Ha csak egy-két dandárnyi tartalékoslétszámot terveznek a T-72, BTR, D20 fegyverek megőrzésével, akkor se lesz már elég lelkes ÖMT-s. Talán egy zászlóaljat se lehetne lelkesedésből feltölteni. Hosszú évekről beszélünk, amely során fenn kell tartani az érdeklődést a szolgálat iránt! Ha ez egy biztos havi jövedelem, amiből kifizetem az összes számlámat, beleértve a sportolás költségeit is és még parad egy kis apró, akkor kompenzáltak úgy, hogy bármikor behívható ÖMT-s legyek. ÖMT-nél ez a szempontom. Persze nem homokzsákpakolásra alapvetően, mert arra ott az ÖTT, hanem valódi, értelmes foglalkozásokra, képzésekre, lövészetekre és gyakorlatokra, aminek következtében majd azon a napon harcolni fogok tudni!
Nem fog másképp menni, el kell felejteni a múlból örökölt szemléletet, hogy kussoljál, örüljél hogy leköpnek, ezer más van a helyedre, stb! Ez már nincs és soha többé nem is lesz! Van ember, de fizetni is kell neki, ha a seregben akarjuk látni!
Ha csak egy-két dandárnyi tartalékoslétszámot terveznek a T-72, BTR, D20 fegyverek megőrzésével, akkor se lesz már elég lelkes ÖMT-s. Talán egy zászlóaljat se lehetne lelkesedésből feltölteni. Hosszú évekről beszélünk, amely során fenn kell tartani az érdeklődést a szolgálat iránt! Ha ez egy biztos havi jövedelem, amiből kifizetem az összes számlámat, beleértve a sportolás költségeit is és még parad egy kis apró, akkor kompenzáltak úgy, hogy bármikor behívható ÖMT-s legyek. ÖMT-nél ez a szempontom. Persze nem homokzsákpakolásra alapvetően, mert arra ott az ÖTT, hanem valódi, értelmes foglalkozásokra, képzésekre, lövészetekre és gyakorlatokra, aminek következtében majd azon a napon harcolni fogok tudni!
Nem fog másképp menni, el kell felejteni a múlból örökölt szemléletet, hogy kussoljál, örüljél hogy leköpnek, ezer más van a helyedre, stb! Ez már nincs és soha többé nem is lesz! Van ember, de fizetni is kell neki, ha a seregben akarjuk látni!
Elbeszélünk egymás mellett. Nem mondtam hogy nem kell megfizetni a katonát, a tartalékost. Azt mindta 100 most sok.
T72,d20 stb.
Úgy gondolod pl egy 72es kezelése elajátítható pár napban x hetente úgy hogy kézzelfogható tudásod legyen?
Külön külön a vezetőnek,irányzónak,parancsnoknak faszán kell tudni a dolgát.
(Mikor megszerzed a jogsid tudsz vezetni? Majd évek múlva ha hetente! többször! vezetsz.)
Utánna ezeknek ÖSSZE KELL SZOKNIUK. Rohadt fontos.
Ezután szakasz, század, zászlóaljszinten jól kell dolgozniuk.
Ez mind rohadt sok munka és IDŐ!
Ez pedig nincs. Nem úgy hogy párhetente összeugrunk pár napot. És ezért majdnem megkapjuk a magyar minimálbért?
Mielőtt jönnél azzal máshol is működik ki kell ábrándítsalak.
Max izraelben. De ott egy férfi 3 évet egy nő 2-t soros.
Ezt a tudást kicsit könnyebb fentartani mint kialakítani egyet a nulláról.
Mint mondtam a leszerelt katonák nagyrésze pedog nem akar visszamenni.
Ha akar megint belép szerződésesnek 2 év múlva megint leszerel. Mivel rájön ugyan az az idiotizmus maradt. Nem változott semmi. Kiment egy külszolgálatba keresett egy keveset és viszlát megint.
Fejlesztések vannak. Sokan mondják ez a Benkő de fasza csávó. Ijenkor elfelejtik ez a fasza csávó bőven résztvett abban ahova a honvédség jutott. De mivel karierista nem tett ellene. A Demeternek adott válasza is inkább szólt Viktornak. Hogy megmutassa ő milyen fasza káder.
A beszerzések pedig tender nélkül egyértelmű korrupció. Még akko is ha a hm145 kivételével én mindet jónak tartom.
Azért megnézném egy HK,Sig,FN mennyiért telepített volna ide gyárat. Tudom drágább fegyvereket gyártanak, de érdekelne. Mindamellett hogy szerintem a czk nagyon jók.
Visszatéreve.
Fentartani 72,d20 stb csak pénzkidobás. Egy nem valós képesség fentartására. Azt a seregre is költhetnék