Huú azóta vártam ezt a bejelentést, mióta a K9 alvázát választották az önjárójuk alá... Lehetett rá számítani, hogy előbb, vagy utóbb a K2-vel is elkezdenek szemezgetni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez még nem bejelentés ez egy ajánlat egyelőre.Huú azóta vártam ezt a bejelentést, mióta a K9 alvázát választották az önjárójuk alá... Lehetett rá számítani, hogy előbb, vagy utóbb a K2-vel is elkezdenek szemezgetni.
remek , nagyon kíváncsi vagyok mit hoznak ki egy kiképző gépből , a grifek alá oké a felderítő konténer igaz a grifnek nem pont ez kéne lennie a fő feladatnakDe igen, 2+2 gépet írnak, azok a Zlinek. Amúgy a svédeknek is elég pöpec felderítő konténer van a Griffekhez, amivel Líbiában is voltak, már rég vehettünk volna belőle
@ms07
remek , nagyon kíváncsi vagyok mit hoznak ki egy kiképző gépből , a grifek alá oké a felderítő konténer igaz a grifnek nem pont ez kéne lennie a fő feladatnak
Ez egy valós, reális, és észszerű koncepció lenne a lengyelektől, amihez ha lenne agyunk mi is csatlakoznánk.... K2 MBT, K21 IFV, és ha már családban gondolkodunk akkor K9 is jöhet, a T72 alvázat tudunk adni hozzá.... a V4-nek erre le kéne csapni, mindenhol téma lenne a váltás. Szép kis mennyiség jönne össze amire már valóban megérné egy komplex gyártást megszervezni DE szigorúan kooperációba, mi ne álljunk neki gengszterkedni egyedül, mert nem vagyunk rá képesek.@ms07
Nagyon nagyon helyes, ismét a lengyeleknek jött meg előbb az eszük, őszintén szólva én abban a tippelős játékban is nagyon preferáltam a K2-t főleg ha a K21 IFV is jönne vele, nagyon remélem hogy megtudjuk lovagolni legalább ezt a dolgot(legalább beszállítani nekik) és 1-2 zl nyi talán ide is jönni fog (az meg már álomszerű lenne ha mondjuk itt szerelnénk legalább össze őket)
.
Vagy esetleg nem.És hogy szükség esetén odaadják azt, ami ki lett fizetve...
Hány éves vagy, királyfi ?Ma van a tüzérek védőszentjének napja (Szent Borbála). Igazán emlékezetessé tehetnék valami komoly beszerzés bejelentésével.
Úgy hívják magyarul "póráz"Jah, a hardverkulcsokat/távoli szoftveres updatet sem szeretem, csak mondom.
A németek gyártották, Marder alapon 105 mm-es ágyúval. Az argentinok úgy gondolták/ják, hogy a papmpákon a 60 tonnás MBT-k nem tudnak olyan jól boldogulni, mint ezek a közepesnek nevezett TAM-ok.[/QUOTE]Erről a - TAM 2IP (Argentina) – 2015 - ről még életemben nem hallottam, nem is tudtam, hogy argentína gyártott ilyet.
Szépen lassan, csöpögtetve lesz adagolva minden.Sajnos osztanom kell Zsolti véleményét , elkezdödött érezhető fejlesztés a honvédségben, de azért nem korlátlan pénz mennyiség áll rendelkezésre, hogy álomszerü fejlesztéseket hajthassunk végre.
Ma van a tüzérek védőszentjének napja (Szent Borbála). Igazán emlékezetessé tehetnék valami komoly beszerzés bejelentésével.
232 db Leopard 2 A5. Nálam az már komoly kategóriának számít..... s sem Chilének, ...... nem-nagyon van komolyabb cuccuk. ........
11,5 millió usd az aktuális ára, de ha V4 gyártaná és helyi alkatrészek is mennének bele jóval olcsóbb is lehetne +a pénz egy része V4en belül maradna..... jó az a K2 ,rohadt drága , .....
Csak a Merkava-XD11,5 millió usd az aktuális ára, de ha V4 gyártaná és helyi alkatrészek is mennének bele jóval olcsóbb is lehetne +a pénz egy része V4en belül maradna.
A leo2/Abrams is 10,5 millió, szóval nem onlyan nagy az a különbség ha azt nézzük, hogy mennyire húzná az ipart, modernebb és nem mondják meg mire lőhetsz vele.
232 db Leopard 2 A5. Nálam az már komoly kategóriának számít.
Csile komoly tabornokokat es egyeb tisztet talalt egyszercsak par fos legenyseg es altiszt kisereteben. Neztek is nagyot a karjukon viselt furcsa keresztforman... Ugy dontottek ezek az emberekre szukseguk van igy alkalmaztak oket. Amazok meg orultek ennek. /inkabb alapoztak a szakmajukba mint meditaltak volna egy modern skandinav minimalista stilusba berendezett szobaba./erdekes sztorik es konyvek szulettek ebbe a temaba es csile ki is adta a komyveket amiket kesobb forditottak./Utána néztem a wikin, s tök érdekes, hogy a Chile-Argentína-Peru szomszédok közül a minőségével mennyire kiemelkedik a Chilei hadsereg. S nem csak a szárazföldi, hanem a légi komponense is. Bevallom, meglepődtem.
Viszont az is érdekes, hogy míg Perunál és a Chileieknél van nehéz technika (MBT), addig az Argentinoknál 30 tonna feletti cucc a szárazföldieknél nincs, igaz ez legalább viszonylag korszerű. Ráadásul a Chileiek korszerűségben jelenleg még a földrésznyi Braziliára is simán rávernek, mind a szárazföldiek, mind a légi komponensben.....
Érdekes......