A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Amúgy azt mondtad hogy 130 darabot gyárt most a kmw. A románok meg valami 85 darab beszerzését lebegtették. Ezzel az ki is jön.
@megazez már belinkelte. Ebből az derül ki, hogy 62 megy Katarnak, 20 megy a németeknek, ez 82. Ezzel ki is jön a kb 130. Persze lehet, hogy benéztem, és csak nem szeretném, ha Leo lenne a románoknál is;)

Nemtom valahogy nehezen hiszem az amik hagynák hogy Leo-t vegyenek. Eddig szinte minden új beszerzésük USA gyártmány volt de lehet tévedek... Egyébként ahogy olvasom mindjárt becsődölnek szóval lehet ki sem tudnák fizetni... bár valószínű inkább nem esznek de nem hagyják annyiban a dolgot.
De nem akarok off topicot indítani inkább nem is linkelek. :D

Vagy vegyesen lövik(páncéltörő és repesz) vagy úgy mint az oroszok akiknél választhatsz lőszert.Van geometria csak sokat segítha nem kell közvetlen találat...
A torony oldalát és hátát eltaláló PEN lőszer az átmegy és bent kárt okozhat. Viszont még a lepapírabb része is olyan, hogy szerinted azon a HE lőszer repeszei átmennek...?

A torony oldalát és hátát eltaláló PEN lőszer az átmegy és bent kárt okozhat. Viszont még a lepapírabb része is olyan, hogy szerinted azon a HE lőszer repeszei átmennek...?

Optikákról és érzékelőkről beszélünk,azokat HE-vel minden harckocsin könnyű rongálni.
Nem csak akkor lesz harcképtelen a harckocsi ha átütöd a páncélját.

• Tetszik
Reactions: zsolti
Optikákról és érzékelőkről beszélünk,azokat HE-vel minden harckocsin könnyű rongálni.
Nem csak akkor lesz harcképtelen a harckocsi ha átütöd a páncélját.
Ez sem igaz, mert van, repeszvédelemmel bírnak azok. Te ezekről hogyhogy nem tudsz...? A régi Leo-kon meg süllyeszve volt bevágásban az optika...

Kb utóbbi szerintem. Bár nem fontos vontatottnak lennie, lehet platora szerelt, a lőszer úgysem kompatibilis a pzh 2000-el, akkor meg jobb nekik valami gumis,
Én is jobban örülnék a platósnak(T-5 2000;)), de itt azt mondták,hogy Benkő vagy ki vontatottról beszélt. Bár a mai nap után semmi nem lepne meg;).

Nemtom valahogy nehezen hiszem az amik hagynák hogy Leo-t vegyenek. Eddig szinte minden új beszerzésük USA gyártmány volt de lehet tévedek... Egyébként ahogy olvasom mindjárt becsődölnek szóval lehet ki sem tudnák fizetni... bár valószínű inkább nem esznek de nem hagyják annyiban a dolgot.
Ezt találtam
60 Leo2A5-öt szeretnének. Miért nem jó nekik a TR85M1?

Nekünk Leopárd, akkor ők szerintem Abrams tankot fognak venni. :)