[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 831
35 399
113
Háborús tanács állt fel az Esti politikai beszélgetőműsorban: Szakértők vitatják, hogy lehet legyőzni az USA- t
angol nyelvű felirattal

 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
СССР существует - Российская Федерация это признаёт. Официальные документы
The USSR exists - the Russian Federation admits. Official documents

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 837
65 445
113
Azért az USA mostani kormánya messze nem az Amnesty támogatója.
A Freedom House pld. az a külügy cége, de az Amnesty egy magánszervezet egy általunk jól ismert ember kreálmánya, aki Clinton családdal nagy szerelemben van de a szőke herceggel örök a harag.
Ha már a Clinton család.
Azt tudjátok ki volt Clinton tábornok a fügétlenségi háborúban és mirúl híresült el? :)
Az brit volt. De ezen felül passz, bár olvastam többször is. Valahol az északi részen volt a serege New York környékén.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 821
81 170
113
Mai négyes csúcs Isztambulban:

44894407_1527241214041981_3670351482042974208_n.jpg

45002185_1527241794041923_9053365694996938752_n.jpg

44905830_1527241857375250_574640433494228992_n.jpg

44859939_1527241907375245_5379422830020526080_n.jpg
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Nem pont erre gondoltam, hanem konkrétan mi hiányzik Oo-nak, hogy demokrácia legyen (szerinted) . Van itt a fórumon pár "szagértő", akik diktatúrát emlegetnek Oo kapcsán, közben xart sem tudnak róla...


Mivel kicsit jobban vagyok már, ezért ígéretemhez híven megpróbálok válaszolni. Szabad választások és több párt van, tehát ugye diktatúrának nem lehet nevezni. Viszont a hatalmi ágazatok szétválasztása már nem az igazi:

"Az Orosz Föderáció kormányformája az alkotmány alapján félelnöki, a gyakorlatban azonban inkább erős, tekintélyelvű elnöki rezsimként viselkedik. Ennek oka, hogy a demokratikus intézményi berendezkedést a fékek és ellensúlyok aszimmetriája jellemzi a végrehajtói hatalom csúcsát jelentő államfővel és a prezidenciális adminisztrációval szemben. A hatalmi ágak nincsenek szétválasztva, a centralizált elnöki kormányzatot nem korlátozza sem a bírói hatalom, sem pedig a törvényhozás. A közvetlenül választott, széles legitimációval bíró elnök jelöli ki az ügyészeket, a legfelsőbb bírákat és az alkotmánybírókat, de a kormányt is. Feloszlathatja a parlamentet, népszavazást írhat ki, és törvénytervezetet is benyújthat."

https://kronika.ro/szempont/orosz-patyomkin-demokracia

Aztán, amit az ellenzéki (mondhatom, Putyin ellenes) Navalnijjal művelnek. Ez nekem kvázi kézivezérelt rendőrség-bíróságnak tűnik.

Aztán, a nyugdíjkorhatár emelése elleni tüntetés "kezelése" sem épp egy demokratikus jogállamra emlékeztet:

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/fotok-brutalisan-vertek-szet-a-tunteteseket-oroszorszagban


fotok-brutalisan-vertek-szet-a-tunteteseket-oroszorszagban_image_71750b62e847babf4a00099c8ca9


És végül, a Wagner. Én úgy tudom, hogy Oroszországban törvényellenes az efféle PMC-k működése-működtetése. Na most, a Wagner ellen indult már eljárás és leállították a tevékenységét? Ha nem, miért is nem?

https://www.dw.com/ru/чвк-вагнера-все-что-о-ней-известно/a-42596738
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Wolfram

Az hogy a technikai reszletekhez nem ertek, nem jelenti azt hogy nem lattam meg backdoort. ;)

Ha te elhiszed a 'segiteni jottunk' meg a hasonlo dumakat az nem az en bajom.


Backdoort már én is láttam, sőt nálam is van olyan. ;)

Most tényleg menjek le gyökkettő szintre és kezdjem el magyarázni, hogy mindenki, egyéni, szervezeti, vagy állami szinten elsősorban a saját vélt, vagy valós érdekeit próbálja érvényesíteni? Nyilván az amcsiknak, meg a többi NATO-tagnak is vannak-lehetnek olyan érdekeik, amik nekünk nem érdekünk. Olyanok is, amik ránk nézve károsak lehetnek. Meg olyanok is, amik közösek és hasznosak. És azokat nem kell hagyni érvényesíteni legalább itthon, amik ránk nézve károsak. Na erről ennyit.
AIM-120-ra vissza. Ez egy termék, amiért fizettünk. Ha ilyen feltételekkel adnák el (bár a technikai megvalósítása a szerinted meglévő feltételeknek elég homályos, te meg elismerten nem értesz hozzá, ugye), akkor van még a piacon más gyártó is, más országokban. Szóval aki (mint korábban írtam már) így vesz rakétát, az nettó hazaáruló.

Azt tudtátok, hogy a nehézfémek már kis mértékben is tartósan károsítják a szervezetet? :)

Hát még akkor, ha annak a nehézfémnek történetesen komoly mozgási energiája is van. :)

Az indítás utáni 30 másodpercben kitudnánk lőni őket, akkor az még az ororsz radar észlelés szintje alatt van. És az jó nekünk :)


Örülök neki, ha így van, de melyikre gondolsz? A CM-ekre, vagy a ballisztikus rakétákra? Vagy bármelyiket ki tudnánk lőni?
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 744
4 492
113
Iszlám hatalomátvétel – sötét képet fest Európa jövőjéről a német író Thilo Sarrazin Németország felszámolja önmagát című, nem titkoltan provokatív műve mára már minden idők egyik legkeresettebb könyvévé vált Németországban. A szerző legújabb alkotása ismét komoly vitát kavart, ami nem meglepő, hiszen témája az iszlám, amely az SPD, vagyis a német szociáldemokrata párt egykori politikusa szerint hatalomátvételre készül Európában – hangzott el az M5 Ez itt a kérdés című műsorában.

A német közgazdász, egykori pénzügyi szenátor új könyvének címe már önmagában figyelemfelkeltő: „Ellenséges hatalomátvétel”. A mű az iszlám vallás európai térhódításáról, és az azzal járó társadalmi konfliktusokról szól.

Sokak tiltakozása ellenére az író úgy gondolja, az országnak azért van szüksége erre a könyvre, hogy szembenézzen egy közelgő nagy problémával. A könyv állítása szerint ugyanis két-három generáció, azaz ötven-hetven év múlva, Németországban az iszlám kultúra, értékrend és stílus veheti át a hatalmat.

A közmédia helyszíni tudósítója exkluzív interjút készített a szerzővel a Frankfurti Könyvvásáron. A beszélgetés zaklatott körülmények között készült, mivel Thilo Sarrazin, az őt érő támadások és fenyegetések miatt, állandó biztonsági védelem alatt áll. Thilo Sarrazin a Frankfurti Könyvvásáron mutatta be új könyvét.

Thilo Sarrazin az elejétől a végéig elolvasta a Koránt, következtetései ennek alapján születtek. A könyv megosztja Németországot, és már a megjelenése előtt óriási port kavart. Szerinte az iszlám hátráltatja a fejlődést, a gazdasági növekedést és a szabad gondolkodást. Az író sötét képet fest Németország és Európa jövőjéről.

"Az iszlám nem pusztán vallás, hanem egyben politikai ideológia is, hasonló ahhoz, amilyen a kommunizmus volt. „A politikai ideológia és a vallás együttese sajátos módon formálja az iszlám hívőket. A Koránból egyértelműen levezethető, hogy az ideológia milyen irányban igyekszik formálni a híveket”

A Koránból fakadóan meghatározhatók a muszlimok alapvető jellegzetességei. A muszlimok a többi embertől felsőbbrendűnek érzik magukat, hiszen a többieket hitetlennek tartják. Emiatt megtehetik, hogy másoktól kevesebbet dolgozzanak. Nem véletlen, hogy az iszlám országok elmaradottak – nyilatkozta a szerző. A nők a társadalmukban egy alsóbbrendű csoport tagjai, teljes mértékben a férfiaktól függnek, fiatalon házasodnak és sok gyermeket hoznak a világra. Az iszlám e tekintetben kulturálisan és civilizációs szempontból is elmaradott, ugyanakkor demográfiailag nagyon erős – hangsúlyozta.

„Ugyanakkor a muszlimok száma a magasabb születési arány és a bevándorlás miatt generációról generációra növekszik, és ez a folyamat rendkívül gyorsan zajlik. Hatvan évvel ezelőtt, vagyis két generációval korábban, Európában gyakorlatilag nem voltak muszlim közösségek Bosznia-Hercegovina határain kívül” – tette hozzá.

Napjainkban 28 millióra tehető a muszlimok száma Európában. A fiatalabb korosztályok körében arányuk hatványozottan nagyobb, 10-15, valamint 20-30 százalék körül alakul – jegyezte meg a szerző.


 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Az amcsik nem tudnak atomot ide telepíteni a tudtunk vagy a beleegyezésünk nélkül
Miért ne tudnának, ők (sem) soha nem közlik hol vannak az atomfegyvereik, még a nyilvánvalóan atomfegyver-hordozó hajóikról sem. Ha esetleg egy európai/japán/bármilyen kikötőbe befutó US NAVY hadihajónál konkrétan rákérdeznek: "Van-e atomfegyver a USS X hajón?", akkor is kizárólag a "No comment" jön vissza.
 
  • Tetszik
Reactions: gioo

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Mondjuk lefoglaljuk? Elszállíttatjuk? Odaadjuk az oroszoknak? Van pár lehetőség. :)
Mármint hogyha tudjuk hogy hozzák az atomfegyvert, meg azt is hogy mikor hozzák és hová?!! Kérlek adj már egy hivatkozást/linket/bármit, amikor ilyen adatokat bárhol/bármikor ELŐRE közöltek a nyilvánossággal?!!
 
  • Tetszik
Reactions: gioo

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Én úgy veszem észre Finnországon eddig nem gázoltak át, Svédországon se, pedig egyik se NATO-tag ...
És volt olyan időszak mikor még mi se voltunk NATO-tagok, Szergej mégse jött vissza.
Finnország és Svédország a nyugat része. Mi meg most megyünk vissza Putyin seggébe.
 
Status
Not open for further replies.