Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Mit adsz annak a kezébe,ki itt maradna harcolni?Kinek van még megfelelő tudása a minimálisan szükséges harckészséghez?
Nem véletlen mondom,hogy meg kéne alakitani a Nemzetörséget.

Nemzetőrségben vagy valami hasonlóban nagyon egyet értünk. Én a hadseregtől kilépőket környékezném meg valamivel. Adókedvezmény valamilyen juttatás vagy mittudomén. Nekik már megvan egy nagyon komoly tudásuk amit csak szinten kéne tartani. A civil életük mellett néha lenne egy hétvége amikor kicsit átismétlik a dolgokat.

Ha sos-ben kell ember akkor egy pár hetes gyorstalpaló után mindenkinek a kezébe lehet nyomni egy AK-t öt tárat meg két gránátot. Nyilván nem a legnagyobb harcértékű katona de arra jó, hogy beásva kuksoljon egy futóárokban. Az igazi katonákat meg ott kell bevetni ahol forró a helyzet vagy ahol az ellenség magas harcértékű alakulatai vannak. A másik oldalon se csak ninjaspecnazkommandoseal emberek lesznek. Ott is lesz olyan szerencsétlen akit berángattak, nem érti miért kell itt lenni, fél, fázik, éhes.
 
  • Tetszik
Reactions: Shadow

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 412
43 989
113
Hm.Az én fülem mellet már fütyült golyó.Tied mellet?

Miért?Mert nem állok be kormánypropagandistának?Ha javitani akarsz valamin,első,hogy tisztázd,mi is a rideg valóság.Aztán,hogy mi a bajság oka.Utána megszüntetni az okot,és megtalálni az előremutató megoldást.Hogy mi is lehetne a megoldás,azon el lehet vitatkozni.De a hazugságpropaganda és a valóságtagadás látszatcselekvésekkel párositva nem megoldás.Csak wc-papir a szaron
Az a kormánypropaganda, hogy AH-60, AH-60, S-70 szajkózása helyett mikor jött H-145M, H-225M leírtam elégedett vagyok?
Hogy az olyan NYILVÁNVALÓ faszságok mellett nem megyek el szó nélkül soha sem, mikor leírja valaki hogy a románok jobban élnek mint mi, meg lefejlődnek minket?
Ha leírom hogy van hibája a mostani kormánynak nem kevés, csak jobbat nem látok náluk?
Kritikus vagyok ha úgy van mindenkivel, de nem agyatlanul fikázok mindent ami magyar?

Nem érzem hogy én hazugságpropagandát tolnék. Azt viszont úton útfélen látom, hogy BÁRMI van, az neked ha magyar SZAR.
Ember nincs még egy bazzmeg, aki vette volna a bátorságot hogy fanyalogjon bejelentett Leo2A7+, PzH2000 és H145M/H225M mellett itt a fórumon csak te.

Nézz már magadba, meg ebbe az egész "pfujj magyar HEJJEDRE!!!" meg a "merjünk kicsik lenni!" mentalitású kommentjeidbe, ez nagyjából jó érzésű magyar embernél kiveri a biztosítékot.
 

Karak95

Well-Known Member
2018. december 16.
158
295
63
Annyira elment ennek a topiknak az irány , hogy teszek egy javaslatot ,más gumicsontra .
Mi lenne a Mo. is beszállna az új 5 generációs eurofighterek fejlesztésébe.

Meglepetés: a németeknek nem kell F-35-ös!
iho

2019.2.3 16:15

Mi kell a régi Eurofighterek helyett? Új Eurofighterek, vagy Super Hornetek. Francia fenyegetés: vagy Lightning, vagy új európai harci gép.
Miután az európai szövetségesek közül jónéhány döntött a Lockheed ötödik generációs gépe mellett, sőt, a britek, az olaszok, a hollandok és a norvégok már saját pilótáikkal repülik a típust, valóban váratlannak mondható a kiszivárgott döntés, ami szerint a német védelmi tárca tenderlistájáról hiányzik az F-35-ös, bár már tavaly óta mutatkoztak a jelek, miszerint a német katonapolitikai vezetés távolítja Berlint a Lightning-II-től.
A most kiszivárgott döntés még nem végleges és nem hivatalos, de a jelek szerint nem egyszerűen egy sokmilliárdos üzletről van szó, hanem a németek elkötelezettségéről – egyrészt az európai megoldás, másrészt viszont a negyedik generációs, tehát a harci gépek világának nem a legmodernebb szintje mellett, ugyanakkor nyilván a döntést részben épp az indokolhatta, hogy a Lightning-II-höz képest Berlin olcsóbb megoldást remél.



Az F-35 az egyetlen beszerezhető ötödik generációs típus, de a drágább megoldás


A két megmaradt típus a listán a Eurofighter, amely ma is szolgálatban áll a német légierőnél, és az amerikai F/A-18-as, amelyekkel a legrégebbi harminchárom Eurofightert, illetve a földi támadó szerepkörben még mindig üzemelő nyolcvanöt gépes Tornado állományt kell lecserélni.

Az F-35-ös kapcsán évek óta meglehetősen kemény viták zajlanak a német katonai vezetés és a polgári felügyeletet ellátó hadügyminisztérium berkeiben, nemkülönben a politikusok között: ezek a csatározások tavaly akkor jutottak tetőpontjukra, amikor a német légierő vezérkari főnöke, Karl Mülner világosan kifejtette, a német légierőnek F-35-ösök kellenének, ezek után viszont leváltották a posztjáról.



Super Hornet: magas hadrafoghatóság, olcsóbb fenntartás


Az elmúlt hetekben egy másik irányból is fontos figyelmeztetés hangzott el, ami befolyásolhatta az F-35-ösre nézve kedvezőtlen döntést: a legfőbb európai szövetséges Franciaország jelezte, ha a németek az amerikai gép mellett döntenek, az kisiklatja azokat a német–francia terveket, amelyek értelmében a két ország közös, ötödik generációs harci gépet fejleszt 2040-re.

A mostani, név nélküli kormányzati értékelések szerint a Boeing Hornetjeinek alacsonyabb az üzemeltetési költsége – egyébként a hírekben nem szerepel, de nyilván a Super Hornetről, az E/F változatról van szó, hiszen az alap C/D-t már nem gyártják, az amerikai haditengerészet is kivonta az első vonalbeli szolgálatból. A Boeing az olcsóbb fenntartási költségek mellett a Hornetek kedvező hadrafoghatóságát emeli ki, és a nemzetközi szaksajtóban az is felbukkan az ügy kapcsán, hogy a Eurofighter az amerikai típusokhoz képest egyelőre még mindig nem teljes értékű földi támadó szerepkörben.



Európai megoldás: további Eurofighterek beszerzése


Mindeközben az a verzió is elképzelhető, hogy a németek végül a tisztán európai megoldás mellett döntenek, és mind a régi Eurofightereket, mind a Tornadókat Eurofighterekkel cseréli le.
 

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Szerintem akkor inkább rendeljünk a Gripenek után 10-12 F35-öt. Ezek a közös európai bulik eddig mindig érdekesre de legalábbis eszméletlen drágára sikerültek.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Az a kormánypropaganda, hogy AH-60, AH-60, S-70 szajkózása helyett mikor jött H-145M, H-225M leírtam elégedett vagyok?
Hogy az olyan NYILVÁNVALÓ faszságok mellett nem megyek el szó nélkül soha sem, mikor leírja valaki hogy a románok jobban élnek mint mi, meg lefejlődnek minket?
Ha leírom hogy van hibája a mostani kormánynak nem kevés, csak jobbat nem látok náluk?
Kritikus vagyok ha úgy van mindenkivel, de nem agyatlanul fikázok mindent ami magyar?

Nem érzem hogy én hazugságpropagandát tolnék. Azt viszont úton útfélen látom, hogy BÁRMI van, az neked ha magyar SZAR.
Ember nincs még egy bazzmeg, aki vette volna a bátorságot hogy fanyalogjon bejelentett Leo2A7+, PzH2000 és H145M/H225M mellett itt a fórumon csak te.

Nézz már magadba, meg ebbe az egész "pfujj magyar HEJJEDRE!!!" meg a "merjünk kicsik lenni!" mentalitású kommentjeidbe, ez nagyjából jó érzésű magyar embernél kiveri a biztosítékot.
Olvasd vissza miket irtam.Tipikus összemosó hazudozást művelsz.Fizet ezért a fityisz néked?
Én koncepcióval álltam elő,és javaslattal,amit meg is indokoltam.Te mivel?propagandaszövegen kivül,nem sok mindennel.Most sem.Személyeskedő sértegetésen kivűl semmilyen logikus érvet nem irtál.Merthogy igy,meg úgy.....Szófosás.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 838
113
Hát nem is tudom. Szerintem európának felesleges lenne új 5 ik generációs tipust fejlesztennie. Legalábbis addig míg nincs egységes közös haderő. Továbbá hiábba fejlesztenének ha a kretén üzemeltetés miatt a hadrafoghatóság jócskán elmaradna. Értve ez alatt a német légierő állapotát. Milliárdok folyhatnak szét. Pénztelenségre hivatkozva.
Előbb tegyenek a portán rendet. Ha ez megvan akkor talán vágjanak bele.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 838
113
Olvasd vissza miket irtam.Tipikus összemosó hazudozást művelsz.Fizet ezért a fityisz néked?
Én koncepcióval álltam elő,és javaslattal,amit meg is indokoltam.Te mivel?propagandaszövegen kivül,nem sok mindennel.Most sem.Személyeskedő sértegetésen kivűl semmilyen logikus érvet nem irtál.Merthogy igy,meg úgy.....Szófosás.
Jó lenne ha a szájkaratezést befejeznétek már.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Hm.Az én fülem mellet már fütyült golyó.Tied mellet?

Miért?Mert nem állok be kormánypropagandistának?Ha javitani akarsz valamin,első,hogy tisztázd,mi is a rideg valóság.Aztán,hogy mi a bajság oka.Utána megszüntetni az okot,és megtalálni az előremutató megoldást.Hogy mi is lehetne a megoldás,azon el lehet vitatkozni.De a hazugságpropaganda és a valóságtagadás látszatcselekvésekkel párositva nem megoldás.Csak wc-papir a szaron
Az hogy mi fütyült a füled mellett az nem erdekel. Oda pénzert mentél.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 838
113
Szerintem akkor inkább rendeljünk a Gripenek után 10-12 F35-öt. Ezek a közös európai bulik eddig mindig érdekesre de legalábbis eszméletlen drágára sikerültek.
Na igen ha nem szálnánák el a költségek a sok irodán keresztül talán olcsóbban is kijönének.
 

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Urak ne már. Miért kell ez mindég. Normális kis beszélgetés kezdett kialakulni. Vagy hat évig ezért nem szóltam hozzá semmihez mert mindig ez van. Nem lehet érdemben kommunikálni mert valaki mindég megsértődik, politizál, személyeskedik. Nem mindenki ugyanúgy látja a világot. Ezt el kell fogadni. Nem kell senkit megtéríteni.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
3 999
9 974
113
Hát ha az embert egy gumi gerinccel, gyenge elmével és végtelen szolgalelkűséggel verte meg a teremtés, akkor lehet így fogalmazni, de én a magam részéről ezt meghagynám a smicispkás gyurcsányista öregasszonyoknak.
Nem mentünk bele egy előnytelen megállapodásba.
Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én nem érzem úgy, hogy valami brüsszeli aktatologató lenne a gazdám.



Ja, utána meg megírják, hogy cserébe be kell fogadni legálisan. Jó reggelt kívánok, szövegértés. Általános iskola harmadik osztálya.
Hovatovább, ha nem írtunk alá egy megállapodást, akkor hogy veszi ki magát, ha egy másikat aláírunk, ami hivatkozik arra?
Hülyének már nevezetek, gumigerincű az új, klaffa. Pedig itt negyven felett már meszesedést éreztem inkább.
Viszont ugye az megvan hogy nagyjából önként beléptünk egy szövetségbe/szervezetbe amivel együtt jár hogy néha együtt kell velük dolgokat csinálni, nem csak a jót, a rosszat is? Ha a többség uralma van (mint itthon, ahol egyeseknek ez a demokrácia értelemzése), akkor ebben is..
És igen, nekünk a német gazda dobálja a csontot egyenlőre, mert egyedül töketlenek vagyunk. Járhatnánk más úton is, de mi ezt szeretjük...
 
  • Tetszik
Reactions: migfun

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Az hogy mi fütyült a füled mellett az nem erdekel. Oda pénzert mentél.
Urak ne már. Miért kell ez mindég. Normális kis beszélgetés kezdett kialakulni. Vagy hat évig ezért nem szóltam hozzá semmihez mert mindig ez van. Nem lehet érdemben kommunikálni mert valaki mindég megsértődik, politizál, személyeskedik. Nem mindenki ugyanúgy látja a világot. Ezt el kell fogadni. Nem kell senkit megtéríteni.
Igazad van.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Annyira elment ennek a topiknak az irány , hogy teszek egy javaslatot ,más gumicsontra .
Mi lenne a Mo. is beszállna az új 5 generációs eurofighterek fejlesztésébe.

Meglepetés: a németeknek nem kell F-35-ös!
iho

2019.2.3 16:15

Mi kell a régi Eurofighterek helyett? Új Eurofighterek, vagy Super Hornetek. Francia fenyegetés: vagy Lightning, vagy új európai harci gép.
Miután az európai szövetségesek közül jónéhány döntött a Lockheed ötödik generációs gépe mellett, sőt, a britek, az olaszok, a hollandok és a norvégok már saját pilótáikkal repülik a típust, valóban váratlannak mondható a kiszivárgott döntés, ami szerint a német védelmi tárca tenderlistájáról hiányzik az F-35-ös, bár már tavaly óta mutatkoztak a jelek, miszerint a német katonapolitikai vezetés távolítja Berlint a Lightning-II-től.
A most kiszivárgott döntés még nem végleges és nem hivatalos, de a jelek szerint nem egyszerűen egy sokmilliárdos üzletről van szó, hanem a németek elkötelezettségéről – egyrészt az európai megoldás, másrészt viszont a negyedik generációs, tehát a harci gépek világának nem a legmodernebb szintje mellett, ugyanakkor nyilván a döntést részben épp az indokolhatta, hogy a Lightning-II-höz képest Berlin olcsóbb megoldást remél.



Az F-35 az egyetlen beszerezhető ötödik generációs típus, de a drágább megoldás


A két megmaradt típus a listán a Eurofighter, amely ma is szolgálatban áll a német légierőnél, és az amerikai F/A-18-as, amelyekkel a legrégebbi harminchárom Eurofightert, illetve a földi támadó szerepkörben még mindig üzemelő nyolcvanöt gépes Tornado állományt kell lecserélni.

Az F-35-ös kapcsán évek óta meglehetősen kemény viták zajlanak a német katonai vezetés és a polgári felügyeletet ellátó hadügyminisztérium berkeiben, nemkülönben a politikusok között: ezek a csatározások tavaly akkor jutottak tetőpontjukra, amikor a német légierő vezérkari főnöke, Karl Mülner világosan kifejtette, a német légierőnek F-35-ösök kellenének, ezek után viszont leváltották a posztjáról.



Super Hornet: magas hadrafoghatóság, olcsóbb fenntartás


Az elmúlt hetekben egy másik irányból is fontos figyelmeztetés hangzott el, ami befolyásolhatta az F-35-ösre nézve kedvezőtlen döntést: a legfőbb európai szövetséges Franciaország jelezte, ha a németek az amerikai gép mellett döntenek, az kisiklatja azokat a német–francia terveket, amelyek értelmében a két ország közös, ötödik generációs harci gépet fejleszt 2040-re.

A mostani, név nélküli kormányzati értékelések szerint a Boeing Hornetjeinek alacsonyabb az üzemeltetési költsége – egyébként a hírekben nem szerepel, de nyilván a Super Hornetről, az E/F változatról van szó, hiszen az alap C/D-t már nem gyártják, az amerikai haditengerészet is kivonta az első vonalbeli szolgálatból. A Boeing az olcsóbb fenntartási költségek mellett a Hornetek kedvező hadrafoghatóságát emeli ki, és a nemzetközi szaksajtóban az is felbukkan az ügy kapcsán, hogy a Eurofighter az amerikai típusokhoz képest egyelőre még mindig nem teljes értékű földi támadó szerepkörben.



Európai megoldás: további Eurofighterek beszerzése


Mindeközben az a verzió is elképzelhető, hogy a németek végül a tisztán európai megoldás mellett döntenek, és mind a régi Eurofightereket, mind a Tornadókat Eurofighterekkel cseréli le.
Na,ezért kéne az európai szövetségi állam.A franciskák sarokba szoritották a németeket,hogy ha amerikai technikát vesznek,nem lesz európai közös fejlesztés.Ha nem államonként,hanem szövetségi állami szinten intéznék egy szövetségi hadsereg beszerzéseit,sokkal gyorsabban és olyan darabszámban lehetne európai harci gép.A nagyobb darabszám miatt olcsóbb is lehetne,és ki is tudnának forrni időben.EF mire kiforrja magát,el is avul.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 412
43 989
113
Olvasd vissza miket irtam.Tipikus összemosó hazudozást művelsz.Fizet ezért a fityisz néked?
Én koncepcióval álltam elő,és javaslattal,amit meg is indokoltam.Te mivel?propagandaszövegen kivül,nem sok mindennel.Most sem.Személyeskedő sértegetésen kivűl semmilyen logikus érvet nem irtál.Merthogy igy,meg úgy.....Szófosás.
Te nem koncepciókkal állsz elő, hanem folyamatosan lekicsinyítesz minden eredményt ami van, felnagyítasz minden problémát ami jellemzően szintén előfordul ha velünk kapcsolatos. Hallucinálsz be nonszensz hülyeségeket mint AH-60 és képtelenek vagyunk még önvédelemre is, ami és izraeli propagandát tolsz rendületlenül, és a személyeskedést sem én kezdtem kettőnk közt.

Azt tudom ajánlani végezetül, ha ennyire szar itt minden, akkor el kell költözni romániába, vagy az USA-ba, esetleg gyorsan allijázni egyet amíg még nem késő ebből a rothadó náci rasszista önkényuralmi despota autoriter élhetetlen országból, ki tudja 2 hét múlva lesz e még rá lehetőséged!
 

Karak95

Well-Known Member
2018. december 16.
158
295
63
Szerintem akkor inkább rendeljünk a Gripenek után 10-12 F35-öt. Ezek a közös európai bulik eddig mindig érdekesre de legalábbis eszméletlen drágára sikerültek.
A helyzet az hogy az USA eredetű komoly fegyvereken annyi korlátozás van lsd.
AIM–120 AMRAAM
Hogy nekünk nem feltétlenül jó megoldások , és még a " belső burkolatok " gyártásába sem vennének be. (lsd. Airbus)https://www.google.com/url?sa=t&rct...93120_AMRAAM&usg=AOvVaw2NIptFOfaVsiUyTRnAdqdp
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
Olazok gyártják (vagy összeszerelik?) Az F35-öst. Nem lehetne V4 buliba oda valahogy beszállni. Persze mi nem tudnánk, de ha a többiek benne vannak, nagyobb a mennyiség, így olcsóbb is lehetne, Igy jó gépünk is lenne, USA-is és EU-s is lenne...
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Olazok gyártják (vagy összeszerelik?) Az F35-öst. Nem lehetne V4 buliba oda valahogy beszállni. Persze mi nem tudnánk, de ha a többiek benne vannak, nagyobb a mennyiség, így olcsóbb is lehetne, Igy jó gépünk is lenne, USA-is és EU-s is lenne...
Az európai gyártósor olaszban van,és elvileg az európpai megrendeléseket ott is gyártják le.