[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Egyébként ez olyan ovis szintü kirohanás-hiszti. Hagy döntse már el minden ember saját maga, hogy azonosul-e az EU/Nato politikával.


Ez nem ovis kirohanás és nem saját egyéni döntés bár nem szavaztam OV-re, de nem kérdőjelezem meg, hogy Ő MO miniszterelnöke. Ugyanez a felfogásom a NATO-ról és az EU-ról is. Azt meg kifejezetten undorítónak tartom, ha Putyin, reklám videóit népszerűsíted!!!!
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Miert ez a kirohanas? Semmi okod nincs ra.
Ha megint alkoholos befolyasoltsag alatt forumozol akkor persze nem szoltam. Folytasd csak nyugodtan! :)

Latom poccensz a hazaarulozasra. Pedig nincs ezen mit szepiteni. Teljesen jogos ez a jelzo.


Ne próbálj már megint egy nemlétező -mert virtuális- karakter gyilkosságát elkövetned. Azt hittem rólad, hogy sokban nem értünk egyet, de azt nem gondoltam volna rólad, hogy a keleti mackó téged is ennyire a bűvkörébe vont. Éltél Te is egyáltalán a múlt rendszerben???
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 304
113
a kérdés csak az hogy az életszínvonalat a gyerekvállalás hogy befolyásolja
a nyugdíjrendszermentes országokban alapvetően meghatározza az időskori létbiztonságot a bőséges gyermekáldás, mert anélkül az árok partján rohad meg a zember
ahol meg nyugdíjrendszer - mindegy milyen, tőkefedezeti feki vagy más - válik általánossá, ott ez a motiváció elmarad, így a gyerek is elmarad
Azért ahol magánnyugdíj rendszer van ott egy kicsit nagyobb a termékenységi ráta.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
nem gondoltam volna rólad, hogy a keleti mackó téged is ennyire a bűvkörébe vont. Éltél Te is egyáltalán a múlt rendszerben???
Nem erdekel a macko, de a nyugat jelenleg vallalhatatlan.
Eltem a mult rendszerben. En vagyok az utolso kisdobos. :)
Orulok neki, hogy osszeomlott. A baj az, hogy csak a gazdasagi haborut vesztettek el. Az ideologiait sajnos megnyertek. Nezd csak meg a nyugati neobolsevik eszetleneket...:eek:
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Miert ez a kirohanas? Semmi okod nincs ra.
Ha megint alkoholos befolyasoltsag alatt forumozol akkor persze nem szoltam. Folytasd csak nyugodtan! :)

Latom poccensz a hazaarulozasra. Pedig nincs ezen mit szepiteni. Teljesen jogos ez a jelzo.


Azért ugrom a hazaárulózásra, mert vélt előnyök belengetésével mind a múlt rendszer, mind a rendszerváltás utáni időszak nomenklatúrája próbált rávenni arra, hogy másokat figyeljek meg, zsaroljak meg, sértsem meg a titkaikat, építsek hálózatot. sokmindent tudtam tolerálni, de ezt nem. Ha neked van erről tapasztalatod, akkor őszintén vallhatnál itt róla nekünk, hogy könnyíts a lelkiismereteden. De ez a gyónás még több Putyin f..sz szopkodó elvtárstól is elvárható lenne...
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Nem erdekel a macko, de a nyugat jelenleg vallalhatatlan.
Eltem a mult rendszerben. En vagyok az utolso kisdobos. :)
Orulok neki, hogy osszeomlott. A baj az, hogy csak a gazdasagi haborut vesztettek el. Az ideologiait sajnos megnyertek. Nezd csak meg a nyugati neobolsevik eszetleneket...:eek:


Tudod mi a szar szerintem, neobolsevik nyugaton ( az ultrabalos 68-as generáció), keleten (poszkommunisták) és itthon (ezt már nem részletezem, mert belpol lenne). Igazából ez a felállás vállalhatatlan...Igazi agyrém... Korábban a nyugatiaknak lehettek illúziói a SZU-ról (pld. francia kommunisták), a keletieknek meg nyugatról (most pld. Szolzsenyicin jut eszembe). De mindez a múlté. Az illúziók leomlottak...
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Egyébként ez olyan ovis szintü kirohanás-hiszti. Hagy döntse már el minden ember saját maga, hogy azonosul-e az EU/Nato politikával.
Nem mindenki, a magyar katonák nem egyénileg döntik el melyik szövetségi rendszer oldalán állnak, hanem együtt a NATO oldalán vannak. A ti kis alternatív világotokban lehet Oroszország a szövetségesünk és a NATO az ellenségünk, de ez a tényen nem változtat. Az EU-ban még a szövetségeseidet is szabadon szidhatod és imádhatod az ellenfeleidet is. Oroszországban ha ilyen NATO\EU propagandát nyomnál mint itt az oroszt, a barátaid már rég bebörtönöztek vagy megmérgeztek volna.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
nincs azzal semmi baj ha a világ és vele térségünk legerősebb katonai hatalmának vagyunk a katonai szövetségesei, így van ez jól
ez szolgálja az ország biztonságát, érdekét
a probléma itt csak a déja vu
hogy ez már egyszer megtörtént
hogy térségünk legjelentősebb katonai hatalmának voltunk a szövetségesei, mert az szolgálta az ország biztonságát, érdekét
és ez a szövetséges egyszercsak elindult oroszország felé, és minket is bevont
és menni kellett, mert szövetségesek voltunk
aztán hogy az ukránok támadtak meg egy krími rádióállomást kassa bombázta lengyelországot vagy valahogy másképp volt ott az elején az a szörnyű komoly ok ami miatt el kellett küldeni azt a hadsereget, az nagyjából lényegtelen a végkifejlet szempontjából


A gond az, hogy az ellenem posztolókat lájkolók nick nevei alapján állítható, hogy a Putyin-orosz fanok igazi fityisz drukkerek (Celebra után szabadon) is egyben, Ezt nevezem én igazi hazafiságnak, egy rendszeridegen nagyhatalom szekerének a tolását. Én voltam VSZ katona. Semmi bajom az orosz néppel, találkoztam akkor is velem egykorú kopaszra nyírt katonákkal. A probléma lényege egy elköteleződésben rejlik. Normális ember nem sza..rik oda, ahonnan eszik.(EU, NATO). Itt, bocsássatok meg nekem, de megítélésem szerint régóta ez történik többek által művelve. eddig szinte csendben, de a minapi politikai események óta ki is bújt az eddig rejtett szög a zsákból...
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick and aamen

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 483
24 104
113
Igen én valószínűleg hazaárulónak minősültem a VSZ-ben (nem tudom volt-e megfigyelési kartonom, sosem néztem utána, de lehetséges), pedig becsülettel bevonultam és ott kellett szégyenkeznem magam és a többi állapotok miatt. Igen, éheztünk akkoriban Nagyatádon és méhészeteket, pincéket törtünk fel élelem reményében, pld.... Egyetemista koromban a katonai rendészek jöttek értem a koliba, mert akkor volt még érvényben egy rendelet, hogy a leszerelés után valamennyi ideig, arra emlékszem, kb. egy hónapig az emlékeim szerint, katonai jogszolgáltatás alá tartoztunk és ha valaki bűncselekményt követ el, azt a katonai jogszabályok alapján ítélik meg. Én pedig voltam annyira béna, vagy naív akkor, hogy feljelentést tettem a hadügyminiszternél az MN-ben uralkodó állapotok miatt.. Mert amikor előfelvételisként leírtam a sorkatonai szolgálatom alatti visszásságokat (pld.: hogy egy sorkatona társamat éjjel gyanús körülmények között ütött el egy katonai teherautó, meg egy másikat a megőrülésig kínoztak, konkrétan kényszerzubbonyban vitték el a körletből, meg még stb....), akkor értem is jött autó, igaz nem fekete, hanem csak egy UAZ, gépfegyveres katonai rendészekkel és elvittek.... Aztán az akkori lakhelyem szerint illetékes hadkiegen vallattak, étlen szomjan, a pofámba világító lámpával, mint az akkori "Megré felügyelős filmekben". Van fogalmad arról, hogy fél órán keresztül, ha ezt állod, még nincs semmi szadizmus benne, de amikor 4-6 órán keresztűl kell állnod, nos nem kellemetlen, hanem maga a valódi BDSM. Pedig ezt korábban el sem tudtam volna képzelni...Miközben azt mondogatták, kicsinálnak, derékba törik a nem létező karriered, ha nem írom alá az előre megírt vallomásomat. Meg börtönnel, katonai bírósággal fenyegetőztek…Az egyetemről való kirúgatásom, még a legenyhébbb megoldásban is szerepelt. közben elővették, anyám, és nagyapán múltját, hogy nem voltak jó káderek, bár apám az MSZMP lelkes, de minden funkció nélküli híve volt... Ez nem múlik el nyomtalanul... Pedig én alapból nem voltam rendszer ellenes, de ezekkel a túlreagált dolgokkal tettek azzá még 86-ban. Aztán ez egy életre szóló lecke volt a számomra, mert amikor 92-ben megkeresett a Katonai biztonsági hivatal (Gyaraki Kálmán vezérőrnaggyal tárgyaltam ez ügyben), nyilván nemet mondtam a felkérésűkre, amit a szockó alatti "hősi" helytállásom alapozott meg szerintük. Aztán, kb. 95-ben be akart szervezni a Nemzrtbiztonsági Hivatal egyik ügynöke, nyilván neki is nemet mondtam, elmesélve neki közben ugyanezeket a sztorikat. A nevére már nem emlékszem, pedig akkoriban egy társasházban laktunk és alattunk laktak. Talán (sőt biztos) Bonczok Károly-nak hívták az illetőt. Ma már biztosan nyugdíjas.... Úgyhogy, aki ezeket a történéseket nem élte végig, az nem értheti meg a hozzáállásomat. Én ma pld. rendszer kritikus vagyok, de nem bontanám fel semmiképp azokat a kapcsolatokat (EU, NATO), amelyek lehetővé teszik sajnos ezt az elcseszett formáció regnálását. Akik nagyrésze akkor azzal kérkedett, hogy elkerülte a katonai szolgálatot... Hát én ezt is útravalóul kaptam a múltból... De te talán nem is éltél ekkor és vannak romantikus elképzeléseid az akkoriakról. A legkisebb politikai elhajlást is minimum így torolták meg...Azért írtam le mindezt, hogy ne legyenek illúzióid a múlttal kapcsolatosan, ahol a gumitalpúak ugyanúgy jelen vannak, mint akkor, de mivel ma már van net, így ott is... a behízelgő modorukról, már messziről szaglanak így virtuálisan is, főleg akkor, amikor meglovagolva egy hullámot, minden jóizlés határán túlmenve bomlasztanak. Ez nem tagadható...még akkor sem, ha sok érdekes orosz vonatkozású infó közé csempészik be a fő mondanivalójukat.... Én már túl régen undorodom ezektól ahhoz, hogy benyaljam a baromságaikat, amelyeknek minden infón túl van egy mögöttes tartalma és célja..... Remélem kielégítettem a kíváncsiságodat!!! Sajnos a régmúltat nem tudom meg nem történné tenni, nem felejtek és jelzem, minden titkosszolgálati munkára, márcsak lelki alkatomnál fogva is teljesen alkalmatlan vagyok. pedig látjátok, többször is kísértettek. regényt lehetne abból írni, hogy mit ígértek és mit vártak volna el ezért cserébe. Akkor legyen nagy a po..fád, ha már eléd tolták valaha a beszervezési nyilatkozatodat, hogy írjad alá, de énbennem akkoriban volt annyi idealizmus, hogy visszatoltam a papírt és a tollat, gondolkodási időt kérve. Máig gondolkozom a válaszomon....
Ja ilyen sztorit én is olvastam valahol, fatert is verte meg a rendőr minden ok nélkül meg aztán 1-2 alkalommal koncerten is volt, hogy kijöttek pofoztak aztán elmentek. Nekem meg nincs semmi romantikám azon korszak iránt, mondjuk annyi van, hogy szívesen lennék soros 1 évig ezért is gondolkozok az ömt/ött körül.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Ja ilyen sztorit én is olvastam valahol, fatert is verte meg a rendőr minden ok nélkül meg aztán 1-2 alkalommal koncerten is volt, hogy kijöttek pofoztak aztán elmentek. Nekem meg nincs semmi romantikám azon korszak iránt, mondjuk annyi van, hogy szívesen lennék soros 1 évig ezért is gondolkozok az ömt/ött körül.


Ha soros lennél és én öregkatona, lenne elég ötletem, meg megélt kreativitásom ahhoz, hogy egy életre megutáld a katonaságot...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Azért ugrom a hazaárulózásra, mert
...mert van a temaban tapasztalatod.

Nem dolgoznak foloslegesen a szervek sem. Tudjak, hogy az arulasra sokan kaphatok. Van, hogy ez soha nem derul ki es van, hogy a EU parlamentben nyilvanosan csinaljak. Szvsz. neven kell nevezni a dolgokat.
Ha neked van erről tapasztalatod, akkor őszintén vallhatnál itt róla nekünk, hogy könnyíts a lelkiismereteden.
Ha nem tudod feldolgozni ezeket az elmenyeidet akkor kerj segitseget, de ne vetitsd ki masokra.
Mellesleg nincs az a rendszer ami engem megbizhatonak tartana (igaz, jogosan :rolleyes:), teged pedig mindegyik. Szoval te csak ne panaszkodj, felvagos. :)
De ez a gyónás még több Putyin f..sz szopkodó elvtárstól is elvárható lenne...
Mar megint elgurult a gyogyszered. Nekem semmi bajom a magyar-orosz kapcsolatokkal es az oroszok (kul)politikajat is vallalhatobbnak tartom mint a progressziv nyugatet. Minket nem az oroszok szivatnak, hanem masok...
Tudod mi a szar szerintem, neobolsevik nyugaton ( az ultrabalos 68-as generáció), keleten (poszkommunisták) és itthon (ezt már nem részltezem, mert belpol lenne). Igazából ez a felállás vállalhatatlan...Igazi agyrém... Korábban a nyugatiaknak lehettek illúziói a SZU-ról (pld. francia kommunisták), a keletieknek meg nyugatról (most pld. Szolzsenyicin jut eszembe). De mindez a múlté. Az illúziók leomlottak...
Bologatok. Most ebben egyetertunk.
Normális ember nem sza..rik oda, ahonnan eszik.(EU, NAT
Tenyleg jo lenne ha nem csinalnanak ide.
Ha soros lennél és én öregkatona, lenne elég ötletem, meg megélt kreativitásom ahhoz, hogy egy életre megutáld a katonaságot...
Ebben biztos vagyok es van benne tapasztalatom kisemberkent. De vajon arra is kepes lennel, hogy kedvet csinalj hozza?
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Ugyan ilyen kirohanásai voltak a választások után, a belpolt is így verette szét.


Ha valakinek más véleménye van mint neked, az szerinted a topic-ok szétverése??? Csak nem találtad meg a szent grált vagy az egyedüli üdvözítő utat. Ha az életelixírból (vagy a bölcsek kövéből) van még, priviben küldjél belőle. Előre is köszi!!!!
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 483
24 104
113
Ha valakinek más véleménye van mint neked, az szerinted a topic-ok szétverése??? Csak nem találtad meg a szent grált vagy az egyedüli üdvözítő utat. Ha az életelixírból (vagy a bölcsek kövéből) van még, priviben küldjél belőle. Előre is köszi!!!!
Te fújtattad magad amikor a többiek írtak, ugyan így hülyéztél meg támadtál mindent akkor is.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
Szpg9
Stílusra légyszíves figyelj...
Kifejezetten írritáló a megfogalmazásod és a személyeskedésed.
Olyan tagságok mellett érvelsz,mely Magyarország számára kifejezetten káros.
Nato : Gittegylet az USA külpolitikájának,gazdasági akaratának érvényesítése.
Míg Szovjet elvtársaink figyelme alatt éltünk,egyszer mentek magyar katonák másvországba felfegyverezve.
Nato tagságunk alatt, még ha közvetve is,de hány háborús helyzetbe keveredtünk?

Eu : Javasolnám Junker mai beszámolóját..
Ugyanis egy egységes európáról álmodozik az öreg.
Közös gazdaság,közös külpolitika,közös sereg..
...és azokat a tagországokat nevezte meg problémának,akik nemzetállamokkat szeretnének.
Hát tudod,közösködjön a jövőben ezzekkel a senkikkel a ... /édesanyjuk/

Nem Putyint akarom lecummantani..De ebből a folyamatosan keveredő és növekvő szarból kimaradni.
Semlegesen.

Ugyanakkor miközben euban fekete bárányok lettünk,az új amerikai nagykövet meg körültáncolta OV-t.
 

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 688
1 195
113
Ha valakinek más véleménye van mint neked, az szerinted a topic-ok szétverése??? Csak nem találtad meg a szent grált vagy az egyedüli üdvözítő utat. Ha az életelixírból (vagy a bölcsek kövéből) van még, priviben küldjél belőle. Előre is köszi!!!!
Probalom lecsendesiteni az indulatokat. ;)


Kedves Zeal, nem mindenre reagálok, de abban igazad van, hogy kísért a múlt, akkor, amikor itt éveken keresztül arról olvasok, hogy az orosz elvtársak a kérlelhetetlen, XXI. századi szuperhősök. Talán Te is észrevetted, tényleg vannak itt szekértolóik ugyanúgy, mint ULIPPO az ukránoknak. Sajnálom, hogy honfitársaim, akik hazafias buzgalmát nem kérdőjelezem meg, ezt imádják...Én is örülök az infóknak, majdminden BOKI áltsl feltettet megnézek, de ettől még nem lettem fan...

Végül leírom, sajnos a sorkatonai szolgálatot nem tudnám megkedveltetni másokkal, mert velem sem kedveltették meg.. Ez is tény, de ez sem az én bűnöm. Egyébként kérdezték már többen, ezek után mit keresek mégis itt, Hát először a műszaki technikai, hadtörténelmi érdeklődés vezetett ide, aztán láttam a biztpol topic-okat. És itt találkoztam nagyon más tapasztalatokkal, mint amik érnek. Ezek egy része taszít, míg a másik részük elgondolkodtató. Egyszer töröltettem már magam sértődésből, de most már megacélozódtam annyira, hogy akkor menjek, ha Mac felállít...
 
Status
Not open for further replies.