Évi 20 napért 100 365-ért meg 250?Vagy szerinted a katona nem rendelhető be bármikor?Úgy gondolod,hogy ha engem felhívnak szombat este,hogy van egy órám beérni akkor azt nem tehwtik meg?
Ha te kapsz 250-et (pontosabban többet, mert ez a kezdő lenne), akkor nem fogsz picsogni amiatt, hogy a tartalékos készenléti díjnak kap százat és azon felül, minden szolgálatban töltött napjára kapja a beosztásához járó pénzét az alapján, ami alapján te is kapod!
Nincs arányosság, hanem küszöb van, ami alatt nem kapsz használható embert! Szerintem a mostani munkaerőpiacon a fennti számok a küszöbök. Ezekért mennék el én ezekbe a formációkba szolgálni. Pontosabban ÖTT-be most még nem, mert a fizikumom jó és az ÖMT-t, vagy az aktívat is bírnám. Az ÖTT mindig népi milícia lesz, de egy ötvenest már most is fizetni kell szerintem, hogy valódi volt fegyverforgatók szolgáljanak ott, mégha már nem is olyan szinten, mint a valódi aktívaktól el is várnám a fennti pénzekért!
Azzal a havi százas készenléti díjjal nemcsak azt fizetnéd meg, hogy évi harminc napot a seregben tölt az ÖMT, hanem hogy minden nap fitt formában van fizikailag például! Az aktív tartalékostól ugyanazt kell elvárnunk, mint minden más aktív hivatásostól és szerződésestől és ez pénzbe fog kerülni. Márha nem az a borzalmas bohóckodás marad a tartalékosrendszer, mint most.
Márcsak azért se mennék most tartalékosnak, mert nekem egy rendfokozattal megajándékozott irodista q**** meg ne próbáljon akárcsak egy parancsot is kiadni, mert utána -de még a hadbíróság előtt- meglehetős hatékonysággal igazítanám útba a kávéfőző felé!