[HUN] Mi-24 korszerűsítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 506
15 677
113
Páran megint nem alkalmasak itt az érdemi Vitara.
Nade:



Na, mit csináltak?



És melyik nem repült még szám szerint?

Amúgy ez itthon úgy működik, állami szinten, hogy ha szólsz, hogy valami nem jó úgy, ahogy kitalálta valaki, aki nem dolgozik vele, nem is ért hozzá, akkor először csak (finoman) rád szólnak, hogy de ez a feladat, így. Ha "visszabeszélsz", akkor jön a konkrét lebaszás, kirúgással, állami szektorban történő ellehetetlenítéssel fenyegetés. Amikor megállapítod egy hivatalos iratban, hogy valamelyik minisztérium, nem is tudom, mondjuk elfelejtett 1-2 mrd ft adót befizetni, vagy valamelyik milliárdos fejlesztés nem működik, hátráltatja a munkád, vagy az ottani működési keretek és a jogszabályi keretek nem passzolnak össze.
Nem mondom, hogy ez jó, de ezt látom.
Konkrét példa: A Miniszterelnökséget úgy két éve Lázár leköltöztette Kecskemétre, hogy történjen valami. Mostanra állt össze úgy, ahogy, mert rohadt sokan kiléptek, nem költöztek le Pestről. Levonták a tanulságot, mire felállt a rendszer, betanultak az új emberek - pár osztály konkrétan teljesen lecserélődött a költözés miatt- visszahozzák Pestre. Tippelhetsz hányan jönnek majd fel. Ezzel újabb két évre nyomorítanak meg egy állami szervet, összesen négyre.
Hatalmi gőg.
Egyedül Simicskóról hallottam, első kézből, hogy vele lehetett beszélni. Normálisan elmondtad, hogy valami nem jó, azért nem, mert, és úgy lehet javítani, hogy, és rábólintott, hogy jó, elintézi, amit el tud. Csak őt is körbevette egy slepp, ami igyekezett burokba zárni. Felfele nyal, lefelé tapos. Ez nem vezet máshoz, csak kontraszelekcióhoz.
Viszamentek a kerítéstől a susnyásba, ha police jött. A másiknál kicsit tempósabban, kicsit messzebb. Csak ennyi.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 412
43 993
113
Viszamentek a kerítéstől a susnyásba, ha police jött. A másiknál kicsit tempósabban, kicsit messzebb. Csak ennyi.
Erre mondtam azt korábban, hogy azokból a térségekből ahonnan zömmel jönnek ezek a jóravaló népségek, a Mihu-t meg pláne ismerik, félik. Ha tetszik ha nem, ez is szempont, nagyon helyesen.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
MEKAVA IV-ben is van deszanttér, nem attól függ, sőt föl tud venni lelőtt heli legénységét.
Mekava I és II változatnak volt "desszanttere",de a III és főleg a IV változatok hátsó tere inkább a lőszertárolást szolgálja.
Mihu felélesztésnek ebben a formában sima parasztakitás.Migránskergetés 10tonnás harcihelivel meg full ostobaság.
Mihuk valódi korszerűsitése,akár orosz,izraeli vagy dél afrikai,minimum 10év üzemidőre,megfelelő áron lett volna értelme.De ami történt,annak semmi.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
Találtam, állítólag a mi felújítot MI-24 gépünk kabin belseje.

47431271_2683010031724101_4352170994752815104_n.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat and zsolti

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 784
75 808
113
Hát nem csak a repképestől van távol, de a felújítottól is. Tudom, hogy dolgoznak rajta, csak nagyon nagyon lassan haladnak.
Ha már Magyarország, civil és felújított, akkor inkább a berekfürdői szovjet festésű az, ami fel van rendesen újítva.

Azt hittem,hogy ez az amelyik kész van.
 

lhsn

New Member
2012. március 5.
5
19
3
Látom olvasni senki nem tud :) Felújított pilótafülke volt a bejegyzéshez írva. A felújítás tempójáról annyit hagy írjak, hogy a mi célunk nem összedobni valamit ami minden második repülőmúzeumban megtalálható, hanem kihozni a legtöbbet az adott eszközből amit csak lehet. Jó munkához pedig idő kell és rengeteg pénz, szaktudás és munka. Nem elég a barátom barátja meg a barátjának a barátja és barátaink. Igen igen zsebbe kell nyúlni ha alkatrészeket akarunk beszerezni, csak egyesek erről nem szeretnek említést tenni. Mi annyit tudunk tenni a géppel amennyire éppen saját zsebből futja... De sebaj a magántulajdonú, magánérdekből készülő gépnél azért évente néhány ezer érdeklődőnek lehetőséget biztosítunk ingyenes rendezvényeinken, vagy a megyei Laczkó Dezső Múzeummal közösen arra, hogy közel kerülhessenek egy ilyen technikához, beleülve pedig már szinte feledteti a felújított fülkék minősége a forgószárny hiányát... Ja és a külső nem minden... gépet festeni bárki tud...