[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Izraeli támadás grafikán
_rtB2oxOS20.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed and jani22
  • Tetszik
Reactions: Pocok75
Nézőpont kérdése. Én a régi Szíriát a háború előtti állapotokra értettem. Amire meg te gondoltál az Asszíria. De az ott élőknek ahhoz meg kb annyi közük van mint az Egyiptomban élő araboknak.
Nem. Asszíria egy másik ügy. Szíria vagy 5000 éves, ettől északra, kb Idlibben volt 600 éven át Asszíria. Sok különböző néven futó állam volt a területén, de ez a terület mindig a Szíria nevet viselte.

Izrael mostanában elég sok légicsapást hajtott végre és egyre merészebben támadnak...Nos ezek után szerintem 1-2 hónapig felszállni se nagyon mernek majd...Esetleg orosz gépek provokációs repüléseket fognak végrehajtani az izraeli határ közelében, izraeli felségvizeken.

Izrael mostanában elég sok légicsapást hajtott végre és egyre merészebben támadnak...Nos ezek után szerintem 1-2 hónapig felszállni se nagyon mernek majd...Esetleg orosz gépek provokációs repüléseket fognak végrehajtani az izraeli határ közelében, izraeli felségvizeken.

Szerintem csirkék hozzá.

• Tetszik
Reactions: jimkirk
Izrael a felelős, mert a szírek lőtték le SZ-200-zal. Világos....:)

Hogy érteni lehessen mindenkinek (aki nem érti)

Az orosz hadsereg által kiadott jelentés szerint az izraeli pilóták fedezékként használták az orosz katonai repülőgépet, amely így a szír légvédelem célpontjába került. Miután az orosz Il-20-as gép az izraeli F-16-osok és a szír légvédelem közé került egy Sz-200-as lelőtte a gépet.

Egyébként Szergej Sojgu orosz VM felhívta a zsidó VM-et Liebermannt( aki emigráns moldáv zsidó) akivel közölte, hogy Oo az Il-20 lelövésért és a 15 fős személyzet haláláért teljes mértékben Izrael a felelős.

• Tetszik
Reactions: fishbed and jani22
Egy dolgot én nem értek... Oroszok panaszkodnak , hogy izraeli fel csak egy perccel a csapás előtt szólt nekik.... Sz-400 radar ilyenkor mit csinál? F-16 lopakodó? Nem láttak előre az oroszok, hogy alakul a helyzet? Nem tudtak rászolni az izraeli gépekre? Vagy csak úgy célba venni ezeket? Ráijeszteni....figyelmeztetni.... Ha már a Latakiaban is bombáznak az izraeliek, akkor már lassan a Hmeimim fölött....

Az orosz hadsereg által kiadott jelentés szerint az izraeli pilóták fedezékként használták az orosz katonai repülőgépet, amely így a szír légvédelem célpontjába került. Miután az orosz Il-20-as gép az izraeli F-16-osok és a szír légvédelem közé került egy Sz-200-as lelőtte a gépet.

Aki eddig nem értette, az ezután sem fogja (akarni).

Egy dolgot én nem értek... Oroszok panaszkodnak , hogy izraeli fel csak egy perccel a csapás előtt szólt nekik.... Sz-400 radar ilyenkor mit csinál? F-16 lopakodó? Nem láttak előre az oroszok, hogy alakul a helyzet? Nem tudtak rászolni az izraeli gépekre? Vagy csak úgy célba venni ezeket?

Egy perc alatt elég nagy távolságot meg tudnak tenni, ha meg irányváltás is volt közben, akkor nem feltétlenül kiszámítható, hogy mit fognak csinálni. Szerintem.

Egy dolgot én nem értek... Oroszok panaszkodnak , hogy izraeli fel csak egy perccel a csapás előtt szólt nekik.... Sz-400 radar ilyenkor mit csinál? F-16 lopakodó? Nem láttak előre az oroszok, hogy alakul a helyzet? Nem tudtak rászolni az izraeli gépekre? Vagy csak úgy célba venni ezeket? Ráijeszteni....figyelmeztetni.... Ha már a Latakiaban is bombáznak az izraeliek, akkor már lassan a Hmeimim fölött....
Az,hogy egy Iraeli kötelék repül nemzetközi vizek felett párhuzamosa a partvonallal nem egy extra dolog.Szerintem elég mindennapos lehet.

• Tetszik
Reactions: fip7 and rappali_

Vagy így volt, vagy nem. (Inkább nem, az orosz kommunikációt ismerve.) A szírek lőtték le, nem a zsidók (vagy a franciák, békaemberek, ufók, stb.) Viszont Aszad elvtárs stratégiailag fontos, ezért nem lehet seggbe rúgni, helyette kenjük másra.... (Ld. a törökök által lelőtt Szu esetét: szankciók, fenyegetések, majd összeborulás. És a különben is kurdok qrvanyját)

• Tetszik
Reactions: Pocok75
Vagy így volt, vagy nem. A szírek lőtték le, nem a zsidók (vagy a franciák, békaemberek, ufók, stb.)
Vagy jártak az amerikaiak a holdon vagy nem.....hagyjuk már ezt.Nem fog egy radarkezelő összekeverni egy lassú utasszállító méretű céltárgyat a tenger felett magányosan repülve egy vadászgéppel,még akkor sem ha arab.
Hogy végül is blama ciki stb. az. De attól még a rafinált kis Izrael a ludas a direkt provokációival.Hülye aki állja.

Egyébként Szergej Sojgu orosz VM felhívta a zsidó VM-et Liebermannt( aki emigráns moldáv zsidó) akivel közölte, hogy Oo az Il-20 lelövésért és a 15 fős személyzet haláláért teljes mértékben Izrael a felelős.
Majd valamivel lebarterezik. Szerintem harckocsi éjjellátóval, vagy pilótátlan repülőkkel.