruló vagy fizetett propagandista, aki ész nélkül fullba tolja. Az ilyen emeberk háború esetén hamar befelyeznék a pályafutásukat...
Hogy kik a nácik boki az mindenkinek a saját megnyilvánulásaiból kiviláglik. A te kis brancsod az amelyik éppen ebben a pillanatban is az egyik topikban niggerezik. A másikban romulánozik, a harmadikban férgezik, ebben itt meg ukrizik. Nem vagytok ti különbek az ukrán náciknál, sem jobbak, csak éppen ugyanolyanok.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
A probléma az, hogy Ukrajnában az elmeháborodott nacionalisták száma hétről-hétre nő, és ami még rosszabb, nem elégszenek meg a fákjás felvonulásokkal, hanem fegyvert is kaptak, ami mondjuk Ukrajnában nem nehéz, főleg, ha egy gazdag oligarcha, vagy az Ukrán állam akarja őket felhasználni valamire.

A baj nem az, hogy nő a számuk, hanem az a baj, hogy nő a politikai támogatottságuk. Akármit is monda Uli meg a Gőzmozdony Magyarországon ma az olyan ordas eszméknek amelyek Ukrajnában mára erőteljes parlamenti beágyazódásokkal rendelkeznek nincs se jövájük se támogatottságuk. Megnézném én ezt a két ősdemokratát ha az álltaluk ajnározott rendszerben élnének és esténként 2Bitóra az Ulippókkal, késhegyre a Gőzmozdonyokkal" jelszavakkal kezdenének egyesek vonulni az ablakuk alatt. Ha majd a jogvédő nagyondemakrata tömegmegmozdulásaikat – mondjuk a genderizmus védelmében – lapátnyéllel, viperával, baseball ütővel vernék szét. Vajon akkor is olyan szimpatikus lenne a rendszer, ha széttárnánk kezünket mondván "csak néhány szélsőséges megmozdulása volt" és mi tulajdonképpen csak segíteni szeretnénk abban hogy az Ulippok és Gőzmozdonyok jobban integrálódjanak többségi társadalmunkba. Isteni szerencséjük hogy Magyarország és a magyar emberek nem ilyenek. Egyelőre.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Mentalistásotokat tekintve az ukrán nácik ugyanolyanok mint ti, csak ők a magyarokat gyűlölik, ti meg az ukránokat. De attól még a magyarok nem lesznek nácik, mert ti azok vagytok, és az ukránok sem lesznek nácik attól, mert vannak köztük olyanok mint ti.

Felfegyverezve meg azért vannak az ottaniak, mert ott 4 éve háború van. Ha Putyin nem támadta volna meg Ukrajnát akkor nem lennének felfegyverezve, és ha Putyin felhagyna végre a háborújával akkor le lennének fegyverezve. Pont az ő agressziója tartja életben őket, ő teremtette és az ő háborúja tarja fent őket.

"Mentalistásotokat tekintve az ukrán nácik ugyanolyanok mint ti, csak ők a magyarokat gyűlölik, ti meg az ukránokat."

Gyorsan közbeszólnék, hogy kérlek ne általánosíts, mert én például nem gyűlölöm az ukránokat, hanem sajnálom őket. A SZU idején még 52 milliós ország voltak.
Ezt ti tettétek az ukránokkal a SZU összeomlasztásával:

1280px-Population_of_Ukraine.svg.png

Ukrajna népességének változása

Ugyhogy Putyinnak még nagyon igyekeznie kell, hogy 7 millió fővel csökkentse Ukrajna lakosságát, mint ahogy ti tettétek.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Sem Magyarország nem fogja megtámadni Ukrajnát sem Ukrajna Magyarországot. Az esélye ennek zéró. Ilyenen is csak a moszkoviták képesek ábrándozni. Az orosz propaganda hatása, hogy csak a háborúra meg a területszerzésre képesek gondolni. Szerencsére ezek csupán a KGB-s agymosás áldozatainak vágyálmai amikből nem lesz semmi.

A NATO, amely folyamatosan terjeszkedik 1990 óta, soha nem gondol háborúra meg területszerzésre sem.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
A NATO, amely folyamatosan terjeszkedik 1990 óta, soha nem gondol háborúra meg területszerzésre sem.
A NATO-nak nincs területe, az egy szervezet amelynek tagállamai vannak és ezeknek a tagállamoknak a területe saját magukhoz tartozik, és egyik tagállam sem úgy került be, hogy bevonultak oda tankokkal, hanem mindenki a saját akaratából csatlakozott.
 
  • Tetszik
Reactions: Tamás A Lokomotív

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
. Van pár ilyen képviselő és ezt kivetíted az egész parlamentre. Néhányan zaklattak magyarokat és ezt is az összesre kivetíted. Ez a kollektív kivetítés tipikus ebben a mentalitásban. A parlamentben csak pár százaléka van a szélsőjobbos pártoknak és az ukrán nacionalisták 99%-a nem zaklatott magyarokat és nincs horogkeresztes zászlaja, csak éppen olyan beszűkült tudatú, kollektívan gondolkodó, gyűlölködésre hajlamos alakok mint te.
Ami most nem kívánatos az elfogadhatóvá válna a háborúban. Békeidőben lecsukjuk az ilyeneket, de háborúban kiengednénk őket, mert a háborúban az ő beteg világuk érvényesül.
A háború után meg újra lefegyvereznénk őket, ahogy Ukrajnának is első dolga lesz lefegyverezni őket a háború után, de egyelőre Putyin még maga sem tudja mikor akarja abbahagyni. Az ő kezében van a döntés mikor lesz vége. Ukrajna hiába akarná egyoldalúan abbahagyni, hiába tennének egyoldalú tűzszünetet, ha Putyin továbbra is rendelkezni akar Ukrajna szuverenitása felett, továbbra is bele akar szólni az ország külpolitikájába, továbbra is blokkolni akarja az európai integrációjukat és ezt továbbra is olyan módon teszi ahogy eddig, azaz továbbra is katonákat, fegyvereket és lőszert küld Ukrajnába, akkor a háború folytatódni fog és az ukrán önkéntes csapatoknak is létjogosultsága marad.
Nem tudom honnan veszed ezeket a %-okat, mikor saját állításod szerint sose jártál U.-ban, így csak azt tudhatod amit az újság ír róla (aztán az vagy igaz vagy nem). Viszont ha ilyen pontos adataid vannak, akkor közöld már, hány tövényellenes "zaklatást" elkövetőt állítottak már bíróság elé U.-ban?! Mert ha nem történt meg a "beteg világuk" és tetteik retorziója akkor egyetért velük az államhatalom is, így bárki jogosan mossa össze őket!
Putyinra meg semmi okod hivatkozni addig, míg U. már a függetlenségért harcoló Donbassz felét elfoglalta, és nem a donbasszi oroszok foglalták el fél Ukrajnát. Az ukrán szabadcsapatoknak meg lehet(ne) létjogosultsága egy jigisan vívott háború frontvonalában, de nem a túlsó határszélen a békés területeken, ott a rendőrségnek meg esetleg a vámosoknak lehet jogos jelenlétük.
Ukrajna európai integrációját meg maguk az ukránok blokkolják azzal, ahogyan a kisebbségeikkel bánnak.Nem kellene csesztetni azokat a kisebbségeket, akik nem fogtak fegyvert U. ellen, nem kiáltották ki a függetlenségüket, nincs róla szó hogy másik országhoz akarnának csatlakozni. Főleg erősen kontraproduktív ezt olyan kisebbségekkel tenni (magyar, lengyel, román), akiknek anyaországa EU és NATO-tagok.
 
2018. július 22.
138
23
18
Az ukrán GDP 2030-2033 -ban éri el a 2013-as (Janukovics) ukrán GDP szintet. Bugyuták , akik államcsínnyel hatalomra jutottak szépen rendbehozták az ukrán gazdaságot.

Ne haragudj, de mondj akkor sikeres ellenpéldát amit az ukránok követhetnek. A keleti szomszédaik 2050-re se érik utol a 2013-as szintet ha a világ úgy akarja és nem hagynak fel más népek terrorizálásával.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
A probléma az, hogy az elmeháborodott nacionalisták száma nálunk is hétről hétre nő, de persze ezek mindig csak a másikat látják mert tükörbe soha se néznek. És nálunk se nehéz fegyvert szerezniük, főleg ha az orosz állam akarja felhasználni őket valamire. Vagy talán a GRU ügynökökkel airsoftozó nácik akik aztán igazi kalasnyikovval rendőrt ölnek nem probléma?
Szép propagandaszöveg, de mutasd már meg milyen statisztikából dolgozol, vagy csak az előítéleteid léteznek?! Persze hogy aki nagyon akar az nálunk is tud fegyver szerezni, de alapvető különbség Ukrajnához képest, hogy ezek ellen nálunk keményen fellép e Rendőrség/TEK és a bíróság, U.-ban meg államilag támogatják ezeket - és nemcsak a frontvonalon, hanem attól nagyon messzire eső területeken való erőszakos fellépésüket is. Majd mesélj róla ha tudsz valamit, hogy Magyarországon pl. milyen népünnepélyt vertek szét bunkókkal szélsőséges fegyveresek mint Kárpátalján egy falunapon nem olyan régen, aztán mikor a falusiak sérültebb része kijött a kórházból jól a szemükbe röhögtek mert az ukrán politika ezt támogatta, semmit nem tettek ellenük, azóta is ott járőröznek fegyveresen. És még ezek akarnak EU-tagok lenni, röhejnél is rosszabb lenne, tragikomikus?!!
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 516
14 987
113
Ne haragudj, de mondj akkor sikeres ellenpéldát amit az ukránok követhetnek. A keleti szomszédaik 2050-re se érik utol a 2013-as szintet ha a világ úgy akarja és nem hagynak fel más népek terrorizálásával.
Kedves Tamás.....
Akkor vegyük sorra értelmesen a dolgokat...
Sikeres ellenpélda: az összes balti ország.
A keleti szomszédai.....HA A VILÁG ÚGY AKARJA! Miért is akarja úgy a nyugati "szabad" világ? Nehogy véletlenül is konkurens legyen nekik? Oországot 400 éve próbálják az európai és világpolitikától távol tartani, sikertelenül. Miért pont most lenne sikeres?
Más népek terrorizálása? A SZU-ra igaz lehetett, de Oroszországnak IS megvannak a saját biztonsági érdekei. Ha ezt sértik, akkor reagál... Példának okáért, ki terrorizálta Kubát? Ki Nicaraguát? Ki szállta meg Grenadát, Panamát? Ki kezeli úgy kontinensét, mintha az egész az övé lenne?
MÉG MIELŐTT VÁDOLNÁL...: nem vagyok orosz fan, hanem a normális államközi kapcsolatok híve és épp elég háborút és sz@rt láttam, hogy gyűlöljem. Tudod, az gyűlöli igazán, aki ismeri. Az USA semmivel sem jobb Oroszországnál. Mindkettő a saját érdekeit védi. Az egyetlen különbség, hogy az egyik a "demokráciát" védi (és lesz@rja), a másik pedig a saját nemzetét és érdekszféráját (még ha a többit le is sz@rja)....
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Nem tudom honnan veszed ezeket a %-okat, mikor saját állításod szerint sose jártál U.-ban, így csak azt tudhatod amit az újság ír róla (aztán az vagy igaz vagy nem). Viszont ha ilyen pontos adataid vannak, akkor közöld már, hány tövényellenes "zaklatást" elkövetőt állítottak már bíróság elé U.-ban?! Mert ha nem történt meg a "beteg világuk" és tetteik retorziója akkor egyetért velük az államhatalom is, így bárki jogosan mossa össze őket!
Putyinra meg semmi okod hivatkozni addig, míg U. már a függetlenségért harcoló Donbassz felét elfoglalta, és nem a donbasszi oroszok foglalták el fél Ukrajnát. Az ukrán szabadcsapatoknak meg lehet(ne) létjogosultsága egy jigisan vívott háború frontvonalában, de nem a túlsó határszélen a békés területeken, ott a rendőrségnek meg esetleg a vámosoknak lehet jogos jelenlétük.
Ukrajna európai integrációját meg maguk az ukránok blokkolják azzal, ahogyan a kisebbségeikkel bánnak.Nem kellene csesztetni azokat a kisebbségeket, akik nem fogtak fegyvert U. ellen, nem kiáltották ki a függetlenségüket, nincs róla szó hogy másik országhoz akarnának csatlakozni. Főleg erősen kontraproduktív ezt olyan kisebbségekkel tenni (magyar, lengyel, román), akiknek anyaországa EU és NATO-tagok.
A magyarházat felgyújtókat elkapták és bíróság elé állnak, mellesleg nem ukránok voltak hanem oroszok által felbérelt lengyelek. Az emlékmű megrongálóit nem kapták el és már nem is fogják, ott a szabadban nincsenek kamerák, ha lelépnek már nem lehet kideríteni kik voltak. A vonulgatós hőzöngőket nem csukták le mert nincs miért, ahhoz bűncselekményt kell elkövetni, de ha nem sérült meg senki, nem keletkezett kár, akkor nem történt büntethető cselekmény, a vonulgatás és hőzöngés nem az.

Ami a %-okat illeti:
- a kedvenceiteknek a Jobb Szektornak 1 darab széke van a parlamentben, a másik kedvencnek a Szvobodának 6 darab, ti meg velük azonosítjátok a többi 443-at.
- hőzöngős vonulás 1 alkalommal volt Beregszászon ti meg úgy tesztek mintha minden nap lenne, attól hogy ti minden nap elismétlitek ezt attól még 1 alkalom marad
- az emlékmű megrongálói hányan lehettek? 2-3 személy? És szerintetek hányan felelősek az ő tettükért? Tizen? Százan? Ezren? Az egész nép?
- Hány magyart vertek meg? Hányat öltek meg? Tudtok akár egy konkrét esetről is? Mert úgy beszéltek róla, mintha minden nap lenne több ilyen eset is.
Úgy kell nektek az a néhány eset mint egy falat kenyér. Azt ismételgetitek el minden nap, azt vetítitek ki mindenkire, olyanok millióira akiknek semmi közük hozzá. Amikor ezt teszitek akkor ugyanolyanok vagytok mint az ukrán nácik, nem vagytok jobbak náluk, az ő megfelelőik vagytok a másik oldalról. Néhány ember bűncselekményeit vetítitek ki egy egész népre, néhány esetet próbáltok állandó ismételgetéssel mindennapos esetnek beállítani. És ezt azért teszitek, hogy legyen okotok uszulni ugyanúgy ahogy ők teszik.

Az ukrán náciknak is csak az 1%-a követi el tettlegesen a bűncselekményeket, konkrétan azok a személyek akik rongálnak és ölnek, de az ukrán nácik zöme, a 99%-uk csak károg és uszít. Ti is ilyen nácik vagytok aki csak károg és uszít, én nem mondtam rólatok soha, hogy a keménymaghoz tartoztok akik ölnek és rombolnak, ti a károgó és uszító zömnácikhoz tartoztok, akik az én szememben ugyanolyanok mint az ukrán zömnácik.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 516
14 987
113
A magyarházat felgyújtókat elkapták és bíróság elé állnak, mellesleg nem ukránok voltak hanem oroszok által felbérelt lengyelek. Az emlékmű megrongálóit nem kapták el és már nem is fogják, ott a szabadban nincsenek kamerák, ha lelépnek már nem lehet kideríteni kik voltak. A vonulgatós hőzöngőket nem csukták le mert nincs miért, ahhoz bűncselekményt kell elkövetni, de ha nem sérült meg senki, nem keletkezett kár, akkor nem történt büntethető cselekmény, a vonulgatás és hőzöngés nem az.

Ami a %-okat illeti:
- a kedvenceiteknek a Jobb Szektornak 1 darab széke van a parlamentben, a másik kedvencnek a Szvobodának 6 darab, ti meg velük azonosítjátok a többi 443-at.
- hőzöngős vonulás 1 alkalommal volt Beregszászon ti meg úgy tesztek mintha minden nap lenne, attól hogy ti minden nap elismétlitek ezt attól még 1 alkalom marad
- az emlékmű megrongálói hányan lehettek? 2-3 személy? És szerintetek hányan felelősek az ő tettükért? Tizen? Százan? Ezren? Az egész nép?
- Hány magyart vertek meg? Hányat öltek meg? Tudtok akár egy konkrét esetről is? Mert úgy beszéltek róla, mintha minden nap lenne több ilyen eset is.
Úgy kell nektek az a néhány eset mint egy falat kenyér. Azt ismételgetitek el minden nap, azt vetítitek ki mindenkire, olyanok millióira akiknek semmi közük hozzá. Amikor ezt teszitek akkor ugyanolyanok vagytok mint az ukrán nácik, nem vagytok jobbak náluk, az ő megfelelőik vagytok a másik oldalról. Néhány ember bűncselekményeit vetítitek ki egy egész népre, néhány esetet próbáltok állandó ismételgetéssel mindennapos esetnek beállítani. És ezt azért teszitek, hogy legyen okotok uszulni ugyanúgy ahogy ők teszik.

Az ukrán náciknak is csak az 1%-a követi el tettlegesen a bűncselekményeket, konkrétan azok a személyek akik rongálnak és ölnek, de az ukrán nácik zöme, a 99%-uk csak károg és uszít. Ti is ilyen nácik vagytok aki csak károg és uszít, én nem mondtam rólatok soha, hogy a keménymaghoz tartoztok akik ölnek és rombolnak, ti a károgó és uszító zömnácikhoz tartoztok, akik az én szememben ugyanolyanok mint az ukrán zömnácik.


Elvtársak! Új fogalom alkotódott! Kazinczy forog a sírjában, mint a ventilátor! ZÖMNÁCI......
Te pedig, Ulippo elvtárs, bevonulhatnál tartalékosnak! Egy dolog van, amiben egyetértünk: az orosz titkosszolgák ugyanúgy jelen vannak, mint nyugati kollégáik. Ukrajna tragédiája, hogy a nyugati és a keleti érdekek ütközőpontjába került. Külön tragédia, hogy nemzettestvéreink emiatt ISMÉT csak szívnak, és ez enyhe kifejezés. Aki pedig nekik próbálna segíteni, érdekeiket képviselni, szót emelni értük, az már ZÖMNÁCI....
Ulippo.... volna egy tanácsom hozzászólásaid alapján, igazán barátilag: irány Venezuela! Ott - még - egy darabig igazat is adnának Neked...
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
A magyarházat felgyújtókat elkapták és bíróság elé állnak, mellesleg nem ukránok voltak hanem oroszok által felbérelt lengyelek. Az emlékmű megrongálóit nem kapták el és már nem is fogják, ott a szabadban nincsenek kamerák, ha lelépnek már nem lehet kideríteni kik voltak. A vonulgatós hőzöngőket nem csukták le mert nincs miért, ahhoz bűncselekményt kell elkövetni, de ha nem sérült meg senki, nem keletkezett kár, akkor nem történt büntethető cselekmény, a vonulgatás és hőzöngés nem az.

Ami a %-okat illeti:
- a kedvenceiteknek a Jobb Szektornak 1 darab széke van a parlamentben, a másik kedvencnek a Szvobodának 6 darab, ti meg velük azonosítjátok a többi 443-at.
- hőzöngős vonulás 1 alkalommal volt Beregszászon ti meg úgy tesztek mintha minden nap lenne, attól hogy ti minden nap elismétlitek ezt attól még 1 alkalom marad
- az emlékmű megrongálói hányan lehettek? 2-3 személy? És szerintetek hányan felelősek az ő tettükért? Tizen? Százan? Ezren? Az egész nép?
- Hány magyart vertek meg? Hányat öltek meg? Tudtok akár egy konkrét esetről is? Mert úgy beszéltek róla, mintha minden nap lenne több ilyen eset is.
Úgy kell nektek az a néhány eset mint egy falat kenyér. Azt ismételgetitek el minden nap, azt vetítitek ki mindenkire, olyanok millióira akiknek semmi közük hozzá. Amikor ezt teszitek akkor ugyanolyanok vagytok mint az ukrán nácik, nem vagytok jobbak náluk, az ő megfelelőik vagytok a másik oldalról. Néhány ember bűncselekményeit vetítitek ki egy egész népre, néhány esetet próbáltok állandó ismételgetéssel mindennapos esetnek beállítani. És ezt azért teszitek, hogy legyen okotok uszulni ugyanúgy ahogy ők teszik.

Az ukrán náciknak is csak az 1%-a követi el tettlegesen a bűncselekményeket, konkrétan azok a személyek akik rongálnak és ölnek, de az ukrán nácik zöme, a 99%-uk csak károg és uszít. Ti is ilyen nácik vagytok aki csak károg és uszít, én nem mondtam rólatok soha, hogy a keménymaghoz tartoztok akik ölnek és rombolnak, ti a károgó és uszító zömnácikhoz tartoztok, akik az én szememben ugyanolyanok mint az ukrán zömnácik.
Az ukrán nácik tetteit nem vetítem ki az ukrán népre, inkább sajnálom a szerencsétleneket hogy ilyen politikai vezetés jutott nekik. Erre a vezetésre viszont igenis kivetítem a szélsőségesek tetteit, mert nem az számít hány képviselőjük van a Radában, hanem hogy tesz-e valamit az erőszakoskodók ellen a karhatalom és a bíróság. Ha meg szerinted bunkósbottal és hasonló baráti szerszámokkal szétverni egy falunapot tucatnyi embert kórházba juttatva az szerinted nem bűncselekmény, akkor megvan rólad a véleményem (igaz, eddig is eléggé megvolt, csak most rátettél néhány lapáttal). :(:mad:
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
T

Törölt tag 1526

Guest
Elvtársak! Új fogalom alkotódott! Kazinczy forog a sírjában, mint a ventilátor! ZÖMNÁCI......
Te pedig, Ulippo elvtárs, bevonulhatnál tartalékosnak! Egy dolog van, amiben egyetértünk: az orosz titkosszolgák ugyanúgy jelen vannak, mint nyugati kollégáik. Ukrajna tragédiája, hogy a nyugati és a keleti érdekek ütközőpontjába került. Külön tragédia, hogy nemzettestvéreink emiatt ISMÉT csak szívnak, és ez enyhe kifejezés. Aki pedig nekik próbálna segíteni, érdekeiket képviselni, szót emelni értük, az már ZÖMNÁCI....
Ulippo.... volna egy tanácsom hozzászólásaid alapján, igazán barátilag: irány Venezuela! Ott - még - egy darabig igazat is adnának Neked...
Aki segíteni próbál az nem ugyanazt teszi a másik oldalról mint akik ártani akarnak. Akik segíteni próbálnak azok mindkét oldalon a békét és az együttműködést keresik. Akik ártani akarnak azok mindkét oldalon a békétlenséget és az ellenségeskedést keresik és ezzel magyarázzák, hogy miért békétlenek és ellenségesek maguk is.

Nem az ilyenek fognak segíteni, akik mindkét oldalon állandóan csak gyűlölködnek és uszítanak, tőlük semmi jó nem származik, tőlük nem lesz jobb a helyzet csak rosszabb. Javítani csak a jó emberek tudnak a helyzeten és az állandóan magukat és egymást hergelő nácik nem tartoznak közéjük.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 516
14 987
113
Aki segíteni próbál az nem ugyanazt teszi a másik oldalról mint akik ártani akarnak. Akik segíteni próbálnak azok mindkét oldalon a békét és az együttműködést keresik. Akik ártani akarnak azok mindkét oldalon a békétlenséget és az ellenségeskedést keresik és ezzel magyarázzák, hogy miért békétlenek és ellenségesek maguk is.

Nem az ilyenek fognak segíteni, akik mindkét oldalon állandóan csak gyűlölködnek és uszítanak, tőlük semmi jó nem származik, tőlük nem lesz jobb a helyzet csak rosszabb. Javítani csak a jó emberek tudnak a helyzeten és az állandóan magukat és egymást hergelő nácik nem tartoznak közéjük.

Rendben.....
Akkor légy oly kedves és nyilatkozz! Mit kéne tennie az itthoni magyarságnak, kormányunknak, SZERINTED, hogy véget érjenek az atrocitások és visszavonják azokat a törvényeket, melyek sújtják a kárpátaljai magyarokat? Talán bólogassunk? Talán mosolyogjunk, hogy kössziiii...? Talán egyszerűen ne foglalkozzunk velük?
SZERINTED?
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az ukrán nácik tetteit nem vetítem ki az ukrán népre, inkább sajnálom a szerencsétleneket hogy ilyen politikai vezetés jutott nekik. Erre a vezetésre viszont igenis kivetítem a szélsőségesek tetteit, mert nem az számít hány képviselőjük van a Radában, hanem hogy tesz-e valamit az erőszakoskodók ellen a karhatalom és a bíróság. Ha meg szerinted bunkósbottal és hasonló baráti szerszámokkal szétverni egy falunapot tucatnyi embert kórházba juttatva az szerinted nem bűncselekmény, akkor megvan rólad a véleményem (igaz, eddig is eléggé megvolt, csak most rátettél néhány lapáttal). :(:mad:
Én még nem hallottam erről az esetről. Jó lenne ha adnál róla olyan forrást amiből kiderül, hogy hol volt ez, mikor, ki voltak és annak sem ártana utánanézni, hogy elkapták-e őket, meg lettek-e büntetve. Mert lehet, hogy el lettek kapva és meg lettek büntetve, csak téged az már nem érdekel, mert téged mindig csak az uszulás érdekel.

És szívesen hallanék tőled olyan pozitív esetekről is, amikor a normális magyarok és ukránok valami pozitívat tesznek egymásért, mert ilyen esetek is vannak, csak az ilyen esetek téged nem érdekelnek, mert azokkal nem tudod hergelni magad, mert hogy te állandóan csak ezt teszed, és azokkal az esetekkel nem lehet uszítani sem, mert ez a másik állandó szokásod a dühöngés mellett.
 
Status
Not open for further replies.