Verje ki a biztosítékot. A villanyszerelő meg kétszer annyit keres, mint az ügyvédek fele! Ez van, a szakmunkás mennybe megy, mert abból van hiány és szükség van rá! Teljesen lényegtelen mit tartasz reálisnak. Én, mint potenciális ÖMT célszemély ennél kevesebbért nem jelentkeznék és azok, akik leszerelnek a seregből meg nem maradnának tartalékosnak ha valami nevetséges összeggel akarnák kiszúrni a szemüket!
Nem az állam, meg a diplomás tanár diktál a vélt és valós sértődése alapján, hanem a dolgozni tudó és akaró, az elvárt feltételeket teljesítő szakmunkás a munkaerőpiacon! Márpedig a seregnek nem alkalmatlanokra és hülyékre lesz szüksége, pláne nem, ha itt csúcstechnológia lesz! Azokba a Leopardokba három-négyszáz alatt nem fogsz találni személyzetet! Ahogy félmillió alatt szerelőket se az Airbus helikopterekhez és sima gyalogos lövészkatonát se tudsz már honnan halászni megfelelő minőségben, el kell kezdeni nekik is két-háromszáz között fizetni, mert különben hiába a százhatvan darabból álló 2015M rendszer, meg a CZ fegyverzet!
A villanyszerelő sem az állami szférában keres sokat. Hanem maszekban, számlaadás nélkül feketén. Az hogy diplomásból meg túlkínálat van az tény. Ezért sok az ügyvéd. De egy jó ügyvéd szerintem nem irigykedik a villanyszerelő fizetésére.
Félre értesz. Nem azt mondom hogy nem kellene megfizetni a katonákat. Vagy akár a tartalékosokat. Azt mondom a 100 ma számomra irreális.
Az pedig, hogy milyen embereket találnak majd a Leoba mennyiért azt nem tudom.
Ezenkívül ha te mint potenciálos ömts célszemély a pénz miatt nem lépsz be, akkor te már nem is vagy cél. Ha minden más szerinted irtó fasza és csak ez hátráltat.
Én 11 évig voltam lövész. Pár éve szereltem.
Nem a pénzen múlna ha ömts szeretnék lenni. De mint írtam számomra ez a rendszer így vicc. Úgygondolom a tartalékosok mostani állapotban az árvizeken való homokzsákpakolásra jók. Mint írtam már 20 nap egy évben semmire nem elég. Bármely seregben egy alapkiképzés hosszabb. Nem véletlenül.