A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 841
29 073
113
Hát nemtudom most mi egy szerzödéses honvéd fizetése. De nemhiszem hogy nagyságrendekkel többet keres 100ezernél. Akkor viszont kicsi lenne köztük a különbség ahoz képest hogy ő aktív állományban van.

Nyilvánvaló, hogy a mai szerződésesek fizetése is jelentős emelésen kell átmenjen, különben nemhogy a műveleti tartalékot, de az atkív állományt se fogod tudni feltölteni!

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 841
29 073
113
Havi 100?Ma ha valaki felszerel 138-at kap ne nevettesd már ki magad.

Nyilvánvaló, hogy nem maradhat így a bértábla!

ÖTT: havi ötven készenléti díj
ÖMT: havi száz készenléti díj
szerződéses és hivatásos: havi kétszázötven nettó minimum, amint aktív állományba került. Alapképzés alatt maradhat a százötven nettó, azt követően pedig alakulatnál a technikai képzés alatt kettő nettó.

• Tetszik
Reactions: Halfdan

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 397
19 807
113
Havi 100?Ma ha valaki felszerel 138-at kap ne nevettesd már ki magad.

Elég sok beszerzés indul el hamarosan, ahogy láttuk az elmúlt időszak eseményeit. Amennyiben embert is akarnak a technikába, jó emberanyagot, akkor az illetményeket alaposan meg kell emelni. Különben a versenyszféra elszívó hatása és magasabb bérei miatt, nem marad ember a Honvédsgénél.

• Tetszik
Reactions: Halfdan and tonyo

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 443
84 374
113
Nyilvánvaló, hogy nem maradhat így a bértábla!

ÖTT: havi ötven készenléti díj
ÖMT: havi száz készenléti díj
szerződéses és hivatásos: havi kétszázötven nettó minimum, amint aktív állományba került. Alapképzés alatt maradhat a százötven nettó, azt követően pedig alakulatnál a technikai képzés alatt kettő nettó.
Évi 20 napért 100 365-ért meg 250?Vagy szerinted a katona nem rendelhető be bármikor?Úgy gondolod,hogy ha engem felhívnak szombat este,hogy van egy órám beérni akkor azt nem tehwtik meg?

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 551
8 366
113
Az eddigi info morzsakbol szamomra ugy tunnik hogy a tartalekos rendszerhez is hozzanyulnak. Hogy mikeppen? Par honap mulva kiderul. Na majd meglatjuk. Egyebkent ugy fest hogy akinek kicsit magasabb a rendfokozata annak tobb mint valoszinuleg el kellesz majd vegeznie egy tiszthelyettes/tiszti tartalekos kepzott.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 841
29 073
113
Évi 20 napért 100 365-ért meg 250?Vagy szerinted a katona nem rendelhető be bármikor?Úgy gondolod,hogy ha engem felhívnak szombat este,hogy van egy órám beérni akkor azt nem tehwtik meg?

Ha te kapsz 250-et (pontosabban többet, mert ez a kezdő lenne), akkor nem fogsz picsogni amiatt, hogy a tartalékos készenléti díjnak kap százat és azon felül, minden szolgálatban töltött napjára kapja a beosztásához járó pénzét az alapján, ami alapján te is kapod!

Nincs arányosság, hanem küszöb van, ami alatt nem kapsz használható embert! Szerintem a mostani munkaerőpiacon a fennti számok a küszöbök. Ezekért mennék el én ezekbe a formációkba szolgálni. Pontosabban ÖTT-be most még nem, mert a fizikumom jó és az ÖMT-t, vagy az aktívat is bírnám. Az ÖTT mindig népi milícia lesz, de egy ötvenest már most is fizetni kell szerintem, hogy valódi volt fegyverforgatók szolgáljanak ott, mégha már nem is olyan szinten, mint a valódi aktívaktól el is várnám a fennti pénzekért!

Azzal a havi százas készenléti díjjal nemcsak azt fizetnéd meg, hogy évi harminc napot a seregben tölt az ÖMT, hanem hogy minden nap fitt formában van fizikailag például! Az aktív tartalékostól ugyanazt kell elvárnunk, mint minden más aktív hivatásostól és szerződésestől és ez pénzbe fog kerülni. Márha nem az a borzalmas bohóckodás marad a tartalékosrendszer, mint most.

Márcsak azért se mennék most tartalékosnak, mert nekem egy rendfokozattal megajándékozott irodista q**** meg ne próbáljon akárcsak egy parancsot is kiadni, mert utána -de még a hadbíróság előtt- meglehetős hatékonysággal igazítanám útba a kávéfőző felé!

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 551
8 366
113
A 100 csak a letoltolt egy ev utan jar. Azert rendelkezesre allasi.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 551
8 366
113
Ő havi 100-at akar adni...
Marmint egy OMT ek. Vajon lenne e olyan munkahely aki evente elengedne az embereit 30-60 napra? Mert sajnos az idosebbek idovel ki fognak kopni.
Viszont abban egyetertek vele hogy az OMT be lehetoseg szerint minnel tobb fiatalt kellene megszolitani. Lehetoseg szerint foiskola/egyetem elott. Mivel par honapot/egy evet kibirnanak igy azt az evi 30 napot fel lehetne tornaszi tobb honapra is. Szabadon valaszthatoan. Ki ki kinnek az egyeni kepessegeinek fuggoen.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 690
15 228
113
Ha jólemlékszem Dudi írta egyszer, hogy a versenyszférával nem versenyezhet a honvédség. Hiszen a gdp-t valakinek meg kell termelni. Ha most 250 nettót adnál egy honvédnak ki állna kecskeméten a mercisorra, győrben az audiba. Ahol nincs lébecolás. 2 percenként jön egy kocsi a soron. A seregbe meg az év 9 hónapjában nem ijen feszített a tempó.

• Tetszik
Reactions: dudi

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 690
15 228
113
Ehez mérten a havi 100 irreális 20 napért az évben. 1 hónapoban 1.7 napért. Ezzel az erővel minden rendőr katona tűzoltó bérét megemelhetnék nettó 100 zal.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 841
29 073
113
Ehez mérten a havi 100 irreális 20 napért az évben. 1 hónapoban 1.7 napért. Ezzel az erővel minden rendőr katona tűzoltó bérét megemelhetnék nettó 100 zal.

Igen, meg kell emelni azt is, hogy legyen ott is normális ember!

Ha jólemlékszem Dudi írta egyszer, hogy a versenyszférával nem versenyezhet a honvédség. Hiszen a gdp-t valakinek meg kell termelni. Ha most 250 nettót adnál egy honvédnak ki állna kecskeméten a mercisorra, győrben az audiba. Ahol nincs lébecolás. 2 percenként jön egy kocsi a soron. A seregbe meg az év 9 hónapjában nem ijen feszített a tempó.

A sereg létszáma minimális. Pár tízezer emberről beszélünk, miközben a versenyszféra milliókból áll! Nem létező dolog az, amit problémának látnál, miszerint a sereg fel lenne töltve normális emberekkel a normális illetményért!

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 690
15 228
113
Igen, meg kell emelni azt is, hogy legyen ott is normális ember!

A sereg létszáma minimális. Pár tízezer emberről beszélünk, miközben a versenyszféra milliókból áll! Nem létező dolog az, amit problémának látnál, miszerint a sereg fel lenne töltve normális emberekkel a normális illetményért!

Oks. A létszámmal meggyőztél. De azért ha egy 8 általánost végzett ember többet keresne mint egy diplomás pl tanár az náluk verné ki a biztosítékot. Akkor meg kellene nekik is emelni. Ha az állami szférán ez végigmenne az elég nagy összeg lenne. Így még mindíg nem tartom reálisnak 20 nap munkájért az éves 1.2millió forintot. És akkor nem akarnék belemenni ennek a 20 napnak a valódi értékébe. Hogy milyen tudást lehet ezalatt átadni,megtanulni. Főleg mivel ha ezt a tudást alkalmazni kell , hogy nagy szavakat használjak, az vérre megy.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 841
29 073
113
Oks. A létszámmal meggyőztél. De azért ha egy 8 általánost végzett ember többet keresne mint egy diplomás pl tanár az náluk verné ki a biztosítékot. Akkor meg kellene nekik is emelni. Ha az állami szférán ez végigmenne az elég nagy összeg lenne. Így még mindíg nem tartom reálisnak 20 nap munkájért az éves 1.2millió forintot. És akkor nem akarnék belemenni ennek a 20 napnak a valódi értékébe. Hogy milyen tudást lehet ezalatt átadni,megtanulni. Főleg mivel ha ezt a tudást alkalmazni kell , hogy nagy szavakat használjak, az vérre megy.

Verje ki a biztosítékot. A villanyszerelő meg kétszer annyit keres, mint az ügyvédek fele! Ez van, a szakmunkás mennybe megy, mert abból van hiány és szükség van rá! Teljesen lényegtelen mit tartasz reálisnak. Én, mint potenciális ÖMT célszemély ennél kevesebbért nem jelentkeznék és azok, akik leszerelnek a seregből meg nem maradnának tartalékosnak ha valami nevetséges összeggel akarnák kiszúrni a szemüket!

Nem az állam, meg a diplomás tanár diktál a vélt és valós sértődése alapján, hanem a dolgozni tudó és akaró, az elvárt feltételeket teljesítő szakmunkás a munkaerőpiacon! Márpedig a seregnek nem alkalmatlanokra és hülyékre lesz szüksége, pláne nem, ha itt csúcstechnológia lesz! Azokba a Leopardokba három-négyszáz alatt nem fogsz találni személyzetet! Ahogy félmillió alatt szerelőket se az Airbus helikopterekhez és sima gyalogos lövészkatonát se tudsz már honnan halászni megfelelő minőségben, el kell kezdeni nekik is két-háromszáz között fizetni, mert különben hiába a százhatvan darabból álló 2015M rendszer, meg a CZ fegyverzet!

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
1 987
5 287
113
Azért az nem úgy működik, hogy az ember "10 év BTR-ből való ki-be ugráslás" után be ül egy irodába, s egy kurva jó logisztikus, informatikus stb. lesz belőle.
Az illetmény emeléssel egyetértek. Hogy akarnak normálisan csinálni bármit is, ha lasszóval kell minden "gyütmentet" befogni?

"A villanyszerelő meg kétszer annyit keres, mint az ügyvédek fele! "
Hát mint villanyász, ezt azért nem tudom megerősíteni... Olyan ügyvédet még nem láttam....

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 690
15 228
113
Verje ki a biztosítékot. A villanyszerelő meg kétszer annyit keres, mint az ügyvédek fele! Ez van, a szakmunkás mennybe megy, mert abból van hiány és szükség van rá! Teljesen lényegtelen mit tartasz reálisnak. Én, mint potenciális ÖMT célszemély ennél kevesebbért nem jelentkeznék és azok, akik leszerelnek a seregből meg nem maradnának tartalékosnak ha valami nevetséges összeggel akarnák kiszúrni a szemüket!

Nem az állam, meg a diplomás tanár diktál a vélt és valós sértődése alapján, hanem a dolgozni tudó és akaró, az elvárt feltételeket teljesítő szakmunkás a munkaerőpiacon! Márpedig a seregnek nem alkalmatlanokra és hülyékre lesz szüksége, pláne nem, ha itt csúcstechnológia lesz! Azokba a Leopardokba három-négyszáz alatt nem fogsz találni személyzetet! Ahogy félmillió alatt szerelőket se az Airbus helikopterekhez és sima gyalogos lövészkatonát se tudsz már honnan halászni megfelelő minőségben, el kell kezdeni nekik is két-háromszáz között fizetni, mert különben hiába a százhatvan darabból álló 2015M rendszer, meg a CZ fegyverzet!

A villanyszerelő sem az állami szférában keres sokat. Hanem maszekban, számlaadás nélkül feketén. Az hogy diplomásból meg túlkínálat van az tény. Ezért sok az ügyvéd. De egy jó ügyvéd szerintem nem irigykedik a villanyszerelő fizetésére.
Félre értesz. Nem azt mondom hogy nem kellene megfizetni a katonákat. Vagy akár a tartalékosokat. Azt mondom a 100 ma számomra irreális.
Az pedig, hogy milyen embereket találnak majd a Leoba mennyiért azt nem tudom.
Ezenkívül ha te mint potenciálos ömts célszemély a pénz miatt nem lépsz be, akkor te már nem is vagy cél. Ha minden más szerinted irtó fasza és csak ez hátráltat.
Én 11 évig voltam lövész. Pár éve szereltem.
Nem a pénzen múlna ha ömts szeretnék lenni. De mint írtam számomra ez a rendszer így vicc. Úgygondolom a tartalékosok mostani állapotban az árvizeken való homokzsákpakolásra jók. Mint írtam már 20 nap egy évben semmire nem elég. Bármely seregben egy alapkiképzés hosszabb. Nem véletlenül.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 841
29 073
113
A villanyszerelő sem az állami szférában keres sokat. Hanem maszekban, számlaadás nélkül feketén. Az hogy diplomásból meg túlkínálat van az tény. Ezért sok az ügyvéd. De egy jó ügyvéd szerintem nem irigykedik a villanyszerelő fizetésére.
Félre értesz. Nem azt mondom hogy nem kellene megfizetni a katonákat. Vagy akár a tartalékosokat. Azt mondom a 100 ma számomra irreális.
Az pedig, hogy milyen embereket találnak majd a Leoba mennyiért azt nem tudom.
Ezenkívül ha te mint potenciálos ömts célszemély a pénz miatt nem lépsz be, akkor te már nem is vagy cél. Ha minden más szerinted irtó fasza és csak ez hátráltat.
Én 11 évig voltam lövész. Pár éve szereltem.
Nem a pénzen múlna ha ömts szeretnék lenni. De mint írtam számomra ez a rendszer így vicc. Úgygondolom a tartalékosok mostani állapotban az árvizeken való homokzsákpakolásra jók. Mint írtam már 20 nap egy évben semmire nem elég. Bármely seregben egy alapkiképzés hosszabb. Nem véletlenül.

Ha csak egy-két dandárnyi tartalékoslétszámot terveznek a T-72, BTR, D20 fegyverek megőrzésével, akkor se lesz már elég lelkes ÖMT-s. Talán egy zászlóaljat se lehetne lelkesedésből feltölteni. Hosszú évekről beszélünk, amely során fenn kell tartani az érdeklődést a szolgálat iránt! Ha ez egy biztos havi jövedelem, amiből kifizetem az összes számlámat, beleértve a sportolás költségeit is és még parad egy kis apró, akkor kompenzáltak úgy, hogy bármikor behívható ÖMT-s legyek. ÖMT-nél ez a szempontom. Persze nem homokzsákpakolásra alapvetően, mert arra ott az ÖTT, hanem valódi, értelmes foglalkozásokra, képzésekre, lövészetekre és gyakorlatokra, aminek következtében majd azon a napon harcolni fogok tudni!

Nem fog másképp menni, el kell felejteni a múlból örökölt szemléletet, hogy kussoljál, örüljél hogy leköpnek, ezer más van a helyedre, stb! Ez már nincs és soha többé nem is lesz! Van ember, de fizetni is kell neki, ha a seregben akarjuk látni!

• Tetszik
Reactions: Laci1970

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 327
4 534
113
Nem biztos fizetni kell havi 100-at sztem meg lehetme fontolni akár adókevezményt is. Mondjuk aki tartalékos annak csak 10% az SZJA. Mindenki végiggondolhatja vállaja vagy sem... év végén adóvisszatérítésként megkapod. Akinek tanulói jogviszonya van ott ez nyilván nem járható út. Nekik lehetne ösztöndíj rendszer. Sztem sokan inkább választanák suli alatt valami szolgálatot mint a diákhitelet.