[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Sajnos ez errefelé mindennapos!
Elég egy hosszabb kórházi kezelés és már nincs hová hazamenni!
Kelet-Magyarország is tele ilyenekkel. Kisebb települések külső utcái pont így néznek ki. Lerombolt, félig elhordott házak, és pontosan tudható, hogy a dolgos kisebbség lakta le ezeket.
Ezt kéne mutogatni a körúti értelmiségnek, de nem ám a kamera által, menjenek ki oda és szembesüljenek a valósággal.
Most voltam egy ilyen településen, közölték, hogy 8-10 család (amelyekben 6-7 gyerek is van) kizárólag lopásból tartja fenn magát. És egymástól is bugáznak, eszük ágában se volt soha dolgozni. Namost ezt egy közülük való mondta, tehát nem más találta ki.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 693
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 500
113
Diplomatának adta ki magát a részeg ukrán cigicsempész, persze lebukott.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai 2018. november 5-én az M3-as autópályán ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő férfit, aki bizonytalanul haladt a forgalmi sávokban. A járművezető az igazoltatás során azt nyilatkozta a rendőröknek, hogy diplomata, majd átadott egy lengyel magánútlevelet és egy diplomáciai mentességet igazoló okiratot, amely az elsődleges ellenőrzés során hamisnak bizonyult.

A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy a férfi diplomáciai mentességgel nem rendelkezik. Mivel a helyszínen felmerült a gyanú, hogy a férfi ittas állapotban vezette a járművet, ezért mintavételre előállították. Az általa vezetett jármű átvizsgálása során annak utas- és csomagteréből nagy mennyiségű, közel 17 millió forint értékű csempészett cigaretta, valamint további hamisított okiratok és forgalmi engedély került elő.

Az 54 éves ukrán állampolgárral szemben a Mátészalkai Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétsége és közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrök a külföldi férfit és a gépkocsiban szállított jövedéki terméket költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt átadták a további eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-in...kedesrendeszet/ittasan-csempeszett-cigarettat


17 millió értékű cigi egy személygépkocsiban?
Mekkora szgk volt az,vagy valami hosszított limó?
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
17 millió értékű cigi egy személygépkocsiban?
Mekkora szgk volt az,vagy valami hosszított limó?
Most pontosan már nem emlékszem de fel van szorozva hazai árra. A jövedéki adó meg még valami hozzámegy, meg ugye az alap ára x valamennyi. Kb egy átlag magyar cigi ára a képlet, mondjuk 1100ft. Ez még nagyon régről rémlik 10-12 év.Szóval már lehet nem így van. A büntibe meg kell fizetni a jövedéki adót + a büntetést aminek a mértékére nem emlékszem, de rémlik mintha differenciálva lenne mennyiségtől függően, és kevesebb mint a jövedéki adó /dobozra kiszámítva. Én 2006 körül hordtam a Hő-Song-Cső piaccal szemben levő Ganz telepről cigit, havi egy fordulót. A régi F-es Astrába nem fért be a csomagtartóba 200-230 karton. Ez volt a mennyiség/hó. Két józsefvárosi kockás kínai táska plussz egy nagy kartondoboz, vagy 3 táska. Sajnos már nem emlékszem mennyi fért a táskákba kb 60? A hátsó ülésen is volt belőle mindig. 8-10 kanyart csináltam összesen, aztán befejeztem. Azért volt vele cidri. Hogy soha nem ütöttek le a pénzért? Egyedül mentem, be a piacra az emberhez. Onnét át a Ganz telepre egy udvarba. Pénz odaad, cigit kihozták vagy 10 perc múlva. Akkoriban 170-180(?) körül vettem ott, otthon eladtam 3 embernek mindet,250-260 körül, árulták kocsmába pult alól. Rég volt... Egyszer xart kaptam, meg volt égetve a karton külseje, szerintem motortérben vagy kipufogón volt tárolva. Szerencsére nem volt benn sok, 10 karton? De a cigi is xar ízű volt, de azért el lehetett osztogatni pár dobozos haveri könyörgőknek ingyen más szívességért cserébe.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Vannak az átalakított kocsik, ember plusz árú csempészetre. Küszöbbe, pótkerékbe, tankba, műszerfalba, lökhárítóba, ajtóba, stb. Voltak akkoriba spéci kocsik. 2 literes tankból ment a benzin, a motortérből valahogy, a tank meg tele motyóval. Kamion pótkerék tele cuccal, poroltóban csempészáru a kamionon, ember a műszerfalban (ez még NDK-s trükk volt) Az üzemanyag csempészet keleten megint nagy biznisz volt. Batár nagy mercik átalakítva, 100-200l is belement.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Kisebb települések külső utcái pont így néznek ki.

Már nem csak a külső utcái; de hallottam olyat, hogy Békéscsabán, nem "telepi" környezetben loptak házat. A tulaj árulta, egyszer csak a szomszédok konstatálták, hogy biztos megvette valaki, mert nekikezdett bontani a tetőt, bár furcsállták, hogy mindig este dolgoznak rajta. Ez így eltartott egy darabig, aztán valamelyik szomszéd találkozott a "régi" tulajjal és rákérdezett, hogy mégis ki vette meg, hogy mindig csak este kopácsol, mondta, hogy senki...
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
https://www.nlcafe.hu/otthon/20181106/elutazott-lebontottak-szetloptak-hazat-baranya-megye/
szetlopott-haz-768x432.jpg
Hogy lehet, hogy ez csak 300 ezer forint kár?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Hogy lehet, hogy ez csak 300 ezer forint kár?
Az egész ház érhetett vagy 1 milliót ott, vagy annyit sem. Nem azt számítják fel hogy neked most új gerenda, cserép, munkaerő mennyibe kerül, hanem hogy az az amortizált tető mennyit ért. Ha ellopják a zsigulidat az 100000ft kár, nem pedig annyi amibe az új Vesta kerül.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Az egész ház érhetett vagy 1 milliót ott, vagy annyit sem. Nem azt számítják fel hogy neked most új gerenda, cserép, munkaerő mennyibe kerül, hanem hogy az az amortizált tető mennyit ért. Ha ellopják a zsigulidat az 100000ft kár, nem pedig annyi amibe az új Vesta kerül.

Sajnos ez így van, a szerencsétlen meg ha vissza akarja állítani lesz neki vagy 3-5 millió vagy mégtöbb.
Ezért is a szándékos károkozásnál helyreállításának a költségét kellene behajtani, csak hát valamiért nem így szól a törvény. Ekkor talán a visszatartó erő is több lenne.
 

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
Most pontosan már nem emlékszem de fel van szorozva hazai árra. A jövedéki adó meg még valami hozzámegy, meg ugye az alap ára x valamennyi. Kb egy átlag magyar cigi ára a képlet, mondjuk 1100ft. Ez még nagyon régről rémlik 10-12 év.Szóval már lehet nem így van. A büntibe meg kell fizetni a jövedéki adót + a büntetést aminek a mértékére nem emlékszem, de rémlik mintha differenciálva lenne mennyiségtől függően, és kevesebb mint a jövedéki adó /dobozra kiszámítva. Én 2006 körül hordtam a Hő-Song-Cső piaccal szemben levő Ganz telepről cigit, havi egy fordulót. A régi F-es Astrába nem fért be a csomagtartóba 200-230 karton. Ez volt a mennyiség/hó. Két józsefvárosi kockás kínai táska plussz egy nagy kartondoboz, vagy 3 táska. Sajnos már nem emlékszem mennyi fért a táskákba kb 60? A hátsó ülésen is volt belőle mindig. 8-10 kanyart csináltam összesen, aztán befejeztem. Azért volt vele cidri. Hogy soha nem ütöttek le a pénzért? Egyedül mentem, be a piacra az emberhez. Onnét át a Ganz telepre egy udvarba. Pénz odaad, cigit kihozták vagy 10 perc múlva. Akkoriban 170-180(?) körül vettem ott, otthon eladtam 3 embernek mindet,250-260 körül, árulták kocsmába pult alól. Rég volt... Egyszer xart kaptam, meg volt égetve a karton külseje, szerintem motortérben vagy kipufogón volt tárolva. Szerencsére nem volt benn sok, 10 karton? De a cigi is xar ízű volt, de azért el lehetett osztogatni pár dobozos haveri könyörgőknek ingyen más szívességért cserébe.
A büntetés, utoljára amit hallottam 20,000 HUF/karton, már nem éri meg, csak kamionszámra, benne vannak a vámosok is, így, hogyy a statisztika meglegyen, csinálnak önbuktatásokat is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Vagy kétszer láttam eddig és kollektíven kiverte a családnál a biztosítékot ez a "reklám" . Mondjuk fogalmam nincs mi köze egy telefon reklámnak ahhoz hogy ki magyar ki nem, vagy épp hogy el és viselkedik. Amin leginkább fennakadtam a két skinhed forma zacskobol ivó srác. Na azon mi tipikusan magyar? Egyáltalán van még zacskós tej? Ez olyan direktben sugalmazos jelenet, de a másfelek azok a rendben lévő jo magyarok. Hogy ennek mi köze a telefonokhoz, percdijakhoz passz. Volt akinél ez a "most" generáció verte ki a biztosítékot, hogy ez most mégis hogyan? Mindenesetre annyit elertek T elecomek hogy februarban nem hosszabitom meg naluk a lejáró szerződéseimet. Támogassa ezeket csak a most generáció. https://vilagfigyelo.com/lebuktatjuk-a-szomaliai-migranssal-kampanyolo-telekomot/
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Sajnos ez így van, a szerencsétlen meg ha vissza akarja állítani lesz neki vagy 3-5 millió vagy mégtöbb.
Ezért is a szándékos károkozásnál helyreállításának a költségét kellene behajtani, csak hát valamiért nem így szól a törvény. Ekkor talán a visszatartó erő is több lenne.
És min hajtsák be? Soha nem fogják/tudják behajtani. Jó néhány év, mire egyáltalán végrehajtási státuszba kerül és aztán... nincs a nevén, nevükön semmi, vagy ha van, akkor is ős öreg Zsiguli, vagy 1/2-ed házrészt -azt a fél házat meg ugyan ki venné meg? Tapasztalatból mondom, soha nem lát belőle a károsult egy kanyi vasat sem. Semmi visszatartó ereje nincs az ilyen jellegű büntetéseknek.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
És min hajtsák be? Soha nem fogják/tudják behajtani. Jó néhány év, mire egyáltalán végrehajtási státuszba kerül és aztán... nincs a nevén, nevükön semmi, vagy ha van, akkor is ős öreg Zsiguli, vagy 1/2-ed házrészt -azt a fél házat meg ugyan ki venné meg? Tapasztalatból mondom, soha nem lát belőle a károsult egy kanyi vasat sem. Semmi visszatartó ereje nincs az ilyen jellegű büntetéseknek.

Igazad van valóban, de legalább nem 100.000Ft-ot ül le a börtönben, hanem az 5.000.000-ót. Megérdemelné. 5000Ft/napra lehet számolni, ez 1000 nap (kb 2,5 év). Az azért már valami, nem csak 20 napnyi elzárás.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Igazad van valóban, de legalább nem 100.000Ft-ot ül le a börtönben, hanem az 5.000.000-ót. Megérdemelné. 5000Ft/napra lehet számolni, ez 1000 nap (kb 2,5 év). Az azért már valami, nem csak 20 napnyi elzárás.
Az tök jó, csak a boriben a te, az én, meg annak a pénzéből hederel, akitől ellopta a háztetőt.:) Kényszermunka a megoldás, vagy a rabszolgaság. Ha nincs meg az okozott kar ellenértéke akkor az állam vagy magáncég megtéríti, de a bűnös bevonul Recskre, vagy az uranbanyaba, vagy külföldi munkára kiközvetített az orosz erdosegekbe. Csak ez nem demokratikus. Vagy mégis? Mert az USA több államában van hasonló, az USA meg az etalon.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Az tök jó, csak a boriben a te, az én, meg annak a pénzéből hederel, akitől ellopta a háztetőt.:) Kényszermunka a megoldás, vagy a rabszolgaság. Ha nincs meg az okozott kar ellenértéke akkor az állam vagy magáncég megtéríti, de a bűnös bevonul Recskre, vagy az uranbanyaba, vagy külföldi munkára kiközvetített az orosz erdosegekbe. Csak ez nem demokratikus. Vagy mégis? Mert az USA több államában van hasonló, az USA meg az etalon.

Ötletnek nem rossz, de én most a hazai és európai uniós jogrendszert vettem figyelembe és ezekben bizony elég nehéz lenne integrálni ilyen változtatásokat. Meg inkább az elrettentő erőben bíznék, ha nem jön be akkor még gondolkozhatunk utána benne.
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 688
3 825
113
.. nincs a nevén, nevükön semmi, vagy ha van, akkor is ős öreg Zsiguli, vagy 1/2-ed házrészt -azt a fél házat meg ugyan ki venné meg?
Van annak veséje, kettő is...
Ki kell jelölni a familyből egyet, elbontani, ami használható, az megy a szervkereskedőkhöz, a többit meg beledarálni a kutyapárizsiba. ;)
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
És min hajtsák be? Soha nem fogják/tudják behajtani. Jó néhány év, mire egyáltalán végrehajtási státuszba kerül és aztán... nincs a nevén, nevükön semmi, vagy ha van, akkor is ős öreg Zsiguli, vagy 1/2-ed házrészt -azt a fél házat meg ugyan ki venné meg? Tapasztalatból mondom, soha nem lát belőle a károsult egy kanyi vasat sem. Semmi visszatartó ereje nincs az ilyen jellegű büntetéseknek.

Hozzáláncolni egy futószalaghoz és ledolgozza. Az "emberjogi aktivisták" persze utálnának minket, dehát most is utálnak, úgy legalább okuk is lenne.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Az tök jó, csak a boriben a te, az én, meg annak a pénzéből hederel, akitől ellopta a háztetőt.:) Kényszermunka a megoldás, vagy a rabszolgaság. Ha nincs meg az okozott kar ellenértéke akkor az állam vagy magáncég megtéríti, de a bűnös bevonul Recskre, vagy az uranbanyaba, vagy külföldi munkára kiközvetített az orosz erdosegekbe. Csak ez nem demokratikus. Vagy mégis? Mert az USA több államában van hasonló, az USA meg az etalon.

:)

Tetszik, amúgy abszulút nem lenne hülyeség a kényszermunka, sokkal komolyabb visszatartó ereje lenne mint a wellness börtönöknek.
Csak ugye az elmebeteg európai jogrendszerek nem engedik a valóban hatékony módszereket, pedig ma a mai tech fejlettség mellett gyakorlatilag töredékére lehetne csökkenteni a bűnözést, de ez nem érdeke senkinek.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 510
15 700
113
Az tök jó, csak a boriben a te, az én, meg annak a pénzéből hederel, akitől ellopta a háztetőt.:) Kényszermunka a megoldás, vagy a rabszolgaság. Ha nincs meg az okozott kar ellenértéke akkor az állam vagy magáncég megtéríti, de a bűnös bevonul Recskre, vagy az uranbanyaba, vagy külföldi munkára kiközvetített az orosz erdosegekbe. Csak ez nem demokratikus. Vagy mégis? Mert az USA több államában van hasonló, az USA meg az etalon.

:)

Tetszik, amúgy abszulút nem lenne hülyeség a kényszermunka, sokkal komolyabb visszatartó ereje lenne mint a wellness börtönöknek.
Csak ugye az elmebeteg európai jogrendszerek nem engedik a valóban hatékony módszereket, pedig ma a mai tech fejlettség mellett gyakorlatilag töredékére lehetne csökkenteni a bűnözést, de ez nem érdeke senkinek.
Sosem felejtem el, amikor a csillagban dobálták el a sittesek azt a pick szalámit, amit akkor szerelésvezetőként meg sem tudtam venni...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Amikor a fogvatartottak körülményei miatt kell fizetnie az államnak mert az nem tetszik az oda büntetésből bezartnak, ott a kényszermunka hallatára is vajon milyen reakciók lennének?
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg and fip7
Status
Not open for further replies.