A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

232 db Leopard 2 A5. Nálam az már komoly kategóriának számít. :)

Utána néztem a wikin, s tök érdekes, hogy a Chile-Argentína-Peru szomszédok közül a minőségével mennyire kiemelkedik a Chilei hadsereg. S nem csak a szárazföldi, hanem a légi komponense is. Bevallom, meglepődtem.
Viszont az is érdekes, hogy míg Perunál és a Chileieknél van nehéz technika (MBT), addig az Argentinoknál 30 tonna feletti cucc a szárazföldieknél nincs, igaz ez legalább viszonylag korszerű. Ráadásul a Chileiek korszerűségben jelenleg még a földrésznyi Braziliára is simán rávernek, mind a szárazföldiek, mind a légi komponensben.....
Érdekes......

• Tetszik
Reactions: fip7 and blitzkrieg
Utána néztem a wikin, s tök érdekes, hogy a Chile-Argentína-Peru szomszédok közül a minőségével mennyire kiemelkedik a Chilei hadsereg. S nem csak a szárazföldi, hanem a légi komponense is. Bevallom, meglepődtem.
Viszont az is érdekes, hogy míg Perunál és a Chileieknél van nehéz technika (MBT), addig az Argentinoknál 30 tonna feletti cucc a szárazföldieknél nincs, igaz ez legalább viszonylag korszerű. Ráadásul a Chileiek korszerűségben jelenleg még a földrésznyi Braziliára is simán rávernek, mind a szárazföldiek, mind a légi komponensben.....
Érdekes......
Csile komoly tabornokokat es egyeb tisztet talalt egyszercsak par fos legenyseg es altiszt kisereteben. Neztek is nagyot a karjukon viselt furcsa keresztforman... Ugy dontottek ezek az emberekre szukseguk van igy alkalmaztak oket. Amazok meg orultek ennek. /inkabb alapoztak a szakmajukba mint meditaltak volna egy modern skandinav minimalista stilusba berendezett szobaba./erdekes sztorik es konyvek szulettek ebbe a temaba es csile ki is adta a komyveket amiket kesobb forditottak./

Picit korábbi a dolog. A 19. században a poroszok építették föl ott a hadsereget és jelenleg is a világ egyetlen Porosz hadserege, mert az eredeti már nincs meg.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Amúgy ha nem lehet itt Airbus helikről, Mi-24-ről, Komondorról, BTR-ről meg mittudomén miről beszélgetni haderőfejlesztés témában, mert mindennek van külön topikja, muszáj Dél-Amerikáról itt folytatni a diskurzust?

Amúgy ha nem lehet itt Airbus helikről, Mi-24-ről, Komondorról, BTR-ről meg mittudomén miről beszélgetni haderőfejlesztés témában, mert mindennek van külön topikja, muszáj Dél-Amerikáról itt folytatni a diskurzust?
Most miért mondassz ilyet? Torgyán József, Isten nyugosztalja, oda akart cseresznyét exportálni, barterbe meg is üthetnénk egy Leó átvátelt-:)XD

Ebbol szerintem nem fog hatalmas off topik keletkezni... Volt mar rosszabb is ennek a topiknak az eletebe.

Hogy enyhe offba tereljem csak a temat valaki osszetudna szedni nekem hogy 55 os alvazon hany fele munka es muszaki jarmu utasz jarmu kerult kialakitasra./csak azok erdekelnem ami nallunk is rendszerbe volt./

Most miért mondassz ilyet? Torgyán József, Isten nyugosztalja, oda akart cseresznyét exportálni, barterbe meg is üthetnénk egy Leó átvátelt-:)XD
Jott onnan halliszt sajnos mar nem jon... +mahart... /talan majd a kozeljovobe megvaltozik a helyzet horvat vagy szloven esetleg mindket kikotovel.

Fel egy eve amikor irtam meg nem hittek itt sokan a horvat magyar szalak szorosabbra fuzesebe... Ahogy elotte se... Pedig valos

Fel egy eve amikor irtam meg nem hittek itt sokan a horvat magyar szalak szorosabbra fuzesebe... Ahogy elotte se... Pedig valos
Azt gátolja a MOL/INA űgy, most is feltették Hernádit az INTERPOL listára, ugyanez volt a SZURGUT MOL pakkjával kapcsolatban, azt kivásárolta az állam, de a horvátok szegények mint a templom egere, a MOLt nem tudják kifizetni, olyan 4 mrd $ körüli összeg lenne.

Érdekes......
Aljas módon egy egész óceánpartot lefoglalnak...

Ebbol szerintem nem fog hatalmas off topik keletkezni... Volt mar rosszabb is ennek a topiknak az eletebe.

Hogy enyhe offba tereljem csak a temat valaki osszetudna szedni nekem hogy 55 os alvazon hany fele munka es muszaki jarmu utasz jarmu kerult kialakitasra./csak azok erdekelnem ami nallunk is rendszerbe volt./
Ha itt nem jársz sikerrel, próbáld ki a makettinfo fórumát.

Jott onnan halliszt sajnos mar nem jon... +mahart... /talan majd a kozeljovobe megvaltozik a helyzet horvat vagy szloven esetleg mindket kikotovel.

Tartsák csak meg a szemetüket.

Azt gátolja a MOL/INA űgy, most is feltették Hernádit az INTERPOL listára, ugyanez volt a SZURGUT MOL pakkjával kapcsolatban, azt kivásárolta az állam, de a horvátok szegények mint a templom egere, a MOLt nem tudják kifizetni, olyan 4 mrd $ körüli összeg lenne.

Ezért mondta Orbánunk és Viktorunk, hogy üzleti ügyként kezeli, vásárolják ki magukat.

Az azért ne zavarjon, hogy a legelső hozzászólásban pont azt emeltem ki egyik tényként, hogy még az Argentinok is képesek voltak egy vásárolt licensz (Marder) alapján szinte komplett harcjármű családot létrehozni. Ez szerinted nem lehet releváns péda?

• Tetszik
Reactions: Szittya
Ezt a topikot en nyitottam es vallaltam hogy rendezem. Szittya88 nem makettezem az igazit jobban kedvelem. 2010 ota nem kommentelek mas forumon.

A halliszt nem szemet sertes tartason meg is latszik volt nincs... /a nagy sertestenyeszto orszagok zome halliszten nevel utolso ket hetig./

Ha az rc zesre gondolsz ott nem a makett vagy a preciz masolat volt hanem ihletet meritettem a regi gepekbol formara /a szarnyforma rc nel ugyis mas min az eredetin ha jot akar az ember epiteni./ dront is epithettem volna de az dragabb lett volna igy epitettem eggyet...

Ugy emlekszem annak idelyen mindenkinek fel lett ajanlva a lehetoseg es te mar akkor is kommenteltel ide.

Ha minden igaz a tordelt bebofogeseim is es a helyesirasi hibaim is el lettek akkor fogadva... ;) /MC alja is a szavat e teren pl.../ Molnin se kell haborogni a stilusa miatt nem lessz emiatt leallitva ha nem lep at egy bizonyos pontot ami tavolabb van mint masnal... O megigerte hogy folyamatosan tesz le az asztalra es tartja magat... Nem kell meglepodni azon hogy a modi is tartja magat a irott szohoz.../ aki erzi magaban az affinitast nyugodtan besegithet mc nek... Nem fogja elutasitani a segitseget...

Az azért ne zavarjon, hogy a legelső hozzászólásban pont azt emeltem ki egyik tényként, hogy még az Argentinok is képesek voltak egy vásárolt licensz (Marder) alapján szinte komplett harcjármű családot létrehozni. Ez szerinted nem lehet releváns péda?

Hogy-hogy még az argentinok is?
4,5x nagyobb lakosságú és 30x nagyobb területű ország, mint mi vagyunk. Gazdaságilag is a világ fejlett részébe tartoznak. Sajnos még véletlenül sem vagyunk egy ligában velük.

• Tetszik
Reactions: tindalos

AT-T tüzérségi vontató (csak az alváz+meghajtás), az alapján pedig:
BAT-M buldózer
BTM-3 árokásó
MZK-2 fedezékásó

VT-55 Bika (vontató-műszaki mentő)
JVBT-55 (vontató-műszaki mentő)
BLG-60 hídvető
MTU-12 ~

A Mi-24, az airbus helik beszerzése stb az nem magyar haderőfejlesztés?